Civilization V PL?
Napisano 24 grudnia 2010 - 13:20
Napisano 25 grudnia 2010 - 12:21
Napisano 25 grudnia 2010 - 16:18
Napisano 25 grudnia 2010 - 16:28
Napisano 25 grudnia 2010 - 20:45
Napisano 26 grudnia 2010 - 13:11
Napisano 26 grudnia 2010 - 20:42
Napisano 26 grudnia 2010 - 22:10
Napisano 27 grudnia 2010 - 10:20
Napisano 27 grudnia 2010 - 16:11
#11 Gość_tygrysio_*
Napisano 27 grudnia 2010 - 20:35
Napisano 27 grudnia 2010 - 20:38
Napisano 27 grudnia 2010 - 20:53
Napisano 27 grudnia 2010 - 22:54
Napisano 08 stycznia 2011 - 11:40
Napisano 08 stycznia 2011 - 11:48
Napisano 08 stycznia 2011 - 12:16
Napisano 01 lutego 2011 - 18:17
Witam,
Jakiś czas temu kupiłem Civilization V PL , a dokładnie klucz steam do wersji PL tej gry. Zainstalowałem na Windowsie i po przestawieniu na wersję PL steam dociągnął mi pełne "spolszczenie". Na Macosx , również zainstalowałem steam'a , później Civkę ale niestety nie ma już możliwości ściągnięcia spolszczenia
No cóż, mnie spotkało to samo. Kupiłem w dobrej wierze,że jest po polsku i co? Napisałem do supportu i mi odpisali, że na maca nie ma polskiego, więc zażądałem sprostowania i informacji o braku naszego języka. A w następnej odpowiedzi od suportu otrzymałem wiadomość, że przecież mi odpisali, że nie ma polskiego. Wtedy nie wytrzymałem i pojechałem po bandzie... Szukają następnych polaków, żeby ich dymać poprzez celowe wprowadzanie w błąd, a jest to nie legalne. Jeżeli nie ukaże się sprostowanie w tym tygodniu to pogadam z solicitorem i zobaczymy... Może jakaś kaska wpadnie?
Napisano 01 lutego 2011 - 18:49
No cóż, mnie spotkało to samo. Kupiłem w dobrej wierze,że jest po polsku i co? Napisałem do supportu i mi odpisali, że na maca nie ma polskiego, więc zażądałem sprostowania i informacji o braku naszego języka.
Dlaczego sprostowania? Jest po Polsku tyle, że nie na platformę MacOS. Na oficjalnej stronie Civki też za bardzo nie piszą, że jest po Polsku. Jest na platformę Windows i tyle. Mogliby napisać, że na Mac'a nie ale jest jak jest.
. Wtedy nie wytrzymałem i pojechałem po bandzie... Szukają następnych polaków, żeby ich dymać poprzez celowe wprowadzanie w błąd, a jest to nie legalne. Jeżeli nie ukaże się sprostowanie w tym tygodniu to pogadam z solicitorem i zobaczymy... Może jakaś kaska wpadnie?
I co mu powiesz? Że niby naciągają na kasę, że specjalnie nie napisali, że nie ma na Maca po Polsku żeby się dorobić? Za te pieniądze to nikt nie ruszy palcem, to chyba nawet w ramach przestępstwa nie będzie traktowane. Setki jak nie tysiące ludzi jak by było pokrzywdzonych to być może by coś zrobili (pewnie to sprostowanie). Co do kaski to już lekko śmiać się chce, pewnie temu właśnie prawnikowi wpadnie za zawracanie mu gitary.
Napisano 02 lutego 2011 - 18:07
Dlaczego sprostowania? Jest po Polsku tyle, że nie na platformę MacOS. Na oficjalnej stronie Civki też za bardzo nie piszą, że jest po Polsku. Jest na platformę Windows i tyle. Mogliby napisać, że na Mac'a nie ale jest jak jest.
Ale o to chodzi, że są tam informacje które sugerują, że również wersja na MAC'a jest po polsku!
Widzisz, żyjesz w GB i już dawno powinieneś wiedzieć, że to jest również przestępstwo.I co mu powiesz? Że niby naciągają na kasę, że specjalnie nie napisali, że nie ma na Maca po Polsku żeby się dorobić? Za te pieniądze to nikt nie ruszy palcem, to chyba nawet w ramach przestępstwa nie będzie traktowane.
Czyli, że jak zabawię się w pirata, to nikt mi nic nie zrobi bo kradnę przecież tylko jedną kopię a nie tysiące? A inny "mądry przykład (idąc Twoim tokiem myślenia": Co stałoby się, gdyby steam sprzedawał w ten sposób na eBay'u?Setki jak nie tysiące ludzi jak by było pokrzywdzonych to być może by coś zrobili (pewnie to sprostowanie).
Ja w ciągu ostatnich trzech lat w ten sposób kupiłem sobie nowy samochód. Dlaczego? Bo niektórzy myśleli, że wszystko im wolno i że jako klient moge im naskakać, albo może nic nie zrobię... Mylili się :razz:Co do kaski to już lekko śmiać się chce, pewnie temu właśnie prawnikowi wpadnie za zawracanie mu gitary.
I jeszcze jedno. Napisałem na forum Steam'a o tym i co? Wszyscy oprócz jednego delikwenta (który odpisał w bardzo podobny sposób jak Ty) byli po mojej stronie. Ale mnie to nie dziwi, polak polakowi...
Napisano 02 lutego 2011 - 18:10
Napisano 02 lutego 2011 - 18:22
Napisano 02 lutego 2011 - 19:29
Napisano 02 lutego 2011 - 19:33
Tej, dajcie spokój. Jest XXI wiek, nieznajomość angielskiego na poziomie pozwalającym zrozumieć prosty interfejs gry/systemu operacyjnego to kalectwo. Tam nie ma skomplikowanych słów i zawirowanych konstrukcji gramatycznych, to nie jest rocket science.
Przykre kłócenie się o takie bzdury to właśnie taka polaczkowatość, którą wyśmiewa cały świat (ja ja z całego serca tenże wspieram).
Częściowo się zgadzam. Civke każdy potrafi obsłużyć, proste jak drut. Jednak aby czerpać przyjemność w pełni (encyklopedia, cytaty) trzeba znać angielski. Kto jednak kupuje gry mając na celu uczyć się z nich a nie grać.
Co do kłócenia się to rzeczywiście nasza cecha :-). Jednak ja osobiście często odpuszczam i zostawiam kłótnie i zwady profesjonalistom :-)
Pozdrawiam
Napisano 02 lutego 2011 - 19:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych