Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy soft 4.2.1 - USB nieczytelne!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 cobra

cobra
  • 7 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 13:41

wgralem 4.2.1 i jest problem z synchronizacją przez USB, nie czyta mp3 w samochodzie wyswietla komunikat USB NIECZYTELNE !
prosze o info

[MOD]Nazwa tematu poprawiona.
"iPhone" nie Iphone, i jeden wykrzyknik wystarczy. ;)[/MOD]

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 02 grudnia 2010 - 13:56

Nie rozumiem podłączasz iPhone poprzez kabel Apple USB do radia samochodowego?

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 16:51

wgralem 4.2.1 i jest problem z synchronizacją przez USB, nie czyta mp3 w samochodzie wyswietla komunikat USB NIECZYTELNE !
prosze o info

Po info raczej zglos sie do producenta radia, zeby wypuscil aktualizacje, radio po prostu nie jest kompatybilne z iOS 4.2

#4 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 grudnia 2010 - 17:17

Po info raczej zglos sie do producenta radia, zeby wypuscil aktualizacje, radio po prostu nie jest kompatybilne z iOS 4.2

No chyba żartujesz. Apple nie jest władcą swiata i nikt nie bedzie sie do nich dostosowywał co miesiac maja kaprys wypuszczać sofcik i co może ludzie mieliby co miecha wymieniać pół domu i samochodu żeby dalej wszystko grało?

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:07

No chyba żartujesz. Apple nie jest władcą swiata i nikt nie bedzie sie do nich dostosowywał co miesiac maja kaprys wypuszczać sofcik i co może ludzie mieliby co miecha wymieniać pół domu i samochodu żeby dalej wszystko grało?

Zartowac raczysz chyba Ty w tej chwili, Zawsze myslalem, ze to akcesoria robi sie pod sprzet a nie sprzet pod akcesoria. Jezeli producent akcesorium nie umie zadbac o to, zeby jego sprzet byl kompatybilny z urzadzeniem z ktorym ma wspolpracowac to problem producenta a nie Apple. Nie wiedzialem, ze to iOS jest dostosowywany do gier w AppStore, zawsze myslalem, ze to deweloperzy dostosowuja gry do nowego iOS, Tak samo jak nie myslalem, ze Apple projektuje sprzet, zeby pasowal do etui np. Belkina, tylko myslalem, ze to Belkin produkuje etui, ktore pasuje do iPhone. Jezeli jakies urzadzenie mawspierac iPhone, to tylko i wylacznie w gestii producenta takiego radia jest, zeby ono wspolpracowalo a nie w gesii Apple...

Rozumiem, ze jak moje DVD przestalo czytac plyty nagrywane 20x to mam rzadac od producentow nagrywarek i plyt zeby produkowali plyty i nagrywarki wspolpracujace z moim DVD czy mam raczej udezac do producenta DVD, zeby wypuscil aktualizacje, ktora umozliwi wspolprace z nowymi nosnikami ?

LOL.

#6 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:08

Dokładnie tak jest jak piszesz Homer;) Nowego softu nie zainstalujesz bez itunes'a...czyli trzeba zaciagac kolejna aktualizacje...to juz 2..... jak zaciagnalem itunes'a nowego, to sie okazalo ze jeden plugin mi nie dziala, i musialem czekac az producent poprawi ten plugin na ta wersje itunes'a kolejny przyklad...mail: aktualizowalem system do 10.6.5 i przestał mi działać growl.mail bo jest niekompatybilny....musze czekać aż wydadzą łatkę. Karta muzyczna m-audio na firewire, zmiana systemu...to samo.....niedziala....czekam na nowe sterowniki....

#7 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:14

Zartowac raczysz chyba Ty w tej chwili, Zawsze myslalem, ze to akcesoria robi sie pod sprzet a nie sprzet pod akcesoria. Jezeli producent akcesorium nie umie zadbac o to, zeby jego sprzet byl kompatybilny z urzadzeniem z ktorym ma wspolpracowac to problem producenta a nie Apple. Nie wiedzialem, ze to iOS jest dostosowywany do gier w AppStore, zawsze myslalem, ze to deweloperzy dostosowuja gry do nowego iOS, Tak samo jak nie myslalem, ze Apple projektuje sprzet, zeby pasowal do etui np. Belkina, tylko myslalem, ze to Belkin produkuje etui, ktore pasuje do iPhone. Jezeli jakies urzadzenie mawspierac iPhone, to tylko i wylacznie w gestii producenta takiego radia jest, zeby ono wspolpracowalo a nie w gesii Apple...

Rozumiem, ze jak moje DVD przestalo czytac plyty nagrywane 20x to mam rzadac od producentow nagrywarek i plyt zeby produkowali plyty i nagrywarki wspolpracujace z moim DVD czy mam raczej udezac do producenta DVD, zeby wypuscil aktualizacje, ktora umozliwi wspolprace z nowymi nosnikami ?

LOL.

Porównanie nie na miejscu. Myślę, że iPhone ma się do radia samochodowego jak akcesorium do sprzętu a nie na odwrót jak sugerujesz.

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:19

Porownanie jak najbardziej na miejscu. Nie znam osoby, ktora by dobierala iPhone do radia, znam za to wiele osob, ktore kupuja radio, zeby wspolpracowalo z iPhone. Trudno nazwac iPhone za 3tys. zl akcesorium do radia za 1000zl...

#9 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:20

A ja nie znam osób ktore wymianiałyby radio co miesiac specjalnie dla iPhone wraz z nowym softem...

#10 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:22

A ja nie znam osób ktore wymianiałyby radio co miesiac specjalnie dla iPhone wraz z nowym softem...

Ja tez nie, bo producenci radioodtwarzaczy samochodowych wypuszczaja przewaznie aktualizacje firmware, ktora wystarczy zaladowac przez pendrive lub CD do radia i wszystko dziala, pomijam oczywiscie producentow takich jak first czy inny chlam...

#11 cobra

cobra
  • 7 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:46

w ulepszeniach dotyczacych 4.2.1 jest wyraznie napisane - " poprawki odtwarzania dźwięku przez głośniki samochodowe poprzez USB" , a tu po zaciągnięciu 4.2.1 wszystko padło ! , mało tego nie mam mozliwosci downgrade do poprzedniej wersji 4.1 od wczoraj maja jakies blokady "autoryzacja odtwarzania Apple" ,tinyumbrella tez nie pomaogla , na drugim iPhonie kolegi jest 4.1 i wszystko smiga OK - samochód to VOLVO xc60

#12 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:48

Jeśli wypuszczaja to wypuszczają, ale ktoś może mieć model radia 2-3 letni o którym producent już zapomniał i zostajemy na lodzie. Można wine rozłożyć conajwyżej po stronie obu producentów, że sie nie dogadali miedzy sobą w takich przypadkach. Klient jest najważniejszy. @cobra Życie nas nie rozpieszcza niestety. Fajne autko btw ;)

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 19:23

Jeśli wypuszczaja to wypuszczają, ale ktoś może mieć model radia 2-3 letni o którym producent już zapomniał i zostajemy na lodzie. Można wine rozłożyć conajwyżej po stronie obu producentów, że sie nie dogadali miedzy sobą w takich przypadkach. Klient jest najważniejszy.

No producent sie nie dogadal, pytanie tylko czy na pewno radio wspieralo od poczatku iPhone czy tylko iPoda, bo czesto jest tak, ze wspiera iPody a iPhone dzialaja do pewnego momentu przy okazji, jezeli producent radia nie pisal nic o iPhone to pretensji miec nie mozna, dlatego zawsze lepszym wyjsciem jest uzywanie iPhone w samochodzi po BT bo to jest staly standard i nie ma szans zeby aktualizacja iOS spowodowala ze przestanie dzialac (pomijajac kiedy Apple cos popsuje niechcacy w FW) a radia z BT czesto tez obsluguja funkcje telefoniczne ladnie.

#14 cobra

cobra
  • 7 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 08:39

tak jak pisalem wczesniej do tej pory nie mialem zadnych problemów na 4.1 iPhonik chodzil bez problemów kazdego dnie, do kiedy nie dałem sie skusic na 4.2.1 , gdyz rzekomo miala byc poprawiona jakosc dzwięku - teraz tak mysle jak poprawiona ? :) , nie jest to wina radia bo tak jak pisalem, wczesniej nie mialem zadnych problemów Volvo XC 2010r , teraz wygląda na to ze z tym upgrdem dalem sie zapedzić w kozi róg , skusilem sie bo miala być porawiona jakośc , a tu nie ma nic - USB NIECZYTELNE ... jest blokada na iPhonie i tyle, a do tego nie mam zadnej mozliwosci powrotu do poprzedniej wersji 4.1 na ktorej bylo OK. - probowalem juz wszystkich sposobw. Myśle ze jest to świadome i przemyslane dzialanie Appla, teraz pewnie musze leciec do sklepu i kupic Nano , a VolVo Company powinno informowac pot. klientów Radio Super ,ale nie dziala z iPhonem .

#15 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 10:39

A jestes pewien, ze Twoje radio wspiera iPhone, bo wszedzie pisza o iPodach o iPhone nie ma slowa w instrukcji...

#16 cobra

cobra
  • 7 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 11:30

jestem pewien poniewaz radio dziłało z 4.1 synchronizacja mp3 przebiegała bez problemów - po upgradzie do 4.2.1 nie działa !

#17 cobra

cobra
  • 7 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 15:39

widze ze problem jest i to poważny --> [url=http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=12641315�]Apple - Support - Discussions - iOS 4.2 Still NO Fix for USB Car Audio ...[/url]

#18 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 16:14

jestem pewien poniewaz radio dziłało z 4.1 synchronizacja mp3 przebiegała bez problemów - po upgradzie do 4.2.1 nie działa !

To, ze radio wczesniej dzialalo, nie oznacza, ze producent OFICJALNIE wspiera iPhone, w OFICJALNYCH instrukcjach jest tylko mowa o iPodzie a nie iPhone...

#19 papryk

papryk
  • 121 postów
  • Skądolkusz

Napisano 03 grudnia 2010 - 17:38

:) czym się różni tak bardzo ipod od Iphone ;)?

#20 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 17:41

Rozumiem, ze to bylo pytanie retoryczne ?

#21 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 grudnia 2010 - 17:55

Tym, ze iPod to jedna z setek funkcji iPhone.

#22 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 18:07

Tym, ze iPod to jedna z setek funkcji iPhone.

Tylko, ze nie mowimy o aplikacji iPod tylko o urzadzeniu iPod a to kolosalna roznica.

#23 cobra

cobra
  • 7 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 10:32

Witam
Zajeło mi to troche czasu, ale rozpoznałem temat. Sprawa jest dośc poważna i dotyczy głównie uzytkowników samochodów marki VOLVO.
Jezeli pobrałes najnowszą wersję oprogramowania do iPhona 4.2.1 , to w zasadzie zapomnij o synchronizacji audio mp3 w samochodzie .
nie zrobisz tez downgradu do poprzedniej wersji 4.1 .Próbowałem wszystkich sposobów "tinyumbrella czy zmiana hosts " nic nie działa!
twój iPhone pozostaje z softem 4.2.1. ! , do czasu ukazania sie poprawki lub nowego softu 4.3,
ale znalazlem sposób:
Jedynym sposobem na odtwarzanie muzyki w samochodzie jest podłączenie go przez kabelek " JACK <-> JACK " do wejścia AUX. na szczęście VOLVO takowe posiada !

Kabelek tutaj --> [URL="http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.komputronik.pl/index.php/product_picture/6/KAVHAMA43330/Hama_Kabel_Jack_3_5_WT_Jack_3_5_WT_1_5m_stereo_43330_.png&imgrefurl=http://www.komputronik.pl/index.php/product/81524/Peryferia/Kable/Hama_Kabel_Jack_3_5_WT_Jack_3_5_WT_1_5m_stereo_43330_.html&usg=__Ar0_LutGnXWaF8ahbLJWtXU63_M=&h=650&w=650&sz=169&hl=pl&start=30&zoom=1&tbnid=ze2g90IZJu8I7M:&tbnh=162&tbnw=156&prev=/images%3Fq%3DPrzew%25C3%25B3d%2BJACK/JACK%2B-%2B5m%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1422%26bih%3D667%26tbs%3Disch:10%2C592&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=284&ei=_Qz6TMGTA8jMswaD06zSAw&oei=3Az6TIP4Ioyo8QOLt7n0Bg&esq=2&page=2&ndsp=20&ved=1t:429,r:1,s:30&tx=103&ty=81&biw=1422&bih=667"]http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.komputronik.pl/index.php/product_picture/6/KAVHAMA43330/Hama_Kabel_Jack_3_5_WT_Jack_3_5_WT_1_5m_stereo_43330_.png&imgrefurl=http://www.komputronik.pl/index.php/product/81524/Peryferia/Kable/Hama_Kabel_Jack_3_5_WT_Jack_3_5_WT_1_5m_stereo_43330_.html&usg=__Ar0_LutGnXWaF8ahbLJWtXU63_M=&h=650&w=650&sz=169&hl=pl&start=30&zoom=1&tbnid=ze2g90IZJu8I7M:&tbnh=162&tbnw=156&prev=/images%3Fq%3DPrzew%25C3%25B3d%2BJACK/JACK%2B-%2B5m%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1422%26bih%3D667%26tbs%3Disch:10%2C592&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=284&ei=_Qz6TMGTA8jMswaD06zSAw&oei=3Az6TIP4Ioyo8QOLt7n0Bg&esq=2&page=2&ndsp=20&ved=1t:429,r:1,s:30&tx=103&ty=81&biw=1422&bih=667[/URL]

są pewne ograniczenia :
nie widać informacji o scieżce
nie ma mozliwości przełacznia utworów przez klawisz w radiu i kierownicy .

- dalej pozostaje nam tylko czekać na zmianę oprogramowania przez Apple ...

#24 ag48

ag48
  • 12 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 12:13

Niektóre auta, bmw, volvo mają wyjscia usb do podłączania iphona lub ipoda. Sterowanie akcesoriów odbywa się z kierownicy a na ekranie auta wyświetla się zawartosc ipoda (iphon tez ma w sobie ipoda). po ostatniej aktualizacji wszystkie modele volvo przestały widzieć usb. Można podłączyć przez wyjscie aux ale wtedy nie mozna ladowac przez usb i brak mozliwosci sterowania z kierownicy i nie wyswietlają sie tytuły i wykonawcy. Problem jest powazny. Volvo mówi że to Apple, a Apple że to Volvo.

#25 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 12:41

Tyle, ze z BMW nie ma takiego problemu, wiec trudno tu zwalac na Apple, jezeli z BMW dziala poprawnie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych