Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iSwifter - czyli mozna mieć flash bez flasha :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#26 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 04 kwietnia 2011 - 12:29

@ gregory - ściągnij i spróbuj, jest za darmo nic nie tracisz. Jest lekki lag, ale to są szybkie serwery i nie powinno być problemu.
@ slawrumia - adobe mogłoby ale nie chce psuć sobie relacji z apple. Wojna na Flasha to jedno ale oni współpracują jednak na wielu płaszczyznach i taki ruch byłby się odbił na adobe.

Adobe nigdy nie pokazalo rozwiazania, ktore by dzialalo na iOS. To byl glowny argument Steve'a, do tego posilkowal sie tym ze nie radza sobie nawet z pelnymi kompami.
Nota bene doswiadczenia z Flashem na Androidzie pokazuja, ze Adobe po prostu nie umie by mialo to sens...

#27 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 04 kwietnia 2011 - 14:35

jeśli dobrze pamiętam to był flash na ios tylko za bardzo zżerał baterie i go nie dopuścili miałem sgs i flash na nim działał bardzo dobrze jak na kompie działało wszystko i płynnie

#28 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 10 kwietnia 2011 - 20:21

Muli to strasznie, odpalilem jakis serial na szybko i pokaz slajdów. Pzdr. Łukasz

#29 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 10 kwietnia 2011 - 21:01

pewnie dlatego ze muli nie spieszą sie z iphone

#30 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 10 kwietnia 2011 - 22:25

Fenomenalne.... Rzeczywiście troszkę muli, ale pewnie zainteresowanie jest ogromne i to właśnie dlatego. Aplikacja świetna... Powoli staje się czymś co trzeba mieć koniecznie.

#31 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 12 kwietnia 2011 - 08:25

@ wyspiarz/Łukasz - stream video działa mi bez zastrzeżeń, całkiem nieźle, dobre synchro z dźwiękiem. Może masz za słabe łącze lub słabe/zapchane wifi (zalezy od używanego kanału i od okolicznych hotspotów). Mi na dwóch MB działa przyzwoicie (oczywiście subiektywna ocena, najczęsciej oglądam jakieś wywiady lub recenzje, lub moja Pani oglada pokazy mody :) a wiadomo, że nie ma wtedy szybkich zmian obrazów, nic co 5 sekund nie zmienia się jakoś gwałtownie itd)

#32 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2011 - 09:04

Niestety działa tylko po WiFi, i nie można przewijać strony patrz np 2Advanced v5 - Attractor

#33 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 13 kwietnia 2011 - 09:16

@ xrey - przewijanie stron normalnie działa, popróbuj. Czasami zaznacza jakbyśmy przejechali kursorem zamiast przesunąć, ale przewijanie normalnie działa.

#34 cidik

cidik
  • 317 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 08:44

Sm sprawdziłem na ipadzie 1g i zajebiaszczy programom szkoda tylko ze nie zrobili z nigo ftyczki do safari.... Ale jak ktoś wcześniej pisał fiaska używam może 2-3razy w tygodniu rezerujac miejsce na squashu bo tam maja tylko stronie we flashu i wszystko działa wyśmienicie... Czekam tylko aż ktoś kto pisał programom napisze wtyczkę do safari zarobi miliony...

#35 rafaello87

rafaello87
  • 403 postów
  • SkądBielsko - Biała

Napisano 18 kwietnia 2011 - 07:23

Mimo,że nie mam iPada (jeszcze:)) to byłem w MM i ściągnąłem. Na "jedynce" trochę zamulał, ale jak już wkleiłem filmik z megavideo to było ok: niezłe synchro i nie lagowało.

Natomiast Adobe szykuje rozwiązanie wielu problemów ze streamingiem filmów na iPada/iPhone'a: Adobe supports video streaming to the iPad - Rethink Wireless

Jest to obsługa HTTP Live Streaming, którą planują dodać do Flash Media Servera - widziałem filmik, jest niezle:)

Wowza już ma tą obsługę....nie wiem tylko jak red5.

#36 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 kwietnia 2011 - 08:00

Używam tylko w kryzysowych sytuacjach gdy muszę otworzyć stronę w flashu bo zamula okrutnie. Na pewno nie nadaje się do ciągłe korzystania bo przy dłuższym można z nerwów pada przez okno wyrzucić.

#37 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 24 kwietnia 2011 - 10:03

Oczywiscie, jest to tylko awaryjne rozwiązanie, moim zdaniem działa znośnie do video i gier. Do zastąpienia normalnej przeglądarki się oczywiście nie nadaje.

#38 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 02 maja 2011 - 14:22

Jeśli jeszce kogoś interesuje to aplikacja to polecam mój film w którym jest ona zaprezentowana ;)
YouTube - iSwifter - Prawie jak Adobe Flash na iPad AppleMatters [HD]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych