Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

przerwana aktualizacja iOS i brak systemu

• Please log in to reply
44 replies to this topic

#1 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 14:09

Witam.Otóż mam następujący problem. Wczoraj podłaczyłem swojego iPhona 4 do iTunes i robilem aktualizacje, w tym czasie siostra go odpieła przed ukonczeniem ;/ podłączlem go spowrotem za chwile i nib dokonczylo, ale na tel jest teraz tlko ikonka iTunes i wtyczka USB , pewnie wiekszosci znany widok. Nie wiem co mam teraz zrobic. Wczesniej mialem jb zrobionego snowbreezem teraz jak proboje powtorzyc ta czynnosc "not a valid IPSW" ;/ co z tym fantem zrobic? z gory dziekuje za pomoc jesli taka dostane :)

#2 www007

www007
  • 408 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 March 2011 - 15:49

podłącz pod itunes i go odtwórz

#3 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 20:12

no niestety to nic niedalo ;/zanioslem go do serwisu komorkowego w Wiedniu i im tez ssie nie udalo z tym nic zrobic ;/ nie moge teraz wgrac iOS 4.1 bo wyskakuje blad 21 ;/ a robilem jailbreka limera i probowalem wgrac soft ultrasnowem i nic :((( pomocy..zada karty sim ktorej nie posiadam bo tel jest sprowadzony z Japoni ;/

---------- Wpis dodano o 20:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:11 ----------

ktos ma jakis pomysl? i okaze sie madrzejszy niz turas ze sklepu//?

#4 kris89

kris89
  • 202 posts
  • SkądRzeszów

Posted 11 March 2011 - 20:17

Kolezko, jak piszesz 'nic nie dalo' to podaj komunikat bledu, bo tutaj jasnowidzow niewiele. Sprobuj przez restore wrzucic jakakolwiek wersje 4.2.1, 4.2.1 custom albo 4.3. Jesli nic nie zadziala to podaj komunikaty bledow. Zobacz tez czy nie masz pozmienianych dnsow w pliku hosts(turas tez mogl miec pozmieniane). Po tym co przeszedlem ze wszystkimi iphonami nie wierze ze da sie go softowo uwalic. Uszy do góry.

#5 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 20:35

heheh dodales mi otuchy :) zaraz zrobie to jeszcze raz i napisze wszystko dokladnie :)

#6 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 March 2011 - 20:40

4.3 nie wgrywaj bo tylko oddalisz się od możliwości dzwonienia na kolejne miesiące.

#7 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 11 March 2011 - 20:50

4.3 nie wgrywaj bo tylko oddalisz się od możliwości dzwonienia na kolejne miesiące.

Homer czytaj posty zanim coś napiszesz i nie wprowadzaj w błąd, w temacie nie ma ani słowa o omijaniu sim loca

#8 kris89

kris89
  • 202 posts
  • SkądRzeszów

Posted 11 March 2011 - 20:52

Wprowadz go w dfu i sprobuj tego iOS 4.2.1 CUSTOM ipsw files ( made with PwangeTool ) for all iDevices

Wersje activated

#9 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

the iphone could not be restored an unknown error occurred (3014) to mi wyskoczylo kiedy chcialem wgrac 4.1 przed chwila. ;/

#10 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Homer czytaj posty zanim coś napiszesz i nie wprowadzaj w błąd, w temacie nie ma ani słowa o omijaniu sim loca

Post #3
pomocy..zada karty sim ktorej nie posiadam bo tel jest sprowadzony z Japoni ;/

No ja czytam, nie wiem jak Ty.

#11 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 21:00

rozumiem ze mam sciagnac ta wersje "unactivated"?

#12 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 March 2011 - 21:01

activated - jeśli nie posiadasz karty sim operatora, który nałożył blokadę simlock.

#13 therage

therage
  • 90 posts
  • SkądLubelskie

Posted 11 March 2011 - 21:05

the iphone could not be restored an unknown error occurred (3014) to mi wyskoczylo kiedy chcialem wgrac 4.1 przed chwila. ;/

Zainstaluj najnowszą wersję iTunes ze strony apple, pobierz albo stwórz CFW (ACTIVATED) w wersji 4.2.1 zrobionej przy pomocy sn0wbreeze, wyjmij kartę sim i przy pomocy sn0wbreeze spróbuj wejść w tryb pwned DFU (podczas tworzenia CFW na końcu procedury możesz wprowadzić iP w ten właśnie tryb), wgraj CFW przez iTunes (Shift+Odtwórz) i powinno pójsć ;)

#14 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 21:26

nom wlasnie tak robilem wczesniej, znaczy powiem od poczatku zeby bylo zrozumiale. telefon mam sprowadzany z Japonii. na poczatku mialem problem bo chcialem go wyczyscic i uzywac jako nowego. z tym sobie poradzilem wlasnie w taki sposob jak kolego podajesz. najpierw limera zrobilem jb pozniej przy pomocy snowbreeze wgralem soft 4.1 i telefon smigal w prawdzie nie mialem mozliwosc dzwonienia z niego ale moglem w domu surfowac na necie i w ogole wszystko. mial simlocka z bb 3.10.01 i z tego co koledzy tutaj mi mowili trzeba czekac bo narazie nie ma mozliwosci samemu zlamania go. wiec czekalem cierpliwie. lecz wczoraj podpiolem do kompa zeby sie ladowal. wyskoczylo czy chce go zupdatowac, wiec dalem tak. w tym czasie siostra go wziela i odlaczyla od itunsa. wyskoczyl blad. niepamietam juz co tam pisalo bo bylem ciut dziabniety.ale podlaczylem go zaraz spowrotem i niby sie dokonczylo. odlaczam tel patrze a jest w stanie takim jak na poczatku go mialem. czyli emergency calls...dzisiaj probowalem ta sama metoda jak wczesniej ale wyskakiwal blad na poczatku (21) teraz jak pisalem inny.blem u turka i niezrozumialem go za dobrze bo jego niemiecki jeszcze gorszy niz moj ale twierdzil ze nic z tym nie zrobie juz i zebym go sprzedal na ebayu ;/ i ze wczesniej mi sie udalo bo nie byl tak zresetowan jak teraz ;/ wiec w czym moze lezec problem?zaraz mi sie sciagnie ten plik do ktorego dostalem linka i sproboje jeszcze tak

---------- Wpis dodano o 21:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:19 ----------

a itunes mam najnowszego bo aktualizowal mi sie dokladnie 8 marca

#15 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 11 March 2011 - 21:32

ale na tel jest teraz tlko ikonka iTunes i wtyczka USB , pewnie wiekszosci znany widok

ta nic glupszego juz nie mogles zrobic...teraz bedziesz czekal na unlocka kolejne pol roku...

#16 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 22:08

nadal lipa zrbilem z tym plikiem do ktorego podaliscie mi linka i nic teraz wystapil blad (3194) a jezeli mialbym karte z tej sieci z ktorej mam tel tzn. SoftBank to by cos dalo?i czy mozna cos takiego dostac na ebayu?

---------- Wpis dodano o 21:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:39 ----------

nie chce go juz narazie odblokowac chce poprostu moc go wlaczyc i nawet uzwac jako ipada

---------- Wpis dodano o 22:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:40 ----------

i ktos wie jak mi pomoc czy moge sobie go w ramke juz wsadzic?

---------- Wpis dodano o 22:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:00 ----------

chlopaki jak mi pomagaliscie to pomozcie do konca albo niech jakis ekspert powie zebym dal sobie spokoj..

#17 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 11 March 2011 - 22:10

nadal lipa zrbilem z tym plikiem do ktorego podaliscie mi linka i nic teraz wystapil blad (3194) a jezeli mialbym karte z tej sieci z ktorej mam tel tzn. SoftBank to by cos dalo?i czy mozna cos takiego dostac na ebayu?

---------- Wpis dodano o 21:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:39 ----------

nie chce go juz narazie odblokowac chce poprostu moc go wlaczyc i nawet uzwac jako ipada

---------- Wpis dodano o 22:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:40 ----------

i ktos wie jak mi pomoc czy moge sobie go w ramke juz wsadzic?

---------- Wpis dodano o 22:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:00 ----------

chlopaki jak mi pomagaliscie to pomozcie do konca albo niech jakis ekspert powie zebym dal sobie spokoj..

ipada z iphone 4 raczej nie zrobisz xD jak juz to ipoda bedziesz mial.
sprawa jest prosta musisz go aktywowac karta sim z tej sieci na jaka ma simlocka, widze, ze wiesz jaka to siec, czyli kupujesz ta karte na ebay czy gdzie tam i aktywujesz fona i masz znowu ipoda :D

#18 therage

therage
  • 90 posts
  • SkądLubelskie

Posted 11 March 2011 - 22:13

Mam jeszcze jeden pomysł, pobierz program TinyUmbrella i sprawdź czy iP będzie wykrywany w tym programie, jeśli tak kliknij Save SHSH i zobaczysz do jakiej wersji iOS posiadasz pliki SHSH, daj znać czego się dowiesz ;)

#19 kris89

kris89
  • 202 posts
  • SkądRzeszów

Posted 11 March 2011 - 22:15

Jakiego softu wczesniej uzywales? 4.1 czy 4.2.1?

Zobacz to: Iphone 3GS blad 3194 oraz 1015

#20 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 22:30

moze lepiej pokaze screena z tiny umbrella 2 jpg

#21 kris89

kris89
  • 202 posts
  • SkądRzeszów

Posted 11 March 2011 - 22:42

Widzę, że podnioslo juz do 4.3 a nie masz shsh z poprzednich wersji. Jesli normalny update nie chce iść to ściągnij 4.3 (jako plik), kliknij start tinyumbrella server i wgraj plik z wcisnietym shiftem przez itunes. W tym momencie troche strzelam na slepo, ale zaszkodzic sie juz nie da a jest szansa na naprawe.

#22 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 22:53

czli wychodzi ze mialem 4.3 moze turek mi to wgral albo co?

---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:48 ----------

nie wiem o co chodzi ale jak kliknalem start to wskoczylo mi ze jest jakis 4.2.1 3 jpg widac na zalaczonm obrazku

#23 kris89

kris89
  • 202 posts
  • SkądRzeszów

Posted 11 March 2011 - 23:00

Czyli masz te pliki zapisane. Mozesz napisac co sie dzialo jak probowales wgrac customa? patrzyles na ten link z elektrody ktory ci podeslalem? wydaje mis ie ze tam jest solucja.

#24 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 posts
  • SkądWieden

Posted 11 March 2011 - 23:14

o mamo zrobilem tak jak piszesz kris ale teraz wyskoczyl blad (1013):D juz nie wiem co mam robic ...

---------- Wpis dodano o 23:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:07 ----------

tak tylko tam mowa o 3g ja mam 4g i nie mam go w trbie recovery caly czas...tak jak mowilem moge emergency calls wykowac no ale zaraz zobacze jak to bedzie z tym iReb widze ze mam malospotkan problem ;p

#25 kris89

kris89
  • 202 posts
  • SkądRzeszów

Posted 11 March 2011 - 23:14

1013 to przez wystartowanie tego servera, dodal on wpisy

Windows:

Step 1. Start –> Programs –> Accessories
Step 2. Run Notepad or WordPad
Step 3. Click “Open..” from File menu.
Step 4. Browse to Windows/System32/drivers/etc
Step 5. In "files of type:" select all documents
Step 6. Open "hosts"
Step 7. Delete all line that has "gs.apple.com" or something like that
Step 8. Hit Save
Step 9. Restore your device

To teraz mi mowisz ze masz emergency? Pisales ze logo itunes. Probowales robic jb?

EDIT: Jak jb nie idzie to sprobuj tak:

otworz hosts, usun wszystkie wpisy apple, dodaj:
74.208.10.249 gs.apple.com

sciagnij to:
http://hotfile.com/d...M_ipsw.zip.html

odpal itunes, wprowadz go w dfu i przez shift +restore wrzuc ten plik.

Nawet nie mow ze nie dziala. po zrobieniu wpisow zrestartuj kompa.

Ide spac, zajrze rano, gl

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users