Wszystkie kody wykorzystanie...

AVPlayer & AVPlayerHD

Napisano 14 lutego 2011 - 14:48

Napisano 16 lutego 2011 - 11:02

Napisano 16 lutego 2011 - 12:54
Jak ustawić, aby były polskie czcionki? (...)
Zmień np. w notatniku kodowanie napisów na UTF-8.

Napisano 16 lutego 2011 - 15:09

Napisano 16 lutego 2011 - 18:50
Zmień np. w notatniku kodowanie napisów na UTF-8.
eee.... :/ jak?
Pisaliście coś wcześniej, że jest problem z filmikami hd; ja dzisiaj odtwarzałem pliki mp4 1080p0 oraz 720p i wszystko płynnie śmigało

---------- Wpis dodano o 18:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:41 ----------
jak nie rozpoznaje automatycznie to klikasz na czcionkę z lewej np. windows z prawej cp1250 to najbardziej popularny format na windowsie
albo wybierasz inny potrzebny
żeby rmvb działały płynnie to raczej musiałaby być taka akceleracja grafiki jak w sgs
Dzięki, pomogło
 )))
)))

Napisano 05 marca 2011 - 17:25

Napisano 09 marca 2011 - 14:30

Napisano 09 marca 2011 - 22:03

Napisano 10 marca 2011 - 18:15
U mnie za to w ogóle nie czyta napisów. Tytuł filmu i napisów są takie same i nie działa. Jaki może być tego powód?
Umieść pliki w jednym folderze.

Napisano 14 marca 2011 - 09:37

Napisano 14 marca 2011 - 13:12

Napisano 14 marca 2011 - 14:36

Napisano 14 marca 2011 - 16:20
znajdz napisy
odpowiednie
Czas trwania:
Rozdzielczość:
FPS:
Rozmiar pliku:
i sciągnij
mpl2 lub subrip
powinno wtedy grać

Napisano 07 kwietnia 2011 - 10:01
 Kupiłem 3 tygodnie temu iPhone'a 4, ale co najgorsze sprzddałem już Galaxy S i teraz jestem bliski rozpaczy, ale do rzeczy:
nie jestem w stanie oglądać filmów hd na AVPlayerze bo strasznie "przycinają" i zwalniają.
Mam system w wersji 4.3.1, nie mam JB. Filmy SD chodzą, ale czy 1280x720 (h264) to jest jakiś wyczyn? Gdzie tu mowa o 1080?!
Na Galaxy wszystko (WSZYSTKO!!!) śmigało jak ta lala, tylko denerwował mnie bajzel z firmware.
Postanowiłem sobie zafundować stabilność i porządek. Tymczasem iPhone to kompletna porażka (przynajmniej w moim przypadku)
Może ktoś ma pomysł co można z tym zrobić? Może coś poprzestawiać w ustawieniach?
Kupiłem 3 tygodnie temu iPhone'a 4, ale co najgorsze sprzddałem już Galaxy S i teraz jestem bliski rozpaczy, ale do rzeczy:
nie jestem w stanie oglądać filmów hd na AVPlayerze bo strasznie "przycinają" i zwalniają.
Mam system w wersji 4.3.1, nie mam JB. Filmy SD chodzą, ale czy 1280x720 (h264) to jest jakiś wyczyn? Gdzie tu mowa o 1080?!
Na Galaxy wszystko (WSZYSTKO!!!) śmigało jak ta lala, tylko denerwował mnie bajzel z firmware.
Postanowiłem sobie zafundować stabilność i porządek. Tymczasem iPhone to kompletna porażka (przynajmniej w moim przypadku)
Może ktoś ma pomysł co można z tym zrobić? Może coś poprzestawiać w ustawieniach?

Napisano 07 kwietnia 2011 - 10:12

Napisano 07 kwietnia 2011 - 10:18

Napisano 07 kwietnia 2011 - 11:21
 Niestety, ciągle lipa, o 720 można zapomnieć. Alternatywne odtwarzacze, o których piszecie też nie dają rady. Obraz jest i owszem ładny, klarowny, tyle że oglądanie filmu to raczej pokaz slajdów.
I tutaj kolejne pytanie: czy ilość zainstalowanych aplikacji ma wpływ na wydajność systemu? Czy są jakieś narzędzia do sprawdzenia zasobów telefonu, aktywnych aplikacji? Może tutaj jest problem?
Tyle, że wydawało mi się, że o ile w przypadku Androida ciągłe "mieszanie" w systemie jest praktycznie nieodzowne to w przypadku iPhone'a (stworzonego przez Amerykanów i DLA Amerykanów - istot ograniczonych i ogólnie, poza wąską dziedziną, nieogarniętych) nie trzeba nic robić. Po prostu "przekręcam kluczyk i jadę".
 Niestety, ciągle lipa, o 720 można zapomnieć. Alternatywne odtwarzacze, o których piszecie też nie dają rady. Obraz jest i owszem ładny, klarowny, tyle że oglądanie filmu to raczej pokaz slajdów.
I tutaj kolejne pytanie: czy ilość zainstalowanych aplikacji ma wpływ na wydajność systemu? Czy są jakieś narzędzia do sprawdzenia zasobów telefonu, aktywnych aplikacji? Może tutaj jest problem?
Tyle, że wydawało mi się, że o ile w przypadku Androida ciągłe "mieszanie" w systemie jest praktycznie nieodzowne to w przypadku iPhone'a (stworzonego przez Amerykanów i DLA Amerykanów - istot ograniczonych i ogólnie, poza wąską dziedziną, nieogarniętych) nie trzeba nic robić. Po prostu "przekręcam kluczyk i jadę".

Napisano 07 kwietnia 2011 - 12:28

Napisano 09 kwietnia 2011 - 13:13

Napisano 09 kwietnia 2011 - 15:42
Sgs ma najlepszą a ip4 ma starą akceleracje. To brzmi jakbyś miał z 12lat. Sgx540 jest szybszy od sgx535 tylko w 3d i jak czytam takie posty to mi się niedobrze robi. Na iOS odtwarzacze płynnie odtwarzają h264 w mp4 bo robią to przez system i sprzetową akceleracje. Pozostałe formaty tak jak i np. H264 w mkv dekompresują programowo bo Apple nie daje programistą dostępu do sprzetowej akceleracji wideo. Na androidzie jest taka możliwość i dlatego Sgs odtwarza bez próblemow wszystko. Nawet tani galaxy i5700 to potrafi.sgs ma najlepszą akceleracje grafiki i 1GHz na nim rmvb z napisami działają bez przycięć , ip4 nie dosc ze ma starą akceleracje grafiki to 800Mhz mimo wszystko powinien pociągnąć h264 bo nagrywa i odtwarza takie pliki mov z tą kompresją
podeślij mi jakiś link na pw to sprawdzę u siebie może jak nie av player to buzplayer, yxplayer pociągnie a jak nie to polecam zumocast albo air vido ktory konwertuje w locie

Napisano 10 kwietnia 2011 - 15:28

Napisano 10 kwietnia 2011 - 22:28

Napisano 10 kwietnia 2011 - 22:37

Napisano 15 kwietnia 2011 - 20:50
pliki umieszczone w jednym folderze, zamienione na .srt i o tej samej nazwie co plik wideo, jakieś pomysły bo niestety nie działa?Umieść pliki w jednym folderze.

Napisano 19 kwietnia 2011 - 19:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych