Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukuję nawigacji na iOS…

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
277 odpowiedzi w tym temacie

#76 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 05 września 2010 - 23:41

navigon era editon

#77 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 05 września 2010 - 23:42

Na początek polecam zapoznanie się z tym wątkiem - najpopularniejsze nawigacje zostały tam świetnie opisane.

Jeżeli nie podróżujesz za często to może wystarczy Google Maps? Sam korzystałem z niego na około 400-kilometrowej trasie, działał wystarczająco dobrze bym dojechał do celu.

#78 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 06 września 2010 - 00:58

zgodze sie z Paweł Hać. Mapy zainstalowane na iPhone w zupelnosci wystarczaja. najdluzsza trasa jaka jechalem to 380km i sprawdzalem co jakies 50 km czy jestem na wyznaczonej trasie. bardzo fajna sprawa. polecam. szybko lokalizuje pozycje podczas jazdy wiec rewelka jak dla mnie ;)

#79 szczottie

szczottie
  • 285 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 06 września 2010 - 10:26

Jak potrzebujesz taniej nawigacji to polecam Ndrive. Jakiś czas temu kupiłem za 9.99 euro. Mapy Polski, Czech i Słowacji. Edit: Teraz widze, że NDrive zniknął z AppStore.

#80 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 06 września 2010 - 16:27

navigon era editon

Super sprawa ale kilka dni temu wziąłem abonament w Orange, więc odpada...

Jeżeli nie podróżujesz za często to może wystarczy Google Maps?

Hmm, no w sumie to nie podróżuje często ale jak już mieć to w miarę coś porządnego, choćby mówiło skręć w prawo, lewo itp to było by ok, no i pozostaje kwestia, że ciąglę muszę być na necie... Jeżeli bym znalazł czego szukam to wolałbym wydać trochę tych dolarów i mieć w miarę porządno nawigacje z lektorem, bez neta, widok 3g itp i miec spokoj na zawsze... :)

Jak potrzebujesz taniej nawigacji to polecam Ndrive. Jakiś czas temu kupiłem za 9.99 euro. Mapy Polski, Czech i Słowacji.

Edit:
Teraz widze, że NDrive zniknął z AppStore.

Przsiedziałem trochę w App Store szukając nawigacji i też pamiętam że była NDrive ale coś zniknela bo jej juz nie bylo, chciałem zobaczyc czy tam moze cos oferują, skoro było tak jak piszesz to własnie to czego szukam, tylko nie wiem czemu zniknelo... Jak sie pojawi to było by super. Zaineteresowało mnie jeszcze Nav4D tylko tam mapa polski kosztuje cos kolo 18,99$ bodajze i nie ma lektora po polsku, bynajmniej tak piszę w opisie nawigacji, nie da się jakoś dograć? No cóż, jak macie jeszcze jakieś pomysły to dajcie znać.

Pozdrawiam

#81 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 06 września 2010 - 17:47

Falk. Jest ok.

#82 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 06 września 2010 - 22:20

ok, ale z tego co przeglądałem to Falk nie ma mapy tylko na Polskę, najbliżej to Eastern Europe z tego co pamiętam i wcale nie taka tania...

#83 rysal

rysal
  • 7 postów

Napisano 07 września 2010 - 16:27

Super sprawa ale kilka dni temu wziąłem abonament w Orange, więc odpada...

Hmm, no w sumie to nie podróżuje często ale jak już mieć to w miarę coś porządnego, choćby mówiło skręć w prawo, lewo itp to było by ok, no i pozostaje kwestia, że ciąglę muszę być na necie... Jeżeli bym znalazł czego szukam to wolałbym wydać trochę tych dolarów i mieć w miarę porządno nawigacje z lektorem, bez neta, widok 3g itp i miec spokoj na zawsze... :)

Przsiedziałem trochę w App Store szukając nawigacji i też pamiętam że była NDrive ale coś zniknela bo jej juz nie bylo, chciałem zobaczyc czy tam moze cos oferują, skoro było tak jak piszesz to własnie to czego szukam, tylko nie wiem czemu zniknelo... Jak sie pojawi to było by super. Zaineteresowało mnie jeszcze Nav4D tylko tam mapa polski kosztuje cos kolo 18,99$ bodajze i nie ma lektora po polsku, bynajmniej tak piszę w opisie nawigacji, nie da się jakoś dograć? No cóż, jak macie jeszcze jakieś pomysły to dajcie znać.

Pozdrawiam

Czyli chciałbyś mieć jednak coś porządnego, a najlepiej żeby kosztowało parę groszy. Czy nie za duże wymagania ???
A tak poza tym, to słyszałem że Orange ma jakąś navi dla swoich abonentów.

#84 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 07 września 2010 - 20:04

ok, ale z tego co przeglądałem to Falk nie ma mapy tylko na Polskę, najbliżej to Eastern Europe z tego co pamiętam i wcale nie taka tania...

Źle patrzyłeś. Ma i ja ją używam.

#85 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 07 września 2010 - 21:16

kurde, mógłbyś podać dokładnego linka do iTunes bo patrzyłem 10 razy na iPhonie i na iTunes Store, wpisywałem Falk Poland i nic nie mogłem znaleźć... Może to wina, że mam założone konto i iTunes USA, albo wycofali?

---------- Wpis dodano o 22:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:12 ----------

Czyli chciałbyś mieć jednak coś porządnego, a najlepiej żeby kosztowało parę groszy. Czy nie za duże wymagania ???
A tak poza tym, to słyszałem że Orange ma jakąś navi dla swoich abonentów.

Napisałem ,,w miarę''. Porównywałem z aplikacją ,,Mapy'' i napisałem, że chce coś w miarę porządnego, nie chce luksusu tylko coś w miarę czyli nie luksus ale nie także oryginalne ,,Mapy'', które nie mają nawet lektora.

#86 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 18 października 2010 - 14:56

Jaka nawigacja do chodzenia pieszo ?

Witam, mam pytanie: podróżuję dość sporo po Europie i potrzebowałbym nawigacji na iP4, która by obsługiwała piesze trasy, nie wiem czy wystarczająco precyzyjnie się wypowiadam: chodzi mi o to, żeby nie tylko mi pokazywała jak jechać, ale też jak gdzieś porzucę auto żeby mnie poprowadziła z buta. Najlepiej, żeby od razu można było kupić wersję z mapami całej Europy.
Jest coś takiego? Navigon, TomTom?

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 15:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:45 ----------

Znalazłem NAVIGON MobileNavigator Europe - 89,99 €, z tego co widze w opisie ma praktycznie wszystkie mapy Europy i jest w języku polskim, nie widze tylko informacji czy obsługuje piesze trasy, dlatego proszę o pomoc.

#87 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2010 - 15:09

Wg mnie najlepiej sprawuje sie TomTom i ma opcję tras pieszych

#88 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 18 października 2010 - 21:31

A czy Navigon tez ma?

#89 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 października 2010 - 11:52

Maja opcje tras pieszych, tylko co z tego jak ich mapy praktycznie nie maja traktow pieszych? Najlepsze sa akurat aplikacje korzystajace z map online (absolutnie najlepsze dzis ma Bing).

#90 Sniper10000

Sniper10000
  • 33 postów

Napisano 22 października 2010 - 10:11

Mi podczas biegania po mieście najlepiej sprawdza się Google Maps. Ma znakomite mapy i perfekcyjnie pozwala zorientować się w terenie. Oczywiście za granicą dochodzi roaming danych, więc w takiej sytuacji można korzystać z np. z OffMaps i pobierać wcześniej mapy wybranych regionów, choć dokładność trochę mniejsza.

#91 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 18 grudnia 2010 - 14:07

Do właścicieli nawigacji Navigon

Cześć zastanawiam się nad zakupem nawigacji do iPhone i zastąpienie nim mojego normalnego TomTom`a. W grę wchodzą oczywiście TomTom (w samochodzie mam TomTom XL i sprawuje się świetnie) oraz Navigon. Z Navigon nie miałem nigdy do czynienia. To co sprawiło, że się nim zainteresowałem to jego cena, która jest o połowę tańsza niż TomTom. Czytając opis aplikacji moją uwagę przykuł m.in ten fragment.

-UK Postcode navigation (In App Purchase)
-NAVIGON Traffic Live in UK (In App Purchase)

Czy dobrze rozumiem, że tak podstawowe opcje są nie dostępne po zakupie aplikacji i muszę je dokupić jako "ekstra dodatek" za kolejne kilka naście zł?

#92 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 14:25

...Czy dobrze rozumiem, że tak podstawowe opcje są nie dostępne po zakupie aplikacji i muszę je dokupić jako "ekstra dodatek" za kolejne kilka naście zł?

Dokladnie, to sa dodatki stanowiace rozwiniecie podstawowej funkcjonalnosci tej nawigacji.

#93 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 18 grudnia 2010 - 14:27

Ok czyli moje pieniążki lądują na koncie TomToma. Wole kupić pełny produkt niż jakieś pseudo nawigacje ;)

#94 JKK

JKK
  • 411 postów
  • SkądOsolin

Napisano 19 grudnia 2010 - 09:02

A po co ja miał bym płacić za jakieś odnajdywanie po kodach w UK? Niech sobie rezydenci lub podróżnicy na wyspy płacą. Navigon ma tyle zalet i tak szybko się rozwija (miałem Navigona jeszcze na symbianie i na ih własnych urządzeniach), że inne programy jeszcze długo będą go doganiać. A wersja 1.7 i jej nowe funkcje nadal zadowalająca działa nawet na stareńkim 3G.

#95 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 19 grudnia 2010 - 09:49

A po co ja miał bym płacić za jakieś odnajdywanie po kodach w UK?
Niech sobie rezydenci lub podróżnicy na wyspy płacą. Navigon ma tyle zalet i tak szybko się rozwija (miałem Navigona jeszcze na symbianie i na ih własnych urządzeniach), że inne programy jeszcze długo będą go doganiać. A wersja 1.7 i jej nowe funkcje nadal zadowalająca działa nawet na stareńkim 3G.

Dla mnie to bardzo istotna funkcja. Mieszkam w UK tutaj jeśli chcesz trafić w jakiekolwiek miejsce podajesz kod pocztowy i nawigacja prowadzi cię pod same drzwi wyznaczonego miejsca. Jest to o wiele wygodniejsze niż tradycyjne podawanie nazwy ulicy. W UK każda ulica ma swój kod pocztowy, czasami na jednej ulicy możesz mieć ich kilka. Bardzo wygodne.

#96 NighT_

NighT_
  • 39 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 14:12

Nawigacja Witam. Mam pytanko czy jest nawigacja na iPada 16 GB WI-FI do której nie potrzeba internetu '? Chodzi mi oto żeby pojechać z nim gdzies i uzywać nawigacji. Mam w domu Wi-Fi i jak cos to moge sciagnac mape czy cos.?

#97 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lutego 2011 - 14:36

Aby korzystać z nawigacji offline potrzebny jest odbiornik GPS, w tym przypadku zewnętrzy przez BT. Dodatkowo iPad musi posiadać JB i wgraną aplikację RoqyBT + nawigację np. Nawigon, TomTom, iGo, Sygic czy co tam dusza zapragnie

#98 NighT_

NighT_
  • 39 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 14:48

Czyli nic z tego ? Czy jezeli sciagne to aplikacje roqyBT + nawigacja to bedzie dzialac offline czy nie- .-?

#99 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lutego 2011 - 14:53

jeśli podpepniesz odbiornik GPS przez BT za pomocą RoqyBT to będzie działać...tylko o ile nic się nie zmieniło to RoqyBT nie działa jeszcze z softem 4.2.1, więc jeżeli masz najnowszy to trzebaby to było zweryfikować

#100 andpgud

andpgud
  • 30 postów

Napisano 01 marca 2011 - 18:56

Poszukiwania nawigacji na iOS - sprawnej ładnej i niedrogiej… Witam was koledzy. Wlasnie niedawno nabylem iphone 4 i zastanawia mnie czy jest jakas darmowa nawigacja, z gtórej mozna kozystac? Cos jak Garmin i Tom Tom.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych