SGP Neo Hybrid - wtf?
Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:16
Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:56
Napisano 11 maja 2011 - 14:38
[url=http://allegro.pl/sgp-neo-hybrid-ex-bumper-iphone-4-folie-steinheil-i1588542798.html]SGP Neo Hybrid EX Bumper Iphone 4 +folie Steinheil (1588542798) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Napisano 11 maja 2011 - 14:53
Napisano 13 maja 2011 - 09:07
Napisano 13 maja 2011 - 11:11
Napisano 13 maja 2011 - 19:04
Napisano 28 maja 2011 - 00:41
Napisano 01 czerwca 2011 - 18:38
Napisano 03 czerwca 2011 - 11:56
Wi臋c je艣li macie problem "zsuwaj膮cego si臋" etui to upewnijcie si臋 czy jest to orygina艂. Zamieszczam poni偶ej kilka znalezionych w necie wskaz贸wek kt贸re mog膮 艣wiadczy膰 o podr贸bce:
- opakowanie nie gwarantuje oryginalno艣ci, jest niemal identyczne
- lu藕ny silikon, odstaj膮ca, nieprecyzyjnie wyci臋ta ramka
- brak oryginalnej folii Steinheil (zamiast tego chi艅ski zamiennik bez napis贸w na opakowaniu)
- brak napisu po wewnetrznej stronie silikonu (aczkolwiek nowsze podr贸bki posiadaj膮 ju偶 ten napis)
I jeszcze takie kwiatki (z obydwu stron):
Mam jeszcze pytanie do posiadaczy oryginalnych etui. Jakiego koloru jest plastik z kt贸rego wykonana jest ramka (widoczny gdy zejdzie farba)? Czyta艂em gdzie艣 偶e powinien by膰 koloru czarnego ale szukam potwierdzenia tej informacji.
Mam Neo Hybrid Matte kupione bezpo艣rednio z sgpstore.com i wszystko przylega idealnie, nic si臋 nie rusza. Co ciekawe po obu stronach wewn膮trz ramki mam takie '艣lady po procesie technologicznym' jak na zdj臋ciu powy偶ej...
Napisano 03 czerwca 2011 - 20:13
Witam
R贸wnie偶 podepn臋 si臋 pod temat: co kupi膰 do 70 z艂 偶eby by艂o oryginalne a nie podr贸ba?
PURO-szeroka oferta
Napisano 05 czerwca 2011 - 12:27
Napisano 12 czerwca 2011 - 11:03
Jednym s艂owem - polecam. Je艣li kto艣 nie ma mo偶liwo艣ci zakupu ze sklepu ameryka艅skiego, albo ich ceny s膮 wy偶sze (nie wiem ile by wysz艂o za kupienie + transport do PL) to mo偶e 艣mia艂o kupowa膰 u nich.This product is a Genuine SGP Product.
PS. 艢lady po odlewie jak na zdj臋ciu wy偶ej s膮 normalne
Napisano 13 czerwca 2011 - 13:51
Napisano 13 czerwca 2011 - 14:58
Niedawno dosta艂em Neo Hybrid EX ze sklepu Decorin - Stylish People's Best Shop - z przesy艂k膮 zap艂aci艂em 87 z艂. Wszystko jest oryginalne, na pude艂ku jest naklejony hologram SGP, a wewn膮trz by艂a karteczka z numerem seryjnym. Po sprawdzeniu na Authenticate the Original SGP Product wy艣wietla si臋 komunikat
Jednym s艂owem - polecam. Je艣li kto艣 nie ma mo偶liwo艣ci zakupu ze sklepu ameryka艅skiego, albo ich ceny s膮 wy偶sze (nie wiem ile by wysz艂o za kupienie + transport do PL) to mo偶e 艣mia艂o kupowa膰 u nich.
PS. 艢lady po odlewie jak na zdj臋ciu wy偶ej s膮 normalne
ok tylko, ze te 艣lady po odlewie spowodowa艂y mi lekkie zadrapania na na alu ramce w ip.. (nie by艂 to produkt Neo Hybrid EX) ale skoro i on ma te odlewy plastiku to chyba kwestia czasu az i tu zrobi mini szkode?
aktualnie nie wiem co kupic zeby w jakis sposob zabezpieczyc ip przed niekontrolowanym upadkiem :/
Napisano 13 czerwca 2011 - 23:20
Neo Hybrid EX sk艂ada si臋 z dw贸ch cz臋艣ci - najpierw zak艂adasz gumow膮/kauczukow膮 opask臋, a na ni膮 dopiero t膮 plastikow膮 (kt贸r膮 wida膰 na tym zdj臋ciu powy偶ej). IMO bardzo dobre rozwi膮zanie - guma nie porysuje metalowej ramki tak jak w oryginalnym bumperze, bo jest od niej bardziej mi臋kka (+o wiele lepiej amortyzuje, w por贸wnaniu do plastiku). Nie widzia艂em oryginalnego bumpera na oczy, ale z tego co widz臋, to rozwi膮zanie SGP jest o wiele lepiej przemy艣lane i zrobione. I du偶y plus za folie Steinheil na prz贸d i ty艂, kt贸re s膮 w opakowaniu - dzi臋ki temu naprawd臋 si臋 op艂aca kupi膰 taki zestaw.ok tylko, ze te 艣lady po odlewie spowodowa艂y mi lekkie zadrapania na na alu ramce w ip.. (nie by艂 to produkt Neo Hybrid EX) ale skoro i on ma te odlewy plastiku to chyba kwestia czasu az i tu zrobi mini szkode?/
@decorin - powinni艣cie (szczeg贸lnie na Allegro) zwraca膰 wi臋ksz膮 uwag臋 na to 偶e sprzedajecie orygina艂y. Przyda艂yby si臋 zdj臋cia tego hologramu od SGP + info 偶e oryginalno艣膰 mo偶na sprawdzi膰 kodem na ich stronie. Multum ludzi kupuje podr贸bki, a na waszych aukcjach jest tylko ma艂y gif, kt贸ry co艣tam m贸wi o oryginalno艣ci (na dodatek za szybko miga i jest nieczytelny). Jak chcecie sprzedawa膰 za ~80 z艂 co艣, co inni sprzedaj膮 za 30, to poka偶cie u偶ytkownikom dlaczego warto wyda膰 wi臋cej
Napisano 14 czerwca 2011 - 11:05
Napisano 14 czerwca 2011 - 11:31
Ja mia艂em Neo Htbrid EX i jak do tej pory mia艂em o nim dobre zdanie ale 3 dni temu go wyrzuci艂em bo zauwa偶y艂em 偶e w 2 miejscach (wypolerowa艂) mi ramk臋 z prawej strony centymetr od g贸ry 3 mm wypolerowanan kropka i z lewej 2 cm od dolu 3 takie kropki . Stwierdzi艂em 偶e ju偶 nie b臋de zabezpiecza艂 i nosze tylko z foli膮 na ty艂 . 呕adnych bumper贸w itp .
dokladnie mam ten sam problem po u偶ytkowaniu Bumpera. Po prostu w niekt贸rych miejsach mam wypolerowan膮 ramk臋 alu w ip. s膮 to drobne kropeczki. lekko sie wqr bo dbajac z jednej strony uszkodzi艂em ip z innej.
Napisano 06 wrze艣nia 2011 - 20:54
Ja mia艂em Neo Htbrid EX i jak do tej pory mia艂em o nim dobre zdanie ale 3 dni temu go wyrzuci艂em bo zauwa偶y艂em 偶e w 2 miejscach (wypolerowa艂) mi ramk臋 z prawej strony centymetr od g贸ry 3 mm wypolerowanan kropka i z lewej 2 cm od dolu 3 takie kropki . Stwierdzi艂em 偶e ju偶 nie b臋de zabezpiecza艂 i nosze tylko z foli膮 na ty艂 . 呕adnych bumper贸w itp .
Mo偶e mieli艣cie podrobione Iphone'y skoro wam si臋 aluminium od gumowego etui wytar艂o...
Ja kupi艂em podr贸bk臋 SGP Neo Hybrid EX (o czym oczywi艣cie dowiedzia艂em si臋 prawie po roku) i nic mi nie wytar艂o. Etui chroni bardzo dobrze, telefon lepiej trzyma si臋 d艂oni i wygl膮da to w por贸wnaniu do innych pochewek/bumper贸w bardzo dobrze.
Moje obramowanie p臋k艂o najpierw na dole (tam gdzie jest najcie艅sze, przy zasilaniu) , a potem przy wy艂膮czniku d藕wi臋ku, i to nawet nie po jakich艣 spektakularnych upadkach.
Je艣li orygina艂y s膮 z podobnego tworzywa co podr贸bki to nie polecam - lepsze s膮 silikony, typy Macally Clear (czy jakos tak).
Napisano 07 wrze艣nia 2011 - 13:54
Napisano 17 maja 2013 - 18:37
Pude艂ko podobne, ramka jeszcze daje rad臋, ale silikonowa opaska to tragedia (jak na zdj臋ciach, do tego strasznie mi臋kka, wygina si臋 jak gumka recepturka). Nie wspomn臋 o folii "Steinheil", kt贸ra jest najzwyklejsz膮 chi艅szczyzn膮 za kilka PLN.
Ja sw贸j egzemplarz odsy艂am, a reszt臋 przestrzegam - sprzedaje si臋 tego mn贸stwo, na dodatek ludzie wystawiaj膮 same pozytywy (nie wiedz膮c, jak powinien wygl膮da膰 bumper SGP)
[ATTACH=CONFIG]15058[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15060[/ATTACH]
Napisano 17 maja 2013 - 18:50
Napisano 18 maja 2013 - 21:20
Napisano 25 maja 2013 - 21:20
Co do produktu, to spodziewa艂em si臋 czego艣 lepszego. O ile po pierwszym za艂o偶eniu bumber trzyma艂 si臋 dosy膰 mocno, to teraz po kilkukrotnym zdj臋ciu i za艂o偶eniu bardzo cz臋sto po wyj臋ciu z kieszeni etui odstaje i musz臋 je poprawia膰.
Napisano 05 lipca 2013 - 09:26
ETUI SGP Spigen Bumper iPhone 5 Neo Hybrid EX FV (3328948873) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych