Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AR. Drone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#26 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:41

Nie wiem czy nie będzie to trochę za wolne... Myślałem dlatego raczej o samochodzie... Jako dziecko pamiętam modele samochodów na gąsienicach... Teraz już takich nie robią?

#27 ixion

ixion
  • 347 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 stycznia 2011 - 17:25

Raczej nie.

#28 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 24 stycznia 2011 - 10:41

A może jakiś model bez skrętnych kół ale z osobnym napędem na każde koło... Może coś takiego znajdę? Chciałbym żeby model zawracał prawie w miejscu...

#29 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 25 stycznia 2011 - 21:53

Zgodnie z obietnicą w najbliższy weekend pierwsze pokazy lotów w warszawskim centrum handlowym. Już w sobotę i niedzielę w godzinach 13.00-18.00 zapraszamy do Złotych Tarasów. Pokazy odbywać się będą w sklepie Games World na 2 piętrze niedaleko Saturna. Wszystkich chcących zobaczyć to urządzenie na żywo serdecznie zapraszamy.

#30 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 02 lutego 2011 - 20:36

W nadchodzący weekend pokazy w centrum handlowym Arkadia w Warszawie. Godziny pokazów jak w Złotych Tarasach... Zapraszamy wszystkich serdecznie...

#31 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 02 lutego 2011 - 20:51

Siemka. Właśnie się zastanawiam nad tym cackiem ^^ tylko troszkę mało tego latania ;( 20min na jednym ładowaniu? bee.. a przy okazji. Mówi się o zwyżających się cenach. Znalazłem kilka ofert z Norwegii, i ceny są zachęcające. (od 2.800kr - 3.500kr czyli około 1.400zł-1.750zł) które używane były 2-3 razy. (norwedzy . . . =.=) i są w stanie idealnym. Po prostu im się znudziły. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to mogę dać namiar: na stronie finn.no w wyszukiwarce wpiszcie AR.Drone i samo wyjdzie. tam jest mniej ofert, ale łatwiejszy dostęp i ceny niziutkie : ) A tak to przez ludzi się dowiadywałem

#32 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 03 lutego 2011 - 22:42

To nie lepiej w Polsce nowego z gwarancją kupić za niecałe 1600 zł?
AR.DRONE PARROT NOWOŚĆ DLA IPHONE/IPAD OD RĘKI WWA (1443706797) - Aukcje internetowe Allegro

#33 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 04 lutego 2011 - 09:40

Parrot AR.Drone - Apple Store (U.S.) po co przepłacać .... 1600..., w sklepach za granicą można kupić wrazię W każdą część, nie opłaca się miec gwarancji i czekać potem miecha na naprawę albo lepiej :], za różnicę w cenie. a tak to tam nie ma co się praktycznie spierdzielić, chyba, że świadomie coś zniszczymy a tego i tak gwarancja nie obejmie. Silniki są bezszczotkowe więc praktycznie nie zniszczalne to tylko drut, magnes i obudowa ..., elektronika też jak nie zostanie zalana to małe szanse że coś jej się stanie :). Pakiety RC i tak w sumie nie są objęte gwarancją bo nikt nie jest w stanie sprawdzić poprawności ich używania.

pzdr. Łukasz

#34 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 06 lutego 2011 - 00:36

wyspiarz: Wydaje mi się że nie masz ani nie miałeś AR. Drone... Po pierwsze wprowadzasz ludzi w błąd podając cenę 300 dolarów bo z podatkami i przesyłką jest to 430 dolarów... Po drugie przy takim zakupie nie możesz kupić tego na firmę a klienci często tak robią i sprzęt wychodzi ich 1300 zł netto... Kolejna rzecz to serwis z którym też nie masz racji... Nie odosobnione są przypadki kiedy do wymiany jest płyta główna i można zrobić to w ramach gwarancji no ale można też za nią zapłacić 100 euro stosując się do Twoich porad...

#35 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 07 lutego 2011 - 09:13

hehe wiesz :) modelarstwem bawię się X lat, 99% rzeczy i części do modeli zamawiam za granicą i przebitka w cenie jest znaczna, i żadna FV itp tego nie zastąpi...., co do psucia się elektroniki :) sorka mi się w sumie nic nigdy nie zepsuło, jak się tego nie zaleje to szansa że coś się zwali jest naprawdę mała, mam regulator do modelu z silnkiem, zestaw ktory kosztuje ponad 1000zł, i cholera nie chce się zepsuć :), ten przykład ze strony appla to tylko przykład różnicy w cenie :) no ale proszę :) Yellow Parrot AR. Drone Quadricopter Helicopter Orange - eBay (item 120677725984 end time Feb-27-11 19:19:47 PST) proszę trochę ponad 300$ z wysyłką to mamy no 1000 - 1050zł na gotowo pat przynosi w zębach do domu :], sorry to 600 mniej niż na allegro :), żadna FV tego nie zrekompensuje, Gwarancje dalej mamy jedyne co to "trochę" dalej niż wcześniej, i jak mam założyć, że coś się będzie psuć to nie kupił bym tego w cale, bo jak twierdzisz, że się psuję samo z siebie to może być jak z imacami :) serwis niby oki ale ile można serwisować :), płyta też nie kosztuje 100e, myślę, że za zaoszczędzone 600zł można kupić je 2 :), i nie każdy może kupić takie coś na FV. Są też oferty że ktoś wyślę z usa do pl za 1200-1300 ( i wątpię że nie zarabia na tym :) ). A poczekać na zabawkę 2-3tyg za 3-400 to myślę żadna ujma :).

pzdr. Łukasz

#36 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2011 - 09:30

Ceny w Polsce przegięte jak zwykle. Osobiście zamówiłem to już chyba z pół roku temu na amazon.com. Niecałe 300 $ i było w przeciągu tygodnia u mnie w domu. A sprzęt polecam pisałem o nim tu ar_drone-czy-ktos-posiada-jakies-doswiadczenia.html

#37 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 07 lutego 2011 - 09:50

Xrey dokładnie tak jak piszesz :), jeszcze napisz czy ci się psuje :) w co wątpię :) ja gdzieś jeszcze sporo wcześniej dałem temat o tym jakoś gdzieś umarł :) pzdr. Łukasz

#38 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2011 - 19:13

Sam się nie popsuł :D Ja go popsułem a mianowicie dosyć mocno się nim rozwaliłem o ścianę. Po tym incydencie jeden z 4 silniczków zgłaszał błąd. Zamówiłem nowy silniczek. W sumie to 2 tak na wszelki wypadek (39 $). Wymiana jest banalna. Od tamtej pory rozbilem się już naprawdę sporo razy i nic mu nie jest. POLECAM AR Drone każdemu, to najfajniejsza rzecz do iPhone, iPad czy iPod jaka do tej pory powstała. A tak btw jak go zamawiałem to od razu z dodatkową baterią.

#39 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 07 lutego 2011 - 19:21

hehe baterię to ja bym brał inne :) www.hobbyking.com tutaj znajdziesz sporo :), w sumie ja mam ładowarkę do każdego pakietu to mogę brać w sumie co chce :), ale najlepiej chyba LIFE ( A123 ) .

pzdr. Łukasz

#40 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2011 - 21:05

hehe baterię to ja bym brał inne :) www.hobbyking.com tutaj znajdziesz sporo :), w sumie ja mam ładowarkę do każdego pakietu to mogę brać w sumie co chce :), ale najlepiej chyba LIFE ( A123 ) .
pzdr. Łukasz

Nie bardzo znam się na bateriach, niemniej z tego linku co podałeś widzę sporo fajnych bateryjek ale jest jedno ale... Mianowicie AR Drone jest dosyć podatny na obciążenie. Już tłumaczę zainstalowałem na nim kamerę http://gopro.com i w wodoszczelnej obudowie z wewnętrzną obudową ardrone nie bardzo chciał latać. Więc podłączenie do niego baterii np.Turnigy 5000mAh 6S 35C Lipo Pack nie wchodzi w grę. Pamiętaj o tym, że to statek latający więc parametry takie jak ciężar, areodynamika, warunki atmosferyczne (deszcz, śnieg, wiatr!) są bardzo ważne.

#41 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 07 lutego 2011 - 21:37

jaka jest waga org pakietu ?? pzdr. Łukasz

#42 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 lutego 2011 - 19:53

Ja bez faktury/paragonu też mogę za 1300 zł sprzedać jak ktoś jest zainteresowany...

---------- Wpis dodano o 19:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:48 ----------

To nasze prawo narzuca takie ceny a nie chęć dorobienia się... Przynajmniej w moim wypadku... Robię to hobbistycznie a nie zarobkowo... Sam kupiłem sobie AR. Drone'a... Sprzedaje je i robię pokazy w każdej wolnej chwili żeby pokazać ten sprzęt w Polsce, żeby ludzie mieli do nich dostęp... Nie każdy jest w stanie wydać 1000-1500 zł na coś co widział na filmie na YouTube...

#43 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 08 lutego 2011 - 20:19

Ja nie mam pretensji to ciebie że chcesz kogoś naciągać itp itd :). Rozumiem, że robiąc to legalnie itp wychodzi to tyle i tyle + jakiś zarobek :), niestety jest to okolo 50-60% więcej niż kupno ar drona na ebayu :), nawet twoje 1300 to o jakieś 250zł - 300zł więcej niż to samo z ebaya jedynie trzeba poczekać tydzień na wysyłkę :), co myślę nie jest wielką ujmą za 250-300zł :). Co do pokazów bardzo fajnie :) ale generalnie ktoś może zobaczyć wrócić do domu wklepać ebay i zamówić :), jak to cię pocieszy to jakieś apacze sprzedają AR'a za ponad 2000 tysie :D co jest już skrajnym szukaniem frajera :) a że u nas jest jak jest to każdy to wie:) dlatego ja osobiście w pl to kupiłem maca bo na FV, a tak to generalnie albo naprawdę dobra oferta w pl, ale sklepy zagraniczne. pzdr. Łukasz

#44 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 lutego 2011 - 20:25

W Warszawie w BlueCity jest po 2499 za szt. To jest zarobek i szukanie frajera...

#45 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2011 - 20:56

jaka jest waga org pakietu ??

pzdr. Łukasz

102g

#46 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 lutego 2011 - 22:30

Ja swojego tez sprawdzam z obciążeniem i latarkę z którą chciałem latać w nocy Drone rekompensował...

#47 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 09 lutego 2011 - 10:45

to teraz pytanie czy uniesie dodatkowe 70g http://www.hobbyking...?idProduct=6518
life są ciężkawe, nie wiem jak ten org lipo ale lipo life itd.. powinno ładować się z balanserem, i generalnie lipo lubią wybuchać, i powinno ładować się je w specjalnych torbach albo w doniczkach ( ceramicznych ).

pzdr. Łukasz

#48 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2011 - 23:06

Powinien ogarnąć, nie mam nic pod ręką co by ważyło jakieś gram. Ma ktoś jakiś pomysł co z rzeczy codziennego użytku waży ok 70 gram ? :D

#49 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 10 lutego 2011 - 00:42

70 gram powinien ogarnąć... Myśle że w tym przypadku gorszy jest rozmiar baterii która ma swoje określone miejsce i raczej cieżko je powiększyć na długość... Przy 70 bramach trochę silniki dostaną po dupie ale bateria znajduje się w środku ciężkości Drone wiec nie powinno być problemów...

#50 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 10 lutego 2011 - 08:56

nie no generalnie jak patrzę na rozmiar org baterii to oni chyba specjalnie tak ją rozwiązali żeby nikt nie kupił większej tylko od nich. pzdr. Łukasz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych