Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock.pl czyli zdjęcie simlocka na stałe z każdej sieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
137 odpowiedzi w tym temacie

#26 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 grudnia 2010 - 17:49

napisałem do vodafone uk czy ściągają simlocki, ciekawe co odpiszą. spróbować warto, ostatnia możliwość przed simlock.pl...

#27 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 grudnia 2010 - 09:21

oto co odpisali: "(...) If you are a Vodafone customer, please get back to me with the following details: - The mobile number - IMEI number of the phone - The first line of your address and your postcode - Your date of birth - Your method of payment If you have purchased a box only, please get back to me with the scanned copy of the proof of purchase. Once I’ve received this, I’ll assist you with the NUC for your phone. (...)"

#28 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 26 grudnia 2010 - 10:18

oto co odpisali:
"(...)
If you are a Vodafone customer, please get back to me with the following details:
- The mobile number
- IMEI number of the phone
- The first line of your address and your postcode
- Your date of birth
- Your method of payment
If you have purchased a box only, please get back to me with the scanned copy of the proof of purchase.
Once I’ve received this, I’ll assist you with the NUC for your phone.
(...)"

To dotyczy "zwykłych" telefonów - nie iPhone'a! Z iPhone z vodafone UK simlocka nie sciagniesz w trakcie trwania kontraktu.

A co do usługi z simlock.pl - polecam. Sciagneli mi simlocka z iphone 4 wlasnie z vodafone UK:) Choć cena moim zdaniem "lekko" przegięta :/

---------- Wpis dodano o 10:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:09 ----------

Ludzie przecież to jest nielegal, klonowanie adresów IMEI jet karane ścigane na terenie UE. Opanujcie się, chcecie żeby Wam policja wpadła na chatę ?

Chcesz powiedzieć ze simlock.pl zdejmuje simlocki poprzez klonowanie kodów IMEI?

#29 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 grudnia 2010 - 10:20

w mailu do nich napisałem że chodzi o iphona 4 więc ..

#30 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:44

Ludzie przecież to jest nielegal, klonowanie adresów IMEI jet karane ścigane na terenie UE. Opanujcie się, chcecie żeby Wam policja wpadła na chatę ?

Też zbytnio nie rozumiem o czym ty mówisz...

#31 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:40

Widzę, że na kolacji wigilijnej było LSD zamiast opłatka xD

Korzystałem z simlock.pl bo nie miałem faktury do 3gsa w orange a zdjąć bez niej dziady nie chcieli. Wszystko okej. Polecam ich tylko troche za dużo sobie życza...

#32 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 01:44

Dobrze,że chociaż z Ameryki się da.
Prawda jest taka,że Niemcy też mogli dodać...pewnie nie długo to zrobią:)

Mercz co masz na mysli mowiac, ze niemcy mogli dodac?
Czy mozna zdjac simlocka z t-mobile niemcy w ip4 legalnie i na stale?

#33 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 12:28

vodafone w odpowiedzi na pytanie czy musze miec dowód zakupu oczywiście napisali że tak, czyli jestem w dupie, czyli bule 380zł na simlocka :D

#34 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 27 grudnia 2010 - 12:41

Uf ja tylko 320 :D lub za 100zł jak wypali z cudowaniem w UK.

#35 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 12:51

ktoś może uskuteczniał próbę negocjowania ceny na simlock.pl ? może coś zjadą, 350 zamiast 380 lepiej brzmi :P

#36 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 27 grudnia 2010 - 12:55

vodafone w odpowiedzi na pytanie czy musze miec dowód zakupu oczywiście napisali że tak, czyli jestem w dupie, czyli bule 380zł na simlocka :D

no więc, aby potwierdzić to co napisałem wcześniej, proszę bardzo:

Apple iPhone 4 unlocking
Post Options
26-07-2010 04:54 PM

Pay Monthly

We will be able to offer free unlocking for iPhones acquired from Vodafone which are no longer within contract commitment.

When you complete the duration of your contract, whether it's 12, 18 or 24 months, or you pay your Early Termination Fee to cover the line rental, it's possible to request free unlocking of the handset via the usual contact methods.

Pay As You Go

iPhone is also now available on Pay As You Go with Vodafone. If you'd like to unlock yours, there's a charge of £19.99 including VAT.

Contact us by one of the methods listed here to request this.

Kind Regards,

Tom

eForum Team

Komunikat oficjalny od Vodafone.
Tutaj proszę żródło Apple iPhone 4 unlocking - Vodafone eForum

#37 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:05

ok ale ja nie mam żadnej umowy... tak jak pisałem jak niemam potwierdzenia kupna to nic nie zrobie

#38 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:18

ok ale ja nie mam żadnej umowy... tak jak pisałem jak niemam potwierdzenia kupna to nic nie zrobie

No to sorry ale nie łatwiej ci było kupić iphone w apple store (bez simlocka) za prawie tę samę cenę? No ale to juz była twoja decyzja a mi nic do niej ;)

#39 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:28

a to w apple store czwórka jest za niecałe 1900 zł ? ;)

#40 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:39

Więc pewnie kupiłeś na allegro od kogoś kto (najprawdopodobniej) MA NADAL kontrakt i umowa trwa więc nie da rady zdjąć simlocka, nawet gdybyś miał jak to nazwałeś potwierdzenie kupna.

#41 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:42

pewnie tak, ale myśle, że simlock.pl sobie z tym poradzi ;) cóż nawet po zapłacie tych 380zł wyjdzie taniej o pare stówek niż jakbym kupował iphona bez simlocka..

#42 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:48

No pewnie że sobie poradzi :) Nie potrzebujesz nic poza numerem IMEI aby simlock.pl ci odblokwał iPhone'a :) Ja też chcialem sprzedac swojego ipka z vodafone by potem kupic jakiegos z ery albo orange z polski ale postanowilem juz skorzystac z uslugi simlock.pl i myśle że wyszedlem na plus.

#43 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:51

no ja swojego z vodafonu uk full komplet jak nówka zapłaciłem śmieszne 1495zł z wysyłką a najtańszy bez simlocka to koło 2100-2300... gdyby ten simlock był ciut tańszy to byłoby super a tak razem prawie 1900 wychodzi.. też nie najgorzej tym bardziej że to komplet w super stanie, a duzo na allegro jest samych słuchawek, pewnie niektóre "pożyczone"..

#44 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 27 grudnia 2010 - 14:29

no ja swojego z vodafonu uk full komplet jak nówka zapłaciłem śmieszne 1495zł z wysyłką a najtańszy bez simlocka to koło 2100-2300...
gdyby ten simlock był ciut tańszy to byłoby super a tak razem prawie 1900 wychodzi.. też nie najgorzej tym bardziej że to komplet w super stanie, a duzo na allegro jest samych słuchawek, pewnie niektóre "pożyczone"..

To ja równe 1400 zł z O2 ;) Full zestaw. Po zakupie unlocka od simlock.pl za 320 zł wychodze bardzo ok bo za 1720 zł 4ke w idealnym stanie bez locka to skarb ;)

#45 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 14:33

farciarz :P ciężko za 1400 dorwać ps przed zleceniem usługi zdjęcia simlocka polecam na wszelki wypadek kupić sim operatora na który jest simlock, gwoli pewności że na pewno na ta a nie inna siec jest simlock bo sprzedawca różne bajery może mówić :) a jak okaże się że jest na inną siec niż ta co wybrałeś na simlock.pl to kasa przepada

#46 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 27 grudnia 2010 - 14:38

Ja tak zrobiłem i przed świętami dostałem pełen starter + 2 nie używane karty sim z O2. Zrobiłem RESTORE i aktywowałem jak trzeba czyli simlock na O2 ;)

#47 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 14:39

ja czekam na swoja nowa karte vodafone, o dziwko kupiłem ja za 1zł :D przesyłka 13 chyba :/ + adapter microsim i szablonik do wycinania i nic więcej do szczęscia chyba nie potrzeba :)

#48 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 27 grudnia 2010 - 14:48

Heh ja też za 1 + 12 przesyłka, ale i tak koleś wyslał ekonomiczną bo szło coś 5 dni. Ale był słowny i dał mi dodatkowo 2 karty jakbym źle sobie wyciął ;) Musze jak mi odblokują iść do Plusa by mi wymienili na microsim'a bo bawić się w wycinanie nie mam zamiaru ;)

#49 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 15:03

Jesli masz z o2 uk to wypelniasz formularz na ich stronie i przy odrobinie szczescia zdejma Ci za free. Ja tak mialem z 3GS'em, niby pobieraja oplate w wysokosci 15Ł, ale mi nic z konta nie zabrali a blokade sciagneli.

#50 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 27 grudnia 2010 - 15:05

Nie będę kombinował i czekał w nieskończoność. Kupiłem i w przeciągu 2-4 dni po sprawie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych