Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ipad 1 generacji - spadek ceny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

#51 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 20 marca 2011 - 14:24

wszystkie sklepy mają taki obniżki, nawet iSpot czy Cortland... ;)

No, tak myślałem, ale nie chciało mi się sprawdzać. Szkoda, że nie robią bardziej radykalnego wietrzenia magazynów. Co się stanie z 1 gen po premierze 2? Pójdą na przemiał?

#52 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 20 marca 2011 - 14:36

Albo iSpot - "Kup 10 iPadów i otrzymaj w prezencie jedną sztukę". I tak zostanie im masa w magazynach. Powinni dużo wcześniej obniżyć ceny, teraz mało kto będzie zainteresowany niewiele tańszą pierwszą generacją, skoro może kupić iPada 2.

#53 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 20 marca 2011 - 14:40

Może im się to bardziej opłaca - wprowadzić nową generację niż pchać starą na rynek i podcinać gałąź w postaci potencjalnych kupców "2"

#54 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 marca 2011 - 14:50

Wczoraj w Vobisie w Krakowie widziałem za 1549.

#55 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 20 marca 2011 - 14:59

Witam Zastanawiam się właśbie czy brać 32 GB iPad pierwszej generacji wifi czy 16 GB 2 generacji wifi...? Jak byście mi doradzili? Pozdrawiam i sorki za wtrącenie się do tematu.

#56 panic

panic
  • 360 postów

Napisano 20 marca 2011 - 15:04

Zależy do czego chcesz go używać.

#57 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 20 marca 2011 - 15:13

Standardowo "po domu" kilka gier kilka fotek i safari.

#58 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 20 marca 2011 - 15:14

[QUOTE=Dawid Szypulski;1538904]Powinni dużo wcześniej obniżyć ceny

nie, nie... Powinni dużo wcześniej mieć iPada w sprzedaży :)

#59 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 marca 2011 - 15:35

Ja własnie kupiłem takiego w promocji za 1599 Ispot Wrocław i jestem bardzo zadowolony :)

#60 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 20 marca 2011 - 15:37

Ja się waham, z jednej strony potężny proc mi zbędny - od gierek mam iPhone, iPad bardziej miałby w pewnych sytuacjach zastępować mi laptopa - z drugiej, nowa generacja jest cieńsza i trochę ładniejsza. Poczekam do kwietnia, szykuje mi się nowa umowa o pracę, jeśli sponsorzy i udziałowcy nie będą sępić, to sobie przy okazji wymiany maczka na nowego kupię też iPada 2gen.

#61 dzordzyk

dzordzyk
  • 31 postów

Napisano 20 marca 2011 - 17:12

Ja również zastanawiam się podobnie jak feuerfest - IPada chcę głównie do WWW zamiast laptopa, maila i komunikatorów. Mało gram i nie wiem, czy te dodatkowe środki kupno IPada2 zostaną odpowiednio spożytkowane... Czekam do przyszłego weekendu, kiedy się okaże, czy bratu uda się w USA kupić IPada2, jeśli nie, to najprawdopodobniej będę próbował upolować na Allegro w przystępnej cenie IPada1 32/64 z 3g :) Ale faktycznie trzeba przyznać, će promocja w iSpotkach daje radę.

#62 nofink

nofink
  • 45 postów

Napisano 20 marca 2011 - 19:50

Szczeciński reseller robi wyprzedaż iPadów - nówki sztuki 16GB wifi po 1599 :) Może się komuś taka informacja przyda. Teraz używki można znaleźć za 1200 plus koszty wysyłki, a tu niewiele drożej a niemacany i na pełnej gwarancji.

iPad

po co zakladasz nowy temat jak juz jest o cenie ipada1?
co do ceny 1599zl juz od paru tyg w sklepach tyle nowki kosztuja.

#63 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 20 marca 2011 - 20:25

- miał ochotę
- nie przeczytał wcześniej wszystkich wątków
- brał aktywny udział w wątku o łiski
- jest anarchistą i leje na żelazną dyscyplinę MA...

Wyluzuj, to jest forum o zabawkach :-)

Pozdro,
Tomek

#64 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 20 marca 2011 - 20:30

co do ceny 1599zl juz od paru tyg w sklepach tyle nowki kosztuja.

A myślisz, że premia od obrotu to piechotą chodzi ;-)

#65 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 20 marca 2011 - 22:02

[mod]Połączyłem dwa tematy dotyczące ceny iPada 1[/mod] A tak BTW, przycisk Raportuj się wam zaciął?

#66 TommyMoneta

TommyMoneta
  • 196 postów
  • Skąd's Hertogenbosch NL

Napisano 20 marca 2011 - 23:51

Siema. Ja kupiłem iPada 1 w obniżce za €379 i powiem wam, ze jestem zadowolony. Miałem podobny problem w czwartek, czy czekac do tego 25 marca na nowy model, czy brać poprzednika i w razie niewypalu będzie mniejsza strata, ale nie potrafiłem się oprzeć i nie żałuje. Jak dla mnie dopłacać €120 do kamery i szybszego działania (nie miałem nigdy iPada w ręce, wiec prędkość jedynki prognozowalem na odpowiednia na początek) to zbędny wydatek, jednak waga... No spodziewałem się ze będzie lżejszy... Heh, zreszta czego ja się czepiam ;) pozdrowienia. /jak kogoś interesuje to iPad 2 16gb będzie u nas za €500

#67 dzordzyk

dzordzyk
  • 31 postów

Napisano 21 marca 2011 - 11:09

Mam również okazję kupić jedynkę, bodajże po 650$ teraz chodzi w USA w bestbuy i się zastanawiam, bo jak sytuacja do przyszłego weekendu się nie poprawi, to o dwójce mogę zapomnieć i chyba wtedy pokuszą się na jedynkę, bo do mojej pracy, różnicy tak naprawdę nie odczuję...

#68 lukaskil

lukaskil
  • 87 postów

Napisano 21 marca 2011 - 14:51

Mnie ciekawi co innego, jaka jest graniczna cena ipada w dobrym stanie - ile takie urządzenia będą kosztować za rok, jak staną się popularniejsze i starsze. Niedawno sprzedałem iphona 2G za 400zł. Myślę, że urządzenie takie jak ipad 1 generacji nie osiągnie cen poniżej 700zł w rozsądnym czasie, co o tym sądzicie? Powróżmy...

#69 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 21 marca 2011 - 15:20

A myślisz, że premia od obrotu to piechotą chodzi ;-)

Z całym szacunkiem do ludzi handlu, ja na całe szczęście nie pracuję w sklepie, nawet w sklepie z Makami by mnie szlag trafił :razz:

---------- Wpis dodano o 15:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:19 ----------

Mnie ciekawi co innego, jaka jest graniczna cena ipada w dobrym stanie - ile takie urządzenia będą kosztować za rok, jak staną się popularniejsze i starsze. Niedawno sprzedałem iphona 2G za 400zł. Myślę, że urządzenie takie jak ipad 1 generacji nie osiągnie cen poniżej 700zł w rozsądnym czasie, co o tym sądzicie? Powróżmy...

ja mysle ze ponizej 750 to on moze nigdy nie spasc. sam zauwazyles, ze ip2g stoi po 350-400 PLN tyle czasu po premierze - zanim ipady spadna ponizej 750 to sie zaczna rozlatywac ze starosci

#70 lukaskil

lukaskil
  • 87 postów

Napisano 21 marca 2011 - 15:23

Też mi się tak wydaje... wiadomo ten temat to zabawa i wróżenie z fusów, ale tak jak ktoś napisał "To forum o zabawkach" oczywiście bez obrazy bo o drogich i świetnych zabawkach dla dużych chłopców, więc można pobawić się w wróżenie.

#71 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2011 - 15:30

feuerfest sam na iphone przegralem wiele gier, ale Settlersi na ipadzie - wymiataja - na iphone az mi sie grac nie chcialo a na ipadzie gram godzinami :D NFS, czy Monopol rowniez lepiej na ipadzie, natomiast np Fife o wiele lepiej na iphonie mi sie gra - ipad jest za duzy.

#72 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 21 marca 2011 - 15:47

feuerfest
sam na iphone przegralem wiele gier, ale Settlersi na ipadzie - wymiataja - na iphone az mi sie grac nie chcialo a na ipadzie gram godzinami :D NFS, czy Monopol rowniez lepiej na ipadzie, natomiast np Fife o wiele lepiej na iphonie mi sie gra - ipad jest za duzy.

ja jakos generalnie nie oszalalem na punkcie grania na iOS, wole na xboksie. czasami z nudow cos pomecze, ale nie wiecej niz 2-3 godziny miesiecznie. glownie uzywam telefonu do mejli, skypa, www, ogolnie rzeczy raczej zwiazane z praca. ipadem moglbym jeszcze wygodnie wejsc na serwer po SSH.

#73 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2011 - 15:49

no ja niestety konsoli sie jeszcze nie dorobilem - moze dlatego ze wiekszosc gier jakie widzialem na konsoli to sa mordobica - a ja strateg jestem (ale bardziej RTS), na maku grac mi sie nie chce (chociaz moj zestaw - mini 2010/8gb ramu - podpiety jest pod 40" TV) a na ipadzie gra mi sie wysmienicie.

#74 shadowsky

shadowsky
  • 299 postów
  • SkądPleszew

Napisano 21 marca 2011 - 16:17

Widzę, że niektórzy starają się tutaj na siłę zaniżyć wartość ipada 1 i usprawiedliwiać to na masę sposobów :) Wiadomo po prostu chcą kupić i liczą na to, że te argumenty pomogą jeszcze bardziej zmniejszyć wartość ;D trochę to zabawne ale ok :) Wydaje mi się, że ipad wifi 16gb UŻYWANY to obecnie wartość ok 1200zł i przez dłuższy czas nie powinna się tendencja zmienić. Za 1000zł to może i oferty będą ale za 12 miesięcy :) Wchodząc na allegro i wybierając oferty "Kup teraz" mamy od 1300zł! także wciąż jest trochę wyżej niż niektórzy by tego chcieli. Oczywiście zdarzają się jak wszędzie różne okazję ale ja mówię o średniej na rynku także przestańcie bujać w chmurach. U nas prawie po roku od premiery cena iPada 1 używanego to było ok 1500zł czyli tyle co nówka w USA. Dopiero teraz ceny spadły do 1200-1300zł i będą się trzymały z 10-12 miesięcy po czym spadną do ok 1000zł, a ipad 2 do ok 1500zł. Jak ktoś w tej chwili dopadnie iPada za 1200zł to powinien się cieszyć. Taka cena to ja rozumiem i w końcu sam się skusiłem :D Dziękuję za uwagę.

#75 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 21 marca 2011 - 16:20

no ja niestety konsoli sie jeszcze nie dorobilem - moze dlatego ze wiekszosc gier jakie widzialem na konsoli to sa mordobica - a ja strateg jestem (ale bardziej RTS), na maku grac mi sie nie chce (chociaz moj zestaw - mini 2010/8gb ramu - podpiety jest pod 40" TV) a na ipadzie gra mi sie wysmienicie.

Ja to głownie strzelaniny, jeszcze trzy lata temu wyłącznie na PC, ale odkąd mam macbooka przesiadłem się na XBOXa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych