Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Logic Pro. Mac Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#26 ksamus

ksamus
  • 485 postów
  • SkądŁorsoł

Napisano 01 lutego 2011 - 13:11

w G5 dual bym sie nie pchal, logica pociagnie ale jak dojdzie troche sladow + wtyczki to bedzie zamulac. Chodz na start mozna sie pobawic na QUAD G5, nie wydajac masy siana.

do Logica9 wymagany jest komputer na INTELU

Minimum requirements to install all applications

* Mac computer with an Intel processor

* 1GB of RAM (2GB or more highly recommended)
* Display with 1280-by-800 or higher resolution
* Mac OS X v10.5.7 or later
* QuickTime 7.6 or later
* DVD drive for installation

choć zawsze można probować, może pójdzie....

#27 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 02 lutego 2011 - 16:32

imac mial slabe przetworniki FW i na zewnetrznych kartach slabo gralo, moze te nowsze cos maja poprawionego?

Trochę pomieszałeś.
Nie przetworniki a chipsety FW. W nowych iMacach jest jeszcze gorzej, bo w ogóle nie współpracuje z niektórymi kartami na FireWire. Problem ten dotyczy także nowych MBP w których jest ten sam kiepski chip co w iMakach.

Lepiej kup MBP :D, lub uzywanego Maca PRO cos z pierwszych modeli, w G5 dual bym sie nie pchal, logica pociagnie ale jak dojdzie troche sladow + wtyczki to bedzie zamulac. Chodz na start mozna sie pobawic na QUAD G5, nie wydajac masy siana.

G5 odpada. Logic 9 z nim już nie współpracuje.

#28 tristeza

tristeza
  • 48 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 lutego 2011 - 23:45

Panowie bez przesady... iMac (współczesny) nie będzie za słaby do normalnych projektów w logicu. To bardzo dobry sprzęt do tego typu rzeczy. Miałem w zeszłym roku 21,5" 3,06GHz i spisywał się świetnie (akurat używam abletona, ale nie ma to większego znaczenia) - fajny LCD, wszystko śmigało gładko, do tego cisza... Potem przesiadłem się na PC i7 Xeon @3,8GHz i po niecałym roku wspomnienia pracy z iMakiem sprawiają, że pozbywam się tego i chcę powrócić do iMaka. Jedyny minus to problemy z matrycą (ja w swoim nie miałem), ale i tak to dobre rozwiązanie do muzyki do niedużych projektów. Co do autora wątku, sorry ale jak ktoś nie potrafi wejść na stronę choćby ispotu i sprawdzić jakie są ceny to nie mam pytań. Pozdr

#29 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2011 - 00:04

@ Iro ale naprawdę pomyśl nad MBP lub iMac i nie pchaj się na siłę w Mac Pro. A kasę zaoszczędzoną przeznacz na jakiś dobry interfejs audio do Maca i wydaje mi się że wyjdziesz na tym dużo lepiej

#30 pi

pi
  • 616 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 10:02

Logic 9 may work with Power PC - Gearslutz.com

#31 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 04 lutego 2011 - 11:48

Trochę pomieszałeś.
Nie przetworniki a chipsety FW. W nowych iMacach jest jeszcze gorzej, bo w ogóle nie współpracuje z niektórymi kartami na FireWire. Problem ten dotyczy także nowych MBP w których jest ten sam kiepski chip co w iMakach.

fakt dzieki iro .. za poprawienie .:D tego FW, dokładnie o to mi chodziło

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych