Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone z USA - najczęściej zadawane pytania

• Zamknięty Temat jest zamknięty
797 odpowiedzi w tym temacie

#401 weider91

weider91
  • 12 postów

Napisano 03 października 2013 - 15:41

Model kupiony, który będzie działał w PL. Sieć at&t wiem, bo miałem już od ciotki iPhona 5 i śmigał aż miło

#402 Aplusbegalix

Aplusbegalix
  • 3 postów
  • SkądKoluszki, Poland

Napisano 03 października 2013 - 18:54

W apple store powiedzieli mi, ze nie sprzedaja telefonow odblokowanych, ale jak kupie "t mobile without service agreement" i kupie karte nano sim w sieci gsm innego operatora za granica, to telefon bedzie dzialal.
W tmobile powiedzieli mi, ze jak kupie telefon "t mobile without service agreement" to nie bedzie dzialal z karta operatora nie wymienionego tu: [url=http://www.apple.com/iphone/LTE/]Apple - iPhone 5 - View countries with supported LTE networks.[/url], i aby dzialal, musze kupic odblokowany.
Jaka jest prawda? Chodz o 5S.

#403 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 03 października 2013 - 19:28

Hmm, przeciez to jest tylko lista krajów gdzie Apple potwierdza odbiór sieci LTE (szybki internet) co to ma wspólnego z działaniem sieci GSM ?

#404 Aplusbegalix

Aplusbegalix
  • 3 postów
  • SkądKoluszki, Poland

Napisano 03 października 2013 - 19:54

W Apple twierdzą, że gdy kupie w sklepie telefon w wersji "tmobile without service agreement" to nie będzie działał w Polsce. Aby działał, to muszę kupić odblokowany, a odblokowanych nie sprzedają w sklepie apple w tej chwili.

#405 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 03 października 2013 - 21:07

W Apple twierdzą, że gdy kupie w sklepie telefon w wersji "tmobile without service agreement" to nie będzie działał w Polsce. Aby działał, to muszę kupić odblokowany, a odblokowanych nie sprzedają w sklepie apple w tej chwili.

Powinni sobie przeczytać w tym Apple Store co jest napisane na stronie www apple na temat telefonu *contract free* : When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5s from a local GSM carrier.

LTE to odrębna kwestia. W Polsce nie będzie działać (wg Apple).

BTW aktywację dziewiczego 5S przy pomocy karty Plusa na terenia Polski przeprowadził jeden z naszych kolegów forumowiczów.

#406 weider91

weider91
  • 12 postów

Napisano 03 października 2013 - 21:11

Będzie działał na 100%, iphone 5s który zakupili dla mnie w stanach jest w sieci at&t. Takze bedzie dzialal.

#407 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2013 - 11:33

Jak to jest z tym LTE i dlaczego nie działa(?) w PL? Chciałbym zakupić iPhona 5s z USA i przeglądając kilka stron do tyłu nie natrafiłem na odpowiedź. Wiem, że bez problemu z sim-lockiem ale dlaczego LTE miałby nie działać w PL? Są inne moduły na USA i EU? Rozumiem, że HSPA+ (7.2Mbit/s) działa jak należy a tylko LTE (12,8Mbit/s) nie ma? Czy jest jeszcze jakaś różnica w iPhonie 5s USA vs EU? Pozdrawiam!

#408 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 04 października 2013 - 12:30

Kolego 1) LTE to transmisja do 100Mbit/s 2) USA i Europa ma rózne kanały nadawania LTE. U nas jest chyba na 8, ale ponoć zablokowane w sofcie. Musisz wybrac taki model który będzie obsługiwał jak najwięcej kanałów A1533 o ile się nie myle jest unlock i ogólnoświatowy. PS Ktoś zamawiał na dniach iphona 5S w USA online? Jestem ciekaw jaki jest czas oczekiwania...

#409 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2013 - 17:00

Dzięki za informację.
Patrzę na stronie Apple.com i widzę te modele, to są fabryczne oznaczenia serii z takim właśnie blokowanymi pasmami czy czymś poza CMDA/GSM się różnią?
Na dniach być może będę miał okazję nabyć model 5S w USA i dlatego chcę dopytać konkretnie, na co zwrócić uwagę przy zakupie aby był w pełni sprawny i funkcjonował w Polsce.

Tu znalazłem informację o kilku pasmach.
http://www.everymac....rope-specs.html

"Please note that this A1457 iPhone 5s model -- which is compatible with LTE bands 1, 2, 3, 5, 7, 8, and 20 (as well as select UMTS/HSPA+/DC-HSDPA connectivity) -- is intended mostly for European markets like the UK, France, and Germany on a variety of carriers."

WYnika z tego, że zarówno A1533 GSM i A1457 będą po zakupie w Stanach działać w PL. (LTE)

#410 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 04 października 2013 - 17:04

Ja od trzech dni śledzę dostępność iPhone 5S 32GB Gray w różnych Apple Store na Florydzie (poprzez sklep na stronie apple.com), gdzie teraz przebywa moja znajoma i jeśli przy docku, który też chcę nabyć napisane jest "wysyłka w ciągu 24h" to przy samym telefonie jest info "wysyłka w październiku". Dodatkowo w każdym ze sklepów jest adnotacja "bez możliwości odbioru osobistego" czyli, że nie ma ich na stanie w sklepie. Trochę zaczynam się denerwować bo znajoma wraca do Polski 22 października i nie wiem czy do tego czasu będą dostawy telefonów... A może preferencję mają osoby, które przyjdą osobiście do sklepu a ci, którzy chcą zamówić przez net muszą jeszcze poczekać? Czy jednak na prawdę w USA brakuje telefonów a Apple Store'ach?

#411 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 05 października 2013 - 13:03

własnie odpalilem ebay'a...zrobili promocje na 5C - 535$ ciekaw jestem tylko czy też przy wysyłce jest TAX doliczany?

#412 makondo12

makondo12
  • 5 postów

Napisano 05 października 2013 - 20:55

Witam. Przeglądając posty które są na temat iP 5s, zadam podobny typ pytania ale odnośnie iP 5C - moja siostra przebywa w USA i chce zeby mi kupiła wspomnianego iPhona, mianowicie pytanie brzmi czy model A1532 (GSM) unlocked będzie śmigał w PL? z góry dzięki za odpowiedź!

#413 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 05 października 2013 - 23:20

własnie odpalilem ebay'a...zrobili promocje na 5C - 535$ ciekaw jestem tylko czy też przy wysyłce jest TAX doliczany?

Rozumiem,że wysyłka do Pl?

#414 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 06 października 2013 - 08:27

Rozumiem,że wysyłka do Pl?

Nie ma takiej opcji do PL, chodzi mi o tax w USA...wysylka tylko i wylacznie do USA

#415 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 października 2013 - 09:39

Nie ma takiej opcji do PL, chodzi mi o tax w USA...wysylka tylko i wylacznie do USA

Nie wiem czy dla 14$ warto zamawiać na ebayu.

#416 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 06 października 2013 - 10:40

Jak to jest z tym LTE i dlaczego nie działa(?) w PL?

Nie ma informacji o dostępności LTE w Polsce bo jeszcze żaden operator autoryzowany przez Apple nie wprowadził takiej usługi z tego co wiem najszybciej będzie Play. Może warto poczekać i to sprawdzić.

#417 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 października 2013 - 10:58

Nie ma informacji o dostępności LTE w Polsce bo jeszcze żaden operator autoryzowany przez Apple nie wprowadził takiej usługi

Jak to nie: Blogi Orange Polska - Strona Główna

#418 demonee

demonee
  • 28 postów

Napisano 06 października 2013 - 16:10

Witam, moja babcia siedzi w USA i zastanawiam się czy nie poprosić jej o kupno Iphone'a 5S w tamtym miejscu, bo wiadomo cena... Już z nią rozmawiałem, więc nie będzie problemu. Chcę się tylko upewnić, przepraszam, bo wiele osób zadaje to pytanie: jeśli kupi mi Iphone'a 5S w wersji unlocked T-mobile 16GB za 649 dolarów + tax co wyjdzie z 700$, to na pewno będzie on działał w Polsce ? I powiedzcie jak kupi to lepiej wysłać paczką, co prawda istnieje ryzyko zagubienia paczki czy jak zrobić ? A może poczeka, aż ktoś znajomy będzie leciał do Polski i mi go przywiezie, co Wy na to ? Ten drugi będzie lepszym sposobem do ominięcia cła itp., prawda ? A jaki według Was jest lepszy sposób ? Z góry dzięki za odpowiedź :)

#419 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 października 2013 - 16:12

Po 1-przejrzy parę stron wstecz-były odpowiedzi na Twoje pytanie. Po 2-oczywiście,że lepiej poczekać,aż ktoś będzie leciał.

#420 demonee

demonee
  • 28 postów

Napisano 06 października 2013 - 16:18

Tak wiem, ale chciałem się upewnić, gdyż niektórzy pisali, że nie będzie działał, więc napisałem, a zarazem przeprosiłem... A powiedzcie jeszcze, czy opłaca się kupić tą dodatkową 2-letnią gwarancję za około 80$, co o tym myślicie ? Jest to warte zachodu ?

#421 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 06 października 2013 - 17:11

Mam znajomego w NY. Wysłałem mu mamone i dziś wysłał mi srebrnego iPhone 5S wersja 16GB T-Mobile unlocked. Całość wyszło mi niecałe 840$ (wszystkie podatki) więc mi się to opłaciło. Paczki mogę się spodziewać w przyszłym tygodniu.

#422 demonee

demonee
  • 28 postów

Napisano 06 października 2013 - 17:42

Wykupiłeś tą gwarancję, czy nie warto ?

#423 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 06 października 2013 - 18:29

Pewnie warto ale czy działa w Polsce...oto jest pytanie

#424 Umothi

Umothi
  • 11 postów

Napisano 06 października 2013 - 19:54

Wie ktoś czy iPhone 5c z różnych sieci z USA czymś się różnią? Na allegro są teraz w fajnej cenie 5c z sieci verizon po zdjęciu sim locka

#425 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 06 października 2013 - 20:38

Wykupiłeś tą gwarancję, czy nie warto ?

Wykupilłem. Koszt nie duży.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych