Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#1051 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 24 listopada 2013 - 15:33

Polecam puro zeta slim. Mam kolor czerwony. Wygląda tak samo jak apple smart case a kosztuje dużo mniej

Tani plastik wart co najwyżej 19 PLN. Żadnej mikrofibry, plastik dotykający tyłu urządzenia, plastik w okładce stykającej się z ekranem. Jednym słowem TANDETA. Nie polecam.
Z Puro zdecydowanie lepsze powinno być Booklet Cover. Poprzednie wersje były naprawdę porządnie wykonane, z mikrofibrą na plecy i i ekran. Tylko zastanawiające jest na czym Puro zaoszczędziło skoro PBC jest tańsze od Puro zeta slim. Wcześniej Puro Booklet Cover kosztowało z reguły powyżej 150 PLN w porywach do prawie 200.
http://www.puro.com....rny,3,1449,2772

W iPad 4 mam poliuretanowe etui Smart Case w kolorze czerwonym więc i do Air miałem zamiar kupić Smart Case ale skoro piszecie, że może się dość szybko zużyć to trzeba szukać czegoś innego. Poza tym jeśli ochrona tyłu wygląda w tym SC jak w SC do iPad 4 to słabo. Wprawdzie chroni przed zarysowaniami ale z racji miękkiego tyłu podejrzewam, że bardziej energiczne odłożenie tabletu lub co gorsza jakeś uderzenie tyłem o róg jakiegoś mebla skończy się wgnieceniem. Nic takiego nie zdarzało się we wcześniejszych wersjach Puro Booklet Cover i Puro Zeta Cover (kiepskie ze względu na odklejający się brzeg okładki) bo tyły tych etui są twarde.

To etui może być całkiem niezłe, Speck StyleFolio. Szkoda tylko, że nie obsługuje wybudzania i usypiania tabletu.

#1052 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 24 listopada 2013 - 19:42

Ja skonfigurowałem sobie taki zestaw: Apple smart Cover D.Bramante 1928 Leather Envelope. Moim zdaniem świetnie rozwiązanie bo iPad w smart coverze mieści się idealnie do tego etui. Kiedy używam iPada w domu to etui zostawiam w torbie a zostawiam założonego smart covera :) Wtedy iPad jest lekki (bo nie jest w pełni opakowany) i praktyczny dzięki smart coverowi którego często zdejmuję :)

#1053 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 24 listopada 2013 - 19:52

Tani plastik wart co najwyżej 19 PLN. Żadnej mikrofibry, plastik dotykający tyłu urządzenia, plastik w okładce stykającej się z ekranem. Jednym słowem TANDETA. Nie polecam.
Z Puro zdecydowanie lepsze powinno być Booklet Cover. Poprzednie wersje były naprawdę porządnie wykonane, z mikrofibrą na plecy i i ekran. Tylko zastanawiające jest na czym Puro zaoszczędziło skoro PBC jest tańsze od Puro zeta slim. Wcześniej Puro Booklet Cover kosztowało z reguły powyżej 150 PLN w porywach do prawie 200.
PURO Booklet Cover - Etui iPad Air (czarny) | Etui | Comarch ERP e-Sklep

W iPad 4 mam poliuretanowe etui Smart Case w kolorze czerwonym więc i do Air miałem zamiar kupić Smart Case ale skoro piszecie, że może się dość szybko zużyć to trzeba szukać czegoś innego. Poza tym jeśli ochrona tyłu wygląda w tym SC jak w SC do iPad 4 to słabo. Wprawdzie chroni przed zarysowaniami ale z racji miękkiego tyłu podejrzewam, że bardziej energiczne odłożenie tabletu lub co gorsza jakeś uderzenie tyłem o róg jakiegoś mebla skończy się wgnieceniem. Nic takiego nie zdarzało się we wcześniejszych wersjach Puro Booklet Cover i Puro Zeta Cover (kiepskie ze względu na odklejający się brzeg okładki) bo tyły tych etui są twarde.

To etui może być całkiem niezłe, Speck StyleFolio. Szkoda tylko, że nie obsługuje wybudzania i usypiania tabletu.
Best New iPad Air Case - YouTube

Zawsze booklet byl tanszy od zety.

#1054 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 25 listopada 2013 - 00:00

znalazłem coś takiego i-carer. Może ktoś zna produkty tej firmy?

#1055 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 00:15

Od zety był tańszy, ale tu nie chodzi o zete tylko o zete slim. Zeta była skórzana, a zeta slim to plastik.

#1056 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 00:16

Oj chyba był tańszy od Puro Zeta Cover ale nie od Puro Zeta Slim a o tym pisałem.

Od zety był tańszy, ale tu nie chodzi o zete tylko o zete slim. Zeta była skórzana, a zeta slim to plastik.

Otóż to. Puro Zeta Cover miałem w iPad 3 gen. i mimo, że nie było idealne to nie miało nic wspólnego z tandetnym Zeta Slim.

#1057 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2013 - 17:17

Ja osobiście używam Puro Booklet Cover:
PURO Booklet Cover - Etui iPad Air (czarny) | Etui | Comarch ERP e-Sklep
Zalety:
-super spasowany
-nie pogrubia mocno urządzenia
-osłania plecki
-od spodu wyłożone przyjemnym materiałem, który nie zadrapie tylnej części urządzenia
-cover też idealnie chroni ekran
-uruchamia urządzenie po otwarciu pokrywy.
Jak dla mnie idealny produkt za rozsądną cenę.

#1058 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 22:09

Oj chyba był tańszy od Puro Zeta Cover ale nie od Puro Zeta Slim a o tym pisałem.

Otóż to. Puro Zeta Cover miałem w iPad 3 gen. i mimo, że nie było idealne to nie miało nic wspólnego z tandetnym Zeta Slim.

Booklet byl tanszy od zety i zety slim

- - - Połączono posty - - -

Od zety slim takze byl tanszy.
A co do materialu zery slim to jest on ten sm co spple smart case czyli poliuretan

#1059 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 23:17

A co do materialu zery slim to jest on ten sm co spple smart case czyli poliuretan

Puro Zeta Slim poliuretanową ma tylko okładkę z przodu, plecy z taniego plastiku. Do tego smart case ma mikrofibrę chroniącą ekran i plecy iPad'a a Zeta Slim nic poza plastikiem.

#1060 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 23:13

Puro Zeta Slim poliuretanową ma tylko okładkę z przodu, plecy z taniego plastiku. Do tego smart case ma mikrofibrę chroniącą ekran i plecy iPad'a a Zeta Slim nic poza plastikiem.

"Etui Smart Case jest wykonane z poliuretanu i posiada miękką, dopasowaną kolorystycznie podszewkę z mikrofibry pomagającą utrzymać ekran w czystości"
Chyba nie na plecach

#1061 boromed

boromed
  • 35 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 listopada 2013 - 23:48

Polecam Thule (tak Ci od bagażników samochodowych) Gauntlet iPad5 Folio.
Mam go od dziś na ten moment rewelacja!!!!
Dwa kolory czarny i niebieski. Ja wziąłem niebieski cena 199 zł

- - - Połączono posty - - -

Zapomniałem do kompletu jest także to samo na iphona 4 i 5 do 5 cena 109 zł, tutaj wybór kolorów troszkę większy: czerń, szary, biały, niebieski taki sam jak na ipada, róż.

#1062 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 27 listopada 2013 - 00:14

"Etui Smart Case jest wykonane z poliuretanu i posiada miękką, dopasowaną kolorystycznie podszewkę z mikrofibry pomagającą utrzymać ekran w czystości"
Chyba nie na plecach

Chyba wiem co chroni mojego iPad'a 4.

Polecam wziąć etui do ręki lub przynajmniej zobaczyć zdjęcia bądź filmy na youtube. Podszewka z mikrofibry w Apple Smart Case zabezpiecza ekran i plecy iPad'a.
Starszy Smart Case.
http://3.bp.blogspot...00/DSCN6364.JPG
WokNSee - Walk and See: iPad Smart Case

Smart Case do iPad Air
http://youtu.be/yZ1oOarWv9s?t=1m21s

#1063 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 27 listopada 2013 - 15:07

oglądałem wszystkie wspomniane wcześniej case'y i jestem przekonany narazie tylko do oryginalnego Smarc Case w kolorze czarnym. Prawdopodobnie zakup w Black Friday ;-)

#1064 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 27 listopada 2013 - 21:07

Kupiłem w Łodzi niebieski Smart Case w Manufakturze, używam do tej pory codziennie i nie ma u mnie żadnych problemów. ;) Cena dość wysoka, sprzedawcy w iSpot wydawali się być zaskoczeni, że jest na to klient, ale nie żałuję ani złotówki, bo wykonanie jest zdecydowanie lepsze niż poprzedniej generacji i ta skóra, a nie poliuretan. Zdecydowanie polecam.

#1065 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 27 listopada 2013 - 22:33

Chyba wiem co chroni mojego iPad'a 4.

Polecam wziąć etui do ręki lub przynajmniej zobaczyć zdjęcia bądź filmy na youtube. Podszewka z mikrofibry w Apple Smart Case zabezpiecza ekran i plecy iPad'a.
Starszy Smart Case.
http://3.bp.blogspot...00/DSCN6364.JPG
WokNSee - Walk and See: iPad Smart Case

Smart Case do iPad Air
Apple iPad Air Smart Case: Review - YouTube

Cytat byl wziety ze strony applestore

#1066 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 27 listopada 2013 - 23:43

Kupiłem w Łodzi niebieski Smart Case w Manufakturze...

Możesz "powiedzieć" kiedy kupowałeś?

#1067 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 11:48

Cytat byl wziety ze strony applestore

I Ty doradzasz innym na podstawie cytatów ze stron producentów? Proponuję by robić to mając choćby minimalną wiedzę na temat. Pozdrawiam.

#1068 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 13:37

I Ty doradzasz innym na podstawie cytatów ze stron producentów? Proponuję by robić to mając choćby minimalną wiedzę na temat. Pozdrawiam.

Taką właśnie posiadam

#1069 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 28 listopada 2013 - 15:24

Możesz "powiedzieć" kiedy kupowałeś?

Coś koło 10 listopada. Była tylko jedna niebieska sztuka.

#1070 ytong

ytong
  • 10 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 20:58

Czy ktoś z Was posiada Aira z Smart Case + do tego jakaś ( torebka, torba ) Coś by zarzucić na ramię coś al'a to [url=http://allegro.pl/nerka-cs-ciemna-strefa-saszetka-rpk-klasyk-czarna-i3673611802.html]NERKA CS CIEMNA STREFA SASZETKA RPK KLASYK CZARNA (3673611802) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

Jakie ma wymiary Air + Case ?

Z góry dziękuję za informacje.

#1071 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 23:01

Czy ktoś z Was posiada Aira z Smart Case + do tego jakaś ( torebka, torba ) Coś by zarzucić na ramię coś al'a to NERKA CS CIEMNA STREFA SASZETKA RPK KLASYK CZARNA (3673611802) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jakie ma wymiary Air + Case ?

Z góry dziękuję za informacje.

Booq sa super ale cena wysoka
Torby na ramię - booq

#1072 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 listopada 2013 - 14:11

Ktoś mnie prosił o wstawienie zdjęć Puro Booklet Cover. Od środka jest wyłożony mikrofibrą, zarówno na ekran jak i tył urządzenia. [ATTACH=CONFIG]18637[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18638[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18639[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18640[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18641[/ATTACH]

#1073 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 14:35

Ktoś mnie prosił o wstawienie zdjęć Puro Booklet Cover. Od środka jest wyłożony mikrofibrą, zarówno na ekran jak i tył urządzenia.

Wielkie dzięki kolego :D
Czyli jest dokładnie tak jak we wcześniejszych PBC tyle, że kiedyś ten miękki materiał był jasny niezależnie od wersji kolorystycznej etui na zewnątrz. Teraz, kiedy jest czarny i w środku, jest zdecydowanie lepiej.

Dzięki.

#1074 ytong

ytong
  • 10 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 16:58

Booq sa super ale cena wysoka
[url=http://booqbags.pl/produkty/torby-na-ramie,2,2858]Torby na ramię - booq[/url]

Dziękuję ! Chyba muszę postawić komuś dobre piwo ;)):-P

#1075 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 21:54

Dziękuję ! Chyba muszę postawić komuś dobre piwo ;)):-P

Jesli sie zdecydujesz to daj znac jak na "zywo" wyglada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych