Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2 - premiera w Polsce

• Please log in to reply
1379 replies to this topic

#551 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 02 April 2011 - 12:20

Potrzebne jest odpowiednie podejście do nowości Apple. Najrozsądniej byłoby poczekać kilka miesięcy i spokojnie, bez nerwów nabyć sprawdzony już i przetestowany z perspektywy czasu produkt po normalnej cenie. Bardzo żałuję, że w zeszłym roku kupiłem iPada z importu zaraz po premierze w USA i przepłaciłem słono. Wygląda na to, że kolejne generacje iPhonow i iPadow będą się cieszyły coraz większa popularnością, przez co ich dostanie w okresie premierowym, bez pójścia z torbami będzie bardzo trudne.

#552 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 02 April 2011 - 12:25

a ja uważam ze przy odrobinie chęci nie było problemu z kupnem ipada w dniu premiery lub dnia kolejnego , wystarczyło odpowiednio wcześniej ( ~ tydzien ) podzwonić dowiedzieć sie co i jak i zapisać się na listę, ja swoje kupiłem co prawda w lublinie rezerwujac go w dniu premiery około godziny 16:15 ale dzwoniłem ok. tygodnia wcześniej do krakowa ( galeria krakowska ) i bez problemu moglem sie zapisac na ipada w pierwszej dziesiątce, wiec jeśli komuś naprawdę zależało aby dostać szybko ipada to nie było z tym większego problemu

#553 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 April 2011 - 12:39

A to zależy czego szukałeś, bo z białą 16 problem był duży i nie mogłem jej dostać nigdzie w Łodzi. Trafiła się czarna więc ziołem co było ale i tak chcę białą. Generalnie dla mnie premiera z taką ilością sprzętu to nie pierwsze i nie ostatnie żenujące zachowanie firmy.

#554 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 02 April 2011 - 12:55

zgadzam sie, apple sie tylko ośmieszyło taka premiera ale co tu sie oszukiwać rynek polski jest 0 dla apple , siedzę w tym biznesie od paru dobrych lat i nie mam ani jednego znajomego z komputerem czy tabletem od apple .

#555 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 April 2011 - 13:25

zgadzam sie, apple sie tylko ośmieszyło taka premiera ale co tu sie oszukiwać rynek polski jest 0 dla apple , siedzę w tym biznesie od paru dobrych lat i nie mam ani jednego znajomego z komputerem czy tabletem od apple .

A to jakiś wyznacznik ilu się ma znajomych ze sprzętem Apple?
Wcale się nie ośmieszyło, ja się cieszę, że mamy premierę w tym samym dniu co reszta Europy.

#556 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 April 2011 - 13:34

mam kilku znajomych z komptuerem, całą masę z iPodami czy iPhonami. co to zmienia?

#557 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 02 April 2011 - 13:53

Szczerze to nie rozumiem tego płaczu. Jak nie podoba się wam polityka Apple to kupcie sobie Galaxy Taba czy innego Xooma. Jak chcecie iPada to poczekajcie, Apple nie było w stanie przewidzieć katastrofy w Japonii, a zapasy wyprzedali w parę dni. Notabene z iPadem nie jest tak źle, na Pentaxa K5 (najnowsza lustrzanka tej firmy) czekam już grubo ponad miesiąc, a importer w ogóle nie wie kiedy dotrą do kraju. Powód jest dokładnie ten sam - gigantyczny popyt + Japonia.

#558 SLaweck

SLaweck
  • 173 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2011 - 13:57

Ja sądzę, że kwestia możliwości nabycia iPada 2 zaraz po premierze zależała i nadal zależy bardziej od przypadku niż zapobiegliwości. Ja zarezerwowałem iPada 2 blisko 2 tygodnie przed premierą w Cortlandzie i do dziś nie mam potwierdzonego terminu odbioru. Natomiast po przeczytaniu informacji na tym forum, udało mi się kupić w MM na Górczewskiej ostatnią sztukę :) Teraz mam inny problem, chcę kupić starter OFnK z microSIM, zwiedziłem już 7 czy 8 salonów Orange i nigdzie nie mają :( Przecież to jest o wiele mniejszy problem, żeby Orange wyprodukował wystarczającą ilość kart microSIM, a jednak nie potrafią. Na alledrogo takie startery są, tyle ze 100% przebitką, a jak do tego jeszcze doliczyć przesyłkę... Oczywiście to są zupełnie inne problemy, brak microSIM to ewidentnie złe zarządzanie dostępnością, a brak iPadów to produkcja nie nadążająca za popytem. Nie rozumiem też zupełnie osób twierdzących, że Apple powinien poczekać z premierą, aż wyprodukują więcej. Co tak konkretnie dałoby to tej firmie? Pozdrawiam

#559 m@rcinek

m@rcinek
  • 378 posts

Posted 02 April 2011 - 14:18

@SLaweck masz dwie lewe ręce, że nie możesz sobie sam karty przyciąć?

#560 SLaweck

SLaweck
  • 173 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2011 - 14:27

Pewnie że mogę przyciąć, ale jak coś jest w ofercie, to chciałbym móc to kupić. Dodatkowo teraz, wg strony Orange startery z microSIM mają 2GB na start. Na razie kupiłem starter Play Online, był bez problemu w pierwszym salonie. Jak mi się skończy, a nadal nie kupię microSIM z Orange, to pobawię się w wycinanki ;) Pozdrawiam

#561 Sebol

Sebol
  • 501 posts

Posted 02 April 2011 - 17:05

Slaweck - sprawdź saturny itp. ja bez problemu kupiłem tan starter Orange z MicroSIM, choć chciałem Playa :). Powiedz mi - z Playa są od razu startery z MicroSIM czy rejestrujesz kupioną kartę i wymieniasz ją na micro?

#562 SLaweck

SLaweck
  • 173 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2011 - 17:20

@Sebol Dzięki za podpowiedź, sprawdzę. Jeśli chodzi o Play, to od razu jest microSIM, tylko u nich nazywa się to MINI SIM PLAY. Pozdrawiam

#563 mtomi

mtomi
  • 74 posts

Posted 03 April 2011 - 05:50

Też szukałem w Wwie startera OFnK microsim i w salonach centralnych na pl. Konstytucji i na Pańskiej nawet nie mieli. Zatem kupiłem na Centralnym w małym sklepiku w przejściu podziemnym prowadzącym do Marriota zwykły starter OF i koleś mi na miejscu wyciął :-) Oczywiście wycięcie +10 PLN :?

#564 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 April 2011 - 06:17

Ja kupiłem ostatnią sztukę w Saturnie. Wcześniej byłem w 4 miejscach w Arkadii i nie mieli. Czy jest może jakaś aplikacja do sprawdzania stanu konta na Orange Free ?

#565 Mikey124

Mikey124
  • 550 posts

Posted 03 April 2011 - 08:25

Spróbuj Twoje Minuty, w Erze w abonamencie działa świetnie. Jest też obsługa Orange.

#566 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 April 2011 - 08:45

A wie ktoś jak można sprawdzić stan i ważność konta w zestawie prepaid na iPadzie bez wyciągania karty SIM i przekładania jej do telefonu? Idzie do jakoś zrobić?

#567 Scottti

Scottti
  • 90 posts
  • SkądMława

Posted 03 April 2011 - 10:53

Właśnie poprzez aplikacje pobrana z AppStore i zainstalowana na iPadzie "Twoje Minuty" polecam sprawdzone działa bdb.

#568 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 April 2011 - 13:14

Zainstalowałem "Twoje Minuty" i nie działa u mnie. Tzn zainstalowała się ale jak na nią naciskam to nic się nie dzieje. Przeinstalowałem i jest to samo. Na iPhonie nie ma problemu.

#569 klejbroda

klejbroda
  • 94 posts
  • SkądSzczecin/Wrocław

Posted 03 April 2011 - 14:34

YouTube - Apple - iPad 2 - TV Ad - We Believe

Nowa reklama iPada 2 :) Polecam

#570 Foin

Foin
  • 8 posts

Posted 03 April 2011 - 17:41

Dziwnie... hipnotyzująca ;) Czyli w Warszawie, z tego co mówicie, nie ma na razie opcji dostać Ipada 2? A myślałam że po tygodniu się rozluźni...

#571 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 03 April 2011 - 20:04

W Lublinie spora kolejka i 0 wiadomości co do dostępności w najbliższym czasie

#572 klejbroda

klejbroda
  • 94 posts
  • SkądSzczecin/Wrocław

Posted 03 April 2011 - 22:12

Po cichu mam nadzieję, że uda mi się w tym tygodniu coś upolować we Wrocławiu. To będzie drugi tydzień po premierze, w każdym sklepie "dostawa" była jedna i trochę ubożuchna (jeśli w ogóle była), dlatego liczę na łut szczęścia ;)

#573 Eduardo

Eduardo
  • 101 posts
  • SkądPuławy / Kraków

Posted 03 April 2011 - 23:49

W Lublinie spora kolejka i 0 wiadomości co do dostępności w najbliższym czasie

To który jesteś na liście?

#574 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 04 April 2011 - 00:01

swojego ipada już mam, byłem dzisiaj w poszukiwaniu czarnego SC i przy okazji się spytałem aby poinformować kolegów z forum

#575 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 April 2011 - 06:23

swojego ipada już mam, byłem dzisiaj w poszukiwaniu czarnego SC i przy okazji się spytałem aby poinformować kolegów z forum

Jak masz problem z czarnym SC to daj mi znać na priva. U nas w Łodzi jest tego do wyboru do koloru :)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users