Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Karta internetowa - BZ WBK - Płacenie w AppStore

• Zamknięty Temat jest zamknięty
54 odpowiedzi w tym temacie

#26 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 13 września 2011 - 13:52

Wiem, że działa kartainternetowa bez plastiku z WBK.
Karta Prepaid | Bank Zachodni WBK

#27 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 14 września 2011 - 12:42

Mam ta kartę, o której mówił Erykos. Same problemy póki co, zaledwie kilka dni działało wszystko jak należy, ale nie jestem pewien czy to wina karty, bo moja raczej nie ( nic nie zmienialem w ustawieniach itp.)

#28 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 14 września 2011 - 12:57

My też nie wiemy bo nie podałeś żadnych szczegółów.

#29 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 14 września 2011 - 13:10

Pisałem wcześniej to tym w temacie, który założyłem.
http://myapple.pl/ip...tml#post1681791
Post, w którym napisałem o co chodzi zaczyna sie słowami "Odswiezam temat bo pojawiły się kolejne problemy" i znajduje sie na stronie 2.
Dalej nie wiem o co chodzi. Liczę na wasza pomoc.
Pozdrawiam

#30 Adeq

Adeq
  • 33 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 29 września 2011 - 21:36

też mam problem z kartą <30 z bz wbk
może ktoś, komu się udało ją zespolić z kontem da jakieś wskazówki? wszystko wpisuję dobrze i mimo tego wywala mi że podaję niepoprawne dane
konto już mam... utworzone najpierw bez karty

tak wypełniam:
Zdjęcia - Pokazywarka.pl

#31 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 września 2011 - 10:25

Podaj pełne dane karty i nie będzie problemy, karta bzwbk działa z Appstore. Podaj numer karty, datę ważności, kod cvv i nie będzie kłopotu.

#32 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 30 września 2011 - 12:45

Ja mam konto w PKO dla studenta z kartą Visa ale nie działa.

---------- Wpis dodano o 22:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:24 ----------

A jak się nie ma stałych dochodów można założyć konto w mbanku? Płaci się coś za tą ekartę? Wystarczy ją wpisać do iTunes i działa?

TO zmien konto na konto bez oplat w PKO i wykorzystasz karte visa electron jako karte platnicza. Karta ktora ma kod cvs moze sluzysz jako karta platnicza o ile posiadasz srodki na koncie. Kod CVS znajdziesz na odwrocie karty kolo podpisu i jest on wymagany do synchronizacji karty.

Powodzenia

PS. nie ma sensu zakladac miliona kont w roznych bankach

#33 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2011 - 12:54

Koleżanki, koledzy. Odnośnie BZ WBK - jeżeli tylko jesteście studentami (a jeżeli skoczyliście na 'następny poziom' i pracujecie) idźcie sobie do oddziału i poproście o kartę kredytową. Studentom wydają "na gębę" ( np. 'mama mi daje 600 zł kieszonkowego proszę pani, a poza tym to nie pracuję') z limitem 1500 zł (chociaż można wziąć mniejszy, jeżeli ktoś się boi o swoją rozrzutność), a osobom pracującym również bez żadnych problemów z limitem odpowiednio większym. Wyrabiamy sobie taką kartę i raz na zawsze kończy się problem z płaceniem w AppStore, Internecie, niektórych restauracjach, za bilety w tanich liniach lotniczych itp itd.

#34 Adeq

Adeq
  • 33 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 30 września 2011 - 17:57

Podaj pełne dane karty i nie będzie problemy, karta bzwbk działa z Appstore. Podaj numer karty, datę ważności, kod cvv i nie będzie kłopotu.

jak już to pokazałem na Screenie wszystko wypełniam jak trzeba a mi nadal nie przyjmuje...

#35 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 września 2011 - 19:02

jak już to pokazałem na Screenie wszystko wypełniam jak trzeba a mi nadal nie przyjmuje...

Zatem popełniasz błąd przy wpisywaniu danych karty albo zbliża Ci się koniec daty ważności karty. Dodawałam kilka różnych kart do konta w iTunes m.in bzwbk i nie miałam nigdy kłopotów tak długi jak wszystko poprawnie podałam. Nie masz czasem limitów na transakcje internetowe domyślnie ustawionych na zero?

#36 Adeq

Adeq
  • 33 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 30 września 2011 - 19:15

karta ważna jeszcze 2 lata a blokad na niej nie mam żadnych... dziwne

#37 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 września 2011 - 19:18

Czy sam ustawiałeś limity dla transakcji?

#38 Adeq

Adeq
  • 33 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 30 września 2011 - 19:50

nic nigdzie nie ustawiałem z tego co patrzyłem po zalogowaniu się na konto to nie mam żadnych blokad itp spróbuję jeszcze wpisać swój adres drukowanymi ale to chyba nic nie ma wspólnego...

#39 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 września 2011 - 20:01

Nie chodzi o blokady, na karcie, a możliwość zdefiniowania limitów na poszczególne rodzaje transakcji np. transakcje bezgotówkowe w sklepie, wypłaty w bankomacie itp. Gdzieś w tym powinny być limity na transakcje internetowe.

#40 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 30 września 2011 - 20:29

Nie masz czasem włączonego 3D-Secure? Jeżeli tak, to wyłącz i sprawdź raz jeszcze.

#41 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 02 października 2011 - 06:17

Z tymi kartami internetowymi bez plastiku od BZ WBK jest coś nie tak. Pisałem o tym w temacie "Problem z płatnościami w AppStore". Problem rozwiazalem zakładając nowe konto w AppStore. Skojarzylem ta sama kartę od nowa i było wszystko ok... Dopóki nie pobieralem niczego za co musiałem płacić. Ostatnio pobralem jedna piosenkę z iTunes i następnego dnia nie mogłem już pobierać chcę cokolwiek pobrać pojawia sie komunikat " there is a billing problem with previous purchase. Please update your payment method." innymi słowy powtórzył sie scenariusz opisywany w w/w temacie. Próbowałem skojarzyc moja kartę debetowa debit master Card paypass wypukłą, ale tez mi jej nie przyjmuje. Zaznaczam ze na zarówno na jednej jak i na drugiej karcie mam wystarczająca ilośc środków. Wydaje mi się ze za ta zakupiona piosenkę wcale nie pobrabo mi kasy z karty internetowej. Szkoda gadać.

#42 Adeq

Adeq
  • 33 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 17 października 2011 - 21:27

na najnowszym iTunes udało mi się bez problemu dodać kartę do konta co dziwne, po zakupie 2 gier po 0.79 eur/szt zjadło mi z konta 15zł BZWBK dowala jakieś dodatkowe koszta? 200%? Czy to jakaś zagrywka weryfikująca od Apple i oddadzą mi resztę

#43 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 października 2011 - 11:42

na najnowszym iTunes udało mi się bez problemu dodać kartę do konta
co dziwne, po zakupie 2 gier po 0.79 eur/szt zjadło mi z konta 15zł
BZWBK dowala jakieś dodatkowe koszta? 200%? Czy to jakaś zagrywka weryfikująca od Apple i oddadzą mi resztę

Ludzie czytajcie forum a nie pytajcie milion razy o to samo, ile razy można pisać że Apple sprawdza nowo dodaną kartę i w tym celu pobiera około 10 zł, po czym po kilku do kilkunastu dni kasę oddaje.

#44 midams

midams
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 października 2011 - 11:00

Polecam Inteligo. Działa bezproblemowo

#45 arturro101

arturro101
  • 12 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 20:31

Podłączenie karty Internetowej BZWBK

Zakupiłem kartę BZWBK tu: [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=2037100898&ap=2&aid=9000014&bid=1515]Karta internetowa do płatności - BZ WBK (2037100898) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
Skonfigurowałem, smsem dostałem kod CVV2, teraz próbuje podpiąć kartę pod konto iTunes i cały czas dostaję info o złym Kodzie Zabezpieczającym (mimo, że wpisuje go dobrze...)
Co zrobić?

P.S. Jeśli ten dział też jest zły to naprawdę nie wiem, gdzie mam założyć mój temat (mimo wszystko uważam, że temat nadawał się bardziej do działu Appstore niż do iPhone..)

#46 sheeple

sheeple
  • 204 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2012 - 21:27

Z tyłu karty powinien znajdować się trzy cyfrowy kod. Wpisujesz go w Security Code.

#47 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 18 stycznia 2012 - 21:35

@sheeple, skup się. Ten kod przyszedł sms-em. @arturro101 - komunikaty o błędzie bywają błędne ;) Sprawdź najpierw, czy karta jest aktywowana oraz jaki masz ustawiony limit transakcji (niektóre karty domyślnie mają ustawione 0) P.S. I czy masz jakąś kasę na tej karcie.

#48 arturro101

arturro101
  • 12 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 22:05

Karta jest aktywna, czy jest ustawiony limit to nie wiem, nie widzę nigdzie takiej zakładki. Na koncie mam 1 zł, ale kolega z forum wysłał mi PM, że na koncie musi byc przynajmniej 10 zł, więc jutro karta będzie doładowana i zobaczymy czy się uda.

#49 Jakinton

Jakinton
  • 47 postów
  • SkądKrk

Napisano 18 stycznia 2012 - 22:16

Niestety Arturro .... BZWBK to porażka :-( przynajmniej w kwestii kart płatniczych przy transakcjach internetowych :-( Przerabiałem to z BZWBK wielokrotnie przy kartach debetowych, kredytowych i internetowych (chciałbym mieć tyle czasu jaki poświeciłem na infolinie i osobiste reklamacje w oddziałach banku ) Jednym słowem transakcje internetowe via BZWBK to największe z możliwych nieporozumień w Polskiej Bankowości :-( Ja osobiście założyłem konta w innym banku ( nie będę reklamował nadaremnie :P ) i nie mam najmniejszych problemów zgodnie zresztą z założeniem bankowości internetowej jak widać nie przekładającej się na realia w BZWBK ;-) serdeczności, Jak

#50 arturro101

arturro101
  • 12 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 22:37

Tak jak mówiłem - doładowałem kartę do 11 zł, udało sie połączyć ją (a przynajmniej tak mi się wydawało..) z kontem iTunes, bo z 11 zł zostało mi 2,16 na koncie (Apple pobiera a potem oddaje tę kwotę - tak czytałem). Od razu po aktywacji karty kupiłem sobie 2 aplikacje po 0,79€, a teraz nie mogę ściągnąć żadnej, nawet darmowej. Wyskakuje komunikat, że karta jest odrzucona
[url=http://screenshooter.net/0075680/yelpxrj]0075680/yelpxrj[/url]
Podejrzewam, że z braku środków na koncie, te transakcje nie mogą być zrealizowane (ale myślałem, że skoro mam aktywną opcję "Buy" to pewnie Apple odda kwotę, którą zabrał na początku, pomniejszoną o cenę aplikacji). Teraz pytanie: co zrobić - czekać aż Apple odda kasę i dzięki niej ściągnie ją z powrotem za te dwie aplikacje, czy doładować znów kartę, żeby zapłacić od razu? Głównie chodzi mi o to, żeby jakichś odsetek nie naliczyło czy coś ;P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych