Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ipod czy iphone?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#1 pete.r

pete.r
  • 6 postów

Napisano 17 marca 2011 - 09:01

witam. czy rózni się czymś korzystanie z internetu w ipadzie 4G od iphona? czy ipod ma wgraną safari?

#2 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 17 marca 2011 - 09:13

Tak oczywiście iPod Touch 4G ma wgrane safari a czym się rożni od iPhone tym że z internetu możemy korzystać tylko tam gdzie mamy dostęp do sieci wifi. Lecz jest jeden program z cydii co umożliwia przeglądanie także bez wifi przez bt ale to już inna bajka. Samo przeglądanie internetu jest takie samo.

#3 Snipper42

Snipper42
  • 251 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 17 marca 2011 - 09:14

iPod Touch bo o taki ci pewnie chodzi w porównaniu do iPhone'a nie różni się niczym poza funkcją telefonu i Aparatem który jest troszkę gorszy w robieniu zdjęć od iPhone'a 4. Z Safari korzysta się tak samo, jednak w iPodzie możemy łączyć się z internetem tylko po Wi-Fi.

#4 pete.r

pete.r
  • 6 postów

Napisano 17 marca 2011 - 09:16

dzięki kolego. a jeszcze jedna rzacz, pomijając podstawową funkcję iphona czyli telefonowanie, mam służbowy tel ;) co byś mi poradził iphona czy touch'a 64GB? pomijam kwestię finansową bo ma to być prezent dla mnie :)

#5 pazoor

pazoor
  • 134 postów

Napisano 17 marca 2011 - 09:42

do internetu lepiej weź ipada :)

#6 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 17 marca 2011 - 14:23

no ja też bym się nie zastanawiał....tylko brał ipada tym bardziej ze teraz ceny ipada tego ładniejszego :) lecą sporo w dół. odkąd mam ipada to iphonea traktuje już tylko jako telefon do dzwonienia i wysyłania smsów skoro kaska nie ma takiego znaczenia to zdecydowanie ipad, pomimo że jest nieco większy to na prawdę użytkowanie na co dzień, przenoszenie go z miejsca na miejsce nie sprawia większego problemu, a korzystanie z internetu jest oczywiście zdecydowanie przyjemniejsze

#7 Phone

Phone
  • 9 postów

Napisano 17 marca 2011 - 14:27

iPad jest niewiele droższy od iPhona4 więc jakbym miał wybierać to dołożyłby te parę stówek do tabletu.

#8 Jobs

Jobs
  • 267 postów
  • SkądCupertino

Napisano 17 marca 2011 - 17:54

iPad jest niewiele droższy od iPhona4 więc jakbym miał wybierać to dołożyłby te parę stówek do tabletu.

Chodziło Ci chyba o:

"iPad jest o wiele tańszy od iPhone 4." (1600 w iSpot vs min. 2400 u operatora? (telefon+abonamenty))

#9 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 17 marca 2011 - 18:55

Dokłądnie, ip4 jest droższy tylko z drugiej strony zależy o jakim ipadzie mówimy bo jak już bym sobie jakiegoś kupował to jednak zależałoby mi na 3g a te juz wcale nie sa takie tanie

#10 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 17 marca 2011 - 19:02

(...) jak już bym sobie jakiegoś kupował to jednak zależałoby mi na 3g a te juz wcale nie sa takie tanie

Rozumiem, ze niektórzy mogą potrzebować 3G z tej czy z innej przyczyny. Ale ani przez chwile nie żałowałem, ze mam iPada w wersji WiFi a do tego przenośny router WiFi.

#11 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 marca 2011 - 21:29

Do internetu tylko iPad. Bardzo dobrze się przegląda strony na tym urządzeniu.

#12 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 09 kwietnia 2011 - 16:05

Ja bym doradził iPhone'a 4-jest zdecydowanie bardziej klasowy i elegancki w porównaniu z iPodem. Dodaje właścicielowi powagi i świadczy o posiadaniu dobrego gustu.

#13 k344

k344
  • 61 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 kwietnia 2011 - 16:43

dodaje powagi... chyba gimnazjalistom :)

#14 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 09 kwietnia 2011 - 17:12

Nie każdego w PL stać na tel za 3K.

#15 jardins

jardins
  • 160 postów

Napisano 10 kwietnia 2011 - 14:30

Co fakt to fakt. Po za tym, że IP to dobry telefon to dodaje +10 do lansu. Jesteśmy dziwnym krajem. Zaprzeczajcie ile chcecie. Ja wiem swoje. Przeciętnego gimnazjalistę nie stać na IP4.

#16 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2011 - 17:28

Przeciętnego gimnazjalistę nie stać na IP4.

W takim razie jestem ponadprzeciętny :D

#17 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 11 kwietnia 2011 - 17:52

Powiedzialbym ze nie tyle ty, co twoi rodzice.

#18 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 kwietnia 2011 - 18:29

co zazdrość zwieracze ci ściska? wielki "znafca" się odezwał.

#19 artik

artik
  • 4 postów
  • SkądGermany

Napisano 13 kwietnia 2011 - 18:44

a jakiej o niby powagi dodaje iphone? Serio się pytam. Nie wydaje mi się by kupno iphona 4 dodało mi powagi. Przecież to po prostu fajny telefon. Gdyby nie to że jak musiałem kupić abonament dla żony i iphone nie był w cenie ok 1000 (z założenia nie daję nigdy więcej za tel niż 1000 - 1200) to kupiłbym pewnie galaxy S. Byłbym podobnie zadowolony (używałem go przez kilka dni). Zgadzam się, iphone jest jednym z lepszych smartfonów, ale dodaje powagi. He he, dobre.

#20 michsony

michsony
  • 181 postów
  • SkądOpole

Napisano 13 kwietnia 2011 - 18:58

jednym z lepszych?? Pokaz mi lepszego :P jest zdecydowanie NAjlepszy :P poza tym pokaż mi kogoś ogarniętego kto wie co to jest iPhone który an widok iPhona 4 nie powie o wow fajny telefon.

#21 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 13 kwietnia 2011 - 19:17

Mam też HTC HD7 i czasem zastanawiam się czy nie jest on lepszy od iphone'a 4 , HTC ma ogromy ,a zarazem świetny wyświetlacz , lepszą baterię niż iphone , obsługę kart pamięci , wspaniały design , a iphone 4 jak dla mnie ma za mały wyświetlacz , wygląd zewnętrzny też już jest nie za ciekawy (wszystkie 4 iphone są bardzo podobne , jakby nie mogli wymyślić czegoś nowego) , oprogramowanie jest ubogie w pewne funkcje (bluetooth , flash , motywy). Tylko nie piszcie mi , ze można wszystko dograć , bo sam dograłem , oceniam to co jest standardowo. Mimo wszystko iphone to świetny telefon , tylko apple musi się wykazać pomysłowością przy iphone 5 , bo inaczej może nie podbić rynku

#22 cyanide_pl

cyanide_pl
  • 59 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 kwietnia 2011 - 19:20

Jak kogoś nie stać na iPhone'a to zawsze można chodzić po mieście z kubkiem ze Starbucksa w łapie hehehe

#23 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 kwietnia 2011 - 19:23

To mnie rozwala. Kiedyś na iPhone mówili cegła, ale wielki itd. A teraz komentarze HTC lepszy bo ma wiekszy wyświetlacz. No bez jaj.

#24 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 13 kwietnia 2011 - 19:28

Ja tak nie mówiłem , HTC jest większy od iphone'a ,ale ma dużo mniejszą obwódkę ekranu w stosunku do iphone'a

#25 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 09:24

Moim skromnym zdaniem cena iphone 4 jest wysoka. Ja osobiście wolę kombinację iPod Touch 4G plus router 3G wifi, kiedy jadę samochodem (karta orange lub plus), dla ciągłości internetu. Natomiast do dzwonienia wolę dowolny telefon, może być taki za 100 zł z marketu. :-). Porównując właściwości iphone i ipod touch, to przy różnicy cen wolę mieć dodatkowy moduł GPS, dodatkowy ruter 3G, bo oba urządzenia przydadzą się również do innych zastosowań. Oczywiście jeśli ktoś chce to może mieć "wszystko w jednym" czyli phone. Bawiłem się sporo ipadem ale widzę, że dla mnie za duży, nawet ten nowszy. Po jailbreaku ipod touch może slużyć jako nawigacją GPS z dodatkowym modułem plus ruter wifi 3G również poza domem jako sprzęt do internetu. Gdyby iphone miał 2 karty SIM (jedna do internetu a druga do dzwonienia) to byłaby to niezła alternatywa dla zestawu iPod plus router wifi 3G plus odbiornik GPS. Dodatkowo, router wifi sprawia, ze nie tylko iphone czy ipod mogą korzystać z internetu, ale również ipod itd itp... przy okazji dodam, że nie wyobrażam sobie rozmowy telefonicznej z iPada w funkcji telefonu...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych