Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone z USA - najcz臋艣ciej zadawane pytania

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
797 odpowiedzi w tym temacie

#751 mossberg

mossberg
  • 21 post贸w
  • Sk膮dLDZ

Napisano 25 listopada 2013 - 23:33

Dla wszystkich "niepewnych".
W艂a艣nie przed chwil膮 aktywowa艂em Iphone 5S przywiezionego przez moj膮 siostr臋 z USA i zam贸wionego przez Apple
Jest to wersja z za艂膮czon膮 kart臋 T-Mobile (Unlocked and contract-free) za 749$(bez podatku).
Telefon aktywowa艂 si臋 prawid艂owo z polsk膮 kart膮 Orange.
Wcze艣niej nigdy nie by艂 w艂膮czany w USA(osobi艣cie rozpakowa艂em pude艂ko z folii).

Uwa偶am wi臋c, i偶 m贸j post powinien ostatecznie rozwia膰 w膮tpliwo艣ci.

Pozdrawiam

EDIT: w艂a艣nie iPhone zaktualizowa艂 sie do 7.0.4 i nadal nie ma simlocka i dzia艂a ;-)

#752 Kuras77

Kuras77
  • 191 post贸w

Napisano 25 listopada 2013 - 23:36

Ja mimo wszystko nie jestem co do tego w 100% przekonany. No bo jaki by艂by sens w takim razie wprowadzenia do sprzeda偶y 5S SIM Free skoro wersja T-Mobile to tel fabrycznie bez SIMlocka?

Domy艣lam si臋, 偶e to jest jaka艣 zasz艂o艣膰 bo pewnie kiedy艣 tak na prawd臋 tylko modele sim-free by艂y faktycznie bez simloka. Trzeba te偶 bra膰 poprawk臋 na marketing, kt贸ry czasami a raczej zazwyczaj nie kieruje si臋 logik膮... ;)
A ja ci膮gle szukam kogo艣 zaufanego wracaj膮cego z USA do przywiezienia mi pachn膮cego nowo艣ci膮 5S :)

W艂a艣nie przed chwil膮 aktywowa艂em Iphone 5S przywiezionego przez moj膮 siostr臋 z USA i zam贸wionego przez Apple
Jest to wersja z za艂膮czon膮 kart臋 T-Mobile (Unlocked and contract-free) za 749$(bez podatku).

Uwa偶am wi臋c, i偶 m贸j mail powinien ostatecznie rozwia膰 w膮tpliwo艣ci.

Przeklejam z nadziej膮, 偶e sko艅cz膮 si臋 ci膮g艂e pytania o to samo...chocia偶 sam w to w膮tpi臋 ;)
W ka偶dym razie dzi臋ki za pewn膮 i rozwiewaj膮c膮 w膮tpliwo艣ci odpowied藕!

#753 Amex

Amex
  • 1聽711 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dNEW YORK

Napisano 25 listopada 2013 - 23:39

@mossberg. Spr贸buj te偶 (je艣li masz tak膮 mo偶liwo艣膰) czy ten tel b臋dzie dzia艂a膰 w innych sieciach.

#754 mossberg

mossberg
  • 21 post贸w
  • Sk膮dLDZ

Napisano 25 listopada 2013 - 23:52

Jutro jak b臋d臋 w firmie to sprawdz臋 na karcie Play EDIT: wydaje mi si臋, 偶e powinno normalnie dzia艂a膰 bo na stronie jest napisane: "(...)When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5s from a local GSM carrier(...)"

#755 Amex

Amex
  • 1聽711 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dNEW YORK

Napisano 26 listopada 2013 - 00:19

Pisze "card" w liczbie pojedy艅czej, a nie mnogiej.

#756 mossberg

mossberg
  • 21 post贸w
  • Sk膮dLDZ

Napisano 26 listopada 2013 - 02:06

@Amex - Czepiasz si臋 :-p dla mnie to oczywiste - jak by艣 napisa艂 po polsku? np: "mo偶esz u偶ywa膰 karty lokalnego operatora" lub "mo偶esz u偶ywa膰 kart lokalnych operator贸w" sens ten sam - MO呕ESZ :-) pozdr

#757 Amex

Amex
  • 1聽711 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dNEW YORK

Napisano 26 listopada 2013 - 03:21

Nie czepiam si臋-tylko staram si臋 ustali膰 rzeczywisty stan rzeczy, tak 偶eby nie by艂o 偶adnych w膮tpliwo艣ci.

#758 cubasz

cubasz
  • 1聽636 post贸w
  • Sk膮dSzczotkolm - Wawa

Napisano 26 listopada 2013 - 10:05

Ja mimo wszystko nie jestem co do tego w 100% przekonany. No bo jaki by艂by sens w takim razie wprowadzenia do sprzeda偶y 5S SIM Free skoro wersja T-Mobile to tel fabrycznie bez SIMlocka?

Sens by艂 taki, 偶eby ludzie kupili.

Info o braku simloka rozesz艂o si臋, 5c si臋 nie sprzedaje, produkcja 5s nadgoni艂a i czas oczekiwania sie skr贸ci艂, pierwsza fala kupuj膮cych si臋 przewali艂a...

Informacja o 40-sto dniowym simloku w T-Mobile z Apple Store pojawi艂a si臋 z powodu nieporozumenia - telefony kupione w T-Mobile maj膮 takie ograniczenie, te w Apple Store go nie maj膮.

Ta karta T-Mobile to tylko dodatek, 艣ciema, tzw gratis. Ta firma ma si臋 do艣膰 kiepsko w USA i potrzebuje promocji.

Czyta艂em ju偶聽dawno na forum Szwedzkim, 偶e kto艣 aktywowa艂 5s (T-Mobile kupiony w Apple Store) w USA i potem drugi raz aktywowa艂 w Szwecji i by艂o OK.

Ale mam nadziej臋,聽偶e znajdzie si臋 te偶 kto艣 na tym forum, kto to potwierdzi, 偶eby mo偶na by艂o zamkn膮膰 temat.

#759 kobus

kobus
  • 787 post贸w
  • Sk膮dKo藕min Wlkp.

Napisano 26 listopada 2013 - 10:50

mi tam sie ta karta tmobile przydala, 偶eby doci膮膰 micro simke do odpowiedniego rozmiaru ;D

#760 mossberg

mossberg
  • 21 post贸w
  • Sk膮dLDZ

Napisano 26 listopada 2013 - 10:52

@Amex : W艂a艣nie sprawdzi艂em z kart臋 PLAY i dzia艂a normalnie. Jednym s艂owem mog臋 potwierdzi膰, 偶e iPhone nie posiada blokady SIM-lock To chyba wyczerpuje temat...

#761 kobus

kobus
  • 787 post贸w
  • Sk膮dKo藕min Wlkp.

Napisano 26 listopada 2013 - 10:55

Temat mo偶e nie, bo jest w膮tek o najcz臋艣ciej zadawanych pytaniach ale odpowied藕 na jedno z kluczowych przewijaj膮cych si臋 pyta艅 to tak :)

#762 gareon

gareon
  • 39 post贸w

Napisano 26 listopada 2013 - 20:53

T-mobile to wersja identyczna jak sim free tyle, ze w tej t-mobile dostajecie karte tmobile aby nie isc do sklepu w usa i nie kupowac jej. Sim free to identyczny telefon jak t-mobile tyle, ze bez karty w srodku. Kwestia wygody... chcesz miec bez simlocka w t-mobile to kupujesz t-mobile... karta w srodku, chcesz miec innego operatora i jestes na tyle leniwy, ze nie chce sie tobie wyciagac karty sim ze srodka to kupujesz sim free.

Macie moj certyfikat, ze wam obydwa iPhony beda dzialaly w Polsce ;)

Kupowalem ostatnio 5S i dziala w polsce, teraz przed swietami bede wraca艂 i biore jeszcze jednego. Za kazdym razem biore tmobile, bo moge sobie z niego korzystac w usa przy okazji. Roaming polski jest straszny tutaj :P

#763 cubasz

cubasz
  • 1聽636 post贸w
  • Sk膮dSzczotkolm - Wawa

Napisano 26 listopada 2013 - 21:06

@Amex :
W艂a艣nie sprawdzi艂em z kart臋 PLAY i dzia艂a normalnie.

Jednym s艂owem mog臋 potwierdzi膰, 偶e iPhone nie posiada blokady SIM-lock

To chyba wyczerpuje temat...

No w艂a艣nie dla niekt贸rych nie wyczerpuje, bo wisi nad niekt贸rymi strach, 偶e jak aktywuj膮 ten iphone w USA z kart膮 T-Mobile to potem b臋d膮 mieli simloka.
Osobi艣cie w to nie wierz臋 ale lubi臋 kiedy na forum s膮 informacje sprawdzone i wszelkie nieporozumienia rozwi膮zane.

#764 jafo71

jafo71
  • 1 post贸w

Napisano 26 listopada 2013 - 22:34

Witam Mam ip 4s z simlock na Sprint - pr贸bowa艂em z nimi rozmawia膰 przez translator ale za ka偶dym razem czat dla nich nie jest widoczny - angielskiego niestety nie znam :( czy m贸g艂by kto艣 pom贸c w rozmowie z operatorem ? Telefon mam od marca 2013 a czyta艂em 偶e powy偶ej 6 miesi臋cy poza USA odblokowuj膮 iphony. Za zalatwion膮 spraw臋 pozytywnie zap艂ac臋 200 pln.

#765 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 26 listopada 2013 - 23:08

Witam
Mam ip 4s z simlock na Sprint - pr贸bowa艂em z nimi rozmawia膰 przez translator ale za ka偶dym razem czat dla nich nie jest widoczny - angielskiego niestety nie znam :( czy m贸g艂by kto艣 pom贸c w rozmowie z operatorem ? Telefon mam od marca 2013 a czyta艂em 偶e powy偶ej 6 miesi臋cy poza USA odblokowuj膮 iphony.
Za zalatwion膮 spraw臋 pozytywnie zap艂ac臋 200 pln.

Obawiam si臋, 偶e je偶eli nie masz aktywnej umowy w Sprint i nie op艂acasz abonamentu, to mo偶esz zapomnie膰 o odblokowaniu.

Dyskusja z pracownikiem Sprinta na ich forum z zesz艂ego miesi膮ca: https://community.sp...w/thread/132351

Sprint nie przewiduje mo偶liwo艣ci zdj臋cia simlocka, poza przypadkami, kiedy swoim dobrym klientom, du偶o podr贸偶uj膮cym mog膮 w ramach wyj膮tku zrobi膰 艂ask臋 i zdj膮膰 simlocka, ale to i tak b臋d膮 indywidualnie rozpatrywa膰. Warunek jest taki, 偶e musisz mie膰 aktywn膮 u nich umow臋 abonamentow膮 przez ostatnie 90 dni bez 偶adnych op贸藕niej w p艂atno艣ciach itp.

#766 kobus

kobus
  • 787 post贸w
  • Sk膮dKo藕min Wlkp.

Napisano 27 listopada 2013 - 07:42

a s艂uchajcie tak mi przychodzi do g艂owy r贸偶nica mi臋dzy wersj膮 unlocked a tmobile sim free mo偶e w wersji unlocked daj膮 szpilk臋 do SIM'a :D ? bo w tmobile nie ma

#767 gareon

gareon
  • 39 post贸w

Napisano 27 listopada 2013 - 20:31

a s艂uchajcie tak mi przychodzi do g艂owy r贸偶nica mi臋dzy wersj膮 unlocked a tmobile sim free
mo偶e w wersji unlocked daj膮 szpilk臋 do SIM'a :D ? bo w tmobile nie ma

Dokladnie tak jest :)

#768 demandred

demandred
  • 305 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 28 listopada 2013 - 23:17

Witam
Mam ip 4s z simlock na Sprint - pr贸bowa艂em z nimi rozmawia膰 przez translator ale za ka偶dym razem czat dla nich nie jest widoczny - angielskiego niestety nie znam :( czy m贸g艂by kto艣 pom贸c w rozmowie z operatorem ? Telefon mam od marca 2013 a czyta艂em 偶e powy偶ej 6 miesi臋cy poza USA odblokowuj膮 iphony.
Za zalatwion膮 spraw臋 pozytywnie zap艂ac臋 200 pln.

Zdjecie simlocka ze Sprint USA o ile nie jestes ich abonentem to koszt minimum 600 zl i prawie nikt tego nie oferuje.

#769 misterious

misterious
  • 7 post贸w

Napisano 29 listopada 2013 - 20:58

Panowie! Czy gwarancja na iPhone 5C z USA b臋dzie r贸wnie偶 dzia艂a艂a w Polsce?

#770 Amex

Amex
  • 1聽711 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dNEW YORK

Napisano 29 listopada 2013 - 21:08

Nie.

#771 misterious

misterious
  • 7 post贸w

Napisano 29 listopada 2013 - 21:10

Je艣li m贸g艂by艣 mi wyt艂umaczy膰 jeszcze dlaczego?

#772 Amex

Amex
  • 1聽711 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dNEW YORK

Napisano 29 listopada 2013 - 21:29

Gwarancja na iPhone 5C z USA obejmuje tylko kontynent Am. P艂n.

#773 Tomek28ST

Tomek28ST
  • 168 post贸w
  • Sk膮dGorz贸w Wlkp., PL

Napisano 29 listopada 2013 - 23:23

Uwa偶am wi臋c, i偶 m贸j post powinien ostatecznie rozwia膰 w膮tpliwo艣ci.

Pozdrawiam

EDIT: w艂a艣nie iPhone zaktualizowa艂 sie do 7.0.4 i nadal nie ma simlocka i dzia艂a ;-)

5s (A1530) zakupiony w Hong Kongu bez blokady (570USD) r贸wnie偶 dzia艂a po aktualizacji do iOS 7.0.4.

#774 mariozam7

mariozam7
  • 40 post贸w

Napisano 30 listopada 2013 - 15:45

MaM pytanie dotycz膮ce tego jak mam przywie藕膰 w sensie jak spakowa膰 i w jakim baga偶u przewozi膰 iphona z usa aby nie p艂acic vatu dodam 偶e cena iphona to 811$ ju偶 z ameryka艅skim podatkiem ... Prosz臋 o pomoc osoby kt贸re przywioz艂y sobie iphona z usa lub ipada..

#775 donmikers

donmikers
  • 29 post贸w

Napisano 30 listopada 2013 - 16:21

Wsadzi膰 do kieszeni a pude艂ko w baga

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 3

0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych