Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[ATV2G - 4.2.1] XBMC - koniec problemów z napisami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

#26 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 12:59

@narapie, wiem jak to sprawdzic - nie jestem laikiem

obydwa .mkv. (1. 1920x800, 2. 1920x1080 - obydwa h264) Przed chwila sprawdzilem .mp4 (1280x720), rowniez pozytywny rezultat

---------- Wpis dodano o 12:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:53 ----------

a wlasnie co do napisow, nie sprawdzalem nawet :-), tak sie ucieszylem ze zadzialal mi TopGear w HD ze az obejrzalem caly :-)

#27 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:09

zmiana czasu, u mnie działa

cd /private/var/db/timezone
rm localtime
ln -s /usr/share/zoneinfo/Europe/Warsaw localtime

---------- Wpis dodano o 13:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:07 ----------

@narapie, wiem jak to sprawdzic - nie jestem laikiem

obydwa .mkv. (1. 1920x800, 2. 1920x1080 - obydwa h264) Przed chwila sprawdzilem .mp4 (1280x720), rowniez pozytywny rezultat

i nic nie ścina ? kurde to nie wiem co mam źle, u mnie tnie że się nie da oglądać

#28 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:22

YES!YES!YES! Jak mówił mały Kazio.

Mamy dźwięk 5.1
Przegrywamy z atv plik:

Ustawienie poprawnego czasu:

wow, dziala, dzieki!

Czy ktoś oprócz mnie ma jeszcze problem z automatycznym pobieraniem napisów z włączonym napiprojekt?
Dostaję błąd: error 'srt' object has no 'hexdigit'
Nie mogę w google znaleźć rozwiązania.
W xbmc na macu nie miał problemu, podobny problem pojawiał się tylko przy odtwarzaniu filmu bezpośrenio z paczki rar.

a jest wtyczka napiprojekt do xbmc?

---------- Wpis dodano o 13:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:14 ----------

ok, juz znlazlem :)

#29 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:26

szad, podziel sie wtyczką :)

---------- Wpis dodano o 13:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:25 ----------

@narapie, scina co okolo 10 minut zeby zabufforowac, ale to wina mojego wolnego 100letniego pendrive w routerze.

#30 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:27

wtyczka jest do pobrania przez xbmc, nazywa sie xbmc subtitles, i obsluguje tez napiprojekt.pl :)

#31 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:35

wtyczka jest do pobrania przez xbmc, nazywa sie xbmc subtitles, i obsluguje tez napiprojekt.pl :)

tak jest ,też ją wczoraj zainstalowałem, uruchomiłem, ale nie wiem jak z niej korzystać?

#32 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:39

dzialac dziala, tylko faktycznie wywala blad. jak uzywac? najpierw konfiguracja system>wtyczki>wlaczone wtyczni>napisy ustawiasz jezyk i strone gdzie ma szukac napisow.. na koncu dajesz OK na dole zeby zapisac ustawienia. podczas ogladania filmu przytrzymujesz srodkowy przycisk, i okienko na gorze poprawe "pobierz napisy"

#33 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:40

@narapie, scina co okolo 10 minut zeby zabufforowac, ale to wina mojego wolnego 100letniego pendrive w routerze.

ja przez ssh wgrałem bezpośrednio plik na apple tv do jakiegoś tam katalogu i też scinało w sposób nie pozwalający oglądać

#34 likeon

likeon
  • 27 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 14:15

@szad co ciekawe opensubtitles dziala dobrze. problem jest tylko i konkretnie z napiprojekt, a to jest akurat najlepsze zrodlo ;P przydalby sie ktos dobry w skryptach pytonga, zeby to zdiagnozowac.

#35 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 14:40

narapie, na ssd w atv transfer mam okolo 1.1MB/s, na pena 3.5MB. Moze sproboj z czegos innego niz wbudowany

#36 prostreet

prostreet
  • 75 postów
  • SkądKalisz PL

Napisano 23 stycznia 2011 - 15:20

Witajcie :D a da się zmienić na Apple TV motyw na takie jak są na stronie :D ?? takie ładne z okładeczkami itp :D??

#37 likeon

likeon
  • 27 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 16:12

jasne. ja uzywam alaska mod. wchodzis w settings, appearance, skins, get more i pobierasz sobie jaka chcesz. pozniej trzeba ja tylko wybrac jako aktywna.

#38 patryk.kabus

patryk.kabus
  • 7 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 17:24

Witam jestem nowy na forum pozwole podpiac sie pod temat nie wiem czy ktos z was ma taki problem jak ja a mianowicie zainstalowalem sobie na Apple TV 2g XBMC i nie potrafie do biblioteki muzyki dodac plikow .mp3 pliki .mkv sa widoczne w bibliotece w czym moze byc problem juz 3 razy reinstalowalem soft wraz z XBMC Zapomnialem dodac ze pliki sa przegladane z macbooka przez SMB

#39 likeon

likeon
  • 27 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 18:19

za oficjalnym forum: Scanning for remote music shares is broken, library does not update Picture shares are not working wiec na razie pupa blada. Przy czym mozesz odtwarzac mp3 po smb bez dodawania do biblioteki.

#40 patryk.kabus

patryk.kabus
  • 7 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 19:00

aha rozumiem dzieki za pomoc tylko sie zastanawiam dlaczego pliki.mkv i flac sie dodają

#41 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 20:41

narapie, na ssd w atv transfer mam okolo 1.1MB/s, na pena 3.5MB. Moze sproboj z czegos innego niz wbudowany

przez ssh na apple mam max 900 kb/s, to moze byc problem?
Dołączona grafika

#42 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 21:43

Jaki bitrate ma film? Jezeli film ma wyszy bitrate niz transfer pamieci aTV to bedzie skakac. Kurde, dzialaja wam napisy .txt? Zaznaczam mu podczas odtwarzania filmu w OSD a ten i tak nie pokazuje :-(

#43 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 22:23

Jaki bitrate ma film? Jezeli film ma wyszy bitrate niz transfer pamieci aTV to bedzie skakac.

to tłumaczenie już do mnie przemawia bardziej, chyba mam jakieś kijowe pliki bo w niektórych przepływ danych jest koło 4000 kb/s

Kurde, dzialaja wam napisy .txt? Zaznaczam mu podczas odtwarzania filmu w OSD a ten i tak nie pokazuje :-(

w piątek mi działały wszystkie a dziś raz działają raz nie :( nie wiem od czego to zależy. Co to znaczy "Zaznaczam mu podczas odtwarzania filmu w OSD"? Ja mam txt albo srt w katalogu z plikiem video i tyle albo ściągam pluginem opensubtitles napisy po angielsku i działają.

Coś mi się wydaje że jesteśmy królikami doświadczanymi dla developerów XBMC, nie mówie że to źle, program jest super i nadaje się do publicznego wydania, ale jednak trzeba poczekać na aktualizacje....

#44 likeon

likeon
  • 27 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 22:53

Narapie - dostajemy za darmo kombajn multimedialny dający DUUUUŻO więcej niż Stefan. Jest to pierwsze wydanie, a i tak jest SUPER! Podejrzewam, że przy cenie Apple TV2, BARDZO szybko społeczność wymusi z deweloperów wsparcie :) Początki na Xboxie (bo z tamtąd XBMC oryginalnie się wywodzi) były dużo trudniejsze. Program był portowany tak długo i jest tyle bugów, ponieważ poprzednie Apple TV nie było na iOSie. To wydanie, to praktycznie start od zera. Nie ma co narzekać, lepsiejszej alternatywy nie ma, a może być tylko lepiej :)

#45 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 23:06

ale ja nie narzekam:) program w polaczeniu z apple tv jest super, zwłaszcza porównując do domyślnych możliwości. Co XBMC to pierwszy raz się spotkałem z nim w piątek, wcześniej nie miałem pojęcia że coś takiego istnieje.

#46 zbimac

zbimac
  • 126 postów
  • SkądDLW

Napisano 24 stycznia 2011 - 13:05

Proszę o pomoc w konfiguracji Apple TV2-XBMC z Time Capsule (udostępnianie katalogów). Z góry dzięki!

#47 likeon

likeon
  • 27 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 15:16

a to nie Ty do mnie pisałeś? Odpisałem przecież. 1. Uruchamiasz xbmc 2. Video. 3. Dodaj źródła (add source) 4. Przeglądaj (browse) 5. Źródło sieciowe (ta opcja na końcu, nie pamiętam jak się zwała) 6. Nazwa serwera (server name) - tu wpisujesz nazwę sieciową kapsuły np TC 7. port nie ruszasz 8. username dowolne. 9. hasło - takie jak ustawiłeś w airport utility dla udziałów na kapsule. 10. wskazujesz nowo utworzoną opcję źródła np smb://TC 11. Nadajesz nazwę źródła 12. Gotowe

#48 zbimac

zbimac
  • 126 postów
  • SkądDLW

Napisano 24 stycznia 2011 - 15:46

nie to nie ja! Dzięki likeon

#49 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 stycznia 2011 - 18:48

narapie, poprostu masz filmy dobrej jakosci :-), zbyt dobrej na pamiec apple tv

#50 lukasz.bru

lukasz.bru
  • 16 postów

Napisano 18 lutego 2011 - 19:37

xbmc format pliku Witam ! Czy żeby zaimportowac filmy do biblioteki xbmc na kompie trzeba je mieć w jakimś specjalnym formacie ? Potrzebuje je zaimportować zeby móc odbierać je na atv moze te jest banalny problem ale nie moge tego ogarnac z gory dzieki za pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych