Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Test Drive Unlimited 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 748f0da6cc

748f0da6cc
  • 311 postów

Napisano 12 lutego 2011 - 14:30

Mam pytanie, czy instalował już ktoś TDU2 na swoim komputerze? Jestem ciekawy jak gierka się sprawuje na różnych konfiguracjach ( makowych oczywiście ).

#2 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 10:48

na moim iMacu (C2D 2,66Ghz, 2600pro, 4GM RAM) działało całkiem sprawnie. Grałem w bete, więc ogólnie gra nie była dopracowana, także teraz powinno być jeszcze lepiej ;)

#3 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 13 lutego 2011 - 10:50

Dla porównania u mnie na pc wszystko max z aa x8 vsync on i cały czas 60fps YouTube - Tdu2

Kręcone iphonem :-)

Dodam że gra katuje mocno cpu, 4 rdzenie chodzą od 80 do 95%, grafika 70% z vsync on i z deka więcej jak jest off

#4 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lutego 2011 - 10:51

Jak generalnie się Wam gra sprawuje? Zastanawiam się czy nie zakupić sobie na PS3.

#5 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 13 lutego 2011 - 11:03

Wczoraj na zakupach widziałem gowniarzy, którzy grali w to na ps3 i klocku, w mieście framerate taki sobie (grafika nie ma porównania do pc) sam mam jedynkę na pc i klocka, tutaj się nie zastanawiałem i kupiłem na pc (głownie ze względu na g25 które nie działa z konsolą ms :/), w sumie było ok tylko jak się ma porównanie do pc to jednak nie to samo i denerwowaly mnie misje z przewozem furek, te gdzie za bezbledny przejazd mamy spory bonus, tylko ze na klocku w mieście żeby nie zjechać na kraweznik trzeba jechać 30 na godzinę inaczej jak lekko przytnie to koniec, a te misje były dość długie wiec pad po pokoju latał :-)

#6 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lutego 2011 - 11:04

No ja właśnie też w jedynke grałem na PC, jednak nie mam już PC do grania a została jedynie konsola, po średnim GT5 czekam na jakąś fajna ścigałke, zobaczymy, poczekam chyba aż potanieje.

#7 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 13 lutego 2011 - 11:14

Jak nie masz wyboru i szukasz wciagajacej scigalki to jest gra której szukasz, mnie forza, wrc, F1, nfs znudziły po godzinie grania... Problemem może być model jazdy, jednym podchodzi innym nie, ludzi krzyczą ze auta zachowują się nie naturalnie, z drugiej strony zastanawia mnie jak naturalnie mogli testować w swoich "maluchach" w mieście wchodząc w zakręt przy 150kmh :-) Dla mnie głównymi zaletami tej gry to wielkie wyspy, fajne fury oraz pełny suport g25 czyli sprzęglo i skrzynia w H

#8 neg

neg
  • 134 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 12:57

Mam wersje na ps3. Poza upiornym skręcaniem - mało precyzyjnie to idzie - gra jest taka jak się spodziewałem - czyli 10/10 w stosunku do moich oczekiwań. A jeśli ktoś lubił pierwsze TDU za to jakim było to wie czego oczekiwać po TDU2

#9 748f0da6cc

748f0da6cc
  • 311 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 16:34

Kupiłem dzisiaj TDU2. Zainstalowałem na moim MBP a dokładnie na Viście x64 i gra chodzi bardzo płynnie w 1440x900 i ustawieniach grafiki "średni". Problem jest tylko jeden....totalny no sound.... cisza kompletna. Rozumiem, że czeka mnie aktualizacja sterowników karty muzycznej...

#10 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 17:10

No ja właśnie też w jedynke grałem na PC, jednak nie mam już PC do grania a została jedynie konsola, po średnim GT5 czekam na jakąś fajna ścigałke, zobaczymy, poczekam chyba aż potanieje.

Powiem ci, że w TDU2 grałem może z 2 razy od czasu premiery. Nic specjalnego...
Aktualnie pogrywam w GT5 (kupiłem ją 3 dni przed TDU) i jestem bardzo zadowolony - bardziej niż z kupna TDU2 ;)

Aha... i nie porównuj Test Driva do Gran Turismo, bo to inna bajka. W TDU2 ma zupełnie odmienny model jazdy - mniej realistyczny.

---------- Wpis dodano o 17:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:05 ----------

Dla mnie głównymi zaletami tej gry to wielkie wyspy, fajne fury oraz pełny suport g25 czyli sprzęglo i skrzynia w H

pełny support?! W ilu stopniach możesz skręcać kierownicą G25? - ok. 200*...
Sprzęgło nie wiem po co jest, bo przy zmianie biegów jakoś go nie potrzebuje, poza tym używając samego sprzęgła (bez gazu) nie da się ruszyć.
Być może to poprawią w jakimś patchu, ale na tą chwile jest beznadziejnie :(

Jeszcze jedno. Nie można ustawiać pozycji wzdłużnej i wysokości fotela kierowcy (w pierwszym TDU była taka możliwość), jest ono ustawione bardzo nie naturalnie, bardzo wysoko (nie we wszystkich pojazdach, ale w większości)

#11 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 13 lutego 2011 - 18:00

Ja mam wersje na PS3 i gram na DFGT.Gra nawet fajna,można sobie pojeździć tylko ja kompletnie nie mogę wyczuć samochodu(jego prdędkości).W GT5 grało się super a to trochę lipa. Trzeba czekać na nowego DIRTA i Shifta,a teraz idę grać w Killzone 3.

#12 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 18:04

a teraz idę grać w Killzone 3.

w bete ;)

#13 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 13 lutego 2011 - 18:20

pełny support?! W ilu stopniach możesz skręcać kierownicą G25? - ok. 200*...
Sprzęgło nie wiem po co jest, bo przy zmianie biegów jakoś go nie potrzebuje, poza tym używając samego sprzęgła (bez gazu) nie da się ruszyć.
Być może to poprawią w jakimś patchu, ale na tą chwile jest beznadziejnie :(

Jeszcze jedno. Nie można ustawiać pozycji wzdłużnej i wysokości fotela kierowcy (w pierwszym TDU była taka możliwość), jest ono ustawione bardzo nie naturalnie, bardzo wysoko (nie we wszystkich pojazdach, ale w większości)

G25 ma 900* w tdu ustawiam tak jak jest to w grze, czyli zatrzymuje mi kiere w tym samym momencie co w grze, wiec ok 170* wiem ze to nie naturalne ale tak mi się nejlepie gra...

Co do sprzęgła to tak jak pisałem, działa tylko do zmiany biegów czyli jak go nie wcisnę to wrzuca na luz... Jak pisałem w jedynce było to lepiej rozwiązane, puszalem sprzęglo dodając za mało gazu to samochód gasł, tu nie trzeba zcale wcisnąć :/ z fotelem tez racja, zapomniałem o tej opcji. O full suport chodziło mi o biegi i skrzyna h, wiele gier tego nie obsługuje. Mi w tej grze najbardziej podoba się free ride po wielkiej wyspie, tego w innych grach tez nie ma.

#14 iEnzo

iEnzo
  • 182 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 lutego 2011 - 18:36

Osobiście wyczekiwałem tej gry z rok. Ogarniało mnie miłe uczucie gdy wyciągałem z napędu płytę TDU1 i wkładałem TDU2 :D Nie podoba mi się za bardzo ten model jazdy ale gram na kierownicy i nie robi mi już to problemów poza tym, że musiałem konfigurować ustawienia kierownicy itd z pół godziny. Bardziej podobał mi się model jazdy z jedynki - tam niektóre auta same się prosiły aby szybciej wejść w zakręt. Tutaj gorzej "czuć" auto.

#15 748f0da6cc

748f0da6cc
  • 311 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 18:47

Kupiłem dzisiaj TDU2. Zainstalowałem na moim MBP a dokładnie na Viście x64 i gra chodzi bardzo płynnie w 1440x900 i ustawieniach grafiki "średni". Problem jest tylko jeden....totalny no sound.... cisza kompletna. Rozumiem, że czeka mnie aktualizacja sterowników karty muzycznej...

Okazuje się , że wystarczyło przełączyć właściwości głośników z 4 na stereo i hula ;-)

#16 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 13 lutego 2011 - 19:47

w bete ;)

No akurat w pełną wersje :)

#17 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 20:06

skąd masz?

#18 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 13 lutego 2011 - 20:26

Recenzuje gry tak po krótce.

#19 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lutego 2011 - 20:48

Recenzuje gry tak po krótce.

I jak pierwsze wrażenia? :)

#20 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 14 lutego 2011 - 07:08

Patrząc na grę względem 2,postęp nie poszedł aż tak do przodu.Fajną opcją i naprawde dobrze działająca jest 3D i Move i to moim zdaniem przynosi największy fun z gry i na to producent skierował większą uwagę.Multi sprawdzić się niestety nie da.

#21 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 18:57

Patrząc na grę względem 2,postęp nie poszedł aż tak do przodu.Fajną opcją i naprawde dobrze działająca jest 3D i Move i to moim zdaniem przynosi największy fun z gry i na to producent skierował większą uwagę.Multi sprawdzić się niestety nie da.

całkiem fajnie się steruje Move w Killzone 3. Zapewne jeszcze lepiej, precyzyjniej będzie z tym:
Dołączona grafika

#22 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 21:55

skoro juz offtopujecie, to ja powiem, iz ten sharpshooter wyglada totalnie jak pistolet znany z gier na pegasusa. Dla mnie na minus, mogli sie bardziej postarac. Wystarczyloby tak naprawde zmienic kolor.

#23 Hary512

Hary512
  • 20 postów
  • SkądŻelistrzewo

Napisano 21 lutego 2011 - 21:49

Gra całkiem fajna (grałem na PS3), ale mnie nie wciągnęła (: Polecam GT5 dla użytkowników PS3 <-- Najlepsza "ściganka" według Mnie :)

#24 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 21 lutego 2011 - 22:17

A mnie własnie inne nie wciągają, gt5, forza, F1 2010... Wszystko fajne ale nudne jak flaki z olejem :P moc tdu to multi, jazda w klubie z kumplami piękna sprawa, oczywiście na pc z g25 inaczej to nie granie :P

#25 748f0da6cc

748f0da6cc
  • 311 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 17:46

Na Twojej maszynce do grania to pewnie ładnie to chodzi....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych