Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy iPad czyta format avi?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#1 mesaya

mesaya
  • 7 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 26 grudnia 2010 - 13:57

Witam, Czy iPad czyta format avi? gdy szukałam tego na innych forach niektórzy pisza , że czyta bez problemu - inni , że nie. jeśli nie czyta avi - to jakie formaty czyta iPad?

#2 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2010 - 14:01

Nie czyta .avi. Musisz konwertować pliki do mp4. Na Windowsie polecam programik Videora iPad Converter

#3 mesaya

mesaya
  • 7 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 26 grudnia 2010 - 14:02

dzięki wielkie ;)

#4 lukullus

lukullus
  • 194 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2010 - 14:05

jak ściągniesz sobie darmowe VLC Player, to czyta ;)

#5 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2010 - 14:11

Owszem, ale (przynajmniej u mnie) w VLC na iPadzie nie ma głosu gdy wrzucę filmik z lektorem. A do tego nie działają osobne napisy, więc w większości przypadków konwersja nas nie ominie

#6 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 14:24

Wystarczy kupić jakiś lepszy program w AppStore - ja polecam OPlayer HD i mamy zarówno możliwość odtwarzania avi jak i napisów (w srt). VLC na iPada jest niestety masakrycznie spieprzony.

#7 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 26 grudnia 2010 - 21:19

Polecam również aby pod rozwagę wziąć YXPlayer.

#8 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 22:25

Oplayer HD Lite - za darmo w apstore. Czyta prawie wszystko :)

#9 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 23:12

Oplayer HD Lite - za darmo w apstore. Czyta prawie wszystko :)

a to "prawie" obejmuje .avi z napisami?
pozdro

#10 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 23:17

Nie polecajcie padliny, skoro sa przynajmniej dwa konkretne i sprawdzone programy:

#11 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 27 grudnia 2010 - 08:24

Nie polecajcie padliny, skoro sa przynajmniej dwa konkretne i sprawdzone programy

Co jest padliną?

#12 aston

aston
  • 41 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 11:58

Padliną jest polecany i rzekomo sprawdzony przez kolegę Pieka BuzzPlayer. Nie potrafi on choćby zapamiętać danych logowania do zasobów sieciowych, to samo dotyczy ustawień kodowania napisów - za każdym razem trzeba przestawiać ręcznie. Dodatkowo nie umie wyświetlać napisów w wielu wierszach tylko przy dłuższych kwestiach zmniejsza czcionkę żeby całość tekstu zmiesciła się w jednej linii. Co ważne "padlina" o nazwie OPlayer HD Lite nie posiada żadnej z wymienionych wad.

#13 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 12:35

Jest jakaś możliwość aby filmy w formacie .avi dodać jakoś do tych programów przez iTunes ?

#14 fpuchalski

fpuchalski
  • 129 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 12:50

Tak. Filmy wrzucasz do tych programow (VLC, CINEXPLAYER) przez iTunes. Podlaczas iPada do komputera -> iTunes -> iPad -> na gorze wybierasz zakladke programy -> wywietla Ci sie programy na iPadzie, wiec zjezdasz na dol. Na samym dole masz opcje dodawania filmow czy dokumentow do wybranych programow.

#15 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:32

dzięki wszystko działa. zainstalowałem sobie program VLC. tylko przy filmie o wadze ponad 3 gb. wyskakuje ostrzeżenie ze moje urządzenie jest za wolne. Dobrze że przy mniejszych filmach wszystko działa

#16 fpuchalski

fpuchalski
  • 129 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 21:03

Zdecydowanie bardziej polecam CineX. VLC lubi swirowac.

#17 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 21:22

BUZZ Player jest wydajnieszy, a przy tym nie wymaga iTunes do ladowania filmow i czyta wiekszosc kodowan. Dodatkowo mozna korzystac z biblioteki darmowych multimediow, Samby/FTP, streamowac bezposrednio z sieci etc. Multum mozliwosci. PS Z zapamietaniem danych logowania wyemieniony rzeczywiscie ma problemy, ale w kwestii kodowania juz nie. Po prostu zapamietuje ustawienia w odniesieniu do filmu, a nie globalnie, ale tego kolega juz nie sprawdzil, a z pewnoscia nie napisal..

#18 aston

aston
  • 41 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 00:32

Nie sprawdził. Bo kolega nie ma w zwyczaju oglądać w kółko tych samych filmów wiec zapamiętanie kodowania dla pliku zamiast globalnie jest dla kolegi totalnie bezużyteczne. Podejrzewam, że dla większości potencjalnych użytkowników rownież. Za to kolega nadal wydaje się nie zauważać największej wymienionej wady czyli zmniejszania czcionki w zależności od długości partii teksu do wyświetlenia. Ale to nieważne. Różnica między nami polega na tym, że ja przestrzegam przed wyrzuceniem pieniędzy w błoto a kolega z niezrozumiałych dla mnie powodów namawia do zakupu aplikacji posiadającej ewidentne braki twierdząc, że to jedyny słuszny wybór a reszta to padlina. I to nie bacząc na argumenty.

#19 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 11:37

Nie trzeba na okraglo ogladac tego samego, aby zauwazyc, ze dziala zapamietanie w stosunku do jednego, wczesniej zdefiniowanego obrazu. Wystarczy zaczac i z wielu mozliwych powodow przerwac ogladanie, co u ludzi z normalnym stosunkiem do rzeczywistosci jest norma, a nie wynaturzeniem. Poza tym, kolega nie namawia, tylko informuje o przydatnosci danego produnktu i go poleca, poniewaz od dawna uzywa i jeszcze sie nie zdarzylo aby napisy wyladowaly w innym miejscu niz przewidziane. Widocznie kolega uzytkuje sprawdzone napisy, a nie jakies barachlo niewiadomego pochodzenia. Poprawnie wykonane napisy zawsze beda sie miescily na ekranie, bo na tym wlasnie m.in. polega ich poprawnosc. Z mojej strony koniec tematu, ktorego nazwa brzmi "Czy iPad czyta format avi?", a nie ktory program lepszy, czy ktory uzytkownik bardziej, czy mniej zaslepiony. Na pytanie zadane w tym watku odpowiedziano az nazbyt szczegolowo i jesli ktos ma "ale" do oprogramowania zawsze moze swe zale wylac w temacie go dotyczacym, a takich jest kilka na tym forum. PS Skalowanie napisow jest niewatpliwym atutem tej, jak i kazdej innej aplikacji. Stosuje sie tego typu rozwiazania w wielu innych programach, niekoniecznie zwiazanych z iP i filmem. Wiekszosc uzytkownikow i tworcow jest podobnego zdania, stad zastosowanie. Bywaja, jak widac po wypowiedzi kolegi wyjatki.

#20 aston

aston
  • 41 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 12:28

Poza tym, kolega nie namawia, tylko informuje o przydatnosci danego produnktu i go poleca, poniewaz od dawna uzywa i jeszcze sie nie zdarzylo aby napisy wyladowaly w innym miejscu niz przewidziane. Widocznie kolega uzytkuje sprawdzone napisy, a nie jakies barachlo niewiadomego pochodzenia. Poprawnie wykonane napisy zawsze beda sie miescily na ekranie, bo na tym wlasnie m.in. polega ich poprawnosc.

Cechą inteligentnych ludzi jest umiejętność rozumienia czytanego przez nich tekstu. Nigdzie nie napisałem, że napisy lądują w dziwnym miejscu lub nie mieszczą się na ekranie. Przeczytaj jeszcze raz lub kilka razy to może zauważysz. To barachło niewiadomego pochodzenia wyświetlane jest poprawnie w każdym innym programie do odtwarzania plików wideo z napisami, jeden jedyny Buzz Player stosuje idiotyczną sztuczkę ze zmniejszaniem czcionki zamiast wyświetlić napisy w dwóch wierszach jak robią to wszystkie inne odtwarzacze. Mogę zrozumieć, że dla Ciebie nie jest to wadą, jednak polecając program wypada o tym wspomnieć. Szczególnie gdy inne nazywasz padliną.

#21 fpuchalski

fpuchalski
  • 129 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:54

Czy Wam OPlayer HD też przestaje wyświetlać napisy, gdy przesuniecie film trochę dalej? Mi wyświetlają się tylko wtedy, gdy oglądam film od samego początku.

#22 Dexters

Dexters
  • 12 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 17:14

Mi przypadł do gustu AVPlayerHD, ma dużo opcji.

#23 konradkostka

konradkostka
  • 5 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 17:53

załadowałem film na cinexplayer + napisy w srt, a wyświetlają się bez polskich znaków. Co trzeba ustawić, aby ipad poprawnie wyswietlał pl czcionke?

#24 zibi_pl

zibi_pl
  • 66 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 31 stycznia 2011 - 20:03

zapewne kodowanie pliku w UTF-8 (notatnik to potrafi)

#25 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2011 - 21:57

zapewne kodowanie pliku w UTF-8 (notatnik to potrafi)

Nie wyświetla polskich znaków a krzaczki wtedy. Ja po prostu usuwam polskie znaki używając tej strony ;).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych