Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone z USA - najczęściej zadawane pytania

• Zamknięty Temat jest zamknięty
797 odpowiedzi w tym temacie

#601 Narmer

Narmer
  • 556 postów

Napisano 24 października 2013 - 13:17

Jest zezwolenie.

#602 King_Foltest

King_Foltest
  • 5 postów

Napisano 24 października 2013 - 13:54

Zewolenie na co? A może Pan (i) Narmer może coś doradzić, skoro jest z USA?

#603 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 24 października 2013 - 14:03

Ja jestem ciekaw do kiedy ten backorder z 5S będzie się w USA utrzymywał...poluje na dostepnosc w sklepie jednak na stronie nie informują o bieżących stanach magazynowych

#604 staszek2610

staszek2610
  • 12 postów
  • SkądZakopane, PL

Napisano 24 października 2013 - 14:06

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to w Kanadzie jest iPhone 5s za 719$ kandyjskich. (1$ CA = 2,91PLN). Jest to wersja unlocked. W przeliczeniu na złotówki wychodzi ok 2430 z podatkiem 13 %. Czy ten telefon różni się czymś od tego z USA ?

#605 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 24 października 2013 - 21:12

Jest to iPhone 5S w wersji Factory Unlocked. Tel ktory moze dzialac w dowolnej sieci zarowno GSM jak tez CDMA.

#606 Mateusz22

Mateusz22
  • 5 postów

Napisano 26 października 2013 - 04:17

Siema, w poniedzialek lece Do Kanady, zamierzam kupic tam Iphone 5s, myslicie ze normalnie w apple store dostane wersje 1533? oby! Jezeli ktos chce moge sprowadzic takiego Iphona za cene 719$ kanadyjskich, nic mnie to nie kosztuje bo wracam z kumplem, takze jak cos priv No i czekam na info w sprawie 1533 w Kanadzie .. :)

#607 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 26 października 2013 - 11:53

3. Gwarancja nie działa w Polsce.

Czy jeśli kupiłbym iPhone'a w USA z AppleCare, to mógłbym zarejestrować gwarancję i korzystać z niej w Polsce?

#608 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 26 października 2013 - 15:35

Witam mam pytanie wubieram się za miesiąc do usa i planuje kupić iphone 5s lub c zależnie od tego czy ukażę się już 5s factory unlocked moje pytanie jest takie że jeśli kupie model 5c lub 5s factory unlocked (simfree) gdzie w przypadku 5c to model A1532 i pytanie jest takie bo wiem że są one bez simlocka i będą działać w polsce ale co się stanie że jeśli już go tam kupię rozpakuje włożę amerykańska katrę i aktywuje z nia podając jeżyk polski i że jestem teraz usa? Będę mógł potem w ustawieniach zmienić kraj po przyjeździe do polski jak włożę polską sim?

#609 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 26 października 2013 - 15:42

Czy jeśli kupiłbym iPhone'a w USA z AppleCare, to mógłbym zarejestrować gwarancję i korzystać z niej w Polsce?

Ponieważ ten temat był już parę razy poruszany to odpowiem tak:

mógłbyś,

gdyby w Polsce były Apple Store w których pracowaliby bardzo wyrozumiali młodzi ludzie, któży z litości i w drodze wyjątku lub z niewiedzy wymienili by Ci taki telefon w przypadku uszkodzenia. Niestety tak nie jest a w umowie gwarancyjnej jest zapis mówiący, że Apple może odmówić napraw i wymian gwarancyjnych iPhonów i iPadów poza granicami państwa na terenie którego zostały nabyte. Wykupienie Apple Care tego zapisu nie wykasowuje.

Ale kupując w USA oszczędzasz około tysiąca złotych. W razie czego możesz naprawić za pieniądze, najwyżej nic nie zyskasz ;-)

- - - Połączono posty - - -

Witam mam pytanie wubieram się za miesiąc do usa i planuje kupić iphone 5s lub c zależnie od tego czy ukażę się już 5s factory unlocked moje pytanie jest takie że jeśli kupie model 5c lub 5s factory unlocked (simfree) gdzie w przypadku 5c to model A1532 i pytanie jest takie bo wiem że są one bez simlocka i będą działać w polsce ale co się stanie że jeśli już go tam kupię rozpakuje włożę amerykańska katrę i aktywuje z nia podając jeżyk polski i że jestem teraz usa? Będę mógł potem w ustawieniach zmienić kraj po przyjeździe do polski jak włożę polską sim?

W ustawieniach nie ma problemu tylko nie wiemy, tu na forum do końca, jak to jest z aktywacją. Jeśli lubisz ryzyko to sugeruję, żebyś spróbował - czyli aktywował w USA kartą dłączoną do iPhona i potem sprawdził czy masz simloka w Polsce. Chyba, że wolisz nie ryzykować. Wtedy odradzam aktywację w USA.

#610 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 26 października 2013 - 15:53

Ale chodzi mi o model sim free factory unlocked na nie t.mobile ?

mógłbyś,

gdyby w Polsce były Apple Store w których pracowaliby bardzo wyrozumiali młodzi ludzie, któży z litości i w drodze wyjątku lub z niewiedzy wymienili by Ci taki telefon w przypadku uszkodzenia. Niestety tak nie jest a w umowie gwarancyjnej jest zapis mówiący, że Apple może odmówić napraw i wymian gwarancyjnych iPhonów i iPadów poza granicami państwa na terenie którego zostały nabyte. Wykupienie Apple Care tego zapisu nie wykasowuje.

Ale kupując w USA oszczędzasz około tysiąca złotych. W razie czego możesz naprawić za pieniądze, najwyżej nic nie zyskasz ;-)

W ustawieniach nie ma problemu tylko nie wiemy, tu na forum do końca, jak to jest z aktywacją. Jeśli lubisz ryzyko to sugeruję, żebyś spróbował - czyli aktywował w USA kartą dłączoną do iPhona i potem sprawdził czy masz simloka w Polsce. Chyba, że wolisz nie ryzykować. Wtedy odradzam aktywację w USA.

bo do sim free nie dają karty sim i co będzie jak tam na przykład aktywuje gotam z polską kartą playa będącą w roamingu

mógłbyś,

#611 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 października 2013 - 16:15

Przed chwilą zapytałem o dostępność 5S Factory Unlocked w USA Apple Store Customer Service. Oto odp: "It will be my pleasure to assist you with iPhone 5S unlocked questions. However, the unlocked iPhone 5S is still not available. We do not have any information when the iPhone 5S unlocked will be available. Currently we do have the iPhone 5c unlocked available."

#612 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 26 października 2013 - 16:46

A wiadomo coś czy w ogóle pojawi się 5s unlocked simfree w usa i jak kwyląda aktywacja modelu sim free unlocked (factory unlocked) czy muszę go aktywować w usa z ich operatorem czy muszę nieaktywowany przywieźć do polski i tutaj aktywować...?

Przed chwilą zapytałem o dostępność 5S Factory Unlocked w USA Apple Store Customer Service. Oto odp:

"It will be my pleasure to assist you with iPhone 5S unlocked questions. However, the unlocked iPhone 5S is still not available.
We do not have any information when the iPhone 5S unlocked will be available. Currently we do have the iPhone 5c unlocked available."

#613 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 października 2013 - 17:26

1. Będzie na pewno. Kwestia tylko kiedy. 2. Model Factory Unlocked mozna aktywować z dowolną kartą SIM w dowolnym kraju.

#614 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 26 października 2013 - 17:50

Można aktywować w kazdym kraju ale czy jak aktywuje w usa z np at&t to będzie mi potem działał w polsce.
A czy model t mobile nie aktywowanyy w usa z tmobile kartą będzie można aktywować (wgl pierwszy raz z sim uruchomić w polsce z kartą playa)i czy będzie normalnie działać w pl

1. Będzie na pewno. Kwestia tylko kiedy.
2. Model Factory Unlocked mozna aktywować z dowolną kartą SIM w dowolnym kraju.

#615 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 października 2013 - 18:17

1. Model Factory Unlocked można aktywowac kartą AT&T a potem używać w dowolnej sieci w PL. Wiem to na 100%. Sprawdzilem to na moim iP 5 kupionym właśnie w USA. 2. Co do modelu T-Mobile Unlocked-to radzę być ostrożny. Podobno zakłada się SIMlock na sieć w której został taki tel aktywowany.

#616 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 26 października 2013 - 18:49

1. Model Factory Unlocked można aktywowac kartą AT&T a potem używać w dowolnej sieci w PL. Wiem to na 100%. Sprawdzilem to na moim iP 5 kupionym właśnie w USA.
2. Co do modelu T-Mobile Unlocked-to radzę być ostrożny. Podobno zakłada się SIMlock na sieć w której został taki tel aktywowany.

1. Dobra wiadomość. A co do T-Mobile, to możliwe, że dotyczy to egzemplarzy kupowanych w ich sklepie a nie w Apple Store. Wtedy jest 40 dni w czasie których nie można uciec od nich. Ale to tylko domysły... Się powyjaśnia powolutku. :-)

#617 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 26 października 2013 - 19:04

od kogo uciec nie rozumiem.......wgl trudno z tym iphonem 5s się połapać

1. Dobra wiadomość. A co do T-Mobile, to możliwe, że dotyczy to egzemplarzy kupowanych w ich sklepie a nie w Apple Store. Wtedy jest 40 dni w czasie których nie można uciec od nich. Ale to tylko domysły... Się powyjaśnia powolutku. :-)

A co jak się po raz pierwszy uruchomi w usa z polską kartą sim ? Czy najlepiej nigdy nie włączany przywieźć do polski i tu aktywować w polskiej sieci/i czy w ogóle to zadziała ?

#618 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 października 2013 - 19:09

od kogo uciec nie rozumiem.......wgl trudno z tym iphonem 5s się połapać...

Jeśli kupisz iP 5S w salonie US T-Mobile to o zdjecie SIMlocka możesz się ubiegać po minimum 40 dniach korzystania z serwisu tej sieci.

#619 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 26 października 2013 - 19:15

aha a w apple store nie maja simlocka ?

#620 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 października 2013 - 19:23

aha a w apple store nie maja simlocka ?

Aktywowac możesz dowolną kartą SIM, dowolnego operatora w dowolnym kraju. Ale w odróżnieniu od modelu Factory Unlocked-podobno zakłada się SIMlock na sieć w której został taki tel aktywowany.

#621 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 26 października 2013 - 19:35

No tak rozumiem czyli jak pan radzi lepiej w usa włożyć polską kartę czy przywieźć do polski i tutaj aktywować z polską kartą.. Ale jeżeli tak jest to jaki ma sens to że w sklepie internetowym apple piszą że w czasie podróży międzynarodowych można użyć kart lokalnego opreatora...

#622 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 października 2013 - 19:38

Ja bym radził trochę poczekać i kupić model Factory Unlocked.

#623 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 26 października 2013 - 19:46

no tak też bym tak wolał tyko ja będę w usa od 25.12 2013 do 8.01.2014 i podejrzewam że do tego czasu może się nie pojawić factory unlocked oraz że nie skończą się problemy z dostępnością ....

#624 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 października 2013 - 19:53

Myślę ze do tego czasu powinny się pojawić w sprzedaży w USA. A jeśli nie-to możesz wsiąść w autobus i wybrać się na wycieczkę do Toronto w Kanadzie (wiz nie potrzeba). Tam kupisz bez problemu 5S Factory Unlocked, a przy okazji trochę pozwiedzasz.

#625 staszek2610

staszek2610
  • 12 postów
  • SkądZakopane, PL

Napisano 26 października 2013 - 20:43

Zgadzam się z Amex co do aktywacji i kupna iPhona 5s. Dość ryzykowne jest go aktywować polską kartą w USA. Mimo, że mogę kupić ten telefon w Kanadzie i USA wolę zapłacić 719$ dolarów kanadyjskich i mieć spokój. iPhone będzie factory unlocked, GSM i CDMA. Nie wiem tylko czy będzie obsługiwał LTE w Polsce? Jeżeli ktoś zna odpowiedź na moje pytanie to będę wdzięczny jak się nią podzieli. Pozdrawiam s.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych