Downgrade z 4.2.1 do 3.1.3!
Napisano 12 maja 2011 - 15:56
Napisano 19 maja 2011 - 18:59
Napisano 19 maja 2011 - 19:43
iClarified - iPhone - Where To Download iPhone Firmware Files From
Zrobiłem downgrade wszystko poszło elegancko pomijając pare małych komplikacji z błedami itunes itp.
Teraz mam tylko pytanie musze jeszcze wrzucic blackrain a nie mam w domu wifi czy jest opcja udostepnienia polaczenia po kablu usb ?
Napisano 15 października 2011 - 13:43
Napisano 15 października 2011 - 18:52
Dostalem niedawno 3G z 4.2.1 i postanowilem cos poradzic na to wolne dzialanie. Odrobina google'owania i okazuje sie, ze mozna zostac na 4.2.1, po prostu wylaczajac multi-tasking i tapetę, które zżeraja najwiecej pamięci.
Zeby to zrobic trzeba sciagnac sobie iPhone Explorer, wejsc do root\System\Library\CoreServices\SpringBoard.app
i skopiowac np. na pulpit plik N82AP.plist
Plik otwieramy sobie w textedit i znajdujemy linijki odpowiadające za tapetę i multitasking - zmieniamy atrybut pod nimi na false i restartujemy telefon.
Działa idealnie.
Geniusz! Zapomniałeś jednak o tym, że multitasking i tapeta na telefonie 3G są WYŁACZONE w oryginalnym Apple'owym oprogramowaniu. Jakie masz rady dla tych co używają oryginalnego oprogramowania ? :-)
Napisano 07 marca 2012 - 23:21
to znaczy ze nie da sie inaczej?
Napisano 05 lipca 2012 - 15:51

Napisano 05 lipca 2012 - 16:45
Napisano 05 lipca 2012 - 18:21

Napisano 31 stycznia 2014 - 08:58
W skrócie:
Najważniejsze - najpierw podładujcie iP do 100%!
1. Ściągamy oryginalny soft 3.1.3 do iPhone'a 3G.
2. Ściągamy aplikację RecBoot.
3. Wprowadzamy iPhone'a w tryb Recovery Mode (czarny ekran, brak możliwości włączenia!) poprzez: wciśnięcie jednoczesne Home+Power na 10 sekund, później puszczamy Power nadal trzymając Home przez jakieś 7 sekund.
4. Podłączamy iPhone'a, musimy mieć WCZEŚNIEJ zainstalowanego iTunes'a. Dla pewności odłączamy go po zainstalowaniu sterowników i podłączamy chwilę później, polecam również restart komputera.
5. Włączamy iTunesa z podłączonym iPhone'em, wykryje go w trybie awaryjnym, klikamy lewym na "Odtwórz" przytrzymując lewy Shift i wybieramy wcześniej ściągnięty firmware, czekamy ~3-5 minut aż się odtworzy.
6. iPhone nadal będzie w trybie recovery (czarny ekran), a iTunes sypnie błędem odtwarzania i będzie chciał przeprowadzać próbę jeszcze raz, więc anulujemy.
7. Zamykamy iTunesa, odpalamy RecBoot, klikamy na "EXIT RECOVERY MODE" ze dwa razy, odłączamy iPhone'a, próbujemy go włączyć na różne sposoby albo resetować trzymając Power+Home przez parę sekund.
8. W efekcie powinien się odpalić do momentu loga z kabelkiem iTunes.
9. Odpalamy iTunes i iPhone powinien się aktywować.
W razie problemów:
1. Z RecBootem - przeinstalować Net Framework 4, jak brakuje mu jakiegoś pliku dll albo wywala błąd jakiegoś .exe - guglamy, ściągamy i wrzucamy do katalogu z nim (nie ściągać RecBoota z nieoficjalnych stron a nawet z typu download.com, u mnie czegoś brakowało),
2. Z wyjściem Recovery Mode - ja miałem przypadek, że miałem kabelek na ekranie, a iTunes nadal widział go w trybie awaryjnym. Wtedy z włączonym w tle iTunes odpalałem RecBoota i próbowałem wejść raz jeszcze w Recovery, a potem go wyrzucić, aż zatrybiło dopiero za n-tym razem i na innym komputerze! Próbować i się nie łamać :-).
3. Uruchamiać ponownie komputer, zmieniać gniazda USB, w ostateczności inny PC albo OS.
U mnie poszło na Windows XP z Framework 4.0 :-).
Próbowałem też wgrać będąc w DFU/Recovery custom IPSW utworzone przez sn0wbreeze, ale iTunes wywalał jeszcze innego rodzaju komunikat - jednym słowem jest to zły pomysł i lepiej stosować powyższą instrukcję.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych