Poszukuję nawigacji na iOS…
Posted 05 September 2010 - 23:41
Posted 05 September 2010 - 23:42
Jeżeli nie podróżujesz za często to może wystarczy Google Maps? Sam korzystałem z niego na około 400-kilometrowej trasie, działał wystarczająco dobrze bym dojechał do celu.
Posted 06 September 2010 - 00:58
Posted 06 September 2010 - 10:26
Posted 06 September 2010 - 16:27
navigon era editon
Super sprawa ale kilka dni temu wziąłem abonament w Orange, więc odpada...
Jeżeli nie podróżujesz za często to może wystarczy Google Maps?
Hmm, no w sumie to nie podróżuje często ale jak już mieć to w miarę coś porządnego, choćby mówiło skręć w prawo, lewo itp to było by ok, no i pozostaje kwestia, że ciąglę muszę być na necie... Jeżeli bym znalazł czego szukam to wolałbym wydać trochę tych dolarów i mieć w miarę porządno nawigacje z lektorem, bez neta, widok 3g itp i miec spokoj na zawsze...
Jak potrzebujesz taniej nawigacji to polecam Ndrive. Jakiś czas temu kupiłem za 9.99 euro. Mapy Polski, Czech i Słowacji.
Edit:
Teraz widze, że NDrive zniknął z AppStore.
Przsiedziałem trochę w App Store szukając nawigacji i też pamiętam że była NDrive ale coś zniknela bo jej juz nie bylo, chciałem zobaczyc czy tam moze cos oferują, skoro było tak jak piszesz to własnie to czego szukam, tylko nie wiem czemu zniknelo... Jak sie pojawi to było by super. Zaineteresowało mnie jeszcze Nav4D tylko tam mapa polski kosztuje cos kolo 18,99$ bodajze i nie ma lektora po polsku, bynajmniej tak piszę w opisie nawigacji, nie da się jakoś dograć? No cóż, jak macie jeszcze jakieś pomysły to dajcie znać.
Pozdrawiam
Posted 06 September 2010 - 17:47
Posted 06 September 2010 - 22:20
Posted 07 September 2010 - 16:27
Super sprawa ale kilka dni temu wziąłem abonament w Orange, więc odpada...
Hmm, no w sumie to nie podróżuje często ale jak już mieć to w miarę coś porządnego, choćby mówiło skręć w prawo, lewo itp to było by ok, no i pozostaje kwestia, że ciąglę muszę być na necie... Jeżeli bym znalazł czego szukam to wolałbym wydać trochę tych dolarów i mieć w miarę porządno nawigacje z lektorem, bez neta, widok 3g itp i miec spokoj na zawsze...
Przsiedziałem trochę w App Store szukając nawigacji i też pamiętam że była NDrive ale coś zniknela bo jej juz nie bylo, chciałem zobaczyc czy tam moze cos oferują, skoro było tak jak piszesz to własnie to czego szukam, tylko nie wiem czemu zniknelo... Jak sie pojawi to było by super. Zaineteresowało mnie jeszcze Nav4D tylko tam mapa polski kosztuje cos kolo 18,99$ bodajze i nie ma lektora po polsku, bynajmniej tak piszę w opisie nawigacji, nie da się jakoś dograć? No cóż, jak macie jeszcze jakieś pomysły to dajcie znać.
Pozdrawiam
Czyli chciałbyś mieć jednak coś porządnego, a najlepiej żeby kosztowało parę groszy. Czy nie za duże wymagania ???
A tak poza tym, to słyszałem że Orange ma jakąś navi dla swoich abonentów.
Posted 07 September 2010 - 20:04
ok, ale z tego co przeglądałem to Falk nie ma mapy tylko na Polskę, najbliżej to Eastern Europe z tego co pamiętam i wcale nie taka tania...
Źle patrzyłeś. Ma i ja ją używam.
Posted 07 September 2010 - 21:16
---------- Wpis dodano o 22:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:12 ----------
Czyli chciałbyś mieć jednak coś porządnego, a najlepiej żeby kosztowało parę groszy. Czy nie za duże wymagania ???
A tak poza tym, to słyszałem że Orange ma jakąś navi dla swoich abonentów.
Napisałem ,,w miarę''. Porównywałem z aplikacją ,,Mapy'' i napisałem, że chce coś w miarę porządnego, nie chce luksusu tylko coś w miarę czyli nie luksus ale nie także oryginalne ,,Mapy'', które nie mają nawet lektora.
Posted 18 October 2010 - 14:56
Witam, mam pytanie: podróżuję dość sporo po Europie i potrzebowałbym nawigacji na iP4, która by obsługiwała piesze trasy, nie wiem czy wystarczająco precyzyjnie się wypowiadam: chodzi mi o to, żeby nie tylko mi pokazywała jak jechać, ale też jak gdzieś porzucę auto żeby mnie poprowadziła z buta. Najlepiej, żeby od razu można było kupić wersję z mapami całej Europy.
Jest coś takiego? Navigon, TomTom?
Pozdrawiam
---------- Wpis dodano o 15:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:45 ----------
Znalazłem NAVIGON MobileNavigator Europe - 89,99 €, z tego co widze w opisie ma praktycznie wszystkie mapy Europy i jest w języku polskim, nie widze tylko informacji czy obsługuje piesze trasy, dlatego proszę o pomoc.
Posted 18 October 2010 - 15:09
Posted 18 October 2010 - 21:31
Posted 19 October 2010 - 11:52
Posted 22 October 2010 - 10:11
Posted 18 December 2010 - 14:07
Cześć zastanawiam się nad zakupem nawigacji do iPhone i zastąpienie nim mojego normalnego TomTom`a. W grę wchodzą oczywiście TomTom (w samochodzie mam TomTom XL i sprawuje się świetnie) oraz Navigon. Z Navigon nie miałem nigdy do czynienia. To co sprawiło, że się nim zainteresowałem to jego cena, która jest o połowę tańsza niż TomTom. Czytając opis aplikacji moją uwagę przykuł m.in ten fragment.
-UK Postcode navigation (In App Purchase)
-NAVIGON Traffic Live in UK (In App Purchase)
Czy dobrze rozumiem, że tak podstawowe opcje są nie dostępne po zakupie aplikacji i muszę je dokupić jako "ekstra dodatek" za kolejne kilka naście zł?
Posted 18 December 2010 - 14:25
Dokladnie, to sa dodatki stanowiace rozwiniecie podstawowej funkcjonalnosci tej nawigacji....Czy dobrze rozumiem, że tak podstawowe opcje są nie dostępne po zakupie aplikacji i muszę je dokupić jako "ekstra dodatek" za kolejne kilka naście zł?
Posted 18 December 2010 - 14:27
Posted 19 December 2010 - 09:02
Posted 19 December 2010 - 09:49
A po co ja miał bym płacić za jakieś odnajdywanie po kodach w UK?
Niech sobie rezydenci lub podróżnicy na wyspy płacą. Navigon ma tyle zalet i tak szybko się rozwija (miałem Navigona jeszcze na symbianie i na ih własnych urządzeniach), że inne programy jeszcze długo będą go doganiać. A wersja 1.7 i jej nowe funkcje nadal zadowalająca działa nawet na stareńkim 3G.
Dla mnie to bardzo istotna funkcja. Mieszkam w UK tutaj jeśli chcesz trafić w jakiekolwiek miejsce podajesz kod pocztowy i nawigacja prowadzi cię pod same drzwi wyznaczonego miejsca. Jest to o wiele wygodniejsze niż tradycyjne podawanie nazwy ulicy. W UK każda ulica ma swój kod pocztowy, czasami na jednej ulicy możesz mieć ich kilka. Bardzo wygodne.
Posted 15 February 2011 - 14:12
Posted 15 February 2011 - 14:36
Posted 15 February 2011 - 14:48
Posted 15 February 2011 - 14:53
Posted 01 March 2011 - 18:56
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users