Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

SGP Neo Hybrid - wtf?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
58 odpowiedzi w tym temacie

#26 Arise1337

Arise1337
  • 266 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:16

Do艂膮cze sie do tematu, a jak wyglada sprawa z SGP Ultra Thin? Polecacie? Jakies opinie?

#27 kris89

kris89
  • 202 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸w

Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:56

Jako ze zacznalem temat to dokoncze go. Kupilem jakis czas temu Incase Snap case i jest swietny. Dobrze spasowany, wygodnie lezy w dloni i swietnie wykoany. Polecam!

#28 flesiek

flesiek
  • 13 post贸w

Napisano 11 maja 2011 - 14:38

ja tez zamowilem na allegro i okazalo sie chinska podrobka
[url=http://allegro.pl/sgp-neo-hybrid-ex-bumper-iphone-4-folie-steinheil-i1588542798.html]SGP Neo Hybrid EX Bumper Iphone 4 +folie Steinheil (1588542798) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

#29 PrzemekM72

PrzemekM72
  • 89 post贸w

Napisano 11 maja 2011 - 14:53

Przecie偶 napisa艂, 偶e jest rzetelnym i uczciwym sprzedawc膮 :) Ale w tej cenie to raczej ci臋偶ko si臋 spodziewa膰 orygina艂u moim skromnym zdaniem.... Wystaw mu odpowiedni komentarz i ju偶, szkoda nerw贸w.

#30 maly95

maly95
  • 438 post贸w

Napisano 13 maja 2011 - 09:07

to ile taki orygina艂 b臋dzie kosztowa艂??? no i je艣li bym m贸g艂 kogo艣 prosi膰 o link do aukcji z orygina艂em ;)

#31 MarekDrx

MarekDrx
  • 6 post贸w

Napisano 13 maja 2011 - 11:11

Witam R贸wnie偶 podepn臋 si臋 pod temat: co kupi膰 do 70 z艂 偶eby by艂o oryginalne a nie podr贸ba?

#32 kaaczor

kaaczor
  • 45 post贸w
  • Sk膮dwwa

Napisano 13 maja 2011 - 19:04

Olejcie Allegro, szkoda nerw贸w, ja kupowa艂em na ebay ze slepu autoryzowanego przez SGP (te same ceny co w USA by艂y, ale shipping ta艅szy). Z tego co widz臋 to teraz wysy艂a za za darmo http://stores.ebay.p...d=p4634.c0.m322 . Sam bumper niez艂y, mi s艂u偶y艂 p贸艂 roku, ale cz臋sto wyjmowa艂em go, aby pod艂膮czy膰 do 艂adowarki w samochodzi i ostatnio plastikowa ramka mi p臋k艂a. Zastanawiam si臋 w艂a艣nie nad zakupem nowego.

#33 TG83

TG83
  • 41 post贸w
  • Sk膮dKwidzyn, Pozna艅

Napisano 28 maja 2011 - 00:41

Rownie偶 jaki艣 czas temu chyba naci膮艂em si臋 na podr贸b臋 SGP Neo Hybrid Ex. Wizualnie niby ok ale jako艣膰 materia艂贸w s艂abiutka i za 艂atwo si臋 go zak艂ada/艣ci膮ga. Teraz zam贸wi艂em Linear Case Crystal i Color bezpo艣rednio z sgpstore.com, wi臋c b臋d臋 m贸g艂 stwierdzi膰 na pewno. Podobnie jak przedm贸wcy odradzam kupowanie takich rzeczy na Allegro, lepiej zam贸wi膰 ze Stan贸w maj膮c pewno艣膰, 偶e jest to orygina艂. Koszt przesy艂ki to 15$ w najta艅szym wariancie ale zawsze mo偶na si臋 z kim艣 dogada膰 i zam贸wi膰 razem.

#34 Kazimierz Gryglicki

Kazimierz Gryglicki
  • 37 post贸w
  • Sk膮dStolyca

Napisano 01 czerwca 2011 - 18:38

Nie wiem na co narzekacie. Mam iP4 z SGP Neo Hybrid, sk艂ada si臋 z dw贸ch cz臋艣ci (ramka z tworzywa i bumper gumowy). Po za艂o偶eniu obu (co sprawia problemy) nie ma szans na jego zdj臋cie.

#35 forgotten

forgotten
  • 21 post贸w

Napisano 03 czerwca 2011 - 11:56

Wi臋c je艣li macie problem "zsuwaj膮cego si臋" etui to upewnijcie si臋 czy jest to orygina艂. Zamieszczam poni偶ej kilka znalezionych w necie wskaz贸wek kt贸re mog膮 艣wiadczy膰 o podr贸bce:

- opakowanie nie gwarantuje oryginalno艣ci, jest niemal identyczne
- lu藕ny silikon, odstaj膮ca, nieprecyzyjnie wyci臋ta ramka
- brak oryginalnej folii Steinheil (zamiast tego chi艅ski zamiennik bez napis贸w na opakowaniu)
- brak napisu po wewnetrznej stronie silikonu (aczkolwiek nowsze podr贸bki posiadaj膮 ju偶 ten napis)

I jeszcze takie kwiatki (z obydwu stron):

Posted Image

Mam jeszcze pytanie do posiadaczy oryginalnych etui. Jakiego koloru jest plastik z kt贸rego wykonana jest ramka (widoczny gdy zejdzie farba)? Czyta艂em gdzie艣 偶e powinien by膰 koloru czarnego ale szukam potwierdzenia tej informacji.

Mam Neo Hybrid Matte kupione bezpo艣rednio z sgpstore.com i wszystko przylega idealnie, nic si臋 nie rusza. Co ciekawe po obu stronach wewn膮trz ramki mam takie '艣lady po procesie technologicznym' jak na zdj臋ciu powy偶ej...

#36 Attiss

Attiss
  • 594 post贸w

Napisano 03 czerwca 2011 - 20:13

Witam

R贸wnie偶 podepn臋 si臋 pod temat: co kupi膰 do 70 z艂 偶eby by艂o oryginalne a nie podr贸ba?

PURO-szeroka oferta

#37 TG83

TG83
  • 41 post贸w
  • Sk膮dKwidzyn, Pozna艅

Napisano 05 czerwca 2011 - 12:27

Dotar艂y akcesoria zam贸wione bezpo艣rednio z sgpstore.com. Teraz mam pewno艣膰, 偶e wcze艣niej mia艂em podr贸bk臋. Linear Crystal Case idealnie przylega. Folia Steniheil to tak偶e inna bajka, prawie jej nie wida膰.

#38 senshiro

senshiro
  • 163 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:03

Niedawno dosta艂em Neo Hybrid EX ze sklepu Decorin - Stylish People's Best Shop - z przesy艂k膮 zap艂aci艂em 87 z艂. Wszystko jest oryginalne, na pude艂ku jest naklejony hologram SGP, a wewn膮trz by艂a karteczka z numerem seryjnym. Po sprawdzeniu na Authenticate the Original SGP Product wy艣wietla si臋 komunikat

This product is a Genuine SGP Product.

Jednym s艂owem - polecam. Je艣li kto艣 nie ma mo偶liwo艣ci zakupu ze sklepu ameryka艅skiego, albo ich ceny s膮 wy偶sze (nie wiem ile by wysz艂o za kupienie + transport do PL) to mo偶e 艣mia艂o kupowa膰 u nich.

PS. 艢lady po odlewie jak na zdj臋ciu wy偶ej s膮 normalne :P

#39 decorin

decorin
  • 3 post贸w

Napisano 13 czerwca 2011 - 13:51

Witam wszystkich fan贸w SGP:) Mi艂o nam 偶e jest mowa o nas na forum myapple.pl Jak ju偶 nie raz pisali艣my sprzedajemy tylko i wy艂膮cznie oryginalne produkty SGP dlatego tez serdecznie zapraszamy je偶eli interesuj膮 Was inne artyku艂y SGP lub aktualnie czego艣 nie ma w ofercie dajcie nam o tym zna膰 a z pewno艣ci膮 si臋 pojawi. Dzi臋kujemy Senshiro za mile s艂owa i dobra opinie:)

#40 mygumas

mygumas
  • 338 post贸w
  • Sk膮dBDG

Napisano 13 czerwca 2011 - 14:58

Niedawno dosta艂em Neo Hybrid EX ze sklepu Decorin - Stylish People's Best Shop - z przesy艂k膮 zap艂aci艂em 87 z艂. Wszystko jest oryginalne, na pude艂ku jest naklejony hologram SGP, a wewn膮trz by艂a karteczka z numerem seryjnym. Po sprawdzeniu na Authenticate the Original SGP Product wy艣wietla si臋 komunikat

Jednym s艂owem - polecam. Je艣li kto艣 nie ma mo偶liwo艣ci zakupu ze sklepu ameryka艅skiego, albo ich ceny s膮 wy偶sze (nie wiem ile by wysz艂o za kupienie + transport do PL) to mo偶e 艣mia艂o kupowa膰 u nich.

PS. 艢lady po odlewie jak na zdj臋ciu wy偶ej s膮 normalne :P

ok tylko, ze te 艣lady po odlewie spowodowa艂y mi lekkie zadrapania na na alu ramce w ip.. (nie by艂 to produkt Neo Hybrid EX) ale skoro i on ma te odlewy plastiku to chyba kwestia czasu az i tu zrobi mini szkode?

aktualnie nie wiem co kupic zeby w jakis sposob zabezpieczyc ip przed niekontrolowanym upadkiem :/

#41 senshiro

senshiro
  • 163 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 czerwca 2011 - 23:20

ok tylko, ze te 艣lady po odlewie spowodowa艂y mi lekkie zadrapania na na alu ramce w ip.. (nie by艂 to produkt Neo Hybrid EX) ale skoro i on ma te odlewy plastiku to chyba kwestia czasu az i tu zrobi mini szkode?/

Neo Hybrid EX sk艂ada si臋 z dw贸ch cz臋艣ci - najpierw zak艂adasz gumow膮/kauczukow膮 opask臋, a na ni膮 dopiero t膮 plastikow膮 (kt贸r膮 wida膰 na tym zdj臋ciu powy偶ej). IMO bardzo dobre rozwi膮zanie - guma nie porysuje metalowej ramki tak jak w oryginalnym bumperze, bo jest od niej bardziej mi臋kka (+o wiele lepiej amortyzuje, w por贸wnaniu do plastiku). Nie widzia艂em oryginalnego bumpera na oczy, ale z tego co widz臋, to rozwi膮zanie SGP jest o wiele lepiej przemy艣lane i zrobione. I du偶y plus za folie Steinheil na prz贸d i ty艂, kt贸re s膮 w opakowaniu - dzi臋ki temu naprawd臋 si臋 op艂aca kupi膰 taki zestaw.

@decorin - powinni艣cie (szczeg贸lnie na Allegro) zwraca膰 wi臋ksz膮 uwag臋 na to 偶e sprzedajecie orygina艂y. Przyda艂yby si臋 zdj臋cia tego hologramu od SGP + info 偶e oryginalno艣膰 mo偶na sprawdzi膰 kodem na ich stronie. Multum ludzi kupuje podr贸bki, a na waszych aukcjach jest tylko ma艂y gif, kt贸ry co艣tam m贸wi o oryginalno艣ci (na dodatek za szybko miga i jest nieczytelny). Jak chcecie sprzedawa膰 za ~80 z艂 co艣, co inni sprzedaj膮 za 30, to poka偶cie u偶ytkownikom dlaczego warto wyda膰 wi臋cej :) .

#42 tomson93

tomson93
  • 341 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:05

Ja mia艂em Neo Htbrid EX i jak do tej pory mia艂em o nim dobre zdanie ale 3 dni temu go wyrzuci艂em bo zauwa偶y艂em 偶e w 2 miejscach (wypolerowa艂) mi ramk臋 z prawej strony centymetr od g贸ry 3 mm wypolerowanan kropka i z lewej 2 cm od dolu 3 takie kropki . Stwierdzi艂em 偶e ju偶 nie b臋de zabezpiecza艂 i nosze tylko z foli膮 na ty艂 . 呕adnych bumper贸w itp .

#43 mygumas

mygumas
  • 338 post贸w
  • Sk膮dBDG

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:31

Ja mia艂em Neo Htbrid EX i jak do tej pory mia艂em o nim dobre zdanie ale 3 dni temu go wyrzuci艂em bo zauwa偶y艂em 偶e w 2 miejscach (wypolerowa艂) mi ramk臋 z prawej strony centymetr od g贸ry 3 mm wypolerowanan kropka i z lewej 2 cm od dolu 3 takie kropki . Stwierdzi艂em 偶e ju偶 nie b臋de zabezpiecza艂 i nosze tylko z foli膮 na ty艂 . 呕adnych bumper贸w itp .

dokladnie mam ten sam problem po u偶ytkowaniu Bumpera. Po prostu w niekt贸rych miejsach mam wypolerowan膮 ramk臋 alu w ip. s膮 to drobne kropeczki. lekko sie wqr bo dbajac z jednej strony uszkodzi艂em ip z innej.

#44 chokai

chokai
  • 1 post贸w

Napisano 06 wrze艣nia 2011 - 20:54

Mo偶e mieli艣cie podrobione Iphone'y skoro wam si臋 aluminium od gumowego etui wytar艂o...
Ja kupi艂em podr贸bk臋 SGP Neo Hybrid EX (o czym oczywi艣cie dowiedzia艂em si臋 prawie po roku) i nic mi nie wytar艂o. Etui chroni bardzo dobrze, telefon lepiej trzyma si臋 d艂oni i wygl膮da to w por贸wnaniu do innych pochewek/bumper贸w bardzo dobrze.

Moje obramowanie p臋k艂o najpierw na dole (tam gdzie jest najcie艅sze, przy zasilaniu) , a potem przy wy艂膮czniku d藕wi臋ku, i to nawet nie po jakich艣 spektakularnych upadkach.
Je艣li orygina艂y s膮 z podobnego tworzywa co podr贸bki to nie polecam - lepsze s膮 silikony, typy Macally Clear (czy jakos tak).

#45 艁ukasz Wojciechowski

艁ukasz Wojciechowski
  • 133 post贸w
  • Sk膮dWawa/Z膮bki

Napisano 07 wrze艣nia 2011 - 13:54

Witam. W艂asnie dosta艂em swojego "Neo Hybrida EX" z allegro i nie jestem zaskoczony ale mimo wszystko wkurzony, 偶e da艂em si臋 nabra膰. Sprawa wygl膮da nast臋puj膮co. Pude艂ko niemal identyczne jak orygina艂 wi臋c pomy艣la艂em fajnie jest ok, plastikowa opaska tak偶e spoko 艂adny napis, ale za bardzo si臋 b艂yszczy jakby za wiele warstw lakieru bezbarwnego kto艣 napsika艂, nast臋pnie silikonowa opaska - tragicznie krzywo nadrukowane przyciski + i -, i farby praktycznie nie wida膰. Najgorsz膮 jednak rzecz膮 okaza艂a si臋 porysowana folia ochronna z poszarpanymi kraw臋dziami, kt贸ra jest grubo艣膰 ok艂adki ksi膮偶ki. Ciekawe czy kole艣 mi zwr贸ci pieni膮dze.

#46 zalev

zalev
  • 7 post贸w
  • Sk膮dBrzeg, PL

Napisano 17 maja 2013 - 18:37

Kupi艂em SGP Hybrid EX [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3180349875"]na tej aukcji[/URL] (sprzedaj膮cy appleaccessory) - i jak mo偶na by艂o si臋 domy艣li膰 po cenie - fake.

Pude艂ko podobne, ramka jeszcze daje rad臋, ale silikonowa opaska to tragedia (jak na zdj臋ciach, do tego strasznie mi臋kka, wygina si臋 jak gumka recepturka). Nie wspomn臋 o folii "Steinheil", kt贸ra jest najzwyklejsz膮 chi艅szczyzn膮 za kilka PLN.

Ja sw贸j egzemplarz odsy艂am, a reszt臋 przestrzegam - sprzedaje si臋 tego mn贸stwo, na dodatek ludzie wystawiaj膮 same pozytywy (nie wiedz膮c, jak powinien wygl膮da膰 bumper SGP)

[ATTACH=CONFIG]15058[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15060[/ATTACH]

#47 Sony156

Sony156
  • 390 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 17 maja 2013 - 18:50

Dobrze, 偶e nie by艂o limonkowego koloru i nie kupi艂em tego etui.

#48 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 post贸w
  • Sk膮dCz臋stochowa, Poland

Napisano 18 maja 2013 - 21:20

moge poda膰 link do kolesia kt贸ry srzedaje na allegro orgina艂y spigen neo hybrid ex slim dla iphone 5 za 140z艂 :)

#49 jepek

jepek
  • 52 post贸w

Napisano 25 maja 2013 - 21:20

Kupi艂em bumper razem z foliami u tego sprzedawcy Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM BUMPER iPhone 5 FV (3205472389) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej. (proetui.pl). Towar oryginalny, ale sprzedawca, kt贸ry pisze, 偶e gwarantuje natychmiastow膮 wysy艂k臋 mija si臋 z prawd膮.

Co do produktu, to spodziewa艂em si臋 czego艣 lepszego. O ile po pierwszym za艂o偶eniu bumber trzyma艂 si臋 dosy膰 mocno, to teraz po kilkukrotnym zdj臋ciu i za艂o偶eniu bardzo cz臋sto po wyj臋ciu z kieszeni etui odstaje i musz臋 je poprawia膰.

#50 augustine

augustine
  • 220 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸w

Napisano 05 lipca 2013 - 09:26

A czy ten sprzedawca sprzedaje oryginalne bumpery Spigen? Na aukcji ma plakietk臋 偶e jest autoryzowanym resellerem Spigen. Tylko tak膮 plakietk臋 ka偶dy chyba mo偶e sobie zrobi膰
ETUI SGP Spigen Bumper iPhone 5 Neo Hybrid EX FV (3328948873) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych