Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy Iphone'y 4 z PLAY posiadają simlocki ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#1 pk16

pk16
  • 14 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 15:29

Jak w tytule, orientuje się ktoś w tym temacie?

#2 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 23 lutego 2011 - 15:33

wszystkie telefony z sieci play nie posiadają simlockow, tak jak w plusie i erze. tylko orange ciagle ma simlocki

#3 pk16

pk16
  • 14 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 15:35

dzieki

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 15:37

PLUS nie jest oficjalnym dystrybutorem iPhone'a. //T

#5 Jobs

Jobs
  • 267 postów
  • SkądCupertino

Napisano 23 lutego 2011 - 16:35

Plus i Play nie są oficjalnymi dystrybutorami, ale to nie oznacza, że nie mają tych smartfonów w ofercie. Oczywiście bez simlocka.

#6 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2011 - 21:09

A ja mam iPhone 4 z Ery i podobno ma simlocka. Jesteście pewni, że iPhone 4 z ery nie mają locka? Bo niestety nie mam jak się przekonać (nie chcę nikomu karty ciąć ;)).

#7 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 22:09

A ja mam iPhone 4 z Ery i podobno ma simlocka. Jesteście pewni, że iPhone 4 z ery nie mają locka? Bo niestety nie mam jak się przekonać (nie chcę nikomu karty ciąć ;)).

O ile pamietam pierwsze telefony 3G sprzedawane w Erze miała simlock. Pozniej Era przestala blokowac wszystkie telefony i dotyczylo to rowniez 3G. Zarowno 3GS jak i 4 byly i sa sprzedawane bez simlockow. Mam akurat oba.

//T

Poprawka. Telefony z Ery maja simlocki ktore sa zdejmowane przy pierwszej aktywacji.

#8 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2011 - 23:53

Chodzi o aktywację w iTunes?

#9 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 08:54

Chodzi o aktywację w iTunes?

Tak. Chodzi o aktywacje w iTunes. Podczas aktywacji pojawia sie informacja o odblokowaniu.

//T

#10 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 lutego 2011 - 09:13

Tak. Chodzi o aktywacje w iTunes. Podczas aktywacji pojawia sie informacja o odblokowaniu.

//T

Jest dokładnie tak jak kolega pisze, telefony mają simlocka, który ściągany jest przy pierwszej aktywacji, ja używam telefony z ery z karta plusa i nie ma problemów. Tak też dzieje się po każdym restore,

#11 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 09:39

Dokładnie tak. Simlock jest zdejmowany w momencie podpięcia do iTunes.

#12 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 11:30

Jest dokładnie tak jak kolega pisze, telefony mają simlocka, który ściągany jest przy pierwszej aktywacji, ja używam telefony z ery z karta plusa i nie ma problemów. Tak też dzieje się po każdym restore,

Informacja o odblokowaniu pojawia sie TYLKO przy pierwszej aktywacji. Przy kolejnych aktywacjach ( po restore ) juz sie nie pojawia.

//T

#13 szeryf_drogowy

szeryf_drogowy
  • 33 postów
  • SkądStrzegom (DSW)

Napisano 22 marca 2011 - 00:19

Czyli żeby go odblokować musze jednak wziąć karte microSIM z ery i dopiero po podłączeniu do iTunes simlock się zdjemie i będe mógł np. wsadzic tam karte z plusa i bez problemów dzwonić tak?

#14 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 marca 2011 - 13:34

Nie jeżeli telefon ma być bez simlocka to wkładasz kartę z jaką chcesz go używać podpinasz pod kompa właczasz iTunes i pojawia się, że telefon jest aktywowany itp... i wszystko będzie trybić - bez zbędnych zabaw z innymi kartami.

#15 dasmany

dasmany
  • 4 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 12:16

Po pierwsze sorry, że odkopuję temat ale wydaje mi sie najbardziej zbliżony. A więc kupuje dziś iphone'a z Play. Z tego co zrozumiałem nie ma on blokady simlock, mam rację? Chce go użuwać przez dwa miesiące w Orange (czyli aktywuje go z kartą Orange), zgadza się? Następnie później mój numer przechodzi do Play, to jaką mam możliwość aby po tych dwóch miesiącach korzystać z niego w sieci Play? Aktywuje go ponownie z kartą gdy już będzie chodziła w sieci Play? Mam nadzieje, że zrozumieliście co mam na myśli. Pozdr.

#16 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 12:23

O ile pamietam pierwsze telefony 3G sprzedawane w Erze miała simlock. Pozniej Era przestala blokowac wszystkie telefony i dotyczylo to rowniez 3G. Zarowno 3GS jak i 4 byly i sa sprzedawane bez simlockow. Mam akurat oba.

//T

Poprawka. Telefony z Ery maja simlocki ktore sa zdejmowane przy pierwszej aktywacji.

Popieram sam sciaglem jak kupilem z Ery kilka lat temu iP3G to mial simlocka i kosztowalo mnie to 610 zloty sciagniecie jego a miesiac pozniej jakbym kupil to juz byly bez simlocka tylko trzeba bylo przy zakupie oswiadczyc sprzedawcy ze telefon ma byc bez blokady i oni ja sami sciagali.

#17 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 12:30

iPhone'y z Play mają simlocki. Niedługo w salonach będą znane wszystkie szczegóły związane z ich zdejmowaniem.

#18 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 14:30

iPhone'y z Play mają simlocki. Niedługo w salonach będą znane wszystkie szczegóły związane z ich zdejmowaniem.

iPhone nie może mieć blokady na sieć która nie jest oficjalnym dystrubutorem telefonu. W Polsce były to Orange i Era/T-Mobile. Play dołączył do tej grupy? Jeśli tak, to dlaczego na stronach Apple'a jest cały czas tylko Orange i T-Mobile?
iPhone: Locating wireless carriers

Na http://www.apple.com/pl/iphone jest też tylko Orange i T-Mobile.

#19 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 14:43

Play dołączył do tej grupy, to, że na stronach Apple nie ma to o niczym nie świadczy. Natomiast informacje prasowe, oraz ustawienia operatora Play świadczą wyraźnie, że Play dołączył do grupy dystrybutorów, bo inaczej nie pojawiły by się ustawienia Play.

#20 miodek18

miodek18
  • 27 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 17:50

witam iphony 4s z Play maja jakas blokade programowa i z tego co mi powiedział konsultant to nie blokada simlock tylko jakies dodatkowe oprogramowanie - ktore po wykasowaniu odblokuje telefon i rownoczesnie straci sie gwarancje. To jest wgl możliwe ?? Jak sie robi aktualizacje ten program zostaje, jak wyzerowuje niby zostaje wywalone. Mial ktos z tym styczność ?

#21 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 18:45

Jeżeli Play został oficjalnym sprzedawcą iPhone to nie może w żaden sposób ingerować w urządzenia ani ich rozpakowywać, a już tym bardziej wgrywać cokolwiek. Tylko Apple może założyć i zdjąć simlocka.

#22 miodek18

miodek18
  • 27 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 19:18

sprzedawane przez nich modele mają oznaczenie jak z tmoba i orange LP/A. Orientuje się już ktoś ile będzie kosztowało zdjęcie blokady? Wychodzi na to, że konsultanci mało co wiedzą na ten temat ...

#23 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 20:02

Często konsultanci mało wiedzą. Pani w Orange dziś chciała ode mnie kartę gwarancyjną do iPhone, dopiero po awanturze i wezwaniu kierownika odpuściła z rozbrajającym stwierdzeniem "ale ja mam tu tak napisane" - (w instrukcji reklamacyjnej). Generalnie konsultanci wiedza tyle ile maja napisane, a jak nie mają to wymyślają niestworzone historie...

#24 miodek18

miodek18
  • 27 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 21:03

w orange mi tez nic nie przeszło, tak samo na serwisie - zawsze dowod zakupu chca ;/ wie ktos ile bedzie kosztowalo zdjecie locka z ipka z play ?

#25 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 22:06

Nie wiemy, zapytaj w Play.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych