Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czym czyścicie swojego iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#26 kermitjr

kermitjr
  • 211 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 kwietnia 2011 - 15:29

Czekamy na film z iPhone'm 4 w roli głównej ;D

#27 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 kwietnia 2011 - 15:54

O kurde teraz jestem przekonany :) nawet film z dedykacją dla mnie haha :D

#28 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2011 - 15:57

No dizsiaj niestety juz nie z braku czasu ;) Ale kto wie może jutro... ;)

#29 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 postów

Napisano 08 kwietnia 2011 - 15:58

Ja swojego zawiesiłem w gablocie! Nic mu tam nie grozi. Bez jaj Panowie. To tylko urządzenie, które prędzej czy później zostanie zastąpione nowszym. Nie da się go tak porysować by uniemożliwić korzystanie. Jeśli jednak taka dbałość ma na celu utrzymanie wartości w celu późniejszej odsprzedaży to jak najbardziej - noście paskudne futerały, folie i inne wynalazki. Niech nowy nabywca za parę złotych więcej cieszy tym, czego sami się pozbawiliście - pięknym, błyszczącym i nieporysowanym sprzętem.

#30 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2011 - 16:00

No i oczywiście o ile uda mi się ogarnąć jakiś drugi telefon do nagrywania. Bo niestety nic innego pod ręką nie mam, a kamery wielkiej nie będę przez pół stolicy ciągnął ;)

---------- Wpis dodano o 17:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:58 ----------

Ja tam kiedyś dbałem o telefony "na sprzedaż", ale prawda jest taka, że po dwóch latach nikt takiego telefonu, chociażby nie wiem jak wycackany, nie będzie za jakieś rozsądne pieniądze chciał. Za dużo zachodu po prostu, lepiej się nie cackać, a gdy się dostanie nowy tel to stary schować do biurka, bo może się kiedyś przydać.

#31 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 08 kwietnia 2011 - 16:08

nie rozumiem was... telefon, no akurat w tym przypadku iphone jest urzadzeniem do uzytku, wiec po co go foliowac, oklejac itd. mialem wiele telefonow, teraz ip i na zadnego nie zakladalem foli jak wiesniak, np koledzy maja rozne dotykowe z foliami, a ja mam piekny ekranik bez foli, a nie jakis wybrudzony z odciskami na foli (maslo maslalne, ale taka prawda) ps. i tak kiedys umrzecie, a telefon sie zestarzeje/zniszczy.

#32 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 08 kwietnia 2011 - 16:38

ja też nie bardzo rozumiem, chyba połowa z was ma te chińskie podróbki , bo ja noszę od pół roku iphonea 4 w kieszeni bez żadnych kondonów i nie mam ani jednej widocznej ryski, natomiast czy to w 3g, czy 3gs miałem zrysowane tyły, a piasku w kieszeni nie noszę, bo już dawno wyrosłem z zabawy w piaskownicy :)

#33 neuspeed

neuspeed
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2011 - 22:02

ja na swoim 3gs mam tylko naklejke z tylu, przez to ze pekl troszke wiec zamaskowalem skaze a gela skin calkiem dobre wzorki ma :)

#34 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 08 kwietnia 2011 - 23:24

ja też nie bardzo rozumiem, chyba połowa z was ma te chińskie podróbki , bo ja noszę od pół roku iphonea 4 w kieszeni bez żadnych kondonów i nie mam ani jednej widocznej ryski, natomiast czy to w 3g, czy 3gs miałem zrysowane tyły, a piasku w kieszeni nie noszę, bo już dawno wyrosłem z zabawy w piaskownicy :)

ja z zabawy tez wyroslem , ale zdarza sie : Polacy runęli w trzystumetrową przepaść. Oto ich relacja - Dzieje się - Operuję w Peru - bloog.pl

:) jak nie rolercoaster , to zwykle mieszkanie w Limie w Peru, Lima to miasto na pustyni , potrafi "z nikad" sie w kieszeni uzbierac tyle piasku zeby zarysowac iphona

ps. tamten iphone 4 z wypadku przepadl , dzwonil do mnie jakis wiesniak ktory go znalazl i proponowal mi ze odsprzeda go za 2000 usd :P , mowil ze przod jest ok tylko tyl pekniety. iphone 3gs znalazl sie w kaluzy oleju napedowego , (wisialem przypiety do gory nogami i wypadl mi z kieszeni) zaraz po wyciagnieciu byl uzywany i dziala do dzisiaj - musialem tylko rozkrecic i na czesci rozebrac wyswietlacz zeby kazda folje wytrzec bo straszne plamy olej zrobil.
Reasumujac - wytrzymale sa :)

#35 Losssiu

Losssiu
  • 11 postów
  • SkądGliwice

Napisano 11 grudnia 2011 - 18:43

Ja nie czyszczę bo i tak się popalcuje ; )

#36 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 20:15

Ja mam 4S i micro ryski z przodu. Niby gorilla. Przecierałem go szmatkami, które dostałem do okularów 3D z TV Samsunga. Chyba te szmatki były za ostre :) Ale o dziwo Galaxy S 2 wycierany tym samy nie ma rysek. Ps. iPhone leży w szufladzie, jakoś Galaxy bardziej mi opowiada.

#37 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 11 grudnia 2011 - 20:27

futerałem czyszczę iphona

#38 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 12 grudnia 2011 - 00:22

o spodnie :)

#39 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 01:18

hehe zebyś wiedział, mi się czyści 'z paluchów' sam praaktycznie, po wsadzeniu/wyciągnięciu z kieszeni. Wygląda jak glanc nówka wtedy.

#40 daarek

daarek
  • 26 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 09:44

czasami przecieram taka małą szmateczka do czyszczenia okularów

#41 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 20:13

Tylko i wyłącznie mała ściereczka z mikrofibry ;)

#42 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 12 grudnia 2011 - 21:53

Ja nalewam wrzątku do talerza, nadstawiam telefon nad niego żeby para osiadła na telefonie i wycieram mikrofibrą. Wszystko co zaschnięte ładnie schodzi.

#43 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:05

Ja nalewam wrzątku do talerza, nadstawiam telefon nad niego żeby para osiadła na telefonie i wycieram mikrofibrą. Wszystko co zaschnięte ładnie schodzi.

A czujniki zawilgocenia robią się coraz bardziej czerwone :)

#44 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:12

on sobie jaja robi :)

#45 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 09:31

on sobie jaja robi :)

Ja uzywam czasami papieru sciernego zostawia fajne wzorki nna obudowie wiec nie widac pozniej brudu, po kilku takich "sesjach czyszczacych"

#46 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 10:17

Kran + mydło - najlepiej schodzą odciski palców ;).

#47 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 grudnia 2011 - 00:47

A ja wskakuję z moim pod prysznic, polecam!

#48 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 14 grudnia 2011 - 03:24

Ściereczki do okularów są najlepsze. Kiedy jeszcze używałem 3G zdarzało mi się odbierać telefon pod prysznicem. Oczywiście strumień wody bezpośrednio na niego nie leciał. Ostatecznie raz zawilgotniał do tego stopnia, że myślał że miał podłączoną klawiaturę przez pół dnia (czy jakieś tam inne akcesorium). Może komuś uratuje tym wpisem telefon.

#49 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 13:20

Kazdego nosilem tak samo jak kazdy inny telefon w kieszeni bez zadnych dodatkowych foli na wyswietlaczy poprostu zakupiony telefon wkladalem po rozpakowaniu do kieszeni i mial tam byc to jego miejsce. iP to nie jajko rozumiem dbanie o sprzet ale bez presady to tak samo jakbym poszedl do salonu kupic auto po czym wyjechalbym nim i okleil go folia zeby mu sie nic nie stalo i parkowal na dachu domu zeby mu sie nic nie stalo, lekka przesada zawsze mozna wymienic obudowe a to ze w iP troche kosztuje to juz nie moj problem bo nie uzywam juz telefonow od Apple... Logiczne chyba jest ze producenci specialnie robia coraz mniej wytrzymaly sprzet bo zarobia na serwisie jak i na zakupie kolejnego nowego. Przywizanie do Apple kosztuje i to nie malo

#50 porschak240

porschak240
  • 112 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 14:50

Ja iP noszę we wsuwanym etui, a ekran czyszczę ściereczką. Ewentualnie koszulką. ;) Tak przy okazji, mam do Was pytanie. Ostatnio zrobiła mi się spora rysa koło przedniej kamerki. Da się to jakoś usunąć?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych