Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[szukam] programu do wystawiania faktur...

• This topic is locked This topic is locked
14 replies to this topic

#1 joystick

joystick
  • 309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2005 - 06:44

... uwzględniającego polskie realia, faktury polskie, wspólnotowe, exportowe. Własna baza kontrachentów, etc.
Jakiś odpowiednik PC'towych Druczków firmy JZK.
Nie musi być nawet darmowy, byleby był dobry.

#2 kungfumiszcz

kungfumiszcz
  • 291 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 29 September 2005 - 07:02

autofakt firmy neostate. niestety strona neostate nie abla.

#3 Kwiatki

Kwiatki
  • 1096 posts
  • SkądPoznan

Posted 29 September 2005 - 07:19

Re: [szukam] programu do wystawiania faktur...

... uwzględniającego polskie realia, faktury polskie, wspólnotowe, exportowe. Własna baza kontrachentów, etc.
Jakiś odpowiednik PC'towych Druczków firmy JZK.
Nie musi być nawet darmowy, byleby był dobry.

i tu jest wuasnie problem - wymieniony program neostate byl dobry ale firma juz sie nie udziela na makowym rynku,temat byl juz walkowany wczesniej i niec z tego nie wyniklo.

#4 joystick

joystick
  • 309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2005 - 07:19

neostate

ano nie abla, bo chyba całe neostate nie abla. Wieść gminna niesie, że sie wszyscy powiesili jak zobaczyli nowego iChata bez 9 zeta za aktywacje ;-)

Może ktoś inny coś takiego napisał? Może ktoś ma jakieś arkusze pod Excela?

[ Dodano: 2005-09-29, 08:51 ]
A używa ktoś może programów firmy Lefthand ?
Jak to wygląda i czy da się używać?
To samo pytanie odnośnie programu Kontakt Plus firmy mac-coś-tam

#5 AVALON

AVALON
  • 465 posts
  • SkądUK

Posted 29 September 2005 - 19:02

Sprawdź ten link: http://www.lefthand.pl/pl/files

#6 jeglin

jeglin
  • 11 posts
  • SkądWa-wa

Posted 29 September 2005 - 19:02

Ja po usilnych probach poszukiwania dobrego programu do fakturowania zdecydowalem sie na Virtual PC i na tym postawilem stary ale dobrze funkcjonujacy program pod Windy. Lefthand jakos mnie nie przekonal...

#7 sauo

sauo
  • 182 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2005 - 22:57

Ja nie mogę uruchomić tego leftHanda. Czego bym nie robił ciągle nie może odnaleźć pliku lh.gdb... Szukałem na forum i nic...

#8 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 22 April 2006 - 09:01

Problem jest taki: autofakt firmy neostate- strona przestała istnieć... Lefthand się nie rozpakowuje... pozatym niema tam wersji macowej... czy on chodzi pod X11? Virtual PC jest potwornie drogi... wolał bym owiele bardziej postawić na darmowym emulatorze Q Debiana i pobrać jeden z jakże licznych programów na linuxa Czy macie jakieś inne sugestie? Wiem że Jojstik znalazł jakieś dwie firmy... które mają w ofercie odpowiedni soft... Na forum jest conajmniej kilka wątków na ten temat ale żaden tak naprawdę nie rozwiązuje problemu :roll: trochi to smutne....

#9 joystick

joystick
  • 309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2006 - 15:43

A jednak są...

Mały research po sieci i...
znalazłem:
1. McSmart Mini firmy MAC Construction z Tczewa.
2. KPlus (link bezpośrednio do wersji demonstracyjnej programu) firmy Macsimum ze Szczecina.

Na pierwszy rzut oka McSmart wydaje się ciekawszy, bardziej intuicyjny i lepiej dopasowany do idei interfejsu Aqua.

Poza tym firma Macsimum dystrybuuje narzędzia
HansaWorld, które co prawda kosztują znacznie więcej ale dają przeogromne możliwości prowadzenia firmy - pełna księgowość, magazyn, wynajem, prowadzenie restauracji, hoteli, etc. Z opisu wynika, że program ma budowę modułową i przypomina być może piecowego Druczka.
Więcej informacji na temat tego ogromnego narzędzia można znaleźć na stronie producenta dostępnej również w jęz. polskim.

#10 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 22 April 2006 - 16:42

na linuxa znalazłem co najmniej kilkanaście programów... na windowsa jak bym szukał topewnie znalazł bym kilkadziesiąt... z czego 75% jest darmowych a na maca są dwa z których jeden kosztuje 1.200zł i drugi 406zł... W takim razie mam pytanie czy jest sposób żeby program linuxowy otwierał się tak jak np gimp przez X11? Czy konieczny jest emulator typu VPC czy Q bo jak mam do wystawienia kilka faktur w miesiącu to wolał bym coś do maksimum 200zł...

#11 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 22 April 2006 - 16:50

JSG, a arkusz kalkulacyjny ci nie wystarczy? Może to i mało eleganckie ale skuteczne :wink:

#12 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 22 April 2006 - 17:05

Arkusz kalkulacyjny wymaga pendem nabendem M$oficera to ja wole zamiast tego dać za McSmart 406zł... Można fakturę napisać nawet w text edit... ale chciał bym żeby księgowość jako tako wyglądała...

#13 Wookasch

Wookasch
  • 306 posts
  • SkądBerlin

Posted 23 April 2006 - 11:36

Arkusz kalkulacyjny wymaga pendem nabendem M$oficera to ja wole zamiast tego dać za McSmart 406zł...

To moj pierwszy post wiec witam sie grzecznie! :)

Co do office: darmowy Open/NeoOffice

http://www.openoffice.org/
http://www.neooffice.org/

#14 pingwin71

pingwin71
  • 291 posts

Posted 11 April 2016 - 19:27

Witam! podepnę się pod temat,żeby nie zaśmiecać. Poszukuję programu, najlepiej darmowego, do prowadzenia małej firmy. Głównie ryczał ewidencjonowany, ewe. FV PIT itp.

#15 ftpd

ftpd

Nie.

• 24347 posts

Posted 12 April 2016 - 11:10

http://myapple.pl/fo...amu-przeczytaj/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users