Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad uchwyt samochodowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 lutego 2011 - 11:29

pdaplus.nl

Dzieki
Jeszcze mam pytanie dotyczace Brodita. Czy mając kilka urządzeń, np Iphona, Ipada i np garmina, można każde z tych urządzeń bez problemu mocować do Proclipa? Czy trzeba coś przekręcać itp?

#27 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 18:45

Rozwiązanie firmy Brodit składa się z dwóch elementów: - ProClip - dedykowany konkretnemu miejscu (np. deska rozdzielcza, środkowy tunel), w konkretnym modelu samochodu - uchwyt urządzenia - dedykowany konkretnemu telefonowi, palmtopowi, itd. Oba elementy skręca się czterema śrubkami, tak więc nie jest to rozwiązanie typu 1-klik... Jeśli chciałbyś wykorzystywać ProClipa do kilku urządzeń, to musisz kupić uchwyt do każdego z nich i każdorazowo przykręcać je do ProClipa. Ewentualnie kupić dwa ProClipy (przeznaczone do rożnych miejsc deski rozdzielczej) i do nich przykręcić uchwyty dwóch urządzeń. Ja stosuję właśnie takie rozwiązanie: - jeden zestaw ProClip + uchwyt Nokii E71 mam po lewej stronie środkowej konsoli (prawie pod ręką), - a drugi ProClip + uchwyt nawigacji Clarion MAP780 po prawej stronie środkowej konsoli - również w zasięgu ręki i dobrze widocznej dzięki 4-calowemu ekranowi.

#28 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 06 lutego 2011 - 05:03

Jak Ci sie to rozwiazanie sprawuje ?

#29 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 08:57

Bardzo dobrze. Ten do Nokii, to uchwyt aktywny z podłączoną ładowarką. Dzięki dobrze dopasowanym ProClipom oba uchwyty są bardzo stabilne, tak więc bez problemu mogę obsługiwać telefon i nawigację (nic nie lata, nie "ucieka"), żaden sprzęt nigdy mi nie wypadł. I co najważniejsze, ponieważ oba są zamontowane poniżej szyby, to nie przesłaniają mi widoczności, a kable od ładowarek nie ciągną mi się przez całą deskę rozdzielczą. A jak nic nie jest włożone w uchwyty, to w ogóle nie przeszkadzają, bo są dosyć małe i odstają od deski rozdzielczej tylko o kilka centymetrów... Używam Broditów od wielu lat i jestem z nich naprawdę bardzo zadowolony. Kiedyś miałem klasyczne uchwyty na pałąku (przyczepiane do szyby), no i było to zdecydowanie mniej wygodne rozwiązanie. Tym bardziej, że od pewnego czas lubię duże samochody :-) wcześniej van, teraz suv... Zdarza mi się jeździć innym autem z oryginalnym uchwytem Clariona, przyklejonym do szyby i kablem zasilającym pod ręką (bo gniazdko jest pod dźwignią hamulca ręcznego) i wówczas mam okazję po raz kolejny dostrzegać zalety Broditów ;-) Swoje kosztują, ale są warte każdej wydanej złotówki. P.S. Ich jeszcze jedną zaletą jest to, że nie trzeba wiercić żadnych dziur w desce rozdzielczej.

#30 subuk

subuk
  • 53 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 lutego 2011 - 06:39

Brodit rządzi :) ... o ile nie Twój iPad nie musi migrować między różnymi samochodami - wtedy trzeba nabyć coś uniwersalnego. Jeśli jednak wiesz, że iPad będzie Ci służył wyłącznie w jednym pojeździe, nie przeszkadza Ci to, że uchwyt nie jest w łatwy sposób demontowalny (czyt. jest zamontowany na stałe) to jest to strzał w 10 :) Adaptacja uchwytu dla każdego nowego pojazdu wiąże się z wymianą jedynie ProClipa - jak pisał biblo, który nie jest wielkim wydatkiem. Samo mocowanie ProClipa jak i trzymanie urządzenia w dedykowanym uchwycie jest rozwiązaniem bardzo praktycznym i pewnym. Można wybrać bodajże spośród trzech wersji uchwytu dedykowanego iPad`owi. Jeden z zintegrowaną ładowarką, jeden dla ładowania oryginalnym kablem Apple i jeden uniwersalny (taki posiadam ja - jest najtańszy a mi w zupełności wystarcza). Brodit na duży + ! :)

#31 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 09:48

Brodit rządzi :) ... o ile nie Twój iPad nie musi migrować między różnymi samochodami - wtedy trzeba nabyć coś uniwersalnego. Jeśli jednak wiesz, że iPad będzie Ci służył wyłącznie w jednym pojeździe, nie przeszkadza Ci to, że nie jest w łatwy sposób demontowalny (czyt. jest zamontowany na stałe) to jest to strzał w 10 :)
(...)

Chodzi oczywiście o uchwyt, a nie o iPada... ;-)

#32 marcus02

marcus02
  • 171 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 21:52

a co myślicie o takim rozwiązaniu:

VOGELS - UCHWYTY DO PLAZM I MONITORW LCD, WINDY DO PROJEKTORW, UCHWYTY DO GONIKW AUDIO, AKCESORIA AUDIO-VIDEO

do samochodu i nie tylko :)

#33 Tomek28ST

Tomek28ST
  • 168 postów
  • SkądGorzów Wlkp., PL

Napisano 09 lutego 2011 - 22:24

Fajne rozwiązanie, ale kosztowne: - CarMount PMC115 - 250zł - Basecover PMC100 - 250zł - WallMount PMC105 - 125zł Razem ponad 600zł.... Pzdr Tomek

#34 subuk

subuk
  • 53 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 10 lutego 2011 - 06:32

Ja raczej nie montował bym niczego z tyłu zagłówka, podczas dzwona niby lekki iPad będzie parł na zagłówek z taką siłą jakby ważył kilkadziesiąt kilo ... zagłówek nie projektowany w tym celu (chyba, że fabrycznie przewidziane jest opcja np wyświetlaczy DVD w zagłówkach). Druga rzecz, to bezpieczeństwo dziecka, któremu chcąc umilić podróż, możemy zaszkodzić podczas nieszczęśliwego zdarzenia. Kto widział filmy z crashtestów przy większych prędkościach, wie jak wszystko fruwa po kabinie.

#35 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 16:40

Równie dobrze można odradzić, każdy uchwyt na szybę, każdą montowaną nawigację do szyby... no bo gdyby tak.... Moim zdaniem uchwyty Voglesa bardzo dobrze wyglądają i na pewno są praktyczne, niestety ich cena jest dość konkretna i pewnie większość posiadaczy ipadów zdecyduje się na chińskie plastiki z allegro

#36 deemahn

deemahn
  • 1 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 12:46

Pozwolę się podpiąć pod temat, czy w kwestii uchwytu do iPada na zagłówek coś możecie poradzić? Kłopot jedyny jest taki, że zagłowek jest w Volvo V70 II, więc wszystkie mocowania na metalowe pręty odpadają. Dzieki za sugestie.

#37 vooxie

vooxie
  • 81 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2011 - 22:34

Pozwolę się podpiąć pod temat, czy w kwestii uchwytu do iPada na zagłówek coś możecie poradzić? Kłopot jedyny jest taki, że zagłowek jest w Volvo V70 II, więc wszystkie mocowania na metalowe pręty odpadają. Dzieki za sugestie.

Nie za bardzo wiem jak wyglądają te zagłówki w Volvo, ale może takie rozwiązanie na rzep będzie dobre. A jak rzep za krótki to doszyć, żeby był dłuższy ;)
Griffin CinemaSeat, Uchwyt zagłówkowy dla iPad 2 - Sklep internetowy iThings.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych