Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone z USA - najczęściej zadawane pytania

• This topic is locked This topic is locked
797 replies to this topic

#451 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 09 October 2013 - 07:07

2. Odradzam kupowanie iP 5S T-Mobile Unlocked-jest to tel odblokowany tylko na jedną sieć GSM (oprócz T-Mobile oczywiście). Lepiej kupić wersję Factory Unlocked która ma się pojawić w sprzedaży w US Apple Store pod koniec października.

a sorry...na jedna siec oprocz tmobile ;] a na ktora? to loteria? na dwie juz nie ? to czemu z playem dziala w polsce :D ?

#452 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 09 October 2013 - 07:20

Złe mnie zrozumiales: -iP 5S T-Mobile Unlocked mozna aktywować za pomoca dowolnej karty SIM dowolnego operatora GSM. Z tym że mozna go tylko używać tylko i wyłącznie w sieci w której został on aktywowany, gdyż na tą sieć założy się SIMlock. iP 5S T-Mobile Unlocked-to NIE jest to samo co Factory Unlocked który działa w nieograniczonej ilości sieci.

#453 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 09 October 2013 - 08:06

Hmmm...może i masz racje co do tej kwestii. Ktoś ma możliwość sprawdzenia?

#454 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 09 October 2013 - 08:26

Te informacje podawane przez US Apple Store Customer Service są ze sobą sprzeczne i co za tym idzie całkowicie niewiarygodne. Za to na stronie Apple w opisie telefonu T-Mobile unlocked jest wyraźnie napisane, że podróżujący z nim może go używać z działającą kartą nano sim dowolnego zagranicznego operatora.

#455 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 09 October 2013 - 08:33

Za to na stronie Apple w opisie telefonu T-Mobile unlocked jest wyraźnie napisane, że podróżujący z nim może go używać z działającą kartą nano sim dowolnego zagranicznego operatora.

Bynajmniej nie jest to sprzeczne z tym co napisałem. Mozna go używać w sieci (jednego) dowolnego zagranicznego operatora.

#456 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 09 October 2013 - 08:42

Nie chodzi o to czy sprzeczne jest to co Ty piszesz tylko o to, że sprzeczne ze sobą są informacje podawne przez Customer Service. Co innego powiedziano komu innemu wcześniej piszącemu tu, na tym forum. Mądrzą się (bo np. sami nie wiedzą a tego powiedzieć nie mogą) nie ma sensu tego brać poważnie.

#457 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 09 October 2013 - 09:02

Dokładnie, W customer SErvice nie mają za dużego pojęcia...ostatnio pytałem kiedy będzie moje zamówienie realizowane jestli zloze je teraz...odpowiedz malo konkretna ze sporo zamowien, w tym miesiacu i robia wszystko co mozliwe bla bla bla :)

#458 Kuras77

Kuras77
  • 191 posts

Posted 09 October 2013 - 10:28

Ja wczoraj z nimi czatowałem - miałem wrażenie, że rozmawiam z Siri, powaga ;) Nic mi nie powiedzieli ciekawego więc dalej czekam na dostawę iPhone 5S w okolicy Florydy...

#459 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 09 October 2013 - 10:58

/.../ czekam na dostawę iPhone 5S w okolicy Florydy...

I masz już jakiś termin dostawy?

#460 Kuras77

Kuras77
  • 191 posts

Posted 09 October 2013 - 11:16

Nie bo nie złożyłem zamówienia jeszcze ponieważ ciągle widnieje info "shiping: october" w w sklepach "unavalible to pickup" a znajoma wraca do Polski 22 października więc boję się ryzykować... Ale wczoraj dowiedziałem się, że pieniądze z karty pobierane są tylko wtedy, gdy przesyła zostaje nadana i że można bez żadnego problemu wcześniej zrezygnować z zakupu więc może dziś zamówię iPhona 5S.

#461 demonee

demonee
  • 28 posts

Posted 09 October 2013 - 15:38

To jak, sprawdził ktoś z tymi kartami, że jest simlock na drugiej ?

#462 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 09 October 2013 - 20:20

Sam już nie wiem, ktoś opisywał żę otrzymał z tmobile usa i nie można aktywować go...chyba zakupiony w salonie firmowym a nie w Apple store albo sklepie internetowym...imho ciekawa sytuacja. Planuje zamawiac pod koniec pazdziernika aby go otrzymac do 14. listopada. Prośba Jeśli ktoś ma 5S z usa, tmobile unlocked czy może sprawdzić działanie w innych sieciach? Obawiam sie zeby mi znajomy go nie aktywowal wlozona karta tmobile, a po przyjezdzie do pl z playem nie bedzie juz dzialac!?!? dobra poczytalem fora w usa i tmobile unlocked kupiony w apple store nie ma sima a kupiony w sklepie tmobile ma.

#463 Dys97

Dys97
  • 58 posts
  • SkądRynarzewo (Bydgoszcz)

Posted 10 October 2013 - 15:58

Czy iPhone 5s z USA będzie w pełni działał w polsce? (chodzi mi o częstotliwości GSM)

#464 Kuras77

Kuras77
  • 191 posts

Posted 10 October 2013 - 16:11

Było tysiąc razy - w tej chwili musisz wybrać T-Mobile unlocked, konkretnie model A1533.
Bo jest kilka modeli 5S:
Apple - iPhone 5s - Dane techniczne

kobus: dzięki za rozwianie wątpliwości apropos simlocka :)

#465 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 10 October 2013 - 16:40

Ja czytałem *zeznania* forumowicza ze szwedzkiego forum, który kupił telefon AT&T z kartą w środku (contract free), aktywował go szwedzką kartą (Telenor) i działa świetnie (w Szwecji). To zgadzało by się z wpisem naszego forumowego kolegi weider91, który miał fona od AT&T (ale zwykłą 5 bez S) i mu działa(ł) w PL. Ten szwedzki forumowicz twierdzi, że po aktywowaniu przy pomocy dołączonej karty AT&T pojawia sie simlock ale tylko na sieci w obrębie USA. Gdzieś indziej czytałem, że w T-Mobile jest podobnie, potem można poprosić o zdjęcie tego simloka ale najpierw trzeba spełnić jakieś warunki np u T-Mobile używać telefon przez 40 dni w USA - ale to może dodtyczyć egzemplarzy kupionych w sklepach operatorów (T-Mobile, AT&T) a nie w AppleStore. Nie wiem ile w tym bajkopisarstwa ale te opowieści się powtarzają więc może lepiej nie aktywować ich w USA...

#466 Dys97

Dys97
  • 58 posts

Posted 10 October 2013 - 16:43

a jak wybrać na stronie model? nie ma wyboru a1533, a1453 itp.

#467 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 10 October 2013 - 17:20

Najlepiej-to poczekać na model 5S Factory Unlocked który ma się pojawić w US Apple Store pod koniec października. W tym przypadku nie ma żadnych wątpliwości odnośnie SIMlocka.

#468 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 10 October 2013 - 17:54

Święta racja, poczekać. Ale jeśli ktoś nie ma cierpliwości to nie ma specjalnie wyboru. Jedyny model użyteczny w Europie na stronie apple.com to 1533 GSM, czyli T-Mobile Contract Free.

Trochę o modelach można poczytać tu

Lookup Mac Specs By Serial Number, Order, Model & EMC Number, Model ID @ EveryMac.com

#469 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 10 October 2013 - 18:15

Wydaje mi się, żę dostepnosc iphone'ow w usa zmieni się ok.25 pazdziernika - data premiery w nowych krajach. mam nadzieje ze sie wyrobie do 14 listopada :) bez simlocka to tylko i wylaczine zakup w apple store

#470 Kuras77

Kuras77
  • 191 posts

Posted 10 October 2013 - 18:17

Wybierając w sklepie iPhone 5s - Buy iPhone 5s in 16GB, 32GB, or 64GB - Apple Store (U.S.) opcję T-Mobile contract-free dostajesz właśnie A1533. Ja już zamówiłem ale na razie nie dostałem szczegółowej informacji o dacie wysyłki - jeśli nie wyślą telefonu 4 dni przed wylotem z USA mojej znajomej (wykupiłem 2 day shiping) po prostu zrezygnuję z zamówienia.

#471 Dys97

Dys97
  • 58 posts

Posted 10 October 2013 - 18:23

Dokładnie jak Ty zamawiam T-mobile contract-free. Jak chodzi w polsce to jestem ucieszony :P

#472 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 10 October 2013 - 18:32

Dokładnie jak Ty zamawiam T-mobile contract-free. Jak chodzi w polsce to jestem ucieszony :P

Się okaże :-)

A zamówiony 20-go września przyszedł dziś.

#473 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 10 October 2013 - 19:56

to troche dlugo im zeszlo!

#474 jahsiotr

jahsiotr
  • 4 posts

Posted 10 October 2013 - 20:35

Mam do kupienia iphone 5s 32gb model a1533 w dosyc dobrej cenie. Jest mi w stanie ktos powiedziec czy bedzie dzialal z polskimi sieciami gsm i pasmami lte?

#475 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 10 October 2013 - 20:40

Mam do kupienia iphone 5s 32gb model a1533 w dosyc dobrej cenie. Jest mi w stanie ktos powiedziec czy bedzie dzialal z polskimi sieciami gsm i pasmami lte?

przeczytaj poprzednie posty...pierwszy Twoj i kolejne bez sensu pytanie

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users