Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

BŁĄD 1015 - czytaj przed założeniem nowego wątku!

• Please log in to reply
231 replies to this topic

#76 ziomski

ziomski
  • 7 posts

Posted 15 March 2012 - 19:17

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

Dobra, napiszę ą i ę.

Chcąc przygotować iphone 3g do sprzedaży chcialem go wyzerować, czy tam przywrócić ustawienia fabryczne, whateva. Nie udało się, iphone nie chcial się włączyć, pojawił sie problem z widniejącym jabłuszkiem non stop. Przełączylem go w tryb awaryjny i nacisnalem Restore w iTunes. Ściąga się oprogramowanie instaluje i wyskakuje błąd w iTunes (1015). Nie wiem co zrobić, klikałem restore już kilka razy i cały czas to samo.

Telefon nigdy nie miał jaibreaka i robić go nie zamierzam - bo po co?

#77 Cygi

Cygi
  • 6 posts

Posted 16 March 2012 - 19:17

Też podkleję się pod ten temat, iO 4.1 BB 06.15.00 , wprowadziłem 3g w DFU iREB'em , wgrałem customa w najnowszym iTunes, wszystko poszło niby ok, pojawił się komunikat że iTunes zrobił restore ale dalej na iPhonie wyświetla się tylko śnieżynka i od czasu do czasu mignie biały ekran (cały czas podłączony do PC) w iTunes go nie widać . co zrobić w takiej sytuacji ? przy wgraniu innego customa to samo, przy wejściu w DFU redsn0w'em to samo ( zamiast śnieżynki wisi jabłko )

#78 sajmon123

sajmon123
  • 15 posts

Posted 21 March 2012 - 06:24

Witam.. Problem polega na tym że gdy odtwarzam Iphone wyskakuje błąd który próbowałem pominąc poprzez ireb oraz umbrella czy jakoś tak.. W tym i w tym sposobie nie działa gdyż pojawia mi się biały ekran po logo jabłuszka.. Czytałem sposoby na forum ale one wiążą się z tymi dwoma programami proszę o pomoc. Ps. Próbowałem Snowbreeze zrobić soft i wtedy telefon się włączał dobre kilkanaście minut pojawia się początkowa tapeta z 'slide to unlock' telefon sie blokował i restartował. Jakieś pomysły? Jak sprawdzić czy ma się shs? Teraz zainstalowałem soft od whitedoor i telefon się uruchomił do ikonek tym razem po czym się zaciął i restartował proszę o pomoc bo nie wiem już co mam zrobić.. Dodam że w ituneswyskoczył błąd [nieznany błąd 0xE8000001]

#79 Arscon

Arscon
  • 48 posts

Posted 22 March 2012 - 21:11

Witam, mam taki problem. Koleżanka kupiła 3g iPhone z Cydia. Było dużo nie potrzebnych aplikacji i zacinał sie wiec postanowiła zrobić restore. Ok zrobiła i wyłączył się. Odłączyła go i włączyła i wyskoczyło logo iTunes i wskazujący na niego kabel usb.. Gdy podłączam go do laptopa to wyskakuje w iTunes takie coś : wykryto iPhone w trybie awaryjnym. Aby go uruchomić w iTunes musisz go otworzyć. Ok otwieram, wszystko przebiega normalnie i na końcu wyskakuje błąd 1015. Chce oryginalny ios, żadnej cydi.Za pomoc jestem wstanie wynagrodzić w pln..

#80 hempgruczada

hempgruczada
  • 1 posts

Posted 29 March 2012 - 07:48

Witam , słuchajcie miałem błąd nr 1015 i udało mi się go przejść poprzed rednow . Ale teraz pojawił sie kolejny problem, mam oto taki obrazek

Dołączona grafika

Nie wiem kompletnie co robic w takim wypadku . Kiedy telefon był dobry był bez simlocka , nie wiem czy miał JB , kupilem go od kolegi . Wgrany jest teraz CF. Z góry dziękuje za odp

#81 ziomski

ziomski
  • 7 posts

Posted 02 April 2012 - 10:06

I co z tym 1015, nikt nie potrafi pomóc? Zależy mi na tym aby iphone w końcu zaczął działać..

#82 dawid von puli

dawid von puli
  • 1 posts

Posted 04 April 2012 - 21:33

Witam. Co jeśli iphone był kupowany w usa i również pokazuje się błąd 1015? postępować wedle wskazówek? Iphone był bez simlocka i działał na kartę sim simplus czy do tego aby go ponownie aktywować będzie trzeba użyć oryginalnej karty sim at&t?

#83 SlavoG

SlavoG
  • 1 posts
  • SkądKRAKÓW

Posted 17 April 2012 - 05:47

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#84 Skidrow

Skidrow
  • 1 posts

Posted 23 April 2012 - 10:30

Witam wszystkich na forum. A więc mam problem, no i nie ukrywając trochę się boję. Mam iPhone 3GS z Anglii, był zrobiony na nim jailbreak z iOS'em 4.3.3, simlock zdjęty itd. Wszystko działało poprawnie. Wczoraj podkusiło mnie, aby zrobić sobie jailbreak na iOS 5.0.1. Zrobiłem backupa w iTunes, odpaliłem redsn0wa 0.9.10b1, postępowałem zgodnie z instrukcjami. No i najpierw przy terminalu(tam jak mi te napisy leciały, niczym w Matrixie) pojawił się problem taki, że stanęło na "Panic: we are hanging here...", ale kombinowałem coś z wyjściem z trybu DFU i w końcu zresetował mi się iPhone, włączył się i wszystko działało poprawnie, z tymże wciąż był iOS 4.3.3. I tu żałuję, że nie zostawiłem tego po prostu, a spróbowałem raz jeszcze. I tym razem mój jailbreak skończył się na tym, że utknąłem na tym nieszczęsnym recovery mode, błąd 1015... Nie bardzo wiem co robić, próbowałem programem TinyUmbrella, ale nic to nie dało. Szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki mam BB, ponieważ to nie ja robiłem jailbreaka,tego wcześniejszego. Da się coś zrobić? Czy stracę moje dane?

#85 gavron04

gavron04
  • 11 posts

Posted 30 April 2012 - 23:52

A ten sposób ? [url=http://www.youtube.com/watch?v=qdPNjtzKOXQ&feature=fvst]Fix 1015 Error on iPhone 3G 4.1 firmware - YouTube[/url]

#86 Pulton

Pulton
  • 12 posts

Posted 04 June 2012 - 18:30

Cześć wszystkim. Mam dość duży problem. Zakupiłem sobie telefon Iphone 3g (16gb jeżeli to coś komuś da) razem z softem 4.2.1. Telefon miał zainstalowany jailbreak. Podłączając go do mojego PC rozpocząłem synchronizację, tak jak robiłem to z moimi ipodami. Rzecz w tym, że po synchronizacji Iphone się wysypał, na ekranie widać tylko logo iTunes oraz kabel. Po podłączeniu i użyciu funkcji "przewróć" przy instalacji software Iphone blokuje sie dokładnie w tym samym miejscu, po czym ukazuje mi się błąd 1015 (wcześcniej był to błąd 3xxx, nie pamiętam dokładnie jaki). Próbowałem to naprawić przez redsn0w i iREB, jednak nic to nie daje, ciągle to samo. Próbowałem również za pomocą sn0w Bbreeze, jednak to również nic nie daje. Być może robie coś źle, jednak prosiłbym o pomoc, ponieważ dla mnie 450zł w tą czy w tą robi dużą różnice. Pozdro PS. Jeżeli ma ktoś ochotę pomóc, proszę o kontakt na gg 10751474 lub tutaj

#87 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 04 June 2012 - 18:57

Instalując baseband od iPada prawdopodobnie NIGDY nie przywrócisz oryginalnego softu. Musisz sobie utworzyć custom firmware w pwnageTool lub znaleźć w interniecie (nie pytaj na forum). Utraciłeś również GPS.

Musisz zrobic CFW przez snowbreeze i go wrzucic w DFU.

#88 Pulton

Pulton
  • 12 posts

Posted 04 June 2012 - 19:01

Próbowałem, wyskoczył mi błąd "1600"

#89 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 04 June 2012 - 19:19

Jeszcze raz w DFU wprowadz.

#90 Pulton

Pulton
  • 12 posts

Posted 04 June 2012 - 19:51

ok, poradziłem sobie, dzięki

#91 andrzejos012

andrzejos012
  • 150 posts

Posted 11 June 2012 - 16:14

Jak wyskakuje wam błąd ludzie to po instalacji softu w itunes wywali wam błąd 1015 wtedy ściągacie programik iREB (iH8sn0w.com) przełączacie na drugą kartę i tam jest opcja : Set Auto-Boot True(fixes 1015 errors/recovery loops) klikacie w nią i gotowe.
Czy to było takie trudne???

#92 sebaw221

sebaw221
  • 10 posts
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Posted 16 July 2012 - 23:15

Cześć Wszystkim. Jest to mój pierwszy post na forum i już z prośbą o pomoc. Porażka...

Otóż zakupiłem iphone 3g 8 GB w "okazyjnej cenie" Jednak:

- Telefon ma simlocka na kartę orange.
- Telefon posiada softa 4.2.1 (8C148)
- Wifi nie działa ponoć po wgraniu najnowszego softa. Myślę że po wgraniu tego wyżej.

Problem polega taki. Jak dostałem telefon to chciałem zdjąć simlocka. Moje kroki wyglądały następująco:

1. Zainstalowałem RecBoot_v1.1_Win
2. Ściągnąłem iPhone1,2_4.2.1_8C148_Restore
3. Doszedłem do opcji Cydyli? Tak to się nazywa? Ale nie mogłem odblokować simlocka bo nie mam połączenia WiFi.....

Tragedia.

Nie koniec moich przygód.

Postanowiłem wprowadzić fabryczne ustawienia przez itunes i szlag trafił mój "nowy" telefonik. Wyskakuje błąd 1015.

Proszę was. Jako, że jestem laikiem o wytłumaczenie mi krok po kroku co zrobić.

Znalazłem taki poradnik:

Iphon 3G Brak Zasięgu soft 4.2.1

Witam ostatnio coś zepsułem w Iphone przez Itunes "otwórz" wyskoczył błąd 1015 wiec naprawiłem przez redsn0w 0.9.6rc16 wygrywając plik iPhone1,2_4.2.1_8C148_Restore potem do Itunes plik iPhone3G_4.2.1_8C148_Custom.
Wszystko w porządku tylko wkładam kartę Orange i nie działa nie wiem jaki mam soft w grać żeby działał ten zasięg
pomocy zaczerpnąłem ze strony Błąd 1015 lub 1600 – chwila grozy dla posiadacza iPhone’a 3G z iOS 4.2.1 na BB 6.15.00 � Rafał � aplikacje iphone prosze też pisać na gg:827540
Proszę o pomoc i Pozdrawiam

źródło: [url=http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2240872.html#10640908]Iphon 3G Brak Zasięgu soft 4.2.1[/url]

Czy to zadziała? Co oznacza wgrać softa do itunes??

Proszę o jasne wytłumaczenie krok po kroku.

#93 KariiO

KariiO
  • 24 posts

Posted 18 July 2012 - 15:26

Założyłem poprzedni podobny temat ale trafił do kosza z odnośnikiem : BŁĄD 1015 - czytaj przed założeniem nowego wątku! Przeczytałem ten temat dosłownie cały, próbowałem usuwać hosts, tinyumbrella i fix recovery potem iREB i fix 1015 error i również nic. Próbowałem wgrać przez iTunes 4.2.1 oryginalny soft potem CF też nić bo na CF jest błąd 21 a na oryginalnym blad 1015 i nie wiem co zrobić ;/ przy tym CF zacina się na początku a oryginalny na 60-70% ;/ iPhone miał 4.2.1 + baseband 6.15 czyli z iPada :P Chciałem ponownie zrobić JB bo z telefonem stało się coś dziwnego mianowicie nagle zaczął się zawieszać jak chciałem go zablokować w sensie jestem w menu gdzie są aplikacje i jak go zablokowałem zawiesił się po prostu ekran został na tym bylo slychac dzwiek i koniec ratował home+power.

#94 zeleksrelek

zeleksrelek
  • 2 posts

Posted 26 July 2012 - 19:11

siema cześć i czołem.

kupiłam na allegro iphona 3g. okazało się, że miły pan, który mi go sprzedał nie usunął kontaktów, maili i innych pierdółek. stwierdziłam, że nie będę wszystkich kontaktów usuwała ręcznie, więc wujek google podał mi link [url]http://myapple.pl/iphone/139449-jak-wykasowac-wszystkie-kontakty-i-wazne-osobiste-informacje.html[/url] i skorzystałam z rady "Ustawienia -> Ogólne -> Wyzeruj -> Wymaz całą zawartosc i ustawienia." niestety - mimo komunikatu, że proces potrwa okoły godziny, jabłuszko na ekranie wyświetlało się parę dobrych godzin. podłączyłam telefon do kompa, włączyłam itunes'a, według instrukcji podłączyłam telefon. już po naciśnięciu 'odtwórz' itd zaczęło wszystko działać. jednak po jakichś 3/4 procesu wyskakiwał mi błąd 1015. restartowałam kompa, ściągałam itunesa miliony razy i dalej to samo. da się temu jakoś zaradzić, bo telefon umarł i nie żyje? a, prosiłabym, jak się da, o proste zdania, bo przeczytałam pół forum i nie wiem zupełnie o czym mowa ;o

#95 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 26 July 2012 - 19:24

Tu masz właściwy wątek http://myapple.pl/ip...m-zapytasz.html
A tutaj do poczytania Ogłoszenia - iPhone

#96 olaemmerich

olaemmerich
  • 7 posts

Posted 28 July 2012 - 10:57

Witam Mam problem z moim iphonem poniewaz wyskoczył mi bład 1015, zrobiłam tak jak piszecie przez ireb ale to tez nie pomogło dalej wyświetla mi sie aby podłaczyc kabel USB do ituns :( pomocy

#97 zeleksrelek

zeleksrelek
  • 2 posts

Posted 30 July 2012 - 21:39

Tu masz właściwy wątek [url]http://myapple.pl/iphone/142161-iphone-nie-wlacza-sie-po-przywroceniu-ustawien-fabrycznych-przeczytaj-zanim-zapytasz.html[/url]
A tutaj do poczytania [url=http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html]Ogłoszenia - iPhone[/url]

Nie przywracałam ustawień fabrycznych, bo nie mam jak wgrać softa, ponieważ wkrada się błąd 1015, którego nie umiem ominąć.

#98 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 30 July 2012 - 22:16

No właśnie przywracałaś, czyli zerowałaś ustawienia z poziomu telefonu. Wiem, co Ci podlinkowałem ;)

#99 spiner

spiner
  • 9 posts

Posted 30 July 2012 - 22:35

Przeszukałem już wiele postów na ten temat, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, mam nadzieje że ktoś mi tutaj opisze jak rozwiązać mój problem: Otóż mam iPhone'a 3G soft 4.2.1, po jailbreaku, miałem tam wgrane pare apek z cydii. Wczoraj iPhone działał jak zawsze słuchałem na nim muzyki, aż w pewnym momencie nagle się zawiesił i pojawił się znany obrazek usb->iTunes, podłączyłem więc iPhone'a pod iTunes, wyskoczyło mi że iPhone jest w trybie awaryjnym i żebym go odtworzył tak też zrobiłem, pobrało się oprogramowanie, wgrałem je i po tym wyskoczył mi błąd 1015 i iPhone powrócił do wymienionego już obrazka ;/ próbowałem już tiny umbrella, iReb itd. ale nic nie pomaga, pojawia się jabłuszko i wraca do obrazka, czy ktoś mógłby mi opisać krok po kroku co mam zrobić, bo jeśli chodzi o grzebanie w iPhonie jestem kompletnie zielony, a zależy mi żeby sprzęt działał i żebym nie musiał go oddawać do serwisu gdyż nawet nie mam na to kasy ;/

#100 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 31 July 2012 - 10:59

Zapewne masz baseband z iPada. Wrzuć telefon w DFU, następnie zrób CFW w redsn0wie i wgraj go poprzez Odtwórz + Shift.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users