Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2 - premiera w Polsce

• Please log in to reply
1379 replies to this topic

#651 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 07 April 2011 - 12:28

Chodzi Ci dokładnie o nazwę użytkownika?
Gościu z Tarnowa rodzinę w Ameryce ma to mu jeden egzemplarz przysłali na sprzedaż.

Szkoda, myślałem że więcej ma ;)

#652 mjm15

mjm15
  • 40 posts
  • SkądW-wa

Posted 07 April 2011 - 12:29

Byłem właśnie w saturnie/arkadia. Dostali 3 białe 16gb wifi i 3 takie same czarne. Ja wziałem jedną czarną. Sprzęt nie jest jeszcze wystawiony więc dopytujcie się. Dzięki za cynk!!!! :)

#653 Mordulec

Mordulec
  • 13 posts

Posted 07 April 2011 - 12:48

Byłem właśnie w Saturnie na Targówku. Spodziewają się dzisiaj dostawy. Chciałem chwilę zaczekać ale mi powiedzieli że jest lista na której jest 40 osób i w pierwszej kolejności one dostaną ten sprzęt. Szkoda...

#654 TomekSC

TomekSC
  • 1 posts

Posted 07 April 2011 - 13:49

Byłem właśnie w saturnie/arkadia. Dostali 3 białe 16gb wifi i 3 takie same czarne. Ja wziałem jedną czarną. Sprzęt nie jest jeszcze wystawiony więc dopytujcie się.

Dzięki za cynk!!!! :)

jeżeli to prawda, że dostali 3 białe i 3 czarne, to pozostał co najwyżej jeden czarny.

Ja wziąłem przed chwilą drugiego czarnego.

Aha, przez telefon mówili, że nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Pół godziny później jakoś się znalazły :) Dawno nie widziałem tak zmęczonego sprzedawcy, miałem wrażenie, ze słowo Ipad może spowodować u niego konwulsje ;)

#655 mjm15

mjm15
  • 40 posts
  • SkądW-wa

Posted 07 April 2011 - 13:55

Chyba obsługiwał nas ten sam, bo miałem identyczne wrażenie ;)

#656 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 07 April 2011 - 14:04

No to gratuluję szczęścia! Jak w Szczecinie się pojawia to dam cynk:)

#657 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 07 April 2011 - 14:11

Panowie jak sytuacja w Krakowie ? 100 km i tak mam do Krk , ale może a nóż któregoś pięknego dnia uda się zakupić, przepraszam UPOLOWAĆ ;)

#658 barczar

barczar
  • 41 posts
  • SkądRzeszów

Posted 07 April 2011 - 14:41

Witam serdecznie, U mnie, w "stolicy" podkarpacia - Rzeszowie nowy iPad jeszcze ani razu nie zawitał. Panowie w MM nie mają zielonego pojęcia KIEDY i CZY w ogóle urządzenie się pojawi (zamówienie ponoć wyszło na długo przed Polską premierą). Z niewiadomych powodów pierońsko napaliłem się na ten tablet i mnie już nosi ;p W zasadzie to nie wiem czemu bo nigdy wcześniej nie miałem żadnego urządzenia ze stajni (sadu ;s) Apple. Mam nadzieję, że się nie zawiodę o ile będzie mi w ogóle dane wyhaczyć ten sprzęt. Może na forum jest ktoś jeszcze z podkarpacia i posiada jakieś informacje nt. dostępności tabletu w jakimś sklepie?

#659 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 07 April 2011 - 15:11

50 zł droższa od wcześniejszej jego aukcji - :D,
APPLE iPAD 2 64GB 3G WiFi OD REKI NOWY FV23% iPad2 (1550666641) - Aukcje internetowe Allegro

3400 zł za wersje ipad 2 64 GB i z 3g jestem skłonny zrozumieć u tego sprzedawcy , ale 2900 za 16 GB i 3g to już nie taka okazja :mad:

APPLE iPAD 2 16GB 3G WiFi OD REKI NOWY FV23% iPad2 (1551099533) - Aukcje internetowe Allegro

#660 paka124

paka124
  • 1 posts

Posted 07 April 2011 - 15:14

Witam serdecznie,

U mnie, w "stolicy" podkarpacia - Rzeszowie nowy iPad jeszcze ani razu nie zawitał. Panowie w MM nie mają zielonego pojęcia KIEDY i CZY w ogóle urządzenie się pojawi (zamówienie ponoć wyszło na długo przed Polską premierą). Z niewiadomych powodów pierońsko napaliłem się na ten tablet i mnie już nosi ;p W zasadzie to nie wiem czemu bo nigdy wcześniej nie miałem żadnego urządzenia ze stajni (sadu ;s) Apple. Mam nadzieję, że się nie zawiodę o ile będzie mi w ogóle dane wyhaczyć ten sprzęt. Może na forum jest ktoś jeszcze z podkarpacia i posiada jakieś informacje nt. dostępności tabletu w jakimś sklepie?

barczar - w Toruniu wygląda to identycznie, jak czytałem w Twoim wpisie wypowiedz gości z MM to jak bym słyszał tego gościa z MM w Toruniu:) Widać mieszkamy w "gorszych" regionach pod względem dostępności iPada2 w normalnym sklepie.

Jek będzie coś ktoś wiedział o dostępności iPada2 w Toruniu będę wdzięczny za info.
pozdr

#661 faynie

faynie
  • 1 posts

Posted 07 April 2011 - 16:08

Zapytałem sprzedawcę o pochodzenie urządzeń, poniżej odpowiedź:

Produkt tak jak w opisie - posiada specyfikację europejską, posiada w jednym z akcesoriów wtyczkę angielską, jednak dodajemy adapter.
W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji.

Ale sądząc po Part No. widocznym na zdjęciu - dystrybucja nie jest z PL.

Sam fakt ukrywania pochodzenia i zasłanianie się wyrażeniem posiada w jednym z akcesoriów wtyczkę angielską w moim przypadku dyskwalifikuje takiego sprzedawcę. Osobiście nie lubię czytania między wierszami i niejasnych stwierdzeń.

Nie wiem, w którym miejscu uważasz, że sprzedawca cokolwiek ukrywa - przecież jest napisane wyraźnie:

Zasilacz USB 10 W UK (dołączamy przejściówkę)

Widziałem, że iPad2 pojawił się też na Ceneo, ale póki co tylko w Komputroniku, ale tam jeszcze nie mają (dzwoniłem).
Jeśli ktoś nie może się doczekać, myślę, że oferta tego sprzedawcy jest bardzo dobra (na jego korzyść działa fakt, że to Super Sprzedawca).

#662 poniatowski

poniatowski
  • 26 posts

Posted 07 April 2011 - 16:09

No to gratuluję szczęścia!
Jak w Szczecinie się pojawia to dam cynk:)

Wieści z MM Szczecin są takie , że dostawa może być dzisiaj a równie dobrze może być pod koniec kwietnia.

#663 emarket

emarket
  • 18 posts

Posted 07 April 2011 - 16:22

Jest parę sztuk w MM Marki (M1) bez tłoku, można kupić.

#664 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 07 April 2011 - 16:30

Nie wiem, w którym miejscu uważasz, że sprzedawca cokolwiek ukrywa - przecież jest napisane wyraźnie:

Zasilacz USB 10 W UK (dołączamy przejściówkę)

Jest to oczywiście Twoja interpretacja do czego masz prawo. Ja wyraziłem swoje zdanie na ten temat. Jeżeli pytam się sprzedawcy wprost - jaki jest kraj pochodzenia a ten mi pisze posiada specyfikację europejską - to dla mnie (z naciskiem na wyrażenie "dla mnie") jest to mydlenie oczu i to tyle w tym temacie nie róbmy offa. Oczywiście jestem na tyle inteligentny aby domyśleć się na podstawie angielskiej wtyczki, iż pochodzi on z UK. Ale chciałem to usłyszeć od sprzedawcy aby potem nie było rozczarowania, niestety nie dał sobie takiej szansy.

#665 mlewy

mlewy
  • 5 posts

Posted 07 April 2011 - 16:34

w tej chwili dzwoniłem do poznanskiego saturna i tam sa ipady 2 wifi 16 oraz 32 gb juz chcialem zarezerwowac sobie i jechac te 130km, ale sie okazalo ze tylko wifi ja szukam wersji 3g i w poblizu cisza niestety

#666 xMaGiKx

xMaGiKx
  • 263 posts
  • SkądPL

Posted 07 April 2011 - 16:43

W Saturnie (Silesia) jest kilka sztuk, ale tylko 32GB Wi-Fi. Pozdro ;p

#667 Razle

Razle
  • 184 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 April 2011 - 16:43

W Saturnie w Galerii Krakowskiej były 30 min temu ipady, nie wiem jak teraz. Dzisiaj była dostawa 6 sztuk, jak kupowałem chyba jeszcze 2 były ( zadzwoniłem i poprosiłem o rezerwację, więc nie byłem przy stoisku) Radzę obdzwonić resztę punktów, bo musiała być dzisiaj dostawa.

#668 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 07 April 2011 - 16:46

Jest parę sztuk w MM Marki (M1) bez tłoku, można kupić.

Potwierdzam, mają 16 i 32 gb z 3G i bez. Dzisiaj mieli świeżą dostawę.
Jeżeli chodzi o mocniejsze konfiguracje to będzie dostawa w środku następnego tygodnia - informacja od sprzedawcy.

#669 emarket

emarket
  • 18 posts

Posted 07 April 2011 - 16:51

Potwierdzam, mają 16 i 32 gb z 3G i bez. Dzisiaj mieli świeżą dostawę.
Jeżeli chodzi o mocniejsze konfiguracje to będzie dostawa w środku następnego tygodnia - informacja od sprzedawcy.

Dokładnie tak. Powinny być poniedziałek wtorek.

#670 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 07 April 2011 - 16:55

W Saturnie w Galerii Krakowskiej były 30 min temu ipady, nie wiem jak teraz.
Dzisiaj była dostawa 6 sztuk, jak kupowałem chyba jeszcze 2 były ( zadzwoniłem i poprosiłem o rezerwację, więc nie byłem przy stoisku)
Radzę obdzwonić resztę punktów, bo musiała być dzisiaj dostawa.

Ja dzwoniłem jakieś pół godziny temu do Saturna w KRK to Pan na mnie wręcz nakrzyczał że nie można się zapisać na żadną listę gdyż oni nic nie wiedzą i do miesiąca nic nie będzie..

#671 TommyMoneta

TommyMoneta
  • 196 posts
  • Skąd's Hertogenbosch NL

Posted 07 April 2011 - 17:21

Bo jak wydzwaniacie non stop do jednego sklepu... Nie prościej jest wziąć transport i pojechać sobie go kupić, zamiast czekać aż przywiozą go do waszej wsi/miasta?

#672 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 07 April 2011 - 17:38

Wskaż mi sklep w Ameryce gdzie ipad jest dostępny.

#673 TommyMoneta

TommyMoneta
  • 196 posts
  • Skąd's Hertogenbosch NL

Posted 07 April 2011 - 17:44

To jest temat: iPad 2 - premiera w Polsce. Część ludzi potrafi sobie go znaleźć a część siedzi i tutaj pisze.

#674 kal89

kal89
  • 5 posts

Posted 07 April 2011 - 17:52

w Saturnie w Galerii Krakowskiej są jakieś 3 sztuki iPadów 2 WIFI. Tylko podwyższyli ceny... 16GB WIFI nie kosztuje 2049zł tylko 2190zł :/

#675 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 07 April 2011 - 17:56

Dokładnie tak. Powinny być poniedziałek wtorek.

Czyli zaczyna się luzować...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users