Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy Iphone'y 4 z PLAY posiadają simlocki ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#26 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 22:17

Jeszcze nic nie wiadomo o zdejmowaniu simlocka. Salony dostaną informację z procedurami zdejmowania do 10, 14 dni...

#27 ZeXoNeRoS

ZeXoNeRoS
  • 12 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 07:29

Czyli chcecie mi powiedzieć, że iPhone 4s zakupiony w salonie play nie będzie działał w orange ?

#28 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 czerwca 2012 - 07:49

Nie bedzie.

#29 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 12:40

4 fun :) to co wyprawia Play. Robia sobie co chca i jak chca. Napewno wiem ze za 1,5 roku juz im nie zostawie ani zlotowki za telefon tylko tak jak zawsze sam abonament na 12m-ce a sluchawke kupie w sklepie nowa. Ciekawe po jakim czasie wrzuca iP nowego jak wyjdzie na rynek po roku czy po 2 latach i bedzie dla nich to wielka radoscia lol...

#30 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 29 czerwca 2012 - 13:01

Ciekawe po jakim czasie wrzuca iP nowego jak wyjdzie na rynek po roku czy po 2 latach i bedzie dla nich to wielka radoscia lol...

Skoro Play został oficjalnym dystrybutorem to nowy iPhone pojawi się u nich pewnie w tym samym terminie co w T-Mobile i Orange...
Obecne opóźnienie wynikło tylko z tego, że nie mieli dystrybucji...

---------- Wpis dodano o 14:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:59 ----------

Czyli chcecie mi powiedzieć, że iPhone 4s zakupiony w salonie play nie będzie działał w orange ?

Nie będzie działał dopóki nie będzie możliwości zdjęcia simlocka

A tak a propos konsultantów i simlocków :)
W salonie Orange na Roosevelta w Poznaniu niektóre konsultantki twierdzą, że z iPhonów simlocków się nie zdejmuje, bo żeby zdjąć simlocka telefon trzeba wysłać do serwisu i później będzie gubił zasięg :D :D :D

#31 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 czerwca 2012 - 13:31

bo to prawda

#32 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 15:09

A tak a propos konsultantów i simlocków :)
W salonie Orange na Roosevelta w Poznaniu niektóre konsultantki twierdzą, że z iPhonów simlocków się nie zdejmuje, bo żeby zdjąć simlocka telefon trzeba wysłać do serwisu i później będzie gubił zasięg :D :D :D

Na Wierzbięcicach jest podobnie, przy zakupie w zeszłym roku 4s zdejmowałem od razu simlocka i Pani chciała mi go od razu zabrać, żeby wysłać do serwisu, po dość ostrej dyskusji z łaską zadzwoniła gdzieś, po czym zrobiła się czerwona i przeprosiła, że jednak nie miała racji...

#33 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 16:31

Czy ktoś już przerabiał zdjęcie SimLocka na 4S poprzez PLAY? EDIT: dziś byłem w salonie Play i zapytałem o SimLocki - sprawa wygląda tak, ze na dzień dzisiejszy iPhony z ich dystrybucji posiadają jeszcze simlocki, ale za kilka dni mają już być dostępne bez blokady - a te które się rozeszły w między czasie będą miały możliwość zdjęcia przez operatora (na dzień dzisiejszy nie wiadomo czy to będzie za opłatą)

#34 zabrzesklep

zabrzesklep
  • 2 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 10:28

Mam iphona z simlockiem na infolini z playa powiedziano mi że to jakiś błąd i musze podejśćdo salonu w celu ściągnięcia. Jest tylko problem że telefon kupiłem od kogoś innego i nie mam faktury ciekawe czy go odblokują.

#35 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 07 lipca 2012 - 11:34

4 fun :) to co wyprawia Play. Robia sobie co chca i jak chca. Napewno wiem ze za 1,5 roku juz im nie zostawie ani zlotowki za telefon tylko tak jak zawsze sam abonament na 12m-ce a sluchawke kupie w sklepie nowa.

Ciekawe po jakim czasie wrzuca iP nowego jak wyjdzie na rynek po roku czy po 2 latach i bedzie dla nich to wielka radoscia lol...

I bardzo słusznie.

---------- Wpis dodano o 12:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:33 ----------

Mam iphona z simlockiem na infolini z playa powiedziano mi że to jakiś błąd i musze podejśćdo salonu w celu ściągnięcia. Jest tylko problem że telefon kupiłem od kogoś innego i nie mam faktury ciekawe czy go odblokują.

Poproś sprzedawcę o kopię faktury. Nawet mailem niech Ci wyślę skan.

#36 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 12:51

Duplikat faktury wyślą... ale listem na adres który widnieje na fakturze.

#37 miodek18

miodek18
  • 27 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 17:46

Jak jest wkońcu z odblokowaniem ? za darmo to zrobią czy 150zl zainkasuja za to ? faktury z play odnośnie ipków niemają wbijanych numerów seryjnych czy imei. Pewnie podejdzie fv od każdego iphone

#38 miodek18

miodek18
  • 27 postów

Napisano 09 lipca 2012 - 11:18

Czy ktoś pozbył się już simlocka z iphone w Play ????

#39 tinto_brass

tinto_brass
  • 105 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 08:49

nadal nie sciagaja smilockow w playu...

#40 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 12 lipca 2012 - 16:19

nadal nie sciagaja smilockow w playu...

Z tego co powiedział rzecznik w wywiadzie, to będą ściągać po zakończeniu umowy dopiero. Dopowiedział zdanie, ze może za jakiś czas zrewidują politykę ale na dzień dzisiejszy możliwość ściągnięcia simlocka z iPhone dopiero za dwa lata...

#41 tinto_brass

tinto_brass
  • 105 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 21:22

play juz sciaga simlocki - wystarczy pojsc i poprosic :)

#42 ianna77

ianna77
  • 78 postów
  • SkądLublin

Napisano 01 sierpnia 2012 - 09:13

play juz sciaga simlocki - wystarczy pojsc i poprosic :)

a zdejmowałeś? Bo kilka dni temu się o to dowiadywałam i nie mieli jeszcze żadnych procedur ani wiadomości na ten temat.

#43 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 01 sierpnia 2012 - 13:53

Ja przed chwila weszlam do salonu i faktycznie - złożyłam zlecenie zdjęcia blokady simlock z mojego iPhone - za dwa trzy dni bedzie zdjęta ... za darmo :)

#44 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 01 sierpnia 2012 - 14:12

Super.

#45 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 08:23

No nie tak bardzo super Play dało d...y na całej linii. Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z biura obsługi, zweryfikowala po czym poinformowała ze nie ma dobrych wieści - operator "zmienił zdanie" jak to określiła i do września żaden iPhone nie bedzie miał zdjętej blokady simlock. W ramach rekompensaty mam jednorazowo niższy rachunek o 20 pln. co potem we wrześniu - tez nie wiadomo. Czy ci co tam podejmują decyzje to idioci? Po cholerę dali do salonów info o zdejmowaniu blokad skoro potem "zmienili zdanie" ??

#46 ianna77

ianna77
  • 78 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 sierpnia 2012 - 08:33

właśnie dlatego się zdziwiłam bo jak u mnie pytałam to nic nie wiedzieli.. a to salon, w którym pracowałam więc wierzyć mi się nie chciało, że są niedoinformowani :)

#47 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 08:36

To niebardzo, dziwna tam polityka firmy.

#48 ianna77

ianna77
  • 78 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 sierpnia 2012 - 08:40

polityka polityką - niedoinformowani pracownicy..

#49 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 08:47

@ana7708 ale to nie chodzi o doinformowanie bo komunikat do pracownikow wczoraj był, z całą procedurą zdejmowaniu simlocka z iPhone. Ja składałam wniosek w salonie, nie online i panowie postępowali zgodnie z procedurą zawartą w komunikacie. Moim zdaniem kretnskie posunięcie z tą "zmianą zdania" A dla osób przynoszących numer to koszmar bo w czasie przenoszenia numeru (czasem trwa to nawet ok 2 miesięcy) są skazani na korzystanie z dwóch telefonów, ewentualnie iPhone może służyć za iPoda

#50 ianna77

ianna77
  • 78 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 sierpnia 2012 - 09:04

jeśli tak to zwracam honor pracownikom ;) to rzeczywiści lipa.. Play zwykle tak nie postępował..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych