GPS w Iphone 3G
Rozpoczęty przez
rom3o
, 08 gru 2010 23:07
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 grudnia 2010 - 23:07
Witam w piątek będę miał Iphone 3G i chciałem zapytać czy np jak są te podstawowe mapy czy płaci się za GPS'a bo tak miałem w poprzednich telefonach nazywało się to AGPS. Szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem
Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedź
Napisano 08 grudnia 2010 - 23:20
Jedyne mapy jakie znajdziesz na iPhone będą pochodziły z Google Maps, GPS jest bezpłatny ponieważ określa pozycję za pomocą lokalizacji anten sieci komórkowej. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić
Gość_brodek_*
Napisano 08 grudnia 2010 - 23:23
Mylisz się...
Napisano 08 grudnia 2010 - 23:28
wiem, właśnie doczytałem na [url=http://www.ipod.info.pl/index.php/dzialanie-gps-w-iphone-3g-test/]Działanie GPS w iPhone 3G – Test | Blog - iPod, iPad, iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 - informacje ...[/url] początki bywają trudne
Napisano 08 grudnia 2010 - 23:32
za samo pozycjonowanie za pomocą GPS nie płacisz... standardowo 3G ma tylko mapy od Google'a, które są online, a więc zapłacisz za wczytanie mapy do Twojej pozycji wskazanej przez GPS... najlepszym sposobem jest zakupienie jakiejś aplikacji z mapami (navigon, tom tom etc.), która ma już wczytane mapy i korzysta z nich offline (nie pobiera danych z neta -> nic za to nie będziesz płacił, za wyjątkiem zakupu danej aplikacji jednorazowo, na początku)
pozdrawiam
Napisano 08 grudnia 2010 - 23:35
Acha dziękuję za szybką i fachową pomoc. Jestem zadowolony z tego forum i będę częstym użytkownikiem
Jeszcze raz dziękuję
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych