Jeżeli nie interesuje cię design, kultura pracy, świetny system a wyłącznie osiągi przy dobrej cenie to nie idziesz w Mac'a. Wszystko zależy od tego ile wyciskasz z tych programów o których piszesz. Graficy siedzą na Mac'ach ale nie wszyscy pracują na Mac Pro
A od kiedy to "kultura pracy" wystepuje jedynie na OS X??? Od kiedy to szybkosc i wydajnosc nie mozna zaliczyc do "kultury pracy"?
Zal mi tych , którzy jabłko maja za światynie.
Komputer do pracy to nie design Kolego, to ciezka praca, codzienna praca.
A chyba i3 w iMacu z wychodzacymi żółtymi plamami, słaba wydajnościowo do pracy 3D grafiką, kiepski support soft. do 3D na OS X nie mozna uznac za kulture pracy?!
Mozna twierdzic, ze inni sa teoretykami, ale nie mozna przyznac jednego, w świecie profesjonalnej pracy na 3D dell-e i Hp-ki sa niekwestionowanymi liderami. Czyzbys tam widział OSX?A moze nie ma tam "kultury pracy"?A moze zapomniałem, ze zamiast ludzi bedacych w temacie tego co robia profesjonalistami/zawodowcami, pracuja nieudacznicy do ktorych nie dotarła informacja, ze istnieje Apple, OS X i "kultura pracy" i wszystko to co najlepsze?
Mozna wszystko, ale nie mozna chyba byc tak naiwnym by odmawiac "kultury pracy" Win7. De facto temat dotyczy aplikacji pod system a nie samego systemu. Jakos znam ludzi ktorzy zarabiaja krocie na pracy w programach 3D i zauwazyłem trendy : Win7 , pełno ram, wydajne CUDA, i7 lub najlepiej Xeon na bazie rodziny 1366.
Jesli ludzie zarabaiaja na takich, a nie innych komputerach z rodziny PC-Win przy tym wypowiadajac sie "jest stabilnie, szybko , zgrane ze sprzetem" to chyba nie mówimy o naiwnych dzieciach.
Skonczmy te szalone mity jaki to Apple jest niezastapiony, ale tez n ie idealizujmy, ze na Apple nie da sie czegos zrobic.
Kazdy system i kazda platforma sprzetowa ma cos do zaoferowania, ale w temacie 3D platforma na bazie Windowsa nie jest do przeskoczenia tym bardziej przez iMaca. Mógłbym napisac Mac Pro, ale to inna półka cenowa.