SGP Neo Hybrid - wtf?
Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:16
Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:56
Napisano 11 maja 2011 - 14:38
[url=http://allegro.pl/sgp-neo-hybrid-ex-bumper-iphone-4-folie-steinheil-i1588542798.html]SGP Neo Hybrid EX Bumper Iphone 4 +folie Steinheil (1588542798) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Napisano 11 maja 2011 - 14:53

Napisano 13 maja 2011 - 09:07

Napisano 13 maja 2011 - 11:11
Napisano 13 maja 2011 - 19:04
Napisano 28 maja 2011 - 00:41
Napisano 01 czerwca 2011 - 18:38
Napisano 03 czerwca 2011 - 11:56
Więc jeśli macie problem "zsuwającego się" etui to upewnijcie się czy jest to oryginał. Zamieszczam poniżej kilka znalezionych w necie wskazówek które mogą świadczyć o podróbce:
- opakowanie nie gwarantuje oryginalności, jest niemal identyczne
- luźny silikon, odstająca, nieprecyzyjnie wycięta ramka
- brak oryginalnej folii Steinheil (zamiast tego chiński zamiennik bez napisów na opakowaniu)
- brak napisu po wewnetrznej stronie silikonu (aczkolwiek nowsze podróbki posiadają już ten napis)
I jeszcze takie kwiatki (z obydwu stron):
Mam jeszcze pytanie do posiadaczy oryginalnych etui. Jakiego koloru jest plastik z którego wykonana jest ramka (widoczny gdy zejdzie farba)? Czytałem gdzieś że powinien być koloru czarnego ale szukam potwierdzenia tej informacji.
Mam Neo Hybrid Matte kupione bezpośrednio z sgpstore.com i wszystko przylega idealnie, nic się nie rusza. Co ciekawe po obu stronach wewnątrz ramki mam takie 'ślady po procesie technologicznym' jak na zdjęciu powyżej...
Napisano 03 czerwca 2011 - 20:13
Witam
Również podepnę się pod temat: co kupić do 70 zł żeby było oryginalne a nie podróba?
PURO-szeroka oferta
Napisano 05 czerwca 2011 - 12:27
Napisano 12 czerwca 2011 - 11:03
Jednym słowem - polecam. Jeśli ktoś nie ma możliwości zakupu ze sklepu amerykańskiego, albo ich ceny są wyższe (nie wiem ile by wyszło za kupienie + transport do PL) to może śmiało kupować u nich.This product is a Genuine SGP Product.
PS. Ślady po odlewie jak na zdjęciu wyżej są normalne

Napisano 13 czerwca 2011 - 13:51
Napisano 13 czerwca 2011 - 14:58
Niedawno dostałem Neo Hybrid EX ze sklepu Decorin - Stylish People's Best Shop - z przesyłką zapłaciłem 87 zł. Wszystko jest oryginalne, na pudełku jest naklejony hologram SGP, a wewnątrz była karteczka z numerem seryjnym. Po sprawdzeniu na Authenticate the Original SGP Product wyświetla się komunikat
Jednym słowem - polecam. Jeśli ktoś nie ma możliwości zakupu ze sklepu amerykańskiego, albo ich ceny są wyższe (nie wiem ile by wyszło za kupienie + transport do PL) to może śmiało kupować u nich.
PS. Ślady po odlewie jak na zdjęciu wyżej są normalne
ok tylko, ze te ślady po odlewie spowodowały mi lekkie zadrapania na na alu ramce w ip.. (nie był to produkt Neo Hybrid EX) ale skoro i on ma te odlewy plastiku to chyba kwestia czasu az i tu zrobi mini szkode?
aktualnie nie wiem co kupic zeby w jakis sposob zabezpieczyc ip przed niekontrolowanym upadkiem :/
Napisano 13 czerwca 2011 - 23:20
Neo Hybrid EX składa się z dwóch części - najpierw zakładasz gumową/kauczukową opaskę, a na nią dopiero tą plastikową (którą widać na tym zdjęciu powyżej). IMO bardzo dobre rozwiązanie - guma nie porysuje metalowej ramki tak jak w oryginalnym bumperze, bo jest od niej bardziej miękka (+o wiele lepiej amortyzuje, w porównaniu do plastiku). Nie widziałem oryginalnego bumpera na oczy, ale z tego co widzę, to rozwiązanie SGP jest o wiele lepiej przemyślane i zrobione. I duży plus za folie Steinheil na przód i tył, które są w opakowaniu - dzięki temu naprawdę się opłaca kupić taki zestaw.ok tylko, ze te ślady po odlewie spowodowały mi lekkie zadrapania na na alu ramce w ip.. (nie był to produkt Neo Hybrid EX) ale skoro i on ma te odlewy plastiku to chyba kwestia czasu az i tu zrobi mini szkode?/
@decorin - powinniście (szczególnie na Allegro) zwracać większą uwagę na to że sprzedajecie oryginały. Przydałyby się zdjęcia tego hologramu od SGP + info że oryginalność można sprawdzić kodem na ich stronie. Multum ludzi kupuje podróbki, a na waszych aukcjach jest tylko mały gif, który cośtam mówi o oryginalności (na dodatek za szybko miga i jest nieczytelny). Jak chcecie sprzedawać za ~80 zł coś, co inni sprzedają za 30, to pokażcie użytkownikom dlaczego warto wydać więcej

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:05
Napisano 14 czerwca 2011 - 11:31
Ja miałem Neo Htbrid EX i jak do tej pory miałem o nim dobre zdanie ale 3 dni temu go wyrzuciłem bo zauważyłem że w 2 miejscach (wypolerował) mi ramkę z prawej strony centymetr od góry 3 mm wypolerowanan kropka i z lewej 2 cm od dolu 3 takie kropki . Stwierdziłem że już nie będe zabezpieczał i nosze tylko z folią na tył . Żadnych bumperów itp .
dokladnie mam ten sam problem po użytkowaniu Bumpera. Po prostu w niektórych miejsach mam wypolerowaną ramkę alu w ip. są to drobne kropeczki. lekko sie wqr bo dbajac z jednej strony uszkodziłem ip z innej.
Napisano 06 września 2011 - 20:54
Ja miałem Neo Htbrid EX i jak do tej pory miałem o nim dobre zdanie ale 3 dni temu go wyrzuciłem bo zauważyłem że w 2 miejscach (wypolerował) mi ramkę z prawej strony centymetr od góry 3 mm wypolerowanan kropka i z lewej 2 cm od dolu 3 takie kropki . Stwierdziłem że już nie będe zabezpieczał i nosze tylko z folią na tył . Żadnych bumperów itp .
Może mieliście podrobione Iphone'y skoro wam się aluminium od gumowego etui wytarło...
Ja kupiłem podróbkę SGP Neo Hybrid EX (o czym oczywiście dowiedziałem się prawie po roku) i nic mi nie wytarło. Etui chroni bardzo dobrze, telefon lepiej trzyma się dłoni i wygląda to w porównaniu do innych pochewek/bumperów bardzo dobrze.
Moje obramowanie pękło najpierw na dole (tam gdzie jest najcieńsze, przy zasilaniu) , a potem przy wyłączniku dźwięku, i to nawet nie po jakichś spektakularnych upadkach.
Jeśli oryginały są z podobnego tworzywa co podróbki to nie polecam - lepsze są silikony, typy Macally Clear (czy jakos tak).
Napisano 07 września 2011 - 13:54
Napisano 17 maja 2013 - 18:37
Pudełko podobne, ramka jeszcze daje radę, ale silikonowa opaska to tragedia (jak na zdjęciach, do tego strasznie miękka, wygina się jak gumka recepturka). Nie wspomnę o folii "Steinheil", która jest najzwyklejszą chińszczyzną za kilka PLN.
Ja swój egzemplarz odsyłam, a resztę przestrzegam - sprzedaje się tego mnóstwo, na dodatek ludzie wystawiają same pozytywy (nie wiedząc, jak powinien wyglądać bumper SGP)
[ATTACH=CONFIG]15058[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15060[/ATTACH]
Napisano 17 maja 2013 - 18:50
Napisano 18 maja 2013 - 21:20

Napisano 25 maja 2013 - 21:20
Co do produktu, to spodziewałem się czegoś lepszego. O ile po pierwszym założeniu bumber trzymał się dosyć mocno, to teraz po kilkukrotnym zdjęciu i założeniu bardzo często po wyjęciu z kieszeni etui odstaje i muszę je poprawiać.
Napisano 05 lipca 2013 - 09:26
ETUI SGP Spigen Bumper iPhone 5 Neo Hybrid EX FV (3328948873) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych