Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

pytanie: muzyka w aucie z iPhone - od podstaw

• Please log in to reply
32 replies to this topic

#26 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 05 April 2011 - 21:20

Mam od ponad pół roku Bluetooth® hands free car kits made for iPod and compatible with iPhone - Parrot MKi9100 podpięty pod standardowe radio w opelku. Zależało mi na dyskretnym wyświetlaczu dobrze komponującym się z deską - wyszło idealnie. Dźwięk jest naprawdę super. Sterowanie ok. Można i z pilota i z IP. Muzyka dobrze odwzorowywana. Czuć różnicę między standardową mp3 a np FLAC (na - póki co - fabrycznych głośnikach!). Trzeba (w przypadku tego zestawu) pilnować, żeby dobrze podpiąć kostkę bo lubi w niektórych systemach się luzować. Świetnie sprawdza się zestawowy komplet wtyczek ale i na BT ładnie działa - szybko się łączy i nie zrywa sygnału. Jeżeli ktoś ma pytania - chętnie odpowiem nt tego zestawu.

#27 michal.krakow

michal.krakow
  • 42 posts

Posted 06 April 2011 - 09:28

hosemarian4 mam pytanie czy za po mocą tego zestawu słuchasz muzyki z iPhona przez bluetooth czy musisz podpiąć kabelkiem?

#28 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 06 April 2011 - 09:36

ten pilot jest na baterię, tak? Jeżeli tak to ile mniej więcej wytrzymuje?

#29 michal.krakow

michal.krakow
  • 42 posts

Posted 06 April 2011 - 09:44

a tak w ogóle co myślicie o takim rozwiązaniu:

http://www.alpine.co.../cde-126bt.html

korzysta ktoś z Was z jakiegoś radia Alpine?

pozdrawiam
Michał

#30 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 06 April 2011 - 13:56

można podpiąć kabelkiem ale zazwyczaj (krótkie trasy) używam przez BT - muzyka ładnie idzie i wycisza się bez zbędnego opóźnienia gdy ktoś dzwoni. Szczerze mówiąc nie grzebałem przy pilocie. Jest na funkcjonalną sprzączkę (?) - podłączyłem do ręcznego i od momentu montażu (jak pisałem - ponad pół roku) nie musiałem zmieniać baterii. zresztą sprawdzę dokładnie jakie ogniwo tam wchodzi przy najbliższej jeździe. Alpine dobra firma. Nie powinno być problemów.

#31 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 06 April 2011 - 15:38

Rozumiem, że iPhone łączy się automatycznie po odpaleniu silnika, tak? I jeszcze jedno pytanko na temat muzyki przez BT. Musisz najpierw wybrać daną listę w telefonie i potem ją jakby wysłać do Parotta, czy jak? Np. kolega w aucie ma tak, że musi wybrać liste/muzykę i kliknąć na - chyba ikonkę "air play", tylko że on ma radio typu wyżej podanego Alpine.

#32 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 06 April 2011 - 17:40

mam tak, że jak zalączam pół obrotu kluczyka idzie prąd do parrota, ten się odpala i ip jak ma wlaczone bt automatycznie sie laczy. Zeby nie bylo za slodko czasami przy odbieraniu polaczenia przez klikniecie ip nie zawsze idzie od razu dzwiek na zestaw - nie wiem z czego to wynika - trzeba wtedy zmienic zrodlo na ekranie iphona (zdaza sie u mnie mniej wiecej raz na 8 odbiorów. Wystarczy zwykly play w phonie i gra przez glosniki, da radę odtwarzac muzyke z filmow, radio z wifi czy podklad z gier itp.

#33 kubsnmd

kubsnmd
  • 94 posts

Posted 06 April 2011 - 17:55

Mam radyjko Sony XPlod BT-2700, sprawuje się świetnie. jakość jest bezstratna w stosunku do plików na iPhonie. sterowanie (play, pause, next, preview) działa bez zarzutu, baterii nie ciągnie dużo. bez kabli i bez problemu. do tego podczas nawigacji świetnie się sprawuje, pani z navigona miło przemawia podczas jazdy ściszając automatycznie muzykę. polecam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users