Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 4.3.2 Untethered Jailbreak RedSnow

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#26 Wielki M

Wielki M
  • 142 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 kwietnia 2011 - 20:22

Odpal redsn0w jako administrator w trybie zgodności z XP SP3.

#27 Rottu

Rottu
  • 14 postów
  • SkądDolnyśląsk

Napisano 21 kwietnia 2011 - 20:54

Dzieki wielkie za support, wszystko działa :)

#28 s1kor

s1kor
  • 23 postów
  • SkądBiałystok / Bristol

Napisano 21 kwietnia 2011 - 21:46

Ejjjj to w koncu jak to jest? Masz bb taki jak ja czyli 04.10.01 a masz zdjetego slocka czy nie, czy ten redsn0w sciaga simlocka, bo juz sie w tym wszystkim gubie... zeby zrobic jb musze miec zdjetego simlocka? sory za te wszystkie lamerskie putania, ale jestem zielony :)

#29 Wielki M

Wielki M
  • 142 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 kwietnia 2011 - 21:48

Żeby zrobić JB nie trzeba mieć zdjętego simlocka. redsn0w nie zdejmuje simlocka!

#30 s1kor

s1kor
  • 23 postów
  • SkądBiałystok / Bristol

Napisano 21 kwietnia 2011 - 22:41

Ej to mam jeszcze jedno lamerskie pytanie :) Hehe moge z simlockiemn zrobic jb i zainstalowac cydie? Bedzie dzialac wszystko? Simlock w sumie mi w niczym nie przeszkadza...

#31 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 07:20

@s1kor, tak możesz.

#32 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 08:33

Czy żeby zrobić jailbreaka muszę robić restore? Bo na jednej z instrukcji pisze: "Wybierz swoje urządzenie i naciśnij Restore w ten sposób Twój (iPhone ) zostanie wyczyszczony (przywrócony do ustawień fabrycznych ) i uaktualniony do najnowszego softu jakim jest teraz iOS 4.3.2" A ja nie chce tracić smsów a jailbreaka niestety nie mam a nie wiem czy można jakoś robić restore nie tracąc smsów bo outlook niestety nie zapisuje smsów;/

#33 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 22 kwietnia 2011 - 08:35

kopia zapasowa zawsze się tworzy w iTunes i później ją przywracasz. Ale z tego co wiem nie musisz robić restore żeby zrobić JB. po prostu odpal redsn0w i zainstaluj Cydię.

#34 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 10:02

Ale kopia zapasowa w iTunes chyba nie dotyczy smsow, tylko kontakty, notatki i chyba cos jeszcze ale nie smsy...

#35 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 10:11

Ale kopia zapasowa w iTunes chyba nie dotyczy smsow, tylko kontakty, notatki i chyba cos jeszcze ale nie smsy...

W backupie jest WSZYSTKO! odtwarzając go masz telefon w takim stanie w jakim był w czasie wykonywania backupu. Włączając w to ustawienia aplikacji, stan gier itp.

//T

#36 bartasB

bartasB
  • 4 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 10:47

Witam, jestem świeżo upieczonym posiadaczem Iphone 4. Po sprawdzeniu telefon posiada soft 4.0.1, jest po JB i ze ściągnietym simlockiem. Po zakupie powiedziano mi, że muszę być ostrożny przy aktualizacji softu gdyż telefon posiada Simlock'a na Irlandzką sieć 'three' . Tak więc przez 3 ostatni dni od zakupu zapoznaje się na forum z podstawami, wiem (mniej więcej) czym jest baseband, firmware, zapoznałem się z instrukcją przeprowadzania JB na sofcie 4.3.2, wiem jak wprowadzić telefon w tryb DFU, wiem ze istnieje coś takiego jak aktywacja po aktualizacji, zgrałem pliku SSH za pomocą programu Tinyumbrella itp itd. Teraz moje pytanie czy bez przeszkód mogę przeprowadzić upgrade softu do wersji najnowszej? Wnioskuję po numerze (1.59.00) że mam starszą wersję baseband'u, i wyczytałem, że umożliwia ona ściągnięcie simlocka za pomocą programu ultrasnow. Jednakże moje drugie pytnie brzmi, czy w przypadku upgrade do IOS 4.3.2, baseband również ulega aktualizacji? No i trzecie pytanie czy Jailbreak za pomocą tego redsnow rc14 przeprowadza aktywację telefonu? Dziękuję z góry za pomoc.

#37 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 22 kwietnia 2011 - 20:02

1. Po update softu baseband też ulegnie podwyższeniu chyba że dokonasz upadate za pomocą snowbreeze 2. redsnow wykonuje tylko JB a nie aktywację , aktywację podobnow wykonuje snowbreeze podczas tworzenia softu 3. ultrasnow ściągnie Ci simlocka pod warunkiem że nie podniesiesz basebendu.

#38 sosik1

sosik1
  • 77 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 22 kwietnia 2011 - 22:43

Ja zrobiłem dwa GS-y (wersje 16 GB i 32 GB) z nowymi bootromami za pomocą redsn0wa 0.9.6rc14 i potwierdzam - wszystko jest ok. Cydia działa, iPod tak samo, wibracje też (chociaż nie wiem, o jaki problem z wibracjami tak w sumie chodzi). Czyli - robić! :) Tylko nie mogę sobie odpalić gestów multitouch. :( Znaczy wiem, że muszę pobrać z ModMyI za pomocą Cydii "MT Gestures" dla WinterBoarda, ale podczas próby instalacji otrzymuję na czerwono komunikat, że nie można zainstalować, i że mogę sobie to "fixnąć" ręcznie (tłumaczę sens tak mniej więcej). Edit: Aaa... już wiem! :D Zainstalowałem Open SSH | restart. Następnie MT Gestures - zainstalowało się. :) Potem już tylko uruchomienie odpowiedniego tematu w WinterBoardzie, respring - i już cieszymy się gestami multitouch w naszym iDevice. ;]

#39 GhosteKl

GhosteKl
  • 13 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 12:36

Witam, jestem zainteresowany jailbreakiem ale nie za bardzo wiem z jakimi konsekwencjami się to wiąże, a więc pytanie kieruję do obeznanych w temacie, proszę mi powiedzieć co po takim jailbreaku się dzieje, jakie mamy możliwości po nim? Nie jestem pewien ale coś mi się obiło o uszy, że po jailbreaku są problemu z modemem lub tego typu rzeczami.. Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych