Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

BŁĄD 1015 - czytaj przed założeniem nowego wątku!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
231 odpowiedzi w tym temacie

#151 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 października 2012 - 11:54

Popróbuj według filmików na YT

How to: Fix Error 1015 iPhone 3GS STUCK IN RECOVERY MODE 4.2.1-4.3.X STEP BY STEP! - YouTube

#152 Przybysz_tcz

Przybysz_tcz
  • 114 postów
  • SkądTczew

Napisano 09 października 2012 - 15:49

Siema, Mam problem z iPhonem 3g, próbuje go zaktualizować do 4.2.1 jednak bezskutecznie. Nie wyskakują żadne błędy, nie wiem co miał wcześniej w środku. Przy próbie wgrania softu Shift+Odtwórz, wyskakuje błąd 1015 jednak żadne cudowne rady z 15 stron tematu na forum nie działają. Teraz mam nawet problem z wejściem w DFU mode Jakieś rady ?

#153 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 11 października 2012 - 21:46

Wejdź w PWND DFU najnowszym redsn0wem.

#154 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 października 2012 - 13:15

Kumpel kupił iPhone 3G, wykazał wszystko co na nim było. Dziś chciałem odtworzyć normalnie iPhone z iOS 4.2.1 po czym wyskakuje mi błąd 1015, stworzylem cf za pomocą showbrezze ale przy wygraniu cf wywala błąd 1604. Próbowałem się bawić przez redsnow albo sb ale nie mogę wprowadzić telefonu w dfu mode ... Podłączajac kabel do pc telefon momentalnie pokazuje logo iTunes i kabla ... (Wiem jak wprowadzić w tryb dfu nie robię tego pierwszy raz ) próbowałem iReb ale nie pomogło, tinyumbrella rownież nie pomogło. Chciałem normalnie odtworzyć iPhone a tu lipa na razie cegła bo nic się z nim nie da zrobić. Ktoś pomoże? renqiun czy jak Ci tam ; gdybym znalazł rozwiązanie w tym temacie to bym nie zakładał nowego, skoro go założyłem tzn że odpowiedzi tutaj nie ma. pozdr.

#155 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 13 października 2012 - 15:44

Nie baw się TinyUmbrellą jak nie wiesz do czego służy. Wejdź w tryb PWND DFU redsn0wem i wrzuć CFW. PS. Oczywiście przeczytaj wyskakujące okienka w TU. :)

#156 przemoleks

przemoleks
  • 10 postów

Napisano 26 października 2012 - 14:47

Witam.
Mój problem polega na tym iż: itunes wykrywa iphone w trybie awaryjnym, i nie moge przejść do DFU . Telefon nie działał wymieniałem baterie i coś tam się ruszył ale tak jak pisze mam czarny ekran i kombinuje z tymi przyciskami lecz jest w trybie awaryjnym nie DFU , w redsc0re nie mogę nic zdziałać bo nie jest w trybie DFU jak mam przejść na ten tryb? mam błąd 1015 jak próbuje aktualizować chcę po prostu uruchomić ten telefon.
Telefon nigdy nie uruchomił się w moich rękach . Jedynie pokazał się cały biały ekran , zaś połączyło z itunes który próbował aktualizować , wyskoczył problem 1015 i teraz cały czas jest czarny ekran i nie wiem co mam zrobić. i unes wykrywa.

---------- Wpis dodano o 15:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:54 ----------

wk...ia mnie ten telefon. gdy chcę go wprowadzić w tryb DFU to jak przytrzymuje power i home to w tym czasie itunes wykrywa telefon zamiast w czasnie gdy puszczam powet i trzymam same home. co mam zrobic ?

#157 przemoleks

przemoleks
  • 10 postów

Napisano 26 października 2012 - 19:44

Witam. Proszę was o pomoc . Mój iphone włącza się tak iż pokazuje się logo apple i po tym kabelek usb który prowadzi do płytki itunes, i na tym się zatrzymuje. Gdy podłącze go do kabla itunes wykrywa go w trybie awaryjnym. Telefon ma bota bo wyskakuje błąd 1015 ?? No i problem polega na tym jak mam ten telefon wprowadzić w tryb DFU ? bo męczę się już cały dzień a bez DFU nic nie zdziałam. PROSZĘ WAS

#158 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 27 października 2012 - 12:35

Witam.
Proszę was o pomoc . Mój iphone włącza się tak iż pokazuje się logo apple i po tym kabelek usb który prowadzi do płytki itunes, i na tym się zatrzymuje. Gdy podłącze go do kabla itunes wykrywa go w trybie awaryjnym. Telefon ma bota bo wyskakuje błąd 1015 ??
No i problem polega na tym jak mam ten telefon wprowadzić w tryb DFU ? bo męczę się już cały dzień a bez DFU nic nie zdziałam.
PROSZĘ WAS

Człowieku, trudno wpisać "DFU" w Google?

Let me google that for you

#159 PanDanio

PanDanio
  • 2 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 23:37

Jeżeli ktoś ma problem z tym wszystkim ,radze zainstalować cydie przez redsn0w na sofcie 4.2.1 ,po instalacji zrobić boot tethered right now, pojawi sie ananasek, po chwili telefon zapiszczy sobie, i można go bez problemu uruchomić. Jeżeli chcecie przywrócić pozostałą zawartość to należy sie liczyć z tym ze znowu pojawi się błąd 1015.. wtedy ponawiamy czynność. Ładujemy na nowo redsn0w wrzucamy paczke z softem i dajemy opcje "boot tethered right now". Mi tak to pomogło, też się z tym bardzo męczyłem, ale warto było.

#160 duzybako

duzybako
  • 3 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 14:18

Witam, Również napotkałem błąd 1015 przy próbie downgrade'u i nie mogę się wydostać z Recovery Mode. Krótki opis mojego iphone: Miałem system 5.1.1 z jailbreakiem. BB 5.16.05. Telefon od nowości był bez simlocka. Postanowiłem zrobić downgrade do wersji 4.3.5. Ściągnąłem system: iPhone2,1_4.3.5_8L1_Restore, dodałem odpowiedni wpis w pliku host i wgrałem przez itunes po czym pojawił się 1015 error. Próbowałem wyjść z recovery mode wieloma tutorialami (Tinyumbrella, iREB, FixRecovery) ale mój 3gs zawsze powracał do tego samego punktu. Czy aby rozwiązać ten problem muszę wgrać customowy system? Czy będzie się to wiązało z wgraniem BB z Ipada (6.15). Proszę o pomoc jak rozwiązać mój problem bez updatowania BB. Jeśli jest to możliwe to chciałbym mieć system 4.3.5 aczkolwiek w chwili obecnej może być to jakikolwiek inny. Pozdrawiam.

#161 emus

emus
  • 1 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 19:27

Już 40 raz staram się zainstalować iOS 3.0.1 na Iphone 3G. Podczas instalacji w pewnym momencie wyskakuje błąd 1015, poszperałem więc w necie i znalazłem poradnik, w którym usuwają ten błąd Tinyumbrella. ale u mnie opcja Exit recovery jest niedostępna, jest na "szaro". Nie wiem co robić, ten Iphone 3G chciałem podarować komuś w prezencie, a jestem uziemiony :( Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Pozdrawiam. btw. Wesołych świat :)

#162 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 14:31

Witam Mój problem polega na tym, że próbowałem już wszystkiego, a nadal mi się wyświetla kabelek i itunes na ekranie, tylko że ja mam taki problem bo nie działa mi przycisk ten u góry i pytanie czy da się jakoś wejść w tryb DFU bez tego przycisku? Po podłączeniu iphonea do komputera itunes pokazuje, że jestem w trybie awaryjmym u musze go odtworzyć.

#163 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 19:41

[HOW TO] Enter DFU Mode Without Home/Power Buttons. | iPad, iPhone, and iPod touch forums | iFans
Tak wejdziesz w PWND DFU bez działającego przycisku home/power.

#164 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 00:05

hmm kurde objaśnij mi to :D bo ja jestem zielony w tych sprawach :D tak krok po kroku jak byś mógł :D :D

#165 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 01:55

Potrzebujesz:

- iPod/iPhone
- Firmware for the iPod/iPhone (.ipsw)
- iReb
- Sn0wbreeze
- .zip opener
- Hex editor
- USB Cable
- Pc/Mac

Kroki:

1. Make a copy of your devices firmware, in a seperate folder so we have folder 1 and folder 2
2. In folder 2, change the firmware's file extension to .zip
3. Open the .zip with any .zip opener
4. Navigate to /firmware/all_Flash/all_flash.xxxxx.production/
5. Open LLB.*****.RELEASE.img3 with a hex editor
6. Change some random values in the file
7. Save the file
8. Change the firmware's file extension back to .ipsw
9. Shift+restore in itunes to the firmware in folder 2
10. If all goes well you will end up with error 32
11. You are now in DFU mode (read on to make use of its current DFU state)
12. Create a custom firmware with snowbreeze remember to use the firmware in folder 1
13. Use iReb to put your iPhone/iPod into custom firmware mode
14. Shift+restore to the custom .ipsw which is located on your desktop

Prosze, krok po kroku. :)

#166 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:51

Chodziło mi po polsku :D :D Ale dobra ok jakoś sobie poradze :D

- - - Połączono posty - - -

1. Zrób kopię firmware urządzenia, w osobnym folderze więc mamy folderu 1 i folder 2 
2. W katalogu 2, zmienić oprogramowania wbudowanego rozszerzenia pliku na. Zip 
3. Otwórz. Zip z każdym. Otwieraczem zip 
4. Przejdź do / firmware / all_Flash / all_flash.xxxxx.production / 
5. Otwórz LLB. *****. RELEASE.img3 o ​​edytor heksadecymalny 
6. Zmienić niektóre losowe wartości w pliku 
7. Zapisz plik 
8. Zmiana oprogramowania wbudowanego rozszerzenia pliku z powrotem do. Ipsw 
9. Shift + przywrócić w iTunes do firmware w folderze 2 
10. Jeśli wszystko pójdzie dobrze skończy się z błędem 32 
11. Jesteś teraz w trybie DFU (czytaj dalej, aby skorzystać z jego obecnym stanie DFU) 
12. Tworzenie niestandardowego firmware z snowbreeze pamiętać o użyciu firmware w folderze 1 
13. Użyj iReb umieścić swój iPhone / iPod w trybie niestandardowym oprogramowaniem 
14. Shift + przywrócić zwyczaj. Ipsw, który znajduje się na pulpicie

Ja dalej nie pojmuje co niektórych punktów, jak możesz to wytlumacz mi to :)

#167 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 12:27

Co ja mam Ci tutaj wytłumaczyć? Masz wszystko podane przecież. Bardziej się już tego nie da wytłumaczyć.

#168 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 12:51

Chodzi mi tylko o punkt 6 jakie ja tu mam wartości pozmieniac? Tych cyferek jest tu wpizdu

#169 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 13:14

How to enter iPhone or iPod DFU mode without a working Home or Power button - YouTube
Może wideo-poradnik Ci rozjaśni sytuacje.

#170 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 19:43

Zrobiłem wszytko jak na filmiku i poradniku i dalej mi wywala błąd 1015

#171 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 23:50

Ok dzięki wielkie, troche jeszcze poszperałem i w końcu doszedłem do tego:D Mój IPhone działa!! :D

#172 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 22 stycznia 2013 - 21:49

Jako że nie znalazłem odpowiedzi, a tym bardziej rozwiązania problemu: Dostałem takiego problematycznego iPhone 3G do zrobienia. Ktoś już przy nim grzebał, ale mu się nie udało, więc teraz pora na mnie. Telefonu w ogóle nie da się uruchomić, non stop jest albo tryb recovery albo dfu, ale na ekranie nic się nie wyświetla, ciągle jest nieaktywny. Przy próbie odtworzenia w iTunes dostaję błąd 1015, przy próbie odtworzenia z plikiem ipsw 4.2.1 też dostaję ten błąd. Próbowałem również za pomocą najnowszej TinyUmbrelli wyciągnąć telefon z trybu recovery - "Fix Recovery" - ale w sumie nie przynosi to żadnych efektów. Pisane było tutaj o Custom FW, ale tego jeszcze nie próbowałem. Podobno do telefonu próbowano wgrywać różne wersje oprogramowania, ale bez skutku. Czy ten telefon da się jeszcze uratować? Proszę o opinie i ewentualne rady. Jaka ostatnio była wgrana wersja iOS - nie wiem. Jaki jest BB - nie wiem. Nie wiem też w jakich okolicznościach telefon się już nie włączył, ale to mogę dopytać właściciela. Jakieś pomysły?

#173 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 22:52

Już Ci mówię jaki jest baseband - 6.15, od iPada. Dlatego nie możesz wgrać czystego softa. Było mówione o wgraniu CFW, a Ty to olałeś. Może najpierw zastosuj się do rad z tematu, a później pisz posty?

#174 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 22 stycznia 2013 - 22:54

Nie olałem, ale nie miałem czasu na razie tego zrobić. To pewne, że jest bb od iPada? Czyli telefon po prostu posiada/posiadał simlocka i w ten sposób został on ominięty tak? W tym wypadku mogę wgrać tylko customa dla najnowszego SW?

#175 cumel10

cumel10
  • 10 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 23:11

Zrób to samo co ja zobacz na poprzednią strone, tylko jak mówisz że już jesteś w dfu to użyj ireb i potem mu wgraj tego softa, tylko po tym nie bd miał loga "apple" tylko jakaś śnieżka mi się pojawia zawsze ale wszystko jest ok

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych