[Widget] Program TV
Napisano 12 marca 2007 - 14:19
Napisano 12 marca 2007 - 15:05
co do tvnturbo to zależy tylko i wyłącznie od tv.o2.pl, bo stamtąd widget pobiera dane. jeśli oni dodadzą to w wersji nad którą pracuje od razu się pojawi (ta udostępniona ma kanały "na stałe", nowa będzie je pobierać)
już nabazgrałem do tv.o2.pl żeby wśród stacji znalazło się TVN turbo, jeśli jeszce komuś na tym zależy niech do nich pisze, może to coś pomoże...
A jakby kliknąć na danej pozycji a ona dodawałaby nam się do iCal z powiadomieniem x minut wcześniej?
oj, to by było niezłe :-)
Napisano 12 marca 2007 - 15:07
Napisano 12 marca 2007 - 15:35
super pomysł i ja się dopisuję .Super widget - dzięki
A jakby kliknąć na danej pozycji a ona dodawałaby nam się do iCal z powiadomieniem x minut wcześniej?
Psajcho super Widget.
Napisano 12 marca 2007 - 17:22
Napisano 12 marca 2007 - 17:49
Nie wiem jak to wywoływać, poczytam i zobaczę co da się zrobićSuper widget - dzięki
doszło, ale nie wiem czemu siedziało w spamie. Na chwilę obecną mam taką ciekawą koncepcję dotyczącą grafiki. Jeśli się nie spodoba to pomyślę nad Twoją propozycją.Psajcho: Pisałem do Ciebie odnośnie zmiany grafiki widgeta. Doszło?
- bast3k lubi to
Napisano 13 marca 2007 - 19:21
albo u mnie jakis diabel siedzi, albo widget powinien zaznaczac na kolor czerwony programy ktore trwaja, a nie ktore sie zaczna?
Napisano 13 marca 2007 - 20:19
btw to @clr to masz dość starą wersję u siebie. zerknij tu http://psajcho.d.la/...=kom&wpis_id=26
Napisano 13 marca 2007 - 21:47
Napisano 13 marca 2007 - 23:23
...zielony bylby wskazany, no ale to juz nie od Ciebie zalezy...
Jak to nie? Czekaj na aktualizację
Jest możliwość zmiany koloru podświetlenia na zielony oraz zmiana skórki (tymczasowo są dwie - ciemna i jasna, jak macie propozycje to podzielcie się ze mną.) Oficjalne wydanie - jutro wieczorem.
mam javascript, mam prawie pełną kontrolę
Napisano 13 marca 2007 - 23:28
Napisano 13 marca 2007 - 23:32
nic tego nie zmieni, bo tak jest na tv.o2.pl
to zle zrozumialem te slowa a nic to , zycze powodzenia w updatach
Napisano 13 marca 2007 - 23:41
Super, Super, Super.
Czy ewentualnie rozważysz możliwość zmniejszenia czcionki i jednoczesnego wyświetlania (powiedzmy do 10 wybranych) kilku kanałów ? To by było cool ?
Pozdro
Co rozumiesz przez zmniejszenie czcionki? 10 to za duża? :?
Drugiej części w ogóle nie rozumiem
Napisano 14 marca 2007 - 00:13
Napisano 15 marca 2007 - 23:35
+ dodane przeglądanie opisu danego programu poprzez kliknięcie na jego tytule,
+ dodane zmienianie wielkości czcionki,
+ dodane zmienianie koloru najbliższego programu,
+ dodany wybór jasnego lub ciemnego tła widgeta (docelowo ma być ich więcej),
+ poprawienie wyświetlania stacji domyślnej (teraz przełącza się za każdym pokazaniem dashborda),
+ lekkie zmiany graficzne,
Padła propozycja dodawania programu do iCala - niestety nie mam opanowanego C, więc nic z tego. Co do wyświetlania bieżącego programu w trybie ikonki - do zrobienia. Jeśli nie macie więcej propozycji to poprawię niedociągnięcia i będzie wersja finalna.
http://psajcho.d.la/...=kom&wpis_id=26
- sfinks lubi to
Napisano 15 marca 2007 - 23:51
Napisano 16 marca 2007 - 18:54
Napisano 16 marca 2007 - 19:47
Czy istnialaby mozliwosc stworzenia łidżecika, ktory komunikowalby sie ze strona Ling.pl || NajwiÄkszy darmowy sĹownik online - angielski, niemiecki, francuski, hiszpaĹski, wĹoski i umozliwial tlumaczenie slow na dashboardzie? Bardzo przydalby mi sie taki patent, a mysle ze wielu innym uzytkownikom rowniez Co ty na to?
Napisano 16 marca 2007 - 21:59
tak, tak mamy teraz 0.9.5
http://psajcho.d.la/...=kom&wpis_id=26
Już zrobiłem wpis na stronce, ale może powielę tutaj i ktoś sprawdzi czy u niego jest tak samo -
Odpalam widget (F12) wybieram stację inną niż domyślna, termin "jutro", przeglądam program i... po chwili sam wskakuje program stacji domyślnej na "jutro"
Jak włączę inną stację na jutro i nic nie dotykam po chwili wraca do stacji domyślnej
Napisano 17 marca 2007 - 00:04
Jako ze kolega widze swietnie radzi sobie z pisaniem widgetow odwolujacych sie do stronek www, mialbym taka prosbe - propozycje.
Czy istanialby mozliwosc stworzenia łidżecika, ktory komunikowal by sie ze strona www.ling.pl i umozliwial tlumaczenie slow na dashboardzie? Bardzo przydalby mi sie taki patent, a mysle ze wielu innym uzytkownikom rowniez Co ty na to?
Jeśli czas mi na to pozwoli to nie ma problemu.
Już zrobiłem wpis na stronce, ale może powielę tutaj i ktoś sprawdzi czy u niego jest tak samo -
Odpalam widget (F12) wybieram stację inną niż domyślna, termin "jutro", przeglądam program i... po chwili sam wskakuje program stacji domyślnej na "jutro"
Jak włączę inną stację na jutro i nic nie dotykam po chwili wraca do stacji domyślnej
Znany mi błąd. Jest to spowodowane zmianą istniejących preferencji. Zmień po prostu stację domyślną na jakąś inną, zaakceptuj a potem ustaw swoją. Klucze preferencji zostaną zapisane ponownie i powinno być w porządku.
btw - oficjalna strona widgeta programtv.psajcho.d.la
Napisano 17 marca 2007 - 20:07
Napisano 19 marca 2007 - 22:42
Napisano 19 marca 2007 - 23:44
W 0.9.7 będzie ta poprawka, zmiana działania stacji domyślnej, odświeżony wygląd oraz drobne poprawki.
---- Dodano 20-03-2007 o godzinie 15:25 ----
przepraszam za dzisiejsze wariacje z widgetem ale kolega dla żartu odłączył serwer od sieci...
Napisano 21 marca 2007 - 00:48
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych