Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SGP Neo Hybrid - wtf?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#1 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 17:29

Dzisiaj dostalem tak chwalonego case'a do iphona4. O malo sie nie udlawilem sniadaniem jak go zalozylem. Wszystko luzno lata, wystawczy lekko ruszyc palcem i odstaje. Nie udalo mi sie przez caly dzien ani raz wyciagnac go z kieszeni tak zebym nie musial go poprawiac. Pomine fakt ze na tej gumie bedzie sie zbieral kurz. Liczylem na duzo lepszy produkt od tej firmy, który przynajmniej sztywno będzie się trzymał telefonu. Jesli ktos jest chetny odstapie za 55+wysylka. Kolor dante red. Folia nawet nie tknięta, bo mam juz na nim zalozona folie. Case laduje w pudelku i szukam czegos lepszego. Moze cos polecicie? Mam 2 wymagania: - możliwie jak najmniej powiększające telefon i chroniące go w miarę możliwości przed upadkami - jesli ma zakrywac plecki to w calosci, zeby nie bylo w nim otworu odsłaniającego jablko, bo zalamalem sie jak zobaczylem te dziury gg: 14 72 900 mail: krzychoo89_at_gmail_dot_com

#2 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 17:56

niedawno doszła do mnie sgp neo hybrid ex i w sumie wrażenia podobne.. wszystko strasznie luźno się trzyma, założyłem jedynie folię i jestem z niej bardzo zadowolony. sam bumper natomiast leży na biurku.

#3 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:00

Miałem do testów cztery różne etui od SGP, wcześniej kupiłem swoje Ultra Thin, z żadnym nie było takich problemów. Może macie podróbki albo uszkodzone sztuki?

#4 Simm

Simm
  • 17 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:06

Używam i chwalę sobie Hula Case Mate'a [url=http://www.case-mate.com/iPhone-4-Cases/Case-Mate-iPhone-4-Hula-Case.asp]iPhone 4 Hula Case by Case-Mate[/url] . Plusem rozwiązania jest fakt, iż ramka jest w jednym kawałku i nie ma opcji, że się poluzuje czy będzie odstawać.

#5 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:08

Używam i chwalę sobie Hula Case Mate'a iPhone 4 Hula Case by Case-Mate . Plusem rozwiązania jest fakt, iż ramka jest w jednym kawałku i nie ma opcji, że się poluzuje czy będzie odstawać.

A jaki to ma związek z tematem? Wymienisz tym kolegom za darmo na ten polecany przez Ciebie?

#6 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:17

A jaki to ma związek z tematem? Wymienisz tym kolegom za darmo na ten polecany przez Ciebie?

A taki:

"i szukam czegos lepszego. Moze cos polecicie?"

@Simm: Niezle, niezle, musze poszukac jak to sie zachowuje w praktyce. Choc ten wypelniony srodek mi si enie podoba.

#7 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:21

No fakt, zaćmiło mnie. Sorki Simm :)

#8 elmaestri

elmaestri
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:35

Ja z kolei w zasadzie od zakupu telefonu użytkuję Puro Clear Cover, czyli osłonkę zakupioną w iSpocie.

Link: PURO Clear Cover – Silikonowa opaska z osłoną iPhone 4 (czarny)

Trzyma się fajnie, nie odstaje, wygląda nieźle (choć nie jest to jakiś szczyt elegancji) i dodatkowo chroni tył dzięki przezroczystej osłonie. Nie pamiętam ceny, ale ogólnie polecam.

#9 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:46

Zastanawim sie czy sie nie szarpnac i nie kupic jakiegos vapor'a. Uzywal ktos tego? dobrze chroni przed upadkami ? Wystaje to ponad ubudowe? zeby lezac na półce lezal na etui a nie na obudowie.

#10 zoom

zoom
  • 38 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 10:22

Wydaje mi się, że trafiły się wam podróbki. Ja mam neo hybrid matte (z gumowym tyłem) i bardzo sobie chwale, wszystko jest tak jak być powinno.

#11 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2011 - 11:08

Ja polecam Incase Snap Case. Przeżył podwójne dachowanie w samochodzie i fon który leżał luzem na fotelu, wyszedł bez szwanku.

#12 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 23:38

Miałem do testów cztery różne etui od SGP, wcześniej kupiłem swoje Ultra Thin, z żadnym nie było takich problemów. Może macie podróbki albo uszkodzone sztuki?

nie sądzę, co prawda kupione na allegro, ale opakowanie wyglądało na oryginalne i folia jest naprawdę wysokiej jakości. Za słabo się po prostu trzyma na tym telefonie, możliwe w zasadzie jest ściągnięcie bumpera wyciągając telefon z kieszeni. Nie mam jednak porównania np z Apple Bumper..
a co do Incase SnapCase; też bardzo polecam, zwłaszcza ten 'przydymiony' model. Mój niestety po upadku się ułamał w rogu i mnie skusiło na tego bumpera. Ale coś czuję, że kupię po prostu nowy snapcase.

#13 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2011 - 07:09

Ja nie ukrywam że Snap mi się trochę znudził (a chciałbym coś z przeźroczystym tyłem) ale obiektywnie patrząc, nie ma nic lepszego :)

#14 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 18:09

snap case wyglada bardzo obiecujaco.

#15 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2011 - 19:11

Też mam Neo Hybrid EX Series i jestem zadowolony co prawda po 20 założeniach się troche rozciągneło ale z 1 mmetr i nie powiem złego słowa na nie . Skoro macie takie felery to na pewno podróby na allegro po 70-90 zł pełno jest podrób . Oryginał 120 zł kosztuje i nie ma bata .

#16 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 22:40

Też mam Neo Hybrid EX Series i jestem zadowolony co prawda po 20 założeniach się troche rozciągneło ale z 1 mmetr i nie powiem złego słowa na nie . Skoro macie takie felery to na pewno podróby na allegro po 70-90 zł pełno jest podrób . Oryginał 120 zł kosztuje i nie ma bata .

powtórzę: choćby po jakości folii jestem na 90% przekonany, że to oryginał. Z wieloma miałem do czynienia, ale żadna nie była tak dobra jak ta. Plus w pudełku było wszystko co być powinno, instrukcja, książeczka z innymi produktami SGP.. Kilka podróbek w życiu zdarzyło mi się kupić przez Allegro niestety (np słuchawki "apple"), ale tutaj raczej nie mam wątpliwości. No i sama jakość materiałów jest raczej b dobra.
Wyczytałem na innych forach i sporo osób na to narzeka - że bumpery czasem potrafią się zsunąć.
Mi prawdę mówiąc przeszkadza bardziej coś, co myślałem że mi się bardzo spodoba - sama idea "bumpera". Jak go mam w ręku, to telefon wydaje się być jakiś strasznie nienaturalny i traci sporo swojego designerskiego uroku.. no ale to już tylko moje zboczenie:)
jeszcze raz z czystym sercem polecam incase snapcase. Cholernie żałuję, że ten mi się rozwalił. Będę pewnie polował na drugi taki sam.

#17 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 08 kwietnia 2011 - 04:14

Chciałem w tym temacie zrobić małe porównanie oryginalnego Neo Hybrid Ex z podróbką, ale niestety okazało się że drugi bumper, który zakupiłem na allegro też nią jest. Najgorsze jest to że albo sami sprzedający nie zdają sobie z tego sprawy, albo jawnie "lęcą w kulki", bo zakupy zrobiłem u ludzi, którzy mają same pozytywne komentarze i zarówno kontakt jak i przesyłka są OK. Zastanawiam się czy jakikolwiek sprzedający na allegro ma oryginały.

#18 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2011 - 18:15

Ja zrobiłem tak że się umówiłem z 2 sprzedawcami na odbiór osobisty w warszawie i jeden miał podróbkę ( w oryginalnym opakowaniu ale bez nr seryjnego :) ) chciał za 80 zł sprzedać mi go , a drugi miał oryginał który miał nr seryjny wszedłem na stronę sgp i sprawdziłem nr seryjny zgadzał się . Koszt 121 zł Oczywiście kupiłem oryginalny i na dodatek pokazałem sprzedającemu tego lewego jak wygląda oryginał ale uparł się że to on ma oryginał obraził się i uciekł ( nawet spojrzałem teraz cały czas ma wystawione te sgp jako oryginały ) A mój oryginalny pomimo tego że z 20 razy go zdejmowałem cały czas żeby go zdjąć lub założyć trzeba ciągnąć z całej siły żeby zszedł albo wszedł .

#19 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 10 kwietnia 2011 - 09:32

tomson93 jak możesz daj namiary na gościa, u którego kupiłeś oryginał (chodzi o link na allegro).

#20 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2011 - 11:57

Informacje o Użytkowniku hyhyegro - Aukcje internetowe Allegro - od tego gościa kupowałem , ale widze że na razie nie ma tych bumperów
SGP NEO HYBRID EX Satin Silver iPhone 4 WYS.24H! (1488984802) - Aukcje internetowe Allegro - a to była aukcja na której kupiłem

#21 kkalin

kkalin
  • 50 postów
  • Skądśląskie

Napisano 10 kwietnia 2011 - 12:09

Panowie, a nie warto kupić w USA w SGP Store i nie mieć tych problemów? :) Jak kupiłem w folie SKIN GUARD i jestem bardzo zadowolony (taniej niż na allegro!)

#22 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 10 kwietnia 2011 - 12:16

Pewnie, że można. Już założyłem konto :) Mądry Polak po szkodzie.

#23 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 kwietnia 2011 - 19:15

nie Ty jeden ;) też się przyłącze. Kupiłem na szybko 3h po odbiorze iP4 bo mogłem odebrac osobiscie w Krk i jak tylko założyłem go pierwsze raz powędrował do pudełka - badziew jakich mało. Wieczorem zamówiłem sobie nakładke KARVT bo Gelaskins mi sie przejadły po poprzednich iP tylko na KARVT bede musial troche poczekac. Rozumiem, że Ci którzy mają oryginalny SGP polecają, tak? Idealnie przylega i sie nie zsuwa? Rozwazam jeszcze PURO Bumper Cover (69zl w ispocie) - tego widzialem na zywo "w akcji" i chyba by mi wystarczyl ale SGP Satin Silver trafia do mnie bardziej.

#24 kenn

kenn
  • 10 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 20:18

Przepraszam że się podpinam, nie chciałem zakładać nowego wątku. Naciąłem się ostatnio na zakup etui SGP na Allegro i muszę powiedzieć że ten serwis przechodzi wszelkie ludzkie pojęcia. Nie wiem czy spośród wszystkich wystawionych tam aukcji znajdzie się choć jedna na której można kupić oryginał. Handel imitacjami kwitnie w najlepsze, a że są one wykonane dość dokładnie to dla nie zorientowanego są prawie nie od odróżnienia! Świadczą o tym pozytywne komentarze u sprzedawców prodróbek. Oni sami są bezczelni do tego stopnia że nawet się z tym nie kryją:

Treść wiadomości:
Nie ;)

Pozdrawiam.

> Czy sprzedawany produkt jest oryginalny?

Więc jeśli macie problem "zsuwającego się" etui to upewnijcie się czy jest to oryginał. Zamieszczam poniżej kilka znalezionych w necie wskazówek które mogą świadczyć o podróbce:

- opakowanie nie gwarantuje oryginalności, jest niemal identyczne
- luźny silikon, odstająca, nieprecyzyjnie wycięta ramka
- brak oryginalnej folii Steinheil (zamiast tego chiński zamiennik bez napisów na opakowaniu)
- brak napisu po wewnetrznej stronie silikonu (aczkolwiek nowsze podróbki posiadają już ten napis)

I jeszcze takie kwiatki (z obydwu stron):

[URL=http://img856.imageshack.us/i/61278231.jpg/]Dołączona grafika[/URL]

Mam jeszcze pytanie do posiadaczy oryginalnych etui. Jakiego koloru jest plastik z którego wykonana jest ramka (widoczny gdy zejdzie farba)? Czytałem gdzieś że powinien być koloru czarnego ale szukam potwierdzenia tej informacji.

#25 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 kwietnia 2011 - 20:31

w sumie jakbym zgooglował ten bumper wczesniej to pewnie bym sie zastanowil dwa razy. Ale jak ceny na allegro są 55-80zł to jasne, że wziałem za 50 jeszcze z odbiorem osobistym. Jak kupowałem, to chyba nawet nie było droższych (czyt. pewnie oryginalnych). Z tego co wyzej to nie ma napisu i są luzy, z plastikiem nie wiem bo nie schodzi narazie. Jak bedzie jutro w ispocie PYRO to biore od reki bo wkurzam sie patrzac na iphone'a za te zmarnowane pięć dyszek na jakiś chiński szajs za $4 :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych