Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SGP Neo Hybrid - wtf?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#26 Arise1337

Arise1337
  • 266 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:16

Dołącze sie do tematu, a jak wyglada sprawa z SGP Ultra Thin? Polecacie? Jakies opinie?

#27 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:56

Jako ze zacznalem temat to dokoncze go. Kupilem jakis czas temu Incase Snap case i jest swietny. Dobrze spasowany, wygodnie lezy w dloni i swietnie wykoany. Polecam!

#28 flesiek

flesiek
  • 13 postów

Napisano 11 maja 2011 - 14:38

ja tez zamowilem na allegro i okazalo sie chinska podrobka
[url=http://allegro.pl/sgp-neo-hybrid-ex-bumper-iphone-4-folie-steinheil-i1588542798.html]SGP Neo Hybrid EX Bumper Iphone 4 +folie Steinheil (1588542798) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

#29 PrzemekM72

PrzemekM72
  • 89 postów

Napisano 11 maja 2011 - 14:53

Przecież napisał, że jest rzetelnym i uczciwym sprzedawcą :) Ale w tej cenie to raczej ciężko się spodziewać oryginału moim skromnym zdaniem.... Wystaw mu odpowiedni komentarz i już, szkoda nerwów.

#30 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 13 maja 2011 - 09:07

to ile taki oryginał będzie kosztował??? no i jeśli bym mógł kogoś prosić o link do aukcji z oryginałem ;)

#31 MarekDrx

MarekDrx
  • 6 postów

Napisano 13 maja 2011 - 11:11

Witam Również podepnę się pod temat: co kupić do 70 zł żeby było oryginalne a nie podróba?

#32 kaaczor

kaaczor
  • 45 postów
  • Skądwwa

Napisano 13 maja 2011 - 19:04

Olejcie Allegro, szkoda nerwów, ja kupowałem na ebay ze slepu autoryzowanego przez SGP (te same ceny co w USA były, ale shipping tańszy). Z tego co widzę to teraz wysyła za za darmo http://stores.ebay.p...d=p4634.c0.m322 . Sam bumper niezły, mi służył pół roku, ale często wyjmowałem go, aby podłączyć do ładowarki w samochodzi i ostatnio plastikowa ramka mi pękła. Zastanawiam się właśnie nad zakupem nowego.

#33 TG83

TG83
  • 41 postów
  • SkądKwidzyn, Poznań

Napisano 28 maja 2011 - 00:41

Rownież jakiś czas temu chyba naciąłem się na podróbę SGP Neo Hybrid Ex. Wizualnie niby ok ale jakość materiałów słabiutka i za łatwo się go zakłada/ściąga. Teraz zamówiłem Linear Case Crystal i Color bezpośrednio z sgpstore.com, więc będę mógł stwierdzić na pewno. Podobnie jak przedmówcy odradzam kupowanie takich rzeczy na Allegro, lepiej zamówić ze Stanów mając pewność, że jest to oryginał. Koszt przesyłki to 15$ w najtańszym wariancie ale zawsze można się z kimś dogadać i zamówić razem.

#34 Kazimierz Gryglicki

Kazimierz Gryglicki
  • 37 postów
  • SkądStolyca

Napisano 01 czerwca 2011 - 18:38

Nie wiem na co narzekacie. Mam iP4 z SGP Neo Hybrid, składa się z dwóch części (ramka z tworzywa i bumper gumowy). Po założeniu obu (co sprawia problemy) nie ma szans na jego zdjęcie.

#35 forgotten

forgotten
  • 21 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 11:56

Więc jeśli macie problem "zsuwającego się" etui to upewnijcie się czy jest to oryginał. Zamieszczam poniżej kilka znalezionych w necie wskazówek które mogą świadczyć o podróbce:

- opakowanie nie gwarantuje oryginalności, jest niemal identyczne
- luźny silikon, odstająca, nieprecyzyjnie wycięta ramka
- brak oryginalnej folii Steinheil (zamiast tego chiński zamiennik bez napisów na opakowaniu)
- brak napisu po wewnetrznej stronie silikonu (aczkolwiek nowsze podróbki posiadają już ten napis)

I jeszcze takie kwiatki (z obydwu stron):

Dołączona grafika

Mam jeszcze pytanie do posiadaczy oryginalnych etui. Jakiego koloru jest plastik z którego wykonana jest ramka (widoczny gdy zejdzie farba)? Czytałem gdzieś że powinien być koloru czarnego ale szukam potwierdzenia tej informacji.

Mam Neo Hybrid Matte kupione bezpośrednio z sgpstore.com i wszystko przylega idealnie, nic się nie rusza. Co ciekawe po obu stronach wewnątrz ramki mam takie 'ślady po procesie technologicznym' jak na zdjęciu powyżej...

#36 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 20:13

Witam

Również podepnę się pod temat: co kupić do 70 zł żeby było oryginalne a nie podróba?

PURO-szeroka oferta

#37 TG83

TG83
  • 41 postów
  • SkądKwidzyn, Poznań

Napisano 05 czerwca 2011 - 12:27

Dotarły akcesoria zamówione bezpośrednio z sgpstore.com. Teraz mam pewność, że wcześniej miałem podróbkę. Linear Crystal Case idealnie przylega. Folia Steniheil to także inna bajka, prawie jej nie widać.

#38 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:03

Niedawno dostałem Neo Hybrid EX ze sklepu Decorin - Stylish People's Best Shop - z przesyłką zapłaciłem 87 zł. Wszystko jest oryginalne, na pudełku jest naklejony hologram SGP, a wewnątrz była karteczka z numerem seryjnym. Po sprawdzeniu na Authenticate the Original SGP Product wyświetla się komunikat

This product is a Genuine SGP Product.

Jednym słowem - polecam. Jeśli ktoś nie ma możliwości zakupu ze sklepu amerykańskiego, albo ich ceny są wyższe (nie wiem ile by wyszło za kupienie + transport do PL) to może śmiało kupować u nich.

PS. Ślady po odlewie jak na zdjęciu wyżej są normalne :P

#39 decorin

decorin
  • 3 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 13:51

Witam wszystkich fanów SGP:) Miło nam że jest mowa o nas na forum myapple.pl Jak już nie raz pisaliśmy sprzedajemy tylko i wyłącznie oryginalne produkty SGP dlatego tez serdecznie zapraszamy jeżeli interesują Was inne artykuły SGP lub aktualnie czegoś nie ma w ofercie dajcie nam o tym znać a z pewnością się pojawi. Dziękujemy Senshiro za mile słowa i dobra opinie:)

#40 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 13 czerwca 2011 - 14:58

Niedawno dostałem Neo Hybrid EX ze sklepu Decorin - Stylish People's Best Shop - z przesyłką zapłaciłem 87 zł. Wszystko jest oryginalne, na pudełku jest naklejony hologram SGP, a wewnątrz była karteczka z numerem seryjnym. Po sprawdzeniu na Authenticate the Original SGP Product wyświetla się komunikat

Jednym słowem - polecam. Jeśli ktoś nie ma możliwości zakupu ze sklepu amerykańskiego, albo ich ceny są wyższe (nie wiem ile by wyszło za kupienie + transport do PL) to może śmiało kupować u nich.

PS. Ślady po odlewie jak na zdjęciu wyżej są normalne :P

ok tylko, ze te ślady po odlewie spowodowały mi lekkie zadrapania na na alu ramce w ip.. (nie był to produkt Neo Hybrid EX) ale skoro i on ma te odlewy plastiku to chyba kwestia czasu az i tu zrobi mini szkode?

aktualnie nie wiem co kupic zeby w jakis sposob zabezpieczyc ip przed niekontrolowanym upadkiem :/

#41 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2011 - 23:20

ok tylko, ze te ślady po odlewie spowodowały mi lekkie zadrapania na na alu ramce w ip.. (nie był to produkt Neo Hybrid EX) ale skoro i on ma te odlewy plastiku to chyba kwestia czasu az i tu zrobi mini szkode?/

Neo Hybrid EX składa się z dwóch części - najpierw zakładasz gumową/kauczukową opaskę, a na nią dopiero tą plastikową (którą widać na tym zdjęciu powyżej). IMO bardzo dobre rozwiązanie - guma nie porysuje metalowej ramki tak jak w oryginalnym bumperze, bo jest od niej bardziej miękka (+o wiele lepiej amortyzuje, w porównaniu do plastiku). Nie widziałem oryginalnego bumpera na oczy, ale z tego co widzę, to rozwiązanie SGP jest o wiele lepiej przemyślane i zrobione. I duży plus za folie Steinheil na przód i tył, które są w opakowaniu - dzięki temu naprawdę się opłaca kupić taki zestaw.

@decorin - powinniście (szczególnie na Allegro) zwracać większą uwagę na to że sprzedajecie oryginały. Przydałyby się zdjęcia tego hologramu od SGP + info że oryginalność można sprawdzić kodem na ich stronie. Multum ludzi kupuje podróbki, a na waszych aukcjach jest tylko mały gif, który cośtam mówi o oryginalności (na dodatek za szybko miga i jest nieczytelny). Jak chcecie sprzedawać za ~80 zł coś, co inni sprzedają za 30, to pokażcie użytkownikom dlaczego warto wydać więcej :) .

#42 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:05

Ja miałem Neo Htbrid EX i jak do tej pory miałem o nim dobre zdanie ale 3 dni temu go wyrzuciłem bo zauważyłem że w 2 miejscach (wypolerował) mi ramkę z prawej strony centymetr od góry 3 mm wypolerowanan kropka i z lewej 2 cm od dolu 3 takie kropki . Stwierdziłem że już nie będe zabezpieczał i nosze tylko z folią na tył . Żadnych bumperów itp .

#43 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:31

Ja miałem Neo Htbrid EX i jak do tej pory miałem o nim dobre zdanie ale 3 dni temu go wyrzuciłem bo zauważyłem że w 2 miejscach (wypolerował) mi ramkę z prawej strony centymetr od góry 3 mm wypolerowanan kropka i z lewej 2 cm od dolu 3 takie kropki . Stwierdziłem że już nie będe zabezpieczał i nosze tylko z folią na tył . Żadnych bumperów itp .

dokladnie mam ten sam problem po użytkowaniu Bumpera. Po prostu w niektórych miejsach mam wypolerowaną ramkę alu w ip. są to drobne kropeczki. lekko sie wqr bo dbajac z jednej strony uszkodziłem ip z innej.

#44 chokai

chokai
  • 1 postów

Napisano 06 września 2011 - 20:54

Może mieliście podrobione Iphone'y skoro wam się aluminium od gumowego etui wytarło...
Ja kupiłem podróbkę SGP Neo Hybrid EX (o czym oczywiście dowiedziałem się prawie po roku) i nic mi nie wytarło. Etui chroni bardzo dobrze, telefon lepiej trzyma się dłoni i wygląda to w porównaniu do innych pochewek/bumperów bardzo dobrze.

Moje obramowanie pękło najpierw na dole (tam gdzie jest najcieńsze, przy zasilaniu) , a potem przy wyłączniku dźwięku, i to nawet nie po jakichś spektakularnych upadkach.
Jeśli oryginały są z podobnego tworzywa co podróbki to nie polecam - lepsze są silikony, typy Macally Clear (czy jakos tak).

#45 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 07 września 2011 - 13:54

Witam. Własnie dostałem swojego "Neo Hybrida EX" z allegro i nie jestem zaskoczony ale mimo wszystko wkurzony, że dałem się nabrać. Sprawa wygląda następująco. Pudełko niemal identyczne jak oryginał więc pomyślałem fajnie jest ok, plastikowa opaska także spoko ładny napis, ale za bardzo się błyszczy jakby za wiele warstw lakieru bezbarwnego ktoś napsikał, następnie silikonowa opaska - tragicznie krzywo nadrukowane przyciski + i -, i farby praktycznie nie widać. Najgorszą jednak rzeczą okazała się porysowana folia ochronna z poszarpanymi krawędziami, która jest grubość okładki książki. Ciekawe czy koleś mi zwróci pieniądze.

#46 zalev

zalev
  • 7 postów
  • SkądBrzeg, PL

Napisano 17 maja 2013 - 18:37

Kupiłem SGP Hybrid EX [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3180349875"]na tej aukcji[/URL] (sprzedający appleaccessory) - i jak można było się domyślić po cenie - fake.

Pudełko podobne, ramka jeszcze daje radę, ale silikonowa opaska to tragedia (jak na zdjęciach, do tego strasznie miękka, wygina się jak gumka recepturka). Nie wspomnę o folii "Steinheil", która jest najzwyklejszą chińszczyzną za kilka PLN.

Ja swój egzemplarz odsyłam, a resztę przestrzegam - sprzedaje się tego mnóstwo, na dodatek ludzie wystawiają same pozytywy (nie wiedząc, jak powinien wyglądać bumper SGP)

[ATTACH=CONFIG]15058[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15060[/ATTACH]

#47 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 maja 2013 - 18:50

Dobrze, że nie było limonkowego koloru i nie kupiłem tego etui.

#48 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 18 maja 2013 - 21:20

moge podać link do kolesia który srzedaje na allegro orginały spigen neo hybrid ex slim dla iphone 5 za 140zł :)

#49 jepek

jepek
  • 52 postów

Napisano 25 maja 2013 - 21:20

Kupiłem bumper razem z foliami u tego sprzedawcy Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM BUMPER iPhone 5 FV (3205472389) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (proetui.pl). Towar oryginalny, ale sprzedawca, który pisze, że gwarantuje natychmiastową wysyłkę mija się z prawdą.

Co do produktu, to spodziewałem się czegoś lepszego. O ile po pierwszym założeniu bumber trzymał się dosyć mocno, to teraz po kilkukrotnym zdjęciu i założeniu bardzo często po wyjęciu z kieszeni etui odstaje i muszę je poprawiać.

#50 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 lipca 2013 - 09:26

A czy ten sprzedawca sprzedaje oryginalne bumpery Spigen? Na aukcji ma plakietkę że jest autoryzowanym resellerem Spigen. Tylko taką plakietkę każdy chyba może sobie zrobić
ETUI SGP Spigen Bumper iPhone 5 Neo Hybrid EX FV (3328948873) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych