Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

BŁĄD 1015 - czytaj przed założeniem nowego wątku!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
231 odpowiedzi w tym temacie

#176 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 22 stycznia 2013 - 23:22

No na poprzedniej stronie napisałeś, że nadal wywala błąd, ale już pod tym postem, że "trochę poszperałeś", więc po prostu coś źle zrobiłeś w związku z tym poradnikiem czy coś dodatkowo?

#177 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 23:27

Bo wtedy zapomniałem mu wgrać tego zmodyfikowanego przez snowebreze softa i znów mi wywaliło i potem zrobiłem tak jak w tym poradniku i wszystko działa potem mu wgrałem "ultrasn0w" żeby zdjąć simlocka i wszystko działa jak należy tylko jak już mówiłem jak go włączysz czy coś to zamiast jabłka bd Ci się pojawiać śnieżka bo to zmodyfikowane oprogramowanie:) Także spróbuj a napewno podziała:P

#178 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 23 stycznia 2013 - 00:11

Ale wcześniej ten telefon uruchamiał się normalnie, na pewno nie było na nim custom roma, a raczej na pewno nie uruchamiał się w ten sposób jak kolega napisał powyżej. Z tego co się dowiedziałem telefon się po prostu wyłączył podczas bezczynności i od tej pory jest z nim problem. Wg właściciela telefon nie miał simlocka.

#179 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 00:42

A wrzucisz w końcu tego CFW i sprawdzisz baseband i ogólnie zachowanie telefonu? :)

#180 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 23 stycznia 2013 - 00:43

Ok to już jutro wieczorem i zdam relacje!! :D

#181 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 11:55

Mam jeszcze takie pytanie co się stanie jak wgram do Iphonea 3G softa 6.0.1 z IPhonea 4? Zmodyfikowanego przez sn0wbreze? Dokiładniej chodzi mi o to żeby mi chodziły aplikacje które wymagają nowszego softa, a nie tego 4.2.1 którego mam:)

#182 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 13:03

Nic się nie stanie, nie wgrasz takiego softu. ;) Żeby odpalać aplikacje, które potrzebują nowszego softu potrzebujesz zmienić wykrywany 'numerek' softu przez aplikacje. Było o tym na forum. Poszukaj.

#183 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 20:45

Szuakłem i nie mogę znależć mógłbyś dać linka? :)

#184 drekke

drekke
  • 24 postów

Napisano 02 marca 2013 - 00:06

Witam. Mam kolejny problem ze swoim jak ze fajnym telefonem a mianowicie chcialem go 'odmulic', pobralem sn0wbreez , oprogramowanie 4.2.1 ( aktualne ktore mam w ipku). Kiedy go kupilem telefon strasznie mulil , mial zdjetego locka metoda wlasnie JB. Problem polega na tym ze iP'ek zatrzymal sie na awaryjnym. No mam ten kabelek na wyswietlaczu i logo itunes. Robilem wszystko tzn prawie wszystko ( Bo pewnie nie wszystko doczytalem ), Próbowałem iREB tez nic , tzn sypie bledem 1015. Juz nie mam sil do niego, i jeszcze moje pytanie brzmi czy da rade jak jest on w tym stanie wyczyscic mu pamiec? Wrazie gyby nie udalo sie go uratowac, chial bym go sprzedac jako uszkodzony, wiec musial bym go wyczyscic. Dodam że robilem tez redsn0wem ktory wbil pieknie ladnie i iP powrocil znow do kabelka i znaczka itunes na wyswietlaczu Pozdrawiam

#185 drekke

drekke
  • 24 postów

Napisano 02 marca 2013 - 23:38

wiec tak, podam wam rozwiazanie bo udalo mi sie go postawić. Pobieramy soft 3.1.3 probujemy wrzucic go itunsem wywala blad 1015 bierzecie tiny umbrella daje exit recovery, i potem robie mu downgrade bb najnowszym redsnowem. Potem ladnie zrobilem softa 4.2.1 programem sn0wbreze z aktywacja itp, wszedlem w dfu ireb pomogl i itunsem wrzucilem soft zrobiony wlasnie sn0wbrezem. Potem w iP wszedlem w cydie pobralem ultrasn0w i chula ;] Pozdrawiam

#186 cappii

cappii
  • 7 postów

Napisano 20 marca 2013 - 12:24

Od razu zaznaczam, że jestem kompletnym laikiem w sprawach oprogramowania itp. Sprzedaję tego iPhona 3g i chcąc jak najszybciej pozbyć się zawartości wcisnęłam 'Wymaż ustawienia i zawartość' myśląc, że działa to jak w jakichś nokiach albo coś. iPhone zawisnął na jabłku, wprowadziłam go w Recovery, teraz już na każdym komputerze iTunes mi wykrywa iP, nawet nic nie muszę wciskać, wystarczy, że go podłączę pod usb. Od razu wyskakuje komunikat, że iT wykrył iPhone'a w trybie awaryjnym. Więc go odtwarzam, ściąga oprogramowanie, wszystko spoko, a na koniec mi wyskakuje komunikat następujący: "Nie można było odtworzyć iPhone'a. Wystąpił nieznany błąd (1015)" Gdzieś znalazłam porady, by odinstalować iTunesa i zainstalować ponownie - nie działa; to samo z różnymi komputerami - nie; Sama ten telefon odkupiłam jaaakiś czas temu i z tego, co wiem miał jailbreaka. Ale właśnie - jestem laikiem, kumpel mi go ogarniał, i nie znam się na fachowych określeniach, nawet nie wiem czy miał simlocka czy nie, bo mi śmigał bez problemu przez cały okres użytkowania. Zatem czy mogłabym poprosić kogoś o wytłumaczenie mi co mam zrobić jak dla debila?

#187 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 marca 2013 - 13:16

Zrób soft 4.2.1 bez podnoszenia jego bb programem snowbreeze,a następnie programem ireb wprowadź go w dfu. Potem to już po przez iTunes ten soft instalujesz.

#188 cappii

cappii
  • 7 postów

Napisano 21 marca 2013 - 15:17

Dziękuję bardzo za pomoc, zainstalowałam, wszystko w porządku, powstał, ale potrzebuje kompatybilnej karty. A problem polega na tym, że sprawdziłam playa, orange itp, a nic nie działa. Jest jakaś możliwość ominięcia tego?

#189 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 marca 2013 - 15:28

Zainstaluj z Cydi ultrasn0w.

#190 cappii

cappii
  • 7 postów

Napisano 21 marca 2013 - 15:37

Ale mam tylko połączenia alarmowe, nic więcej. Edit: I dodam, że próbowałam zrobić jailbreaka redsn0wem, szedł do pewnego momentu, właściwie do końcowego, kiedy powinien się telefon zrestartować, a ja wcisnąć przycisk finish, a tu nic, redsn0w się wyłączył, a telefon nic.

#191 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 21 marca 2013 - 23:21

Just boot spróbuj zrobić.

#192 cappii

cappii
  • 7 postów

Napisano 25 marca 2013 - 15:48

Zrobiłam. To teraz wisi mi ananas, nic więcej. Błagam, jest szansa by ktoś mi pomógł?

#193 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 marca 2013 - 00:01

Twój błąd-to wgranie niektywowanego CF i nałożenie na siebie 2 rożnych metod JB.

#194 cappii

cappii
  • 7 postów

Napisano 26 marca 2013 - 14:10

To akurat nie o to chodzi, zresetowałam go wcześniej. Tak jak pisałam w poprzednich postach postawiłam iPhone'a sn0wbreezem, później wgrałam soft, wszystko jest okej, ALE mogę jedynie wykonywać połączenia alarmowe, nie czyta mi karty sim, żadnej z polskich. Kupiłam ten telefon bardzo dawno temu i zielonego pojęcia nie mam jaka jest pierwotna sieć. Dlatego też chciałabym go postawić, zrobić tego jailbreaka czy cokolwiek, ale w sposób skuteczny. Just booth w takim razie odpada bo zawisnął mi ananas i nic więcej, nie reagował, więc go zresetowałam. Proszę, wytłumaczcie mi jak krowie na miedzy co mam zrobić, bym mogła wsadzić swoją kartę i normalnie użytkować tego iPhone'a.

#195 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 marca 2013 - 16:54

Musisz zainstalować aktywowany CF.

#196 cappii

cappii
  • 7 postów

Napisano 26 marca 2013 - 17:23

A dokładniej? Mógłbyś mi to bardziej wytłumaczyć co i jak po kolei mam robić? Będę wdzięczna.

#197 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 marca 2013 - 17:32

Przy tworzeniu CF musisz zaznaczyć opcję hacktywacji: -Expert Mode-General-Activate the Phone.

#198 trickerovsky

trickerovsky
  • 6 postów

Napisano 06 maja 2013 - 15:55

Witam! Mam problem. Chciałem grać whited00r 6.0 na iphone 3g. Wszystko było ok itp. i nagle problem 1015 Czytałem wszystkie wypowiedzi, lecz ja nie kumam tych wszyskich CF'ów bootów i tak dalej. Wydaje mi się, że mój iphone jest w trybie DFU bo jest kabelek i logo itunes. Próbowałem wyjść z tego modu lecz nic. Czy mógł by mi ktoś w prost wytłumaczyć co zrobić. Chciałem wgrać nowy soft a teraz normalnie jestem taki zdenerwowany... Proszę o szybką odpowiedź! Pozdrawiam!

#199 trickerovsky

trickerovsky
  • 6 postów

Napisano 12 maja 2013 - 18:09

/refresh POMOCY!

#200 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 maja 2013 - 18:42

Postępuj zgodnie z poradnikiem,i pamiętaj że to masz pobrać soft dla 3g.

http://myapple.pl/ip...z-simlock_.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych