Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

[ATV2G - 4.2.1] XBMC - koniec problem贸w z napisami

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
110 odpowiedzi w tym temacie

#26 MurcieFan

MurcieFan
  • 1聽415 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 12:59

@narapie, wiem jak to sprawdzic - nie jestem laikiem

obydwa .mkv. (1. 1920x800, 2. 1920x1080 - obydwa h264) Przed chwila sprawdzilem .mp4 (1280x720), rowniez pozytywny rezultat

---------- Wpis dodano o 12:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:53 ----------

a wlasnie co do napisow, nie sprawdzalem nawet :-), tak sie ucieszylem ze zadzialal mi TopGear w HD ze az obejrzalem caly :-)

#27 narapie

narapie
  • 177 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:09

zmiana czasu, u mnie dzia艂a

cd /private/var/db/timezone
rm localtime
ln -s /usr/share/zoneinfo/Europe/Warsaw localtime

---------- Wpis dodano o 13:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:07 ----------

@narapie, wiem jak to sprawdzic - nie jestem laikiem

obydwa .mkv. (1. 1920x800, 2. 1920x1080 - obydwa h264) Przed chwila sprawdzilem .mp4 (1280x720), rowniez pozytywny rezultat

i nic nie 艣cina ? kurde to nie wiem co mam 藕le, u mnie tnie 偶e si臋 nie da ogl膮da膰

#28 szad

szad
  • 431 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:22

YES!YES!YES! Jak m贸wi艂 ma艂y Kazio.

Mamy d藕wi臋k 5.1
Przegrywamy z atv plik:

Ustawienie poprawnego czasu:

wow, dziala, dzieki!

Czy kto艣 opr贸cz mnie ma jeszcze problem z automatycznym pobieraniem napis贸w z w艂膮czonym napiprojekt?
Dostaj臋 b艂膮d: error 'srt' object has no 'hexdigit'
Nie mog臋 w google znale藕膰 rozwi膮zania.
W xbmc na macu nie mia艂 problemu, podobny problem pojawia艂 si臋 tylko przy odtwarzaniu filmu bezpo艣renio z paczki rar.

a jest wtyczka napiprojekt do xbmc?

---------- Wpis dodano o 13:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:14 ----------

ok, juz znlazlem :)

#29 MurcieFan

MurcieFan
  • 1聽415 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:26

szad, podziel sie wtyczk膮 :)

---------- Wpis dodano o 13:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:25 ----------

@narapie, scina co okolo 10 minut zeby zabufforowac, ale to wina mojego wolnego 100letniego pendrive w routerze.

#30 szad

szad
  • 431 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:27

wtyczka jest do pobrania przez xbmc, nazywa sie xbmc subtitles, i obsluguje tez napiprojekt.pl :)

#31 narapie

narapie
  • 177 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:35

wtyczka jest do pobrania przez xbmc, nazywa sie xbmc subtitles, i obsluguje tez napiprojekt.pl :)

tak jest ,te偶 j膮 wczoraj zainstalowa艂em, uruchomi艂em, ale nie wiem jak z niej korzysta膰?

#32 szad

szad
  • 431 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:39

dzialac dziala, tylko faktycznie wywala blad. jak uzywac? najpierw konfiguracja system>wtyczki>wlaczone wtyczni>napisy ustawiasz jezyk i strone gdzie ma szukac napisow.. na koncu dajesz OK na dole zeby zapisac ustawienia. podczas ogladania filmu przytrzymujesz srodkowy przycisk, i okienko na gorze poprawe "pobierz napisy"

#33 narapie

narapie
  • 177 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:40

@narapie, scina co okolo 10 minut zeby zabufforowac, ale to wina mojego wolnego 100letniego pendrive w routerze.

ja przez ssh wgra艂em bezpo艣rednio plik na apple tv do jakiego艣 tam katalogu i te偶 scina艂o w spos贸b nie pozwalaj膮cy ogl膮da膰

#34 likeon

likeon
  • 27 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 14:15

@szad co ciekawe opensubtitles dziala dobrze. problem jest tylko i konkretnie z napiprojekt, a to jest akurat najlepsze zrodlo ;P przydalby sie ktos dobry w skryptach pytonga, zeby to zdiagnozowac.

#35 MurcieFan

MurcieFan
  • 1聽415 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 14:40

narapie, na ssd w atv transfer mam okolo 1.1MB/s, na pena 3.5MB. Moze sproboj z czegos innego niz wbudowany

#36 prostreet

prostreet
  • 75 post贸w
  • Sk膮dKalisz PL

Napisano 23 stycznia 2011 - 15:20

Witajcie :D a da si臋聽zmieni膰 na Apple TV motyw na takie jak s膮 na stronie :D ?? takie 艂adne z ok艂adeczkami itp :D??

#37 likeon

likeon
  • 27 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 16:12

jasne. ja uzywam alaska mod. wchodzis w settings, appearance, skins, get more i pobierasz sobie jaka chcesz. pozniej trzeba ja tylko wybrac jako aktywna.

#38 patryk.kabus

patryk.kabus
  • 7 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 17:24

Witam jestem nowy na forum pozwole podpiac sie pod temat nie wiem czy ktos z was ma taki problem jak ja a mianowicie zainstalowalem sobie na Apple TV 2g XBMC i nie potrafie do biblioteki muzyki dodac plikow .mp3 pliki .mkv sa widoczne w bibliotece w czym moze byc problem juz 3 razy reinstalowalem soft wraz z XBMC Zapomnialem dodac ze pliki sa przegladane z macbooka przez SMB

#39 likeon

likeon
  • 27 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 18:19

za oficjalnym forum: Scanning for remote music shares is broken, library does not update Picture shares are not working wiec na razie pupa blada. Przy czym mozesz odtwarzac mp3 po smb bez dodawania do biblioteki.

#40 patryk.kabus

patryk.kabus
  • 7 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 19:00

aha rozumiem dzieki za pomoc tylko sie zastanawiam dlaczego pliki.mkv i flac sie dodaj膮

#41 narapie

narapie
  • 177 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 20:41

narapie, na ssd w atv transfer mam okolo 1.1MB/s, na pena 3.5MB. Moze sproboj z czegos innego niz wbudowany

przez ssh na apple mam max 900 kb/s, to moze byc problem?
Do艂膮czona grafika

#42 MurcieFan

MurcieFan
  • 1聽415 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 21:43

Jaki bitrate ma film? Jezeli film ma wyszy bitrate niz transfer pamieci aTV to bedzie skakac. Kurde, dzialaja wam napisy .txt? Zaznaczam mu podczas odtwarzania filmu w OSD a ten i tak nie pokazuje :-(

#43 narapie

narapie
  • 177 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 22:23

Jaki bitrate ma film? Jezeli film ma wyszy bitrate niz transfer pamieci aTV to bedzie skakac.

to t艂umaczenie ju偶 do mnie przemawia bardziej, chyba mam jakie艣 kijowe pliki bo w niekt贸rych przep艂yw danych jest ko艂o 4000 kb/s

Kurde, dzialaja wam napisy .txt? Zaznaczam mu podczas odtwarzania filmu w OSD a ten i tak nie pokazuje :-(

w pi膮tek mi dzia艂a艂y wszystkie a dzi艣 raz dzia艂aj膮 raz nie :( nie wiem od czego to zale偶y. Co to znaczy "Zaznaczam mu podczas odtwarzania filmu w OSD"? Ja mam txt albo srt w katalogu z plikiem video i tyle albo 艣ci膮gam pluginem opensubtitles napisy po angielsku i dzia艂aj膮.

Co艣 mi si臋 wydaje 偶e jeste艣my kr贸likami do艣wiadczanymi dla developer贸w XBMC, nie m贸wie 偶e to 藕le, program jest super i nadaje si臋 do publicznego wydania, ale jednak trzeba poczeka膰 na aktualizacje....

#44 likeon

likeon
  • 27 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 22:53

Narapie - dostajemy za darmo kombajn multimedialny daj膮cy DUUUU呕O wi臋cej ni偶 Stefan. Jest to pierwsze wydanie, a i tak jest SUPER! Podejrzewam, 偶e przy cenie Apple TV2, BARDZO szybko spo艂eczno艣膰 wymusi z deweloper贸w wsparcie :) Pocz膮tki na Xboxie (bo z tamt膮d XBMC oryginalnie si臋 wywodzi) by艂y du偶o trudniejsze. Program by艂 portowany tak d艂ugo i jest tyle bug贸w, poniewa偶 poprzednie Apple TV nie by艂o na iOSie. To wydanie, to praktycznie start od zera. Nie ma co narzeka膰, lepsiejszej alternatywy nie ma, a mo偶e by膰 tylko lepiej :)

#45 narapie

narapie
  • 177 post贸w

Napisano 23 stycznia 2011 - 23:06

ale ja nie narzekam:) program w polaczeniu z apple tv jest super, zw艂aszcza por贸wnuj膮c do domy艣lnych mo偶liwo艣ci. Co XBMC to pierwszy raz si臋 spotka艂em z nim w pi膮tek, wcze艣niej nie mia艂em poj臋cia 偶e co艣 takiego istnieje.

#46 zbimac

zbimac
  • 126 post贸w
  • Sk膮dDLW

Napisano 24 stycznia 2011 - 13:05

Prosz臋 o pomoc w konfiguracji Apple TV2-XBMC z Time Capsule (udost臋pnianie katalog贸w). Z g贸ry dzi臋ki!

#47 likeon

likeon
  • 27 post贸w

Napisano 24 stycznia 2011 - 15:16

a to nie Ty do mnie pisa艂e艣? Odpisa艂em przecie偶. 1. Uruchamiasz xbmc 2. Video. 3. Dodaj 藕r贸d艂a (add source) 4. Przegl膮daj (browse) 5. 殴r贸d艂o sieciowe (ta opcja na ko艅cu, nie pami臋tam jak si臋 zwa艂a) 6. Nazwa serwera (server name) - tu wpisujesz nazw臋 sieciow膮 kapsu艂y np TC 7. port nie ruszasz 8. username dowolne. 9. has艂o - takie jak ustawi艂e艣 w airport utility dla udzia艂贸w na kapsule. 10. wskazujesz nowo utworzon膮 opcj臋 藕r贸d艂a np smb://TC 11. Nadajesz nazw臋 藕r贸d艂a 12. Gotowe

#48 zbimac

zbimac
  • 126 post贸w
  • Sk膮dDLW

Napisano 24 stycznia 2011 - 15:46

nie to nie ja! Dzi臋ki likeon

#49 MurcieFan

MurcieFan
  • 1聽415 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 24 stycznia 2011 - 18:48

narapie, poprostu masz filmy dobrej jakosci :-), zbyt dobrej na pamiec apple tv

#50 lukasz.bru

lukasz.bru
  • 16 post贸w

Napisano 18 lutego 2011 - 19:37

xbmc format pliku Witam ! Czy 偶eby zaimportowac filmy do biblioteki xbmc na kompie trzeba je mie膰 w jakim艣 specjalnym formacie ? Potrzebuje je zaimportowa膰 zeby m贸c odbiera膰 je na atv moze te jest banalny problem ale nie moge tego ogarnac z gory dzieki za pomoc

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych