Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

ipod czy iphone?

• Please log in to reply
58 replies to this topic

#26 barbira

barbira
  • 17 posts

Posted 14 April 2011 - 10:56

Co kto lubi. Ja kupiłam ajfona 4 i jestem mega zadowolona. Po co gdybać, co by było, jakbym kupiła jakiś inny tel :confused:

#27 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 posts
  • SkądKraków

Posted 15 April 2011 - 12:48

Mam też HTC HD7 i czasem zastanawiam się czy nie jest on lepszy od iphone'a 4 , HTC ma ogromy ,a zarazem świetny wyświetlacz , lepszą baterię niż iphone , obsługę kart pamięci , wspaniały design , a iphone 4 jak dla mnie ma za mały wyświetlacz , wygląd zewnętrzny też już jest nie za ciekawy (wszystkie 4 iphone są bardzo podobne , jakby nie mogli wymyślić czegoś nowego) , oprogramowanie jest ubogie w pewne funkcje (bluetooth , flash , motywy). Tylko nie piszcie mi , ze można wszystko dograć , bo sam dograłem , oceniam to co jest standardowo. Mimo wszystko iphone to świetny telefon , tylko apple musi się wykazać pomysłowością przy iphone 5 , bo inaczej może nie podbić rynku

"wspaniały design"???? chyba żartujesz, a nawet jeśli tobie się bardziej podoba to nie znaczy ze jest wspaniały, BTW, to nie twój wspaniały HTC WYGRAŁ nagrodę w Barcelonie za NAJLEPSZY design tylko IP4 :-) Co do innych spraw jak oprogramowanie i większy wyświetlacz to tez sprawa gustu/ indywidualnych preferencji, co nie oznacza ze większy jest automatycznie lepszy, itd. co za brednie!

#28 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 April 2011 - 12:52

oprogramowanie jest ubogie w pewne funkcje (bluetooth , flash , motywy).

No brakuje jeszcze IRDY, wielkiej anteny i dzwonków mono jak i wielu innych archaicznych technologii... a zamiast baterii mogła by być wielka prądnica montowana w kolanie.

#29 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 posts
  • SkądKraków

Posted 15 April 2011 - 12:56

No brakuje jeszcze IRDY, wielkiej anteny i dzwonków mono jak i wielu innych archaicznych technologii... a zamiast baterii mogła by być wielka prądnica montowana w kolanie.

hahah dokładnie homer, rozwalają mnie tego typu posty:-)

#30 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 15 April 2011 - 16:04

Tylko chyba nie wiesz co to jest bluetooth ,flash , bo nie są to żadne archaiczne technologie.

Typowe fanbojstwo , szkoda słów

#31 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 15 April 2011 - 16:15

Ja tak nie mówiłem , HTC jest większy od iphone'a ,ale ma dużo mniejszą obwódkę ekranu w stosunku do iphone'a

Z tego co wiem te proporcje maja się zmienić w iPhone 5.
Ekran ma zostać powiększony do 4".

#32 ciasteczkowy666

ciasteczkowy666
  • 187 posts

Posted 15 April 2011 - 17:39

Lecz jest jeden program z cydii co umożliwia przeglądanie także bez wifi przez bt ale to już inna bajka.

Nie trzeba JB żeby łączyć się przez Bluetooth z netem. Coś mi chodzi po głowie że w iOS 4.3 to wprowadzili, ale pewności nie mam - wcześniej nie sprawdzałem.

Dodaje właścicielowi powagi i świadczy o posiadaniu dobrego gustu.

Nie dobijajcie mnie. Noszenie iPhona świadczy wyłącznie o tym, że właściciel posiada iPhona.

Nie każdego w PL stać na tel za 3K.

Niby jak noszenie telefonu za 3k świadczy o powadze? Zresztą, żeby daleko nie szukać - według sygnaturki masz iPhona a piszesz takie niepoważne rzeczy.

jednym z lepszych?? Pokaz mi lepszego :P

Dobry = dobrze spełniający swoje zadania. A że różni ludzie mają różne potrzeby, nie można wskazać obiektywnie najlepszego modelu telefonu.

Tylko chyba nie wiesz co to jest bluetooth ,flash , bo nie są to żadne archaiczne technologie.

Nie wiem o co chodzi z BT, bo przecież działa w iPhonie, ale Flash kojarzy mi się z rokiem 2000. Nawet jeśli nie jest to przestarzała technologia, to jest to po prostu dziadowska technologia. Prawda jest taka, że boom na urządzenia mobilne trwa jakieś 5 lat i do tej pory Adobe nie wydało sensownie działającego Flasha na smartfony/tablety. Polecam recenzję Flasha na konkurencyjny system.

Z tego co wiem te proporcje maja się zmienić w iPhone 5.
Ekran ma zostać powiększony do 4".

Z tego co ja wiem, to w iPhone 5 mają zastąpić baterię małym reaktorem atomowym, przez co telefon będzie działał 30 lat bez ładowania;)

#33 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 April 2011 - 17:57

Typowe fanbojstwo , szkoda słów

Dobrze że Ty wiesz, że flash jest super wydajny i energooszczędny a bluetooth to ekstra zabawa bo można kumplom godzinami wysyłać filmiki i bekowe focie.

Jeśli jestem czegoś fanboy'em to tylko oddzielania plew od ziaren.

#34 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 15 April 2011 - 22:33

Za teksty o fanbojach powinny byc warny, bo juz meczaca jest gowniazeria, co nie ma zadnych sensownych argumentow poza obrazaniem.

#35 krl.krl

krl.krl
  • 522 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 April 2011 - 19:05

A mnie męczy pieprzenie, że bt jest do wysyłania "bekowych foć" a flash spowoduje rozładowanie baterii w pół godziny. Plus takie posty jak:

Jeszcze jedno, całkiem fajne:

Byłoby spoko, gdyby w końcu dodali radio...

To może jeszcze telegraf do tego.

#36 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 April 2011 - 19:55

Męczy Cie tak samo jak mnie czytanie, że iPhone jest do kitu bo nie ma BT czy flasha. Tyle, że akurat negując moje wypowiedzi o flashu czy BT miniesz się z prawdą ;)

#37 krl.krl

krl.krl
  • 522 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 April 2011 - 19:58

Żyj sobie dalej w takim przekonaniu.

#38 mosiek95

mosiek95
  • 413 posts
  • SkądWadowice

Posted 18 April 2011 - 20:01

"wspaniały design"???? chyba żartujesz, a nawet jeśli tobie się bardziej podoba to nie znaczy ze jest wspaniały, BTW, to nie twój wspaniały HTC WYGRAŁ nagrodę w Barcelonie za NAJLEPSZY design tylko IP4 :-) Co do innych spraw jak oprogramowanie i większy wyświetlacz to tez sprawa gustu/ indywidualnych preferencji, co nie oznacza ze większy jest automatycznie lepszy, itd. co za brednie!

Sory ale ja mam Htc HD2 , i ostatnio w iSpocie wziąłem do ręki IP 4 i powiedziałem "jaki mały ekran , Nie wymienił bym Htc na Ip teraz". Wiem pewnie mnie skrytykujecie że IP jest , jak to powiedzieć "Zajebisty" i że ma ekran Retina i lepszą kamerę. Ale po co mi to ? Htc też robi "piękne" zdjęcia , Ostatnio robiłem zdjęcia mojej siostrzenicy to wyszły super.Ip to bardzo dobry telefon ale tak jak powiedziałem , teraz nie wymienił bym HTC na ip 4.

#39 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 April 2011 - 20:48

Żyj sobie dalej w takim przekonaniu.

Ty też żyj w przekonaniu że lagujące animacje flashowe i kilka godzin pracy to szczyt Twoich marzeń ;)

#40 kris1992

kris1992
  • 663 posts
  • SkądJaworzno

Posted 19 April 2011 - 08:33

kocham was chłopoki :D

#41 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 posts
  • SkądKraków

Posted 20 April 2011 - 12:56

Sory ale ja mam Htc HD2 , i ostatnio w iSpocie wziąłem do ręki IP 4 i powiedziałem "jaki mały ekran , Nie wymienił bym Htc na Ip teraz". Wiem pewnie mnie skrytykujecie że IP jest , jak to powiedzieć "Zajebisty" i że ma ekran Retina i lepszą kamerę. Ale po co mi to ? Htc też robi "piękne" zdjęcia , Ostatnio robiłem zdjęcia mojej siostrzenicy to wyszły super.Ip to bardzo dobry telefon ale tak jak powiedziałem , teraz nie wymienił bym HTC na ip 4.

przecież nikt ci pistoletu do skroni nie przykłada i zmusza cie do wymiany--to po co ta dygresja?
Jeśli ci lub komu komukolwiek na tym forum HTC odpowiada to fajnie, ale nie koniecznie musi to być na tym forum to ogłaszane jednocześnie pisząc bzdety typu "jaki to mój HTC jest świetny a IP4 to szajs--to po prostu dziecinada.

#42 mosiek95

mosiek95
  • 413 posts
  • SkądWadowice

Posted 21 April 2011 - 08:41

przecież nikt ci pistoletu do skroni nie przykłada i zmusza cie do wymiany--to po co ta dygresja?
Jeśli ci lub komu komukolwiek na tym forum HTC odpowiada to fajnie, ale nie koniecznie musi to być na tym forum to ogłaszane jednocześnie pisząc bzdety typu "jaki to mój HTC jest świetny a IP4 to szajs--to po prostu dziecinada.

Źle mnie zrozumiałeś miałem na myśli :
IP4 jest super telefonem do grania , kamerowania . Lecz ten telefon nie jest na razie dla mnie . Ip ma dla mnie za mały ekran ponieważ przyzwyczaiłem się do HTC . Na htc lubię pooglądać filmy , Lepiej mi się pisze SMS. Myślę że wszystko dobrze i racjonalnie wytłumaczyłem.

#43 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 April 2011 - 13:47

Źle mnie zrozumiałeś miałem na myśli :
IP4 jest super telefonem do grania , kamerowania . Lecz ten telefon nie jest na razie dla mnie . Ip ma dla mnie za mały ekran ponieważ przyzwyczaiłem się do HTC . Na htc lubię pooglądać filmy , Lepiej mi się pisze SMS. Myślę że wszystko dobrze i racjonalnie wytłumaczyłem.

A ja myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Ja np wole rozmiar iPhone bo taki Desire HD (4.3") mi się niewygodnie trzyma w rece.

#44 Ptryk

Ptryk
  • 126 posts

Posted 23 April 2011 - 21:22

A ja myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Ja np wole rozmiar iPhone bo taki Desire HD (4.3") mi się niewygodnie trzyma w rece.

Dokładnie ;)

#45 rietze

rietze
  • 11 posts
  • SkądChojna

Posted 23 April 2011 - 21:50

Jak pierwszy raz wzięłem Iphone do ręki i byłem zachwycony, że lepiej się trzyma na ręku. Jakby była idealnie dopasowana do mojej ręki. Posiadam przez rok Iphone 3GS. Jestem bardzo zadowolony. Mój telefon jest zajestrowany na firmę i mam za darmową internet. Zobaczyłem w salonie HTC i było nie wygodnie. Jak mówił kolega wcześniej, że ja się przyzwaczaiłem do Iphone:D A do tematu, wybrałbym Iphone, ponieważ można odrazu zazdzwonić do kogoś, np do rodziny albo nie wiem co się działo. To można odrazu zazdzwonić. Nie wiem, czy każdy człowiek będzie chciało nosić 2 telefony w kieszeni. Takie są same funkcje jak Ipod, tylko jest w Iphonie jest możliwość rozmowy, ale jeszcze są dodatkowe opłaty na abonament. W Iphonie można przeglądać za darmo, ale jest większy abonament, jak ci skończy umowa na telefon służbowy, to mógłbyś wymienić na Iphone. Ja nie mam Ipad i nie będę się wypowiadał. Ps. Mam nadzieję, że napisałem po polsku. Lepiej teraz się przyznać, że noszę aparat słuchowy (implant ślimakowy). Operowałem, kiedy miałem 5 lat. To już wiecie, że za późno się rozwijałem, ale już teraz jestem na waszym poziomie. Tylko mam problem ze stylistyką i składniową zdania. Cały czas się ćwiczę. Teraz postanowiłem, że będę brał udział w forumie:)

#46 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 April 2011 - 17:31

Witamy na forum :) ja wszystko zrozumiałem.

#47 teo357

teo357
  • 4 posts

Posted 22 May 2011 - 11:38

Z tym lansem i dobrym gustem to lekka przesada. Tu w Londku tych iPhonów to zatrzęsienie. Ale nie cieszy się ten telefon dobrą opinią wśród sprzedawców. Niestandardowy rozmiar karty SIM, niewymienna bateria, kłopot z restartem w przypadku zawieszki... Jeśli chcesz mieć dobre urządzenie do komunikacji to raczej polecą Blackberry.

#48 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 22 May 2011 - 13:27

Z tym lansem i dobrym gustem to lekka przesada. Tu w Londku tych iPhonów to zatrzęsienie.

Do lansu... to może obecnie biały iPhone... chociaż, już też rynek się tym nasyca. To prawda, że zarówno w Londynie jak i w Anglii iPhone jest popularny i łatwo dostępny. Z jednej strony, każdy operator go oferuje, z drugiej strony dwa Apple Store oferujące same aparaty bez abonamentu, lub umożliwiające podpisanie kontraktu w dowolnej sieci.

Jeżeli za minimalną krajową można kupić sobie prawie dwa iPhone 4 - bez abonamentu, bez simlocka - a jeżeli miesięczny abonament dedykowany pod iPhone to nieco mniej niż minimalna dniówka - to dlaczego ludzie mają go nie kupować? Nie jest to produkt dostępny dla nielicznych.

Ale nie cieszy się ten telefon dobrą opinią wśród sprzedawców. Niestandardowy rozmiar karty SIM, niewymienna bateria, kłopot z restartem w przypadku zawieszki... Jeśli chcesz mieć dobre urządzenie do komunikacji to raczej polecą Blackberry.

Nie bardzo wiem jakich sprzedawców masz na myśli? Czy hinduskie kioski komórkowe, w których polski odpowiednik "pana z komisu" powiedział, że iPhone jest nu-nu, a Blackberry jest dobry?
Niestandardowa karta SIM? Prawda - jednak, zawsze można zdecydować się na ciągle dobry iPhone 3GS. Kartę SIM bez problemu można wymienić na micro. Niewymienna bateria - prawda. Jednak, zakładając że telefon ładujesz co około 2 dni, a bateria wytrzyma minimum pięćset cykli - to czy po tym czasie będziesz zastanawiał się, czy wymienić baterię, czy telefon?
Przyznam, że Blackberry jest popularny - jednak, niestety góruje obecnie model 8520 dostępny również w ofercie bez abonamentu, z dedykowanym planem BB, z dużą ilością SMSów w pakiecie i z tego co widzę, młodzież chętnie używa tego modelu, jak również "grupa pobierająca zasiłki" lubuje się w przynależności do owej grupy.

Nie ma telefonu idealnego i tak naprawdę to my decydujemy co chcemy mieć, co nam się podoba, co nam odpowiada. Osobiście, mam w nosie lans i jeżeli komuś nie podobają się telefony które posiadam - jego problem, nie mój.

#49 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 May 2011 - 14:18

kłopot z restartem w przypadku zawieszki...

Co??
Po 1 - jakiej zawieszki?
Po 2 - reset robisz trzymajac jednocześnie home i power
Po 3 - co to jest i po co wymienna bateria ?

#50 PysieK

PysieK
  • 179 posts
  • SkądSuwałki, PL

Posted 30 May 2011 - 15:17

@iPhone 25 mam pytanie co do tej innej bajki z internetem :D Mógłbyś podać nazwę tego programu? A co do tematu - ja jestem bardzo zadowolony z iPoda. Jednak jeśli wolisz przeglądać internet, to polecam Ipada ze względu na większy ekran i, co za tym stoi, większy komfort ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users