Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock.pl czyli zdjęcie simlocka na stałe z każdej sieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
137 odpowiedzi w tym temacie

#51 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 15:11

Jesli spelniasz ich warunki to simlocka zdejma rownie szybko, lub szybciej niz simlock.pl Zgadzam sie, ze przez simlock.pl procedura jest prostsza, rozchodzi sie tylko o podanie imei i wplacenie kasy. Jak dla mnie ponad 200zl piechota nie chodzi i w pierwszej kolejnosci sprobowalbym przez operatora.

#52 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 15:15

z wycinaniem sim to też bez przesady nie ma wielkiej filozofii, byle nie uszkodzić chipa, reszta to sam plastik i wystarczy ładnie przyciąc i jest git. ja tak wyciąłem pierwsza próbną jakąś starą plusa.

#53 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 27 grudnia 2010 - 15:31

Jesli spelniasz ich warunki to simlocka zdejma rownie szybko, lub szybciej niz simlock.pl Zgadzam sie, ze przez simlock.pl procedura jest prostsza, rozchodzi sie tylko o podanie imei i wplacenie kasy. Jak dla mnie ponad 200zl piechota nie chodzi i w pierwszej kolejnosci sprobowalbym przez operatora.

Owszem, ale żeby wejść na formularz trzeba przez PROXY na UK, podać nr. telefonu, adres, swoje dane, DWA NUMERY pod które najczęściej dzwoniłeś i jakieś kody bezpieczeństwa, które były podczas zakładania konta. I nie mów mi, że wszystkie dane co podałeś, są POLSKIE i ci odblokowali bo nie uwierze. Miałem co prawda pomoc użytkownika z tego forum, ale za długo to trwa, a ja mam już dość jazdy autobusem i na uczelnie z 4ką w kieszeni i starym sonym. Nie żeby szpan, ale tak głupio się czuje.

Wszyscy w grupie wiedzą, że jestem maniak iPhone'a a pisz tutaj SMS''a do kobiety ze starego, porysowanego Sonego. Poza tym mam te 320 zł to kupiłem. Poświęce jeden czy dwa sweterki na rzecz unlocka w trybie błyskawicznym.

Wzruszyła nas Twoja historia, ale na przyszłość zachowaj je dla siebie
krakers

---------- Wpis dodano o 15:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:27 ----------

z wycinaniem sim to też bez przesady nie ma wielkiej filozofii, byle nie uszkodzić chipa, reszta to sam plastik i wystarczy ładnie przyciąc i jest git. ja tak wyciąłem pierwsza próbną jakąś starą plusa.

Nie to nie problem, ale wiesz. Skoro Plus (chyba) oferuje wszystkim wymiane to czemu mam nie skorzystać. Nie chce numeru stracić co jest oczywiste, także wole wymienić i mieć spokój ;)

#54 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2010 - 15:36

w sumie tak, musze się dowiedzieć czy w orange tez jest taka możliwość..

#55 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 15:37

Mozesz mi wierzyc lub nie, dla mnie to obojetne. Poczytaj sobie ten temat http://myapple.pl/ip...2-sim-lock.html
Warto sprobowac, ale skoro mowisz ze probowales i nic z tego pozostaje simlock.pl

#56 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 27 grudnia 2010 - 15:48

Owszem udało się kilku osobom, ale to było w okresie wakacji. Teraz jest ciut inaczej. Tak czy siak mam pewniaka ;)

#57 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 grudnia 2010 - 15:52

chyba przedwcześnie cieszyłem się z iphona, kase kolesiowi wpłaciłem przed 15, a o 15:30 dostaje maila od allegro że mu konto zawiesili.... ciekawie się zaczyna..

#58 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:29

Za co zapłaciłeś? I krakers popuść człowieku spodnie bo ciągle coś Ci nie pasuje.

#59 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:41

za iphona właśnie..

#60 phela133

phela133
  • 72 postów
  • SkądWałcz

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:56

Takie małe pytanko, czy jak zrobię restore lub totalne wymazanie ustawień w moim iPhonie to dalej simlock będzie usunięty? Czy powróci?

#61 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 28 grudnia 2010 - 17:06

za iphona właśnie..

Czekaj bo nie rozumiem. Masz w podpisie 4ke to jest ta co kupiłeś? I kolesiowi wpłaciłeś kasę a konto mu zablokowali. No to koniec sprawy. Masz po kasie. Spróbuj się skontaktować z nim jeśli nic z tego to na policję i niech się bawią. Masakra. Też tak miałem ale i policja nie złapała ani Allegro kasy nie oddało (1500).

#62 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 grudnia 2010 - 17:19

już wyjaśnione. zablokowali mu konto za rzekome korzystanie z wielu kont. to jest bzdura, mojemu ojcu tez tak zablokowali konto (ponad 110komentarzy 100%poz) i do dziś go nie odzyskał. iphona wysle, z resztą koles nie wyglada na oszusta więc jestem dobrej myśli. tak to jest ten iphone którego mam wpisanego na podpisie :P

#63 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 28 grudnia 2010 - 17:25

Na przyszłość jak masz możliwość to lepiej osobiście LUB za pobraniem. To trzymam kciuki ;)

#64 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 grudnia 2010 - 17:39

za pobraniem to żadna gwarancja, może cegłe wysłać :)

#65 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 28 grudnia 2010 - 18:05

Ale jest ciut bezpieczniej niż sama wpłata.

#66 phela133

phela133
  • 72 postów
  • SkądWałcz

Napisano 28 grudnia 2010 - 18:48

Mógł by ktoś odpowiedzieć na moja wypowiedź na wcześniejszej stronie?

#67 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 grudnia 2010 - 19:00

jesli zastosujesz usługe simlock.pl to simlocka po wgraniu nowego softa nie będzie, jest on usuwany trwale z resztą jest to napisane na ich stronie więc zbytnio się nie wysiliłeś żeby ta informacje znaleźć...

#68 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 03 stycznia 2011 - 15:21

Jak usuniemy simlocka korzystając z usługi strony simlock.pl to za każdym wgraniem nowego OSu będzie informacja "iPhone został aktywowany" tak jakby iPhone był fabrycznie bez simlocka tak? Troche moze nakręciłem ale chodzi o to czy po zdjęciu simlocka normalnie korzystamy z iPhone jakby nigdy go nie miał? Nic nie dzieje się z zasięgiem itp ?

#69 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 03 stycznia 2011 - 15:28

A myślisz, że cena 320 i więcej to za co jest ? Oczywiście, że po zdjęciu możesz instalować ile razy chcesz soft. Najnowszy, najstarszy. A telefon nie będzie miał simlocka i żadnych problemów z siecią.

#70 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 stycznia 2011 - 15:29

żenua, 31.12.2010 kase wplacilem i do dzis nie zdjeli locka >.< nie jestem zadowolony poki co zdecydowanie za dlugo to trwa tymbardziej ze biora straszne pieniadze za to...

#71 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 15:33

Rozumiem, ze 3 dni to za dlugo dla Ciebie? Łapki opadaja...

#72 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 stycznia 2011 - 15:50

tak jesli pisza za trwa to 1-5dni ZAZWYCZAJ 24h to czemu musze czekac akurat te 5dni a nie 24h? czekam juz 6dni w tym co prawda 3robocze no ale...

#73 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 06 stycznia 2011 - 16:44

Tak dla równowagi. Jak do 5 to do 5. Jak za długo dla Ciebie to trzeba było nie kupować.

#74 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 17:42

tak jesli pisza za trwa to 1-5dni ZAZWYCZAJ 24h to czemu musze czekac akurat te 5dni a nie 24h? czekam juz 6dni w tym co prawda 3robocze no ale...

Nie wiem, urodziles sie dopiero dzisiaj, ze liczysz swiateczne dni ? Jezeli wyslales 31 pieniadze, to jak myslisz kiedy zaksiegowali je? 3 no tak... to do wczoraj tak na prawde to dwa dni dzisiejszy dzien jako swieto sie snow nie liczy, bo naiwnoscia bylo by myslec ze ktos dzis pracuje. Poza tym oni to robia szybko, ale nie maja wplywu na to jak dlugo Apple zajmie dopisanie do listy a Apple juz pokazal ze nieraz i 2 tygodnie to umie robic.

Jak Ci nie odpowiada, tzreba bylo nie brac telefonu z simlockiem, a teraz byc obrazonym na caly swiat, ze sie bubla kupilo wczesniej i nie mozesz uzywac...

#75 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 stycznia 2011 - 17:49

to nierozumiem dlaczego operuja dokladnymi terminami jakby napisali do 2 Tyg to spoko.. a pieniadze mieli od razu nie po paru dniach. dobra koniec tematu bo widze ze macie jakies problemy : )) czekam dalej

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych