Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Skradziony iPad 16 Gb Wi-Fi

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 NighT_

NighT_
  • 39 post贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 18:00

Witam.
Napotka艂a mnie taka sytu艂acja:
Dosta艂em propozycje zamiany iPada 16 gb wifi za iPhone 4 16 gb.
Powiedzia艂em 偶e mo偶e byc. By艂 to pi膮tek 2 tygodnie temu - pan wys艂a艂 iPhone do mnie - nie da艂 mi potwierdzenia tylko napisa艂 mi na GG 偶e przesy艂ka wys艂ana bo by艂 w pracy i niemia艂 jak wys艂a膰.
Nast臋pnego dnia wys艂a艂em iPada.
iPad doszed艂 w poniedzia艂ek - iPhone nie doszed艂 do dzi艣 - pi膮tku 2 tygodnie p贸藕niej.
Przez czas podr贸偶y iphone(lub nie) najpierw gosc do mnie dzwoni艂 abym mu pom贸g艂 w艂膮czy膰 iPada poniewa偶 by艂 po Jb.
iPhone nie doszed艂 do dzi艣 - pisa艂em mu w pi膮tek poprzedni 偶e zg艂osz臋 sprawe na policje bo wci膮偶 niema przesy艂ki.
Pan mi napisa艂 偶e p贸jdzie w sobote na poczte i za艂atwi spraw臋. Tak si臋 w艂asnie sta艂o w sobote pan poszed艂 na poczte(lub nie) i mi napisa艂 偶e by艂 na poczcie jednej i go skierowali na poczte glown膮 i tam si臋 dowiedzia艂 偶e przesy艂ka musi doj艣膰 do czwartku (wczoraj) i 偶e mu wy艣l膮 kase z ubezpiecznia jezeli ona nie dojdzie.
We wtorek paczka wciaz nie dotar艂a wi臋c napisa艂em do pana 偶e zg艂osz臋 sprawe na policje juz naprawde - i pan mi odpisa艂 偶e nie chce doczynienia 偶e wy艣le we wtorek (w tym tygodniu wtorek co by艂 ) niestety do dzisiaj przesy艂ka z iphonem nie dosz艂a z iPadem r贸wnie偶.

Pan jest z Bydgoszczy.

Szukam kogo艣 kto m贸g艂by podej艣膰 do osobnika w Bydgoszczy - (za jak膮艣 op艂at膮 oczywi艣cie) i 偶eby zapyta艂 si臋 pana co sie dzieje i 偶eby wys艂a艂 iPada/iPhone.

Posiadam numer seryjny iPada.
By艂a aukcja na eBayu z mojej oraz jego strony.

Pozdrawiam.

#2 ar3kb

ar3kb
  • 4聽635 post贸w
  • Sk膮dSchlesierland - K枚nigsh眉tte/Laurah眉tte

Napisano 04 lutego 2011 - 18:16

Nie czekaj, tylko zg艂os na policje.Szkoda czasu na Twoje prosby.

#3 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 04 lutego 2011 - 18:28

Mo偶e si臋 w ko艅cu nauczysz robi膰 tranzakcie... szkoda ze na b艂臋dach.

#4 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 04 lutego 2011 - 18:36

jakbym by艂 z Bydgoszczy to m贸g艂bym podej艣膰 za t膮 op艂at膮...

#5 ar3kb

ar3kb
  • 4聽635 post贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 18:39

iron.gery , a moze jako forumowicz MyA fajnie by by艂o nie wymagac op艂aty...w koncu za chwile i Ty mozesz potrzebowac czyjejs pomocy z drugiej strony kraju :) Czasem nie kasa jest wazna :)

#6 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 04 lutego 2011 - 18:50

z t膮 op艂at膮 to 偶art by艂. Jakby mnie kto艣 oszuka艂 to bym si臋 przejecha艂 na drugi koniec PL i oddawa艂by z nawi膮zk膮

#7 NighT_

NighT_
  • 39 post贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 18:51

No c贸偶 ja z Rzeszowa a do Bydgoszczy to pol polski narazie zostawie sprawe policji chyba ze ktos sie znajdzie z byd

#8 misiekgruby

misiekgruby
  • 3聽212 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 18:56

Nie szukaj nikogo kto p贸jdzie za op艂at膮 lub bez tylko od razu sprawa na policj臋. Dodatkowo mo偶esz mie膰 potem jeszcze inne problemy.

#9 ar3kb

ar3kb
  • 4聽635 post贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 18:58

iron.gery wiem, ze zart :) z tego co pamietam to jeden z naszych forumowicz贸w jest z Bydgoszczy...bodaj Bartek. Zapewne kwestia czasu, moz ktos sie odezwie...tylko jaka podstawa prawna by "nachodzic" kogos. Bedzie ciezko :(

#10 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 04 lutego 2011 - 19:01

radz臋 i艣膰 na policje cho膰 jak nie by艂o przez allegro to jest problem, albo s膮 firmy od 艣ci膮gania d艂ug贸w tylko bior膮 50% kwoty w tym przypadku z 700z艂

#11 ar3kb

ar3kb
  • 4聽635 post贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 19:07

jedyne co, proponuje podac WSZYSTKIM namiar na NIEUCZCIWEGO SPRZEDAWCE i napietnowac goscia gdzie sie tylko da.
To powinna byc nauczka dla takich TYPKOW, w koncu kazdemu nic za darmo nie przychodzi , wiec i zlodziej powinien miec utrudnione zycie by znow cos wy艂udzic.
Pamietaj, ze nie m贸wimy tu o wykroczeniu, a o przestepstwie, wiec nie czekaj tylko zg艂aszaj sprawe na komende.
Zgromadz wszystkie dokumenty , wydrukuj strone aukcji, wydrukuj maile wymieniane z gosciem i za艂atwaij sprawe zgodnie z prawem.
Facet sie nie wykreci z tego, a i jeszcze dostanie do zap艂aty grzywn膮 plus zwrot wartosci sprzetu.
Nawet jesli masz czekac na egzekucje komornicza, to w koncu kupisz sobie iPhone 6...moze warto ;)

---------- Wpis dodano o 19:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:02 ----------

iron.gery wpierw trzeba miec tytu艂 wykonawczy, a jesli sie go ma ...to po co p艂acic tyle kasy, skoro komornik spokojnie sciagnie kase wraz z wlasnymi kosztami.
a moze propozycja by...podac maila publicznie i jak wszyscuy wyslemu mu po kilka maili by okazal sie uczciwym czlowiekiem, a nie smieciem ...to cos poskutkuje? Jak s膮dzicie?

#12 misiekgruby

misiekgruby
  • 3聽212 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 20:42

jedyne co, proponuje podac WSZYSTKIM namiar na NIEUCZCIWEGO SPRZEDAWCE i napietnowac goscia gdzie sie tylko da.

W贸wczas ten kto艣 sam p贸jdzie na komend臋 i dodatkowe k艂opoty.

#13 Chip

Chip
  • 1聽571 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 21:42

A tam. Ja poprosz臋 na pw numer kolesia to mu b臋d臋 regularnie w nocy sygna艂y puszcza膰, 偶eby po nocach nie m贸g艂 spa膰 spokojnie ;) Powa偶nie. 呕adnych problem贸w nie mog臋 mie膰 przez to ani ja, ani pokrzywdzony. Poza tym my艣l臋, 偶e oszust nie b臋dzie si臋 sam na policj臋 wychyla膰 :D

#14 Theone

Theone
  • 80 post贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 21:47

Podeslij dane i my go dojedziemy :D

#15 zimny12345

zimny12345
  • 99 post贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 22:20

[Sprzedam] Ipad 16Gb Wifi + 3g ZA GROSZE! • iGie艂da • forum.myiPhone.com.pl • Forum iPhone 4, iPhone 3GS, 3G, iPhone

---------- Wpis dodano o 22:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:19 ----------

czy偶by to ten

#16 NighT_

NighT_
  • 39 post贸w

Napisano 04 lutego 2011 - 22:31

To nie ten.

#17 Chip

Chip
  • 1聽571 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 05 lutego 2011 - 14:55

Jak chcesz 偶eby go podr臋czy膰 troch臋 to si臋 nie kr臋puj ;) Puki co 艂膮cz臋 si臋 z Tob膮 w b贸lu.

#18 sebaino

sebaino
  • 58 post贸w

Napisano 05 lutego 2011 - 15:08

Z ch臋ci膮 mog臋 Tobie pom贸c,jestem co prawda z Inowroc艂awia ale wizyta w Bydgoszczy nie jest wi臋kszym problemem, tylko nie bardzo wiem jak sobie to wyobra偶asz. 呕e niby zapukam do niego i co dalej.

#19 NighT_

NighT_
  • 39 post贸w

Napisano 05 lutego 2011 - 15:41

Narazie jeden u偶ytkownik wyda艂 ch臋ci na zrobienie tego i jest z Bydgoszczy. Chodzi艂o mi tutaj tylko oto 偶eby do niego zapuka膰 i poprostu Zapyta膰 go czemu nie wysy艂a i 偶e je偶eli nie wy艣le nast臋pnego dnia i nie wy艣le potwierdzenia to zg艂aszam sprawe na policje.

#20 kros

kros
  • 194 post贸w

Napisano 05 lutego 2011 - 16:36

a nie lepiej powiedzie膰: Dzie艅 dobry przyjecha艂em po Iphona :) lub Ipada ?

#21 berczi

berczi
  • 1 post贸w

Napisano 05 lutego 2011 - 16:54

Je偶eli nadal szukasz kogo艣 z Bdg mo偶esz odezwa膰 si臋 na PW ;)

#22 NighT_

NighT_
  • 39 post贸w

Napisano 05 lutego 2011 - 19:17

Narazie jeden pan do mnie pisa艂 ze jest z bydgoszczy i 偶e pomo偶e ale jak co艣 to napisze. Jezeli kto艣 mog艂by pom贸c to mowa tu oczywi艣cie o sporz膮dzeniu umowy miedzy mn膮 a "pomocnikiem" - jedna 偶e pozwalam na odebranie przedmiotu przez "pomocnika" od w/w z艂odzieja a drug膮 musi napisa膰 "pomocnik" 偶e ode艣le sprz臋t do mnie. Dla pomagiera oczekuje nagroda w postaci Folii na ekran (艣redniej jako艣ci) oraz gumowego Etui dla iPhone 4 ( kt贸re mia艂o by膰 na iPhone kt贸rego mia艂em otrzymac :o ) oraz nagroda pieni臋偶na :) Je偶eli kto艣 by chcia艂 pom贸c - pisac na PW. Pozdrawiam

#23 kubalek95

kubalek95
  • 20 post贸w
  • Sk膮dPrzemy艣l

Napisano 10 lutego 2011 - 21:57

Jakie艣 nowe informacje na temat ipada? Odzyska艂e艣 urz膮dzenie ? Jak mia艂 na imi臋 cz艂owiek do kt贸rego wysy艂a艂e艣 paczk臋?

#24 NighT_

NighT_
  • 39 post贸w

Napisano 12 lutego 2011 - 18:38

Ok to tak , sytu艂acja by艂a do艣c skomplikowana lecz (mam ogromn膮 nadzieje) 偶e zosta艂a rozwi膮zana dok艂adnie dzisiaj. W czwartek (albo w 艣rode) by艂em na policji w tej sprawie. Opisa艂em ca艂膮 sytu艂acje mi艂ej pani kt贸ra poradzi艂a tylko jedno zanim policja zacznie dzia艂a膰 - Wys艂a膰 oficjalny list do pana. Tak tez zrobi艂em - lecz mia艂em u艂atwion膮 sytu艂acje gdy偶 moj tato jest przedstawicielem handlowym w firmie DHL (Kurierskiej) i wys艂a艂 list kt贸ry sporz膮dzili艣my razem do pana do Bydgoszczy. Tato skontaktowa艂 si臋 z kurierem w Bydgoszczy kt贸ry dor臋cza艂 list i opisa艂 ca艂膮 sytu艂acje i prosi艂 go oto 偶eby zobaczy艂 sytu艂acje z domem (Czy to nie jest np pijacka melina ) - Kurier przyszed艂 do pana - zadzwoni艂 , odebra艂 Pan kt贸ry mnie okrad艂 - i go nie wpusci艂 , lecz kurier si臋 nie podda艂 i zadzwoni艂 jeszcze jeden raz - odebra艂 ojciec w/w, wpusci艂 kuriera, okaza艂o si臋 偶e w/w z艂odziej zosta艂 pobity do艣c do艣c - kurier m贸wi艂 ze sie zdziwi艂 (dzwoni艂 po wizycie u niego do mojego ojca). Da艂 list ojcu - oczywi艣cie nazwisko by艂o zmy艣lone lecz adres by艂 dobry ko艅c贸wka mia艂a by膰 rkowski a poda艂 szowski. Nast臋pnego dnia (wczoraj) ojciec napisa艂 do mnie na GG " Witam tu ojciec *******, prosz臋 o numer kontaktowy do Pana " - odpisa艂em numer do ojca - minut臋 p贸zniej pan zadzwoni艂 do taty, okaza艂o si臋 偶e synu艣 (z艂odziej) jest narkomanem i ojciec go zabra艂 stamt膮d kilka dni temu (pewnie dlatego nie odpisywa艂) i powiedzia艂 tez magiczne s艂owa "znalaz艂em w domu iPada , niech pan poda adres to panu go wy艣le". I tak si臋 sta艂o , w dniu dzisiejszym pan Wys艂a艂 przesy艂ke - mam nadzieje 偶e to iPad gdy偶 pan m贸wi艂 do艣膰 powa偶nie przez telefon. Potwierdzenie mam , numer mam - sprawdzi艂em na internecie i numer przesy艂ki si臋 zgadza , data , miejsce zgadza si臋 - wi臋c poczekam :)

#25 iPhone 25

iPhone 25
  • 1聽030 post贸w
  • Sk膮dKielce

Napisano 12 lutego 2011 - 19:03

Hmm ciekawa sytuacja napisz co dalej bd:)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych