Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

przerwana aktualizacja iOS i brak systemu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#26 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 11 marca 2011 - 23:26

3 strony głupot. Facet - na ten moment nic nie zrobisz. Wgraj normalnie 4.3, najlepiej kliknij po prostu na odtwarzanie softu w iTunes, niech się samo pobierze, jesli wyskoczy bład - zmien plik hosts (poszukaj w google o co chodzi). I bedziesz mial połaczenia alarmowe i do widzenia, albo załatwisz sobie karte z Japonii, albo zostają Ci te polaczenia alarmowe.

#27 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 postów
  • SkądWieden

Napisano 11 marca 2011 - 23:33

nom wlasnie tylko problem jest z tym ze nie moge zapisac pliku..i wskakuje zebm zapisal w moje dokumenty ;;/ tak robilem jb przez limere na poczatku..

---------- Wpis dodano o 23:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:29 ----------

o tym tez pisalem ze mam polaczenia alarmowe..a karta z Japonii cos da?>bo znalazlem na ebayu tylkoo nie wiem czy to o to chodzi...Softbank / Vodafone Japan Inactive USIM Sim Card - eBay (item 250603982630 end time Mar-20-11 10:36:39 PDT) i moze dla Ciebie to glupoty ale chlopaki chca mi pomoc i jestem im wdzieczny!

---------- Wpis dodano o 23:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:33 ----------

i na jaki moment mam czekac?az mnie ktos zbawi?;>

#28 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 11 marca 2011 - 23:40

nom wlasnie tylko problem jest z tym ze nie moge zapisac pliku..i wskakuje zebm zapisal w moje dokumenty ;;/ tak robilem jb przez limere na poczatku..

---------- Wpis dodano o 23:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:29 ----------

o tym tez pisalem ze mam polaczenia alarmowe..a karta z Japonii cos da?>bo znalazlem na ebayu tylkoo nie wiem czy to o to chodzi...Softbank / Vodafone Japan Inactive USIM Sim Card - eBay (item 250603982630 end time Mar-20-11 10:36:39 PDT) i moze dla Ciebie to glupoty ale chlopaki chca mi pomoc i jestem im wdzieczny!

---------- Wpis dodano o 23:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:33 ----------

i na jaki moment mam czekac?az mnie ktos zbawi?;>

lol gosciu nie wiem w co ty se pogrywasz...wgrales soft 4.3 i juz po fakcie, teraz musisz aktywowac iphone...kup ten starter i aktywuj proste...jak byles glupi i wgrywales 4.3 to teraz musisz wydac $ na starter :D :D :D

#29 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 postów
  • SkądWieden

Napisano 11 marca 2011 - 23:49

w pchelki pogrywam ..znasz??stara gra ale fajna..;d. gdybym wgrywal 4.3 to bym wiedzial!! co wgralem sam to napisalem...teraz podziekowal za wiadomosc jak sobie kupie karte to tak sproboje..widzisz nie kazdy jest alfa i omega w tym temacie..ja Ci moge powiedziec duzo na temat apratatow i fotografi o tel malo wiem!

#30 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 12 marca 2011 - 06:19

Homer zwracam honor moja wina, byka walnąłem, zachowałem się jak gówniarz i więcej się to nie powtórzy :P Wracając do tematu pansamochodzik zacząłeś wgrywać soft. 4.3 przez co podniosłeś BB do najnowszego i szczerze wątpię aby w najbliższych miesiącach można by coś z tym zrobić, jednym słowem kiszka, jak chcesz się bawić to możesz go uruchomić, ale będzie to tylko zwykły iPod, nigdzie nie zadzwonisz, włóż go najlepiej do szuflady, na jakieś 6 mc będzie jak znalazł, ps swoją droga niezły dil w Austrii kupować telefon sprowadzany z JAP

#31 therage

therage
  • 90 postów
  • SkądLubelskie

Napisano 12 marca 2011 - 10:27

w pchelki pogrywam ..znasz??stara gra ale fajna..;d. gdybym wgrywal 4.3 to bym wiedzial!! co wgralem sam to napisalem...teraz podziekowal za wiadomosc jak sobie kupie karte to tak sproboje..widzisz nie kazdy jest alfa i omega w tym temacie..ja Ci moge powiedziec duzo na temat apratatow i fotografi o tel malo wiem!

Możesz spróbować wgrać oficjalny soft 4.2.1 i zrobić JB, wystartuj TinyUmbrella i kliknij Start TSS Server, ściągnij iOS 4.2.1 z Download iOS Firmware i załaduj przez Shift+Odtwórz oczywiście z wystartowanym TSS Serverem. Później jailbreak za pomocą GreenPois0n i chyba nie będziesz musiał go aktywować ;)

#32 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 12 marca 2011 - 10:51

Możesz spróbować wgrać oficjalny soft 4.2.1 i zrobić JB, wystartuj TinyUmbrella i kliknij Start TSS Server, ściągnij iOS 4.2.1 z Download iOS Firmware i załaduj przez Shift+Odtwórz oczywiście z wystartowanym TSS Serverem. Później jailbreak za pomocą GreenPois0n i chyba nie będziesz musiał go aktywować ;)

Dlaczego wypowiadają się ludzie bez wiedzy? Pozostaje mu wgranie softu 4.3, nie wgra 4.2.1. A greenpois0n nie hacktywuje telefonu.

#33 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 postów
  • SkądWieden

Napisano 12 marca 2011 - 11:07

probowalem wgrac 4,3 ale jakos mi sie nieudalo ;/

---------- Wpis dodano o 11:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:05 ----------

i juz nie chodzi mi o lamanie simlockow i w ogole..poprostu chce zeby chodzil mi w domu z wifi i dzialal jako mp3 , wiecej nie potrzebuje..ehh..a do kolegi z Paryza..taki dil zrobilem ze telefon mam za pol ceny ;]

#34 therage

therage
  • 90 postów
  • SkądLubelskie

Napisano 12 marca 2011 - 16:00

Dlaczego wypowiadają się ludzie bez wiedzy? Pozostaje mu wgranie softu 4.3, nie wgra 4.2.1. A greenpois0n nie hacktywuje telefonu.

Jeśli posiada SHSH dla 4.2.1 (a posiada) to może go bez problemu wgrać, może też spróbować wgrać haktywowany CFW w tej wersji...
Wydaje mi się, że kolega pisał coś na temat zakupu karty sim z tej sieci w której jest simlock a na chwilę obecną nie opłaca mu się raczej wgrywać 4.3 bo i tak nie zrobi na nim jb a jak wiadomo w Cydii jest masa przydatnych programów. To chyba wyjaśnia kto tu nie posiada wiedzy...

#35 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 marca 2011 - 19:31

Nie wgra 4.2.1 nawet jeśli ma na niego SHSH - dlaczego? Bo apple od 4.2.1 wymaga zgodności wersji software z baseband. Wgrywając 4.3 wgrał baseband 4.10 wiec na 4.2.1 już nie wróci. Pozostaje:
-Wgrać 4.3 przez iTunes
-Zakup karty SIM operatora, który nałożył simlock
-Aktywacja tą kartą i można używać iPhone jako iPoda
-Czekać na ultrasn0w na BB 4.10

Nastepnym razem zanim wciśnie się update polecam lekturę forum iPhone Dev Team'u i nie kupować iPhone z simlockiem jeśli nie posiada sie choć minimum wiedzy o iPhone'ach.

---------- Wpis dodano o 19:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:27 ----------

Homer zwracam honor moja wina, byka walnąłem, zachowałem się jak gówniarz i więcej się to nie powtórzy :P

Przeprosiny przyjęte ;)

#36 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 12 marca 2011 - 21:40

To chyba wyjaśnia kto tu nie posiada wiedzy...

Dzięki @Homer za wyjaśnienie koledze.

#37 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 12 marca 2011 - 21:46

A moglibyscie to do konca wytlumaczyc, bo nie rozumiem 1 rzeczy. Mialem zainstalowana bete 4.3 iphonie 4 i z pomoca shsh bez problemu wrocilem do 4.2.1. Teraz pytanie czy kwestia lezy w tym nie nie mam simlocka czy beta nie podnosila bb ?

#38 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 marca 2011 - 23:08

Musi wypowiedzieć sie ktos kto instaluje bety, ja nie mam takiej możliwości wiec nie wiem. Podejrzewam ze beta na specjalnych warunkach moze byc downgrade'owana gdyż to beta i cos moze byc z nią nie tak.

---------- Wpis dodano o 23:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:00 ----------

W dodatku powrót z bety na poprzedni soft (final) nie potrzebuje SHSH gdyż Apple nadal podpisuje wciąż aktualny soft - tak mi sie wydaje.

#39 womanizer

womanizer
  • 426 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 marca 2011 - 23:41

Wgrywasz 4.3 albo spróbuj zrobić/znaleźć custom 4.2.1 z pwangetool bez podnoszenia BB, uruchom serwer TSS w Tiny Umbrella i wgraj przez iTunes (alt+odtwórz).

#40 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 marca 2011 - 23:50

Takie cos znalazłem...

Downgrade iOS 4.3 to 4.2.1, 4.1 on iPhone 4, 3GS, iPad, iPod touch [How to Guide] | Redmond Pie

#41 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 marca 2011 - 10:52

W taki wlasnie sposob zanizylem z 4.3b2 na 4.2.1

#42 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 postów
  • SkądWieden

Napisano 14 marca 2011 - 16:10

ehhh probowalem zrobic tak jak piszecie...ale lipa chyba zwariowal od tych wszystkich zabiegow...jak wgrywam 4,3 w polowie paska postepu wyskakuje blad (1016) :( no i nie kumam bazy...

---------- Wpis dodano o 16:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:07 ----------

sorry 1013

---------- Wpis dodano o 16:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:09 ----------

i caly czas mi go wykrywa w trybie awaryjnym w iTunes..jak daje w tinyumbrella zeby z niego wyszedl to zaraz spowrotem wchodzi i teraz na tel jest tylko ikonka iTunes plus usb...

#43 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2011 - 16:44

Robisz restore przez iTunes do najnowszej wersji, kupujesz na eBay kartę sim SoftBank, wsadzasz kartę do telefonu, telefon aktywuje się i masz wypasionego i całkiem drogiego iPoda :) Proste, innego rozwiązania chyba nie ma, patrząc na to, że od 3 dni jest w trybie awaryjnym i żadne działania nie przynoszą efektów...

#44 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 postów
  • SkądWieden

Napisano 14 marca 2011 - 17:22

restore przez iTunes tez probowalem robic i tez mi wywala blad

#45 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 marca 2011 - 17:23

zrob na innym kompie, ewidentnie z Twoim jest coś nie tak.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych