iPad 2 - premiera w Polsce
Napisano 31 marca 2011 - 17:44
Napisano 31 marca 2011 - 17:47
Gość_blues55_*
Napisano 31 marca 2011 - 17:51
Napisano 31 marca 2011 - 17:53
Gość_blues55_*
Napisano 31 marca 2011 - 18:27
Więc sprzedawca Ciebie wprowadził w błąd. Powiem tak, jak ktoś ma jedynkę nie opłaca się kupować dwójki, a jak ktoś nie ma to polecam.
I tak pewnie się to skończy, ze kupię 3. Zakładam ze celowo nie wprowadził mnie w błąd tylko bazowal na informacjach, które otrzymał i mogły się zmienić. Trochę sprzętu i softu u nich kupiłem i bardzo sobie zawsze chwalilem ta firmę.
---------- Wpis dodano o 19:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:03 ----------
ależ bzdura.
poziom cen się przecież nie zmienia tutaj niezależnie czy jest to początek sprzedaży i jest sprzęt trudno dostępny, czy jest to już ten okres kiedy nie ma żadnych problemów z jego dostępnością.
no chyba że ktoś kupuje od tych, którzy na wykupywali dostawy i sprzedają za zawyżoną cenę, jako towar trudno dostępny, ale z tego firma przecież nic nie ma.
Jest takie pojęcie jak cykl życia produktu. Składa się na to wiele czynników.
Firma jak najbardziej "ma" z zawyzonej sprzedaży na rynku wtórnym, chyba tego nie trzeba tłumaczyć.
Napisano 31 marca 2011 - 18:39
Napisano 31 marca 2011 - 18:44
Napisano 31 marca 2011 - 18:59
Napisano 31 marca 2011 - 19:02
Powiem szczerze, że naprawdę zaczynam się zastanawiać, czy nie wziąć czasem pierwszej generacji. ... co mi doradzicie, panowie?
jeżeli używasz ipada do przeglądania magazynów multimedialnych (Zinio, Newsweek, Przekrój,itp.) albo do dużych plików pdf, książek, itp. to przy ipad 2 najbardziej odczujesz różnicę
Napisano 31 marca 2011 - 19:10
jeżeli używasz ipada do przeglądania magazynów multimedialnych (Zinio, Newsweek, Przekrój,itp.) albo do dużych plików pdf, książek, itp. to przy ipad 2 najbardziej odczujesz różnicę
tylko czy ta różnica jest warta dobre 1000zł ?? ja mam jedynkę i nie mam zamiaru zmieniać na dwójkę i zachowywać się jak chory napaleniec...bo musze to mieć, bo jest pięć deko szybsze, lżejsze, cieńsze itd itp... gdybym nie miał jedynki pewnie wziąłbym dwójkę, ale w tym wypadku nie ma sensu zamieniać , bo jak słusznie niektórzy zauważyli ipad 2 to trochę niewypał

Napisano 31 marca 2011 - 19:11
tylko czy ta różnica jest warta dobre 1000zł ?? ja mam jedynkę i nie mam zamiaru zmieniać na dwójkę i zachowywać się jak chory napaleniec...bo musze to mieć, bo jest pięć deko szybsze, lżejsze, cieńsze itd itp... gdybym nie miał jedynki pewnie wziąłbym dwójkę, ale w tym wypadku nie ma sensu zamieniać , bo jak słusznie niektórzy zauważyli ipad 2 to trochę niewypał
Niewypał? Kogo posty Ty czytasz? Cyfrowych onanistów? Jest duża różnica między 1, a 2. Jednak czy warto rezygnować z posiadanej jedynki, która działa i robi wszystko to samo, nie wydaje mi się.
Napisano 31 marca 2011 - 19:14
Ja nie mam iPada, ale jest dokładnie tak jak mówisz. Co mi z większego głośnika, 600g wagi, płaskiego tyłu, jak to o co mi chodzi, bez problemu pójdzie na iPadzie pierwszej generacji. Prezentacje, filmy, przeglądanie internetu na kanapie, do takich czynności chyba wystarczy 1GHz procesor. Poczekam 2-3 sekundy dłużej, nic mi się nie stanie.
Ale za to lepszy wygląd gier, mirroring poprzez przejściówkę...kusi. Z drugiej strony płacić za te małe dodatki 700zł więcej i czekać miesiąc na to, żeby w spokoju kupić drugą generację (mieszkam w małym mieście, a do dużego mam spory kawałek), mija się z celem.
Gość_blues55_*
Napisano 31 marca 2011 - 19:16
Genialne uzasadnienie ceny. Produkt się sprzedaje pomimo wyższej ceny w stosunku do innych tabletow. Na rynku jest głośno, jest dobry czy zły ale przeciętny zjadacz chleba wie co to jest iPad. Pełne polki nie są najlepsza reklama, to nie coca cola, której misja jest być wszędzie, zawsze pod ręka. Kupujący nie myśli o cenie ale chce go mieć.blues55 - tylko przez cały cykl życia produktu jego cena się nie zmienia (no ewentualnie przy samej końcówce jak w przypadku iPada 1, kiedy już było wiadomo, że będzie 2).
no i żeby produkt się zwrócił to musi na siebie zarobić, więc trudno chyba oczekiwać od firmy żeby chciała odwlekać ten moment w czasie.
trzeba. wytłumacz mi co dodatkowego ma firma gdy pan X kupił 5 iPadów i je sprzedał przed sklepem (gdzie już nie są dostępne) w cenie o Z wyższej niż sklepowa?
Zdjęcie Azjaty sprzedającego ipady z torby na czarnym rynku w HongKongu to genialna, darmowa reklama, wartość dodana. Zwróć uwagę na mentalność. Polacy to indywidualisci, każdy jest najlepszym Prezydentem, Premierem, lekarzem etc. Inne nacje procentowo są bardziej "stadne".
Reasumujac, pomimo tej całej pisany ipadow nie przybyło a mnie ten dzisiejszy zbieg okoliczności z telefonem i reklama na tylko wkurzył, ze pewnie przy 1 zostanę.
Napisano 31 marca 2011 - 19:17
tylko czy ta różnica jest warta dobre 1000zł ?? ja mam jedynkę i nie mam zamiaru zmieniać na dwójkę i zachowywać się jak chory napaleniec...bo musze to mieć, bo jest pięć deko szybsze, lżejsze, cieńsze itd itp.
to nie jest kwestia gadżetu tylko wygody użytkowania, czyli dla mnie głównie szybkości działania.
Wcześniej pisałem, że jeżeli ktoś ma pieniądze do wydania to warto kupić 2, ale w innym przypadku lepiej zaoszczędzić i kupić 1.
Napisano 31 marca 2011 - 19:36
Napisano 31 marca 2011 - 19:37
Trochę nie rozumiem osób które mają ipada 2. Kilka dni temu kupiłem ipada 2 na Allegro za cenę niższą niż w polskich sklepach, w którym i tak ich nie ma. Dziwi mnie jednak, że nikt wprost nie pisze o wadach, że 2gen ma słabej jakości głośniczek, aparat to tragedia. Jeśli na to patrzeć to tak 2 to porażka, lecz ja kupiłem 2gen, bo nie miałem 1gen i lubię grać, oglądać filmy na tv i szukałem jak najmniejszego urządzenia z takimi parametrami. Bronicie tego ipada 2 jak byście coś chcieli udowodnić. Czy tak właśnie wyglada Applemania?
Tak, tak wygląda. a co?
Napisano 31 marca 2011 - 19:48

Napisano 31 marca 2011 - 19:49
Niektóre osoby szukają tutaj porady co do wyboru i mało kiedy uzyskają obiektywną pomoc, gdy ktoś napisze już o nowym urządzeniu negatywnie to staracie się to za wszelka cenę odwrócić. Wiem pewnie trochę przesadzilem, ale tak to wyglada jak czytam wasze komentarze. Zaraz uznacie mnie za trolla internetowego
Czyli pisanie o negatywach to obiektywizm, a pisanie pozytywnie to applemania?
Poraża mnie taka logika.
Napisano 31 marca 2011 - 19:57
Napisano 31 marca 2011 - 20:11

Napisano 31 marca 2011 - 20:14

Napisano 31 marca 2011 - 20:22
Napisano 31 marca 2011 - 20:26
Napisano 31 marca 2011 - 20:30
Napisano 31 marca 2011 - 20:31
wyższej? serio? porównywałeś je? poza tym jest coś u nas na rynku poza galaxy tab? xoom raczej proponowanymi cenami nie zachwyca.Produkt się sprzedaje pomimo wyższej ceny w stosunku do innych tabletow.
nie ma zielonego pojęcia, jeżeli się rynkiem nie interesuje.Na rynku jest głośno, jest dobry czy zły ale przeciętny zjadacz chleba wie co to jest iPad.
o aparacie (który suma summarum do zdjęć nie jest przecież i każdy to mówi [robić zdjęcia czymś takim? bezsens]) było aż do znudzenia.Dziwi mnie jednak, że nikt wprost nie pisze o wadach, że 2gen ma słabej jakości głośniczek, aparat to tragedia. Jeśli na to patrzeć to tak 2 to porażka
o głośniczku nie słyszałem, nie zauważyłem też specjalnie kiedy się bawiłem w sklepie.
Morri - witam Wrocław ;]
podpis mnie rozboroił

ja zamówiłem gdzie indziej, podobno może być na dniach, chociaż po aktualnych informacjach zaczynam w to mocno wątpić ;]
a chciałbym już mieć ten sprzęt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych