Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ftp client Mac OS X

• Please log in to reply
34 replies to this topic

#26 Jabko

Jabko
  • 231 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 November 2007 - 08:42

Niby oczywiste a jednak problemy - tzn jakiego klienta FTP mozecie plecic dla osx ( najlepiej freeware / GPL ) dzieki za pomoc

Proponuję zajrzeć tutaj: Ftp ? Cool OSX Apps
Do wyboru, do koloru i darmowe. Najlepiej pościągać i wypróbować, który będzie dla Ciebie najlepszy. Każdy ma swoje oczekiwania od klienta ftp.

#27 5kowal

5kowal
  • 22 posts
  • Skądwrocław

Posted 23 February 2008 - 17:53

napisze ktos jak opublikowac strone w programie ClassicFTP?
prosze!!
chodzi mi oto ze zrobilam pierwsza strona w iWeb i opublikowalam do pliku i otwieram ten program ClassicFTP i wlaczam w nim SiteMenager tworze strone i wlasnie tu jest problem bo nie wiem co w tych linijkach mam powpisywac. Bo niby wpicuje ale wyskakuje wiadmosc "unable to log onto server"
niech ktos poda zrzuty z programu i pokaze jak wypalnic.
bardzo prosze wszystkich korzystajacych z tego programu

#28 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 23 February 2008 - 17:58

yummy ftp tylko ten jest dobry

#29 5kowal

5kowal
  • 22 posts
  • Skądwrocław

Posted 25 February 2008 - 15:46

no to moze byc w Ymummy FTP
ale prosze, powiedzcie co mam wpisac w tych linijkach
co mam wpisac w linijce 'server' ?
co mam wpisac w 'user'

dodam ze mac dziala na internecie z routera ktory jest podlaczony do komputera stacjonarnego, w ktorym jest internet osiedlowy Korbank, nie wiem jakie jeszcze informacje sa potrzebne

pomozcie, proszeeee

#30 db1308

db1308
  • 2 posts

Posted 18 December 2008 - 15:43

Polecam Cyberduck [URL="http://www.apple.com/downloads/macosx/internet_utilities/cyberduck.html"]do pobrania tutaj[/URL].
Darmowy i intuicyjny :)

#31 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 18 December 2008 - 16:10

no to moze byc w Ymummy FTP
ale prosze, powiedzcie co mam wpisac w tych linijkach
co mam wpisac w linijce 'server' ?
co mam wpisac w 'user'

dodam ze mac dziala na internecie z routera ktory jest podlaczony do komputera stacjonarnego, w ktorym jest internet osiedlowy Korbank, nie wiem jakie jeszcze informacje sa potrzebne

pomozcie, proszeeee

5Kowal - obojętnie czy robisz sobie jaja (na co wskazuje forma twojego posta) czy nie, to jak wyżej polecam cyberducka. korzystam z tego bezpłatnego programu przy przesyłaniu zdjęć do swojej redakcji. intuicyjny, darmowy i skuteczny.

w nazwie serwer wpisujesz serwer ftp na który masz wysłać pliki - zaczyna się ten adres od słowa ftp; potem user czyli użytkownik - to musi co nadać właściciel serwera - czyli ten, który chche przyjąć od Ciebie pliki. ta sama osoba powinna podac ci hasło czyli password albo w skrócie pass.

#32 Matt1004

Matt1004
  • 14 posts

Posted 25 June 2009 - 13:42

Zainstalowałem Transmit na Tigerze i nie pytał w ogóle o serial - mam dostęp do całego programu. Zainstalowałem Transmit na Leo i od razu wyskoczyło okienko aby podać Serial Number - oczywiście nie mam dostępu do całego programu. Dziwne? Czy mi się tylko wydaje?

#33 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 28 April 2010 - 11:49

nowy transmit 4 jest już. ściągnąłem wczoraj na próbe, żeby porównać do mojego transmita 3.7 i szybkość działania spowodowała, że natychmiast wywaliłem 19 dol na upgrade. kilka nowych fiuczerów też fajne, ale to jednak prędkość jest najważniejszą cechą. pozdr

#34 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 04 May 2010 - 09:27

w nowym transmit 4 jest funkja montowania dysków ftp - tak, żeby można z nich korzystać normalnie jak z innych dysków sieciowych czy twardych na komputerze. tylko, że przy próbie kopiowania jakichkolwiek plików pojawia się u mnie słynny problem "kod błędu -36" :(

#35 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 04 May 2010 - 09:57

Czyli funkcja jest ale jakby jej nie było, hehe, ciekawe :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users