Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iSwifter - czyli mozna mieć flash bez flasha :)

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#1 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 10 March 2011 - 21:41

Przeglądarka z obsługą Flasha.

Oto link do info po angielsku.
iPad gets Flash yet again with iSwifter app, Android version coming soon (hands-on) -- Engadget

Program jest w AppStore i właśnie go ściągam. Jest za free.

update:
działa - aplikacje we Flashu idą bez bólu ( z lekkim lagiem)
Mega Zonk :D

Update2:
To jest przeglądarka streamująca Flash. Nie żadna gra. Chociaż w takim kretyńskim dziale w AppStore jest walnięta. Powtórzę: działa FLASH !!!

#2 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 10 March 2011 - 22:04

O co chodzi ? :o

#3 Stivo

Stivo
  • 1232 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

strony, fora i filmy działają?

#4 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Przecie to gra jest :P

#5 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

tak jest - aplikacje we flashu są streamowane i wyglądają nieźle. To jest przeglądarka streamująca Flash ! Nie żadna gra. Chociaż w takim kretyńskim dziale jest walnięta.

#6 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 10 March 2011 - 22:06

No dział kretyński, właśnie opis przeczytałem

#7 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 10 March 2011 - 22:14

Ciekawe kto to babcia w kapciach w iTunes. Jak zwykle znalazł się mądry nieszczęśliwy, kóremu się coś nie uruchamia i pisze żale po angielsku...

#8 Stivo

Stivo
  • 1232 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 10 March 2011 - 22:53

Może mi ktoś wytłumaczyć do czego zatem to służy? Najlepiej językiem łopatologicznym bo każdy mówi co innego ;d

#9 Tomek28ST

Tomek28ST
  • 168 posts
  • SkądGorzów Wlkp., PL

Posted 10 March 2011 - 23:02

Może mi ktoś wytłumaczyć do czego zatem to służy? Najlepiej językiem łopatologicznym bo każdy mówi co innego ;d

Możesz przeglądać strony, "grać" w gry we fleszu. Działa, ale strasznie zamula.

#10 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 10 March 2011 - 23:52

Działa całkiem sprawnie. Leki lagi są ale do przejścia.

#11 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 11 March 2011 - 06:54

Dział to podobnie jak w Skyfire tyle, że tam tylko filmy i to tylko specjalnie buforowane. Co mnie średnio interesuje. A tutaj iSwifter po prostu każdy element Flashowy nam wysyła w czasie rzeczywistym. Działają programy we flashu, i strony wykonane flashem. Video nie sprawdzałem, ale praktycznie każdy element flashowy musi pójść - bo tym się zajmują serwery iSwiftera.

#12 Baileathacliath

Baileathacliath
  • 44 posts
  • SkądDublin

Posted 11 March 2011 - 13:24

Video nie sprawdzałem, ale praktycznie każdy element flashowy musi pójść - bo tym się zajmują serwery iSwiftera.

Video działa, sprawdzałem na stronie Onetu.

#13 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 11 March 2011 - 16:55

i chodzi tylko na ipadzie

#14 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 11 March 2011 - 17:43

Ściągnięte, a nóż, widelec się kiedyś przyda.

#15 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 12 March 2011 - 07:28

Wersja na iPhone'a jest w trakcie powstawania.

#16 niekumaty

niekumaty
  • 250 posts

Posted 12 March 2011 - 20:35

Ta aplikacja jest swietna! Co prawda po kilku minutach korzystania kazala sobie placic za "pelna wersje", ale 1$ to niewiele. Obejrzalem sobie po raz pierwszy na iPadzie wszystkie gole kolejki na ekstraklasa.tv :) Dzieki za cynk!!!

#17 joe alex

joe alex
  • 13 posts

Posted 14 March 2011 - 08:38

megavideo działa ?

#18 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 March 2011 - 19:07

jakos nie moge tego znalezc w appstore... gdy chce wyszukacnpisze ze nie znaleziono nic... iitv.info dziala?:)

#19 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 posts
  • SkądLeszno

Posted 14 March 2011 - 19:14

Wersja na iPhone'a jest w trakcie powstawania.

Na kiedy przewiduje sie premiere na iPhone'a ?

#20 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 17 March 2011 - 08:45

Po pierwsze iSwifter jest w kategorii "games" :). Po drugie program jest darmowy a prośba o dotację jest jedynie spowodowana katastrofą w Japoni - jest tam wyjaśnienie, że dochód idzie na pomoc tamtejszym ludziom. Można ale nie trzeba płacić.
Działa KAŻDA strona www i KAŻDY element flashowy ponieważ jest to streaming całej strony. Jest delikatny lag ale jak gramy albo oglądamy film jest ok. Przeglądarka jest bardzo podstawowa ale nie wydaje mi się aby to był jakiś problem.

link do iTunes

http://itunes.apple....d388857173?mt=8

link do strony twórców:
http://www.iswifter.net/

#21 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 March 2011 - 13:31

szkoda ze tylko na ipada... oby jak najszybciej wyszlo to na iphone, bede mial wtedy telefon doskonaly :)

#22 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 20 March 2011 - 18:46

kiedy wyjdzie na iphone?

#23 gregory2k

gregory2k
  • 16 posts

Posted 03 April 2011 - 15:29

Sorry ze odkopuje temat, ale jak wyglada gra we flashowe gierki za pomocą dotyku? Jest wygodnie?

#24 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 03 April 2011 - 18:25

tez czekam az wyjdzie na iphona ale podejrzewam ze to i tak wielkie g przydaloby sie najzwyczajniej aby adobe udestepnilo flash w cydi a nie takie badziewne rozwiazania

#25 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 04 April 2011 - 11:32

@ gregory - ściągnij i spróbuj, jest za darmo nic nie tracisz. Jest lekki lag, ale to są szybkie serwery i nie powinno być problemu. @ slawrumia - adobe mogłoby ale nie chce psuć sobie relacji z apple. Wojna na Flasha to jedno ale oni współpracują jednak na wielu płaszczyznach i taki ruch byłby się odbił na adobe. iSwifter to nie jest takie badziewne rozwiązanie, jest używalne, nie wygląda źle i działa przyzwoicie. Ile razy tego Flasha potrzebujesz? Raz w tygodniu? Raz na dzień? Używam normalnie iCab (genialna przeglądarka mająca synchro z dropboxem, instapaperem, readability, evernotem, deliciousem itd - pełen wypas) albo safari, a jak trafiam na coś co chcę jednak zobaczyć we flashu - kopiuję linka i w sekundę wrzucam go do iSwifter. Niektórym pojawia się powiadomienie po po paru minutach czy chcą zapłacić. Jak dasz cancel/odrzuć to cofa cię do ekranu gdzie wklejasz link. I chyba jest to jednorazowe w danej sesji , później użytkując już się to nie pojawia - przynajmniej ja nie zauważyłem. Jak ktoś musi już mieć tego Flasha a nie lubi zapytań o płatność to nawet jak zabuli te pare groszy to nie będzie biedny. iSwifter działa sprawnie - każdy element Flashowy pójdzie, i sądzę, że "problem Flasha" mamy tak naprawdę rozwiązany. Okrężną drogą ale rozwiązany.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users