Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 12:04
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 12:13
Hej,
Totalnie nie wiem co robi膰.. czuj臋 si臋 troch臋 oszukany i z艂apany w pu艂apk臋. Pomocy!
Bardzo prosz臋 o nie radzenie - nie trzeba by艂o kupowa膰 z blokad膮, gdy偶 to nie ja robi艂em zakup i by艂em w ci臋偶kim szoku kiedy dowiedzia艂em si臋, 偶e telefon zosta艂 kupiony w T-Mobile, a nie w Apple Store
Nie u艣miecha mi si臋 tez p艂aci膰 500z艂 za odblokowanie, kiedy powinienem to dosta膰 za darmo.
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 12:34
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 12:37
No ale w czym mamy Ci pom贸c, pretensje miej do osoby, kt贸ra go kupi艂a i przy kupnie zapewne podpisa艂a warunki w kt贸rych jest opisane co trzeba zrobi膰. Je偶eli chcesz za darmo, musisz spe艂ni膰 okre艣lone warunki, w innym wypadku musisz zap艂aci膰. Co tu wi臋cej pisa膰.
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 12:40
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 13:07
Wydaje mi si臋 偶e powinni w USA mie膰 mo偶liwo艣膰w艂膮czy膰 zdalnie roaming na dany nr...kiedy艣 mialem tak bedac w anglii bez zasiegu. dzwoniac do operatora wlazczyli mi...moze to by pomoglo?
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 13:32
Mam znajomego w NY. Wys艂a艂em mu mamone i dzi艣 wys艂a艂 mi srebrnego iPhone 5S wersja 16GB T-Mobile unlocked. Ca艂o艣膰 wysz艂o mi nieca艂e 840$ (wszystkie podatki) wi臋c mi si臋 to op艂aci艂o. Paczki mog臋 si臋 spodziewa膰 w przysz艂ym tygodniu.
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 19:50
Mo偶esz mi wyt艂umaczy膰 po kolei, od kupna Iphone' a w Applestore, co jeszcze kupi艂e艣 opr贸cz gwarancji, jaki jest jej koszt, czy by艂o trzeba rozpakowa膰, by sprawdzi膰 czy dzia艂a itp. A jak z paczk膮 mog臋 i艣膰 normalnie to biura polskiego gdzie wysy艂am i powiedzie膰, 偶e chc臋 wys艂a膰 Iphone'a i oni mnie pokieruj膮 dalej, czy jak ? Wysy艂a艂e艣 go oddzielnie, czy w du偶ej paczce np. z ubraniami, czy jako elektoronika ?Sorry, 偶e tak zadaje pytania, ale ja siedz臋 w Polsce i poleci艂em babci, 偶eby go kupi艂a, a niestety nie zna j臋zyka, wi臋c potrzebna jest instrukcja
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 20:57
Nadana wczoraj poczt膮 lotnicz膮. Spodziewam si臋 jej w przysz艂ym tygodniu
Napisano 07 pa藕dziernika 2013 - 23:45
.
......
Totalnie nie wiem co robi膰.. czuj臋 si臋 troch臋 oszukany i z艂apany w pu艂apk臋. Pomocy!
Bardzo prosz臋 o nie radzenie - nie trzeba by艂o kupowa膰 z blokad膮, gdy偶 to nie ja robi艂em zakup i by艂em w ci臋偶kim szoku kiedy dowiedzia艂em si臋, 偶e telefon zosta艂 kupiony w T-Mobile, a nie w Apple Store
Nie u艣miecha mi si臋 tez p艂aci膰 500z艂 za odblokowanie, kiedy powinienem to dosta膰 za darmo.
Pomocy forumowicze!
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 01:14
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 06:43
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 07:21
Na to tez jestem przygotowany.Jeszcze istnieje du偶a szansa, 偶e zap艂acisz VAT 23% jak Ci na cle j膮 z艂api膮.
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 08:52
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 15:03
Na to tez jestem przygotowany.
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 17:44
Wys艂a艂 mi to cz艂owiek,kt贸ry ju偶 milion razy wysy艂a艂 paczki ze Stan贸w do Polski.A powiedz jak wed艂ug Ciebie omin膮膰 dop艂at臋 VAT'u. Jeszcze jedno, paczka zosta艂a nadana jako prezent, czy elektroniczna, czy jak
Dzi臋ki wielkie za odpowied藕.
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 20:50
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 21:04
Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 21:06
Napisano 09 pa藕dziernika 2013 - 01:49
Tutaj pojawia si臋 jednak pytanie skierowane do forumowicz贸w, kt贸rzy maj膮 ju偶 pewne do艣wiadczenie w tego typu z - jak ma si臋 sprawa z wywiezieniem sprz臋tu do Polski? Rozumiem, 偶e 1 sztuka w folii nie umknie pracownikom lotniska i b臋d臋 zmuszony p艂aci膰 dodatkowo... Jak zatem rozwi膮zywali艣cie t臋 kwesti臋 Wy?
Tak na wszelki wypadek - rozumiem, 偶e wyb贸r taki, jak na screenie, gwarantuje bezproblemowe dzia艂anie w Polsce? Co wi臋cej - nie widzia艂em nigdzie opcji 'unlocked', jak w przypadku zamawiania iPhone 4S, czy contract-free z T-mobile nie posiada simlocka? ^^"Z g贸ry dzi臋ki!
Napisano 09 pa藕dziernika 2013 - 02:03
Sk膮d takie info?? Przecie偶 chyba nawet w tym temacie kilku posiadaczy iPhone 5S pisa艂o o udanej aktywacji w Polsce i raczej wszyscy nie robili tego w jednej sieci.Odradzam kupowanie iP 5S T-Mobile Unlocked-jest to tel odblokowany tylko na jedn膮 sie膰 GSM (opr贸cz T-Mobile oczywi艣cie). Lepiej kupi膰 wersj臋 Factory Unlocked kt贸ra ma si臋 pojawi膰 w sprzeda偶y w US Apple Store pod koniec pa藕dziernika.
Napisano 09 pa藕dziernika 2013 - 02:07
Napisano 09 pa藕dziernika 2013 - 02:17
Sk膮d takie info?? Przecie偶 chyba nawet w tym temacie kilku posiadaczy iPhone 5S pisa艂o o udanej aktywacji w Polsce i raczej wszyscy nie robili tego w jednej sieci.
Ad 1
A jak szczeg贸艂owe jest sprawdzanie sprz臋tu (oczywi艣cie o ile mo偶esz mi co艣 na ten temat powiedzie膰)? Czy je艣li telefon nie b臋dzie w艂膮czony, a w 艣rodku brak karty sim, istnieje wi臋ksza szansa na "doczepienie si臋"? ^^" Czyta艂em tu i 贸wdzie historie takie, 偶e w艂os si臋 je偶y, st膮d moje obawy...
Ad 2
Wyjazd planowany jest na po艂ow臋 listopada... oby zatem do tej pory pojawi艂 si臋 w sprzeda偶y ^^" Dzi臋kuj臋 za informacj臋!
Napisano 09 pa藕dziernika 2013 - 06:36
Napisano 09 pa藕dziernika 2013 - 06:55
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych